Actuele vangstberichten tot dinsdag 28 mei 2013

... tot dinsdag 28 mei 2013

Het eerste weekend van het roofvisseizoen zit er al weer op, er werden redelijk tot goede vangsten geboekt ondanks de harde wind van zondag en het troebele water door de regen die de afgelopen tijd gevallen is.


Hij bleef netjes even zitten voor de camera. Foto Jan Althof.

Drukke week geweest aan het water.

Het viel op, dat het koude weer toch echt een mega impact heeft gehad op de vangsten tot op heden! Zeer slechte zeebaarsvangsten en de rest van de zomervis arriveert véél te laat dit jaar.

De koude Noordwestenwind van afgelopen die week zorgde voor herfstachtige taferelen! De grote hoeveelheden dode algen werden afgelopen week door een harde noordwesten wind de stranden opgeblazen wat voor veel schuim,stankoverlast en een meter dikke smurrie zorgde.

Strand en dijkvisserij
De afgelopen week werd er op zaterdag een gehandicapten dag vervist in het Noordzeekanaal. Deze dag was bedoeld  om de gehandicapten medevissers een fijne dag te bezorgen. De organisatie was in handen van zeevissen.com. Opzetwas,dat en niet gehandicapte visser een koppel vormde met een gehandicapte visser.

De vangst bestond uit grondels, wijting, botjes en wat gulletjes. De tombola bracht maar liefst €700.00 op. Winnaars werden Hein Lubbers en Hein Beek  als 2e gevolgd door P. De Rijk en Ron Gatowinas. De derde plek was voor het koppel Erik Mulder en Sjaak Nuijt. Iedereen die met dit initiatief meedeed hartstikke bedankt en volgend jaar wordt deze wedstrijd gehouden op 31  mei.

De vangsten van Westkapele tot aan  Domburg bestaan in hoofdzaak ui ondermaatse schar, een enkele zeebaars en natuurlijk geep en makreel op de Westkapelse dijk! Eindelijk weer wat betere vangstberichten vanaf de stranden van Westenschouwen, er wordt daar momenteel leuk bot gevangen.


Soms mooie schar tijdens 2e Voorselectie boot op de Oosterschelde.

De dijken en de slikken rond de Oosterschelde  produceren tijdens het opkomende water mooie botten en wat zeebaars en makreel. Rond het inlaatsluisje van de Brouwersdam wordt veel, ja heel veel haring gevangen. Het Europort gebied zorgt momenteel voor een leuke visserij.

De zeebaarsvangsten zijn helaas nog zeer slecht. Junior is zaterdagavond wezen vissen in de Yangtsehaven en heeft leuk vis gevangen, schar, wijting , gul en zelfs al een dikke paling. De visserij rond de Papegaaienbek was rustig. De Eurovissers hebben een wedstrijd gevist in de Dintelhaven daarbij werd in hoofdzaak grondel en kleine bot gevangen. W.K. ganger Tom van de Pol won deze competitiewedstrijd.

De vangsten in het Calandkanaal waren matigjes de afgelopen week! De Waterweg leverde dankzij dik water (door alle regen en smeltwater van boven) weinig vis op! Wachten is nu op droog weer en dus zouter water.

De stranden van Hoek van Holland tot aan  Kijkduijn, matig! Soms een enkele bot! Zeebaars is ook hier de grote afwezige!  Van zaterdag 31 mei op zondag 1 juni wordt de “Nacht van  s-Gravenzande” weer vervist! Inschrijven en verzamelen bij WSV s,Gravenzande , zie www.wsv-sgravenzande.nl


Winnaars Voorselecties N.K.Boot 2013, v.l.n.r. : Sjaak Verburg, Piet Buijk en Jet van de Berg.

Bootvisserij
Wrakvisserij redelijk, geankerde  visserij monding Westerschelde prima, tong en schar evenals de geankerde visserij  voor de kust, hoofdzakelijk schar en bot, Oosterschelde lastig, afgelopen zondag werd de 2e selectie N.K. Boot vervist. Het was moeilijk om een visje te vangen.

De winnaars op hadden per boot gemiddeld 5 tot 6 vissen,bestaande uit schar en een enkele bot en tong. Piet Buijk van HSV de Edelkarper werd met 2 eerste plaatsen overduidelijk winnaar van de voorselecties,gevolgd door Sjaak Verburg van HSV OKO en Jet van de Berg van Starfish.

Allemaal gefeliciteerd en op 9 juni zullen 19 man en (slechts) één dame strijden om de titel en de felbegeerde plaats in de Nationale selectie. Voor een uitgebreid verslag zie www.sportvisserijnederland.nl

Voor haring moet je bij de uitlaatsluis van de Grevelingen zijn,het barst er van! De makreel visserij vanaf de huurkotters begint langzaam maar zeker aan te trekken!

Tot volgende week, Arthur



De kop is er weer af en over het algemeen mogen we zeggen dat het een geslaagde opening was van het roofvisseizoen.

De weersverwachtingen waren niet al te goed maar op zaterdag kon er redelijk goed gevist worden al was het op groot water wel een beetje opletten met de wind die nog wel een wat hard om de hoek kwam.

Water temperatuur vaak nog maar tussen de 13 en 14.5 graden en dat is behoorlijk koud te noemen voor de tijd van het jaar daar dit normaal nu al tussen de 16 en 18 graden had kunnen zijn.


Veel roofvissers gingen er op uit.

Het voordeel is dan wel dan je tot aan de 17 graden lijn nog heel mooie snoekbaars vangsten kunt maken op de meeste soorten wateren. Verder op de rivieren nog aardig wat stroming door het water wat de laatste 2 weken is gevallen en dus daar dan ook vaak wat troebel water, wat natuurlijk voor vele vissen geen probleem is, al met al een positief begin dus.


Veel van dit slag snoeken.

Vangsten waren voor snoek en snoekbaars vrij gelijk en dus op vele soorten wateren werden ze bijna overal gevangen en ook wederom veel meldingen van meter+ snoeken. Kunstaas was behoorlijk divers al waren er opvallend wat meldingen van snoeken op jerkbaits en bij de snoekbaarzen de shads, maar vaak het geval dat de meeste snoekbaarzen op kleinere shads werden gevangen (ook diverse 80+ snoekbaarzen)

Streamers en spinnerbaits brachten ook geregeld nog heel mooie vissen even in de boot of aan wal. Opvallend was ook dat de snoeken op diverse waterlagen te vinden waren en veel grote snoekbaarzen vaak maar op maximaal 2 meter diepte en dus dan ook vaak kort in de oevers.

Ook op de rivieren veel vissen kort in de oever of op de stroomnaad, dat betekend op die plaatsen waar stilstaand water en stroming elkaar treffen, hier wat behoorlijk wat activiteit. Kleuren geen pijl op te trekken al was het op troebel water wel zo dat licht gekleurd aas er beter uit kwam.


Nog veel donkere snoekbaarzen.

De baarzen hadden nog wel eens wat wisselingen in de vangsten, hier verticaal en diagonaal de beste resultaten, op werpen op snoekbaars ook vaker wat baarzen tussen door. Ook bij de baarzen weer diverse meldingen van 40+ vissen, en dat zijn pracht exemplaren hoor. Kleine shads de voorkeur, kleur ook nu heel wisselend en dus niet te zeggen en ook best wat variatie in de diepte bij deze vangsten.

Ook werden er op enkele plaatsen roofblei gevangen maar dit was mondjes maat tegenover afgelopen jaar, maar als het jongbroed er weer is zullen ze zeker weer hun jachtgebied gaan opzoeken. Meerval ook nog enkele meldingen maar veel meervalvissers hadden het op de snoek en snoekbaars voorzien afgelopen weekend. Winde ook maar een enkele melding maar dan moet de watertemperatuur ook vaak wat hoger zijn, dus nog even wachten.


Controle van uit de lucht.

De vooruitzichten op de vangsten zullen met dit type weer gewoon goed blijven dus gewoon lekker gaan en kort in de oevers ook het nodige kunstaas nat maken en dan zullen er nog best wat vissen gevangen worden. Gebruik op troebel water eens wat kunstaas met kogeltjes om ook door deze trillingen de roofvis actief te maken, verder vroeg in de ochtend met oppervlakte kunstaas (poppers) eerst een aantal worpen te maken kan nog wel eens een verassing opleveren.

Voor een ieder veel succes en stuur je foto’s gewoon even naar de redactie van Totalfishing en geniet ook van alles er om heen daar wij in Nederland een heel mooi stukje natuur hebben waar we onze hobby kunnen uitoefenen.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Beste Total Fishing, deze prachtige zeeduivel heb ik enige tijd terug in Noorwegen gevangen. We visten in de fjorden nabij het plaatsje Buvik, waar we ons werkelijk helemaal klem hebben gevangen aan kabeljauw, leng, lom en koolvis.

Helaas hebben we op onze trip geen enkele heilbot weten te vangen, deze prachtige zeeduivel maakte echter voor mij héél veel goed! Deze zeeduivel werd gevangen aan een pilker op ca. 80 m diepte. Na de foto heb ik de vis overigens weer netjes teruggezet!  “Keep up the good work!” Gr Justien.


Het roofvisseizoen kan weer van start!


Deze week een aantal kleine modderkruipers gevangen...


...Vind ik zelf aardig bijzonder. Gr. Gerard van Diemen.


Een hele flinke brasem voor René. (67,5 cm en dik 2 kilo). Groeten,Rolf.


De kopvoorn was 63cm en 3.6 kg. gevangen op maden in een riviertje in Duitsland. Voor meer info: www.barbeelperikelen.nl Gr. Frank Pulles


Een regenzonnetje van afgelopen weekend.


Beste TF,hierbij nog een mooie vangst van een tinca tinca die tegennatuurlijk snel mijn aas nam. Hoe staat beschreven op mijn blog visverslag.blogspot.nl Gr, FER.


Hallo Total Fishing, afgelopen zaterdag maar één vis kunnen vangen, maar wel een persoonlijk record zeelt op de chocolade boilie: 58cm! www.soortenjager.blogspot.nl/ Met vriendelijke groet, Frank Habets


Duizendpoot in de paring mood.


Hallo Total Fishing,maandag ochtend op de valreep het weekend nog een beetje glans kunnen geven!...


...In 3 uurtjes pennen met vismaat René toch nog 2 karpers voor mij (19 en 21 pond). En een hele flinke brasem voor René. (67,5 cm en dik 2 kilo). Groeten,Rolf.


Afgelopen week met een pennetje de polder in geweest. Het was een taaie visserij,...


...maar we wisten toch weer twee leuke karpers te vangen. Groeten Mark Verhoeven.


Beste TF, graag deel ik met jullie de vangst van een mooie polderschub. Echt uit de klei getrokken, lees maar visverslag.blogspot.nl Gr, FER.


De natuur staat weer vol in kleur.


Beste TF,Deze eerste vangst van het seizoen is zeker niet de grootste maar veel mooier gaan ze ook niet worden. Gr. Marc.


Eén grote baars ). Best regards, Vic.


De openstaande stuwen bij Hagestein zorgde mede voor een kolkende en zanderige rivier (Lek). Ondanks (voor ons) moeilijke omstandigheden toch nog van 4 soorten vissen weten te vangen (baars, snoek, snoekbaars en roofblei). Gr. Ronald Meeuw.


Een mooie visrijke dag met...


...maar liefst 23 vissen in de boot (11 snoekbaarzen, 11 snoeken. Best regards, Vic.


Was weer genieten....de dobbers schoten mooi weg! Pascal.


Hallo Total Fishing, afgelopen zaterdag het seizoen goed gestart. We vingen redelijk wat vissen en mooie maten tussen de 50-60cm.Deze knoepert maakte de dag helemaal goed!

De vis lag hoofdzakelijk ondiep! We vingen de meeste vissen tussen de 2 en 3 meter. Aan de dikke buik van deze vis is duidelijk te zien te zien dat ze nog niet allemaal zijn afgepaaid. De meeste vissen vielen voor een bruine Fin-S. Met vriendelijke groet, Henk-Jan Huijgen.


Hallo,een perfect begin van het seizoen met een snoekbaars van 86 cm.


Beste Total Fishing, vandaag tijdens de nationale hengelsportdag met mijn vader op snoekbaars gevist. Een betere start van het seizoen kon ik me niet wensen! De eerste snoekbaars die we vingen met een dood stukje vis was meteen deze knoepert! De vis zat nog vol met kuit en we hebben hem dan ook direct netjes teruggezet. Ik hoop dat er dit seizoen nog velen zullen volgen. Groetjes Tom Lugthart (14j).


De seizoensopening was taai en winderig, maar toch was het weer een geslaagd weekend, met een paar mooie vissen als bonus. Gr Bart en Frank Mylle.


Mooie snoekbaars..


..voor Jeff Bekkum.


Veel vogels waar onder deze patrijs langs de rivier. Foto Piet Driessen.


Robin´s favoriete Salmo kleuren....


 ...Op de openingsdag moesten we wel zoeken naar  het juiste (kleine) kunstaas. Want op kunstaas boven de 15cm. kregen we geen enkele aanbeet.


Uiteindelijk de meeste aanbeten en 3 van de 4 snoeken gevangen op de Salmo Bullhead. Zelfs 20 meter voor de trailerhelling onze eigen schroef nog even te pakken. Groetjes:  Eddy te Mebel.


Een mooie visrijke dag met maar liefst 23 vissen in de boot. Best regards, Vic.


Wat een mooie roofvis openingsdag voor ons. Hier Mark Schoonderwoerd met een fraaie negentiger en even later verscheen er zelfs nog een nieuw  P.R. aan de oppervlakte!... Pim (Dutchfishingadventures)


Beste TF,tijdens de opening van het  roofvisseizoen hebben we op de plassen gevist! Resultaat weinig aanbeten, maar toch nog een mooie snoek die op de steunhengel klapte en mijn Screaming Devil (floating) te grazen nam. Voor het mooie mag het allemaal nog net even warmer worden! Groet Dennis.


Zo weer terug uit het mooie Zweden. We hebben met zijn tweeën maar liefst rond de 90 snoeken gevangen! Dit was de grootste snoek van 117 cm.  Mijn vismaat miste helaas nog een hele zware vis. Verder nog naast vissen van 112, 105, 104 , enkele mooie tachtigers en negentigers...


...Ze waren 2 dagen goed los de rest van de dagen moest je echt goed driften en je aasjes heel precies langs rietkragen en planten aanbieden,anders kon je het wel vergeten! Niettemin hebben we met volle teugen genoten! Naast het vissen speelt ook het genieten van de rust en natuur een grote rol....

...Beste kunstaas tijdens deze trip waren de Salmo sliders  en de zwaar onderschatteDartmasters van Nils master. Deze laatste pluggen maken zich tijdens iedere vistrip weer waar!
Groeten, Wilco en Jan uit Zwolle


Wees steeds voorzichtig en aandachtig bij het onthaken van roofvissen, een mooie snoekbaars kreeg het idee om eens goed te keer te gaan, en trok daarbij de haak dwars door mijn duim.

Het resultaat was een flinke diepe wond waar het bloed uitgutste. Bij gebrek aan pleisters aan hebben we een stuk uit mijn mouw geknipt om zo het bloeden  wat te stelpen. Hieruit blijkt,dat een klein EHBO doosje uitkomst kan brengen! Groetjes Robbe


Op het moment van inpakken knalde deze mooie dame nog even op het aas. Gr. Hans.


Beste TF, Wat een droom start van het seizoen! De meeste meren in Zweden lagen nog grotendeels dicht van het ijs, en dat zorgde voor een zeer taaie visweek! Deze oudere fraaie dame zorgde na een 1/2 uur vissen in het nieuwe seizoen dat we die Zweedse ellende direct konden vergeten.

Zaterdag vingen we de snoeken op zeer heldere ondiepe stukken water wat zorgde voor live aanbeten. Mooie aantallen gevangen en opvallend dat alle snoeken groot en beresterk waren. Kan niet wachten op volgend weekend. Groeten Arthur Hagenbeek.


En ja hoor daar is ie dan. Mark Schoonderwoerd zat even op een roze wolk toen deze prachtige vis in zijn armen lag. Een nieuw pr-tje  voor hem. Met totaal 8 snoeken hadden we een perfecte opening van het roofvis seizoen.
Gr. Pim (dutchfishingadventures.com).

Deze keer de nominaties voor zeelt van Frank, en de snoeken van Arthur en Mark . Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -