Actuele Vangstberichten tot dinsdag 28 augustus 2012


... tot dinsdag 28 augustus 2012

Na de zeer warme periode, die de vangsten niet ten goede kwam, hebben we nu gelukkig weer beter vangstweer! Aanstaand weekend is voor de liefhebbers de SNB-manifestatie wellicht een mooie gelegenheid om de kustaasbox(en) aan te vullen!


Deze futen waren in een zwaar gevecht verwikkeld. Foto: Piet Driessen.

Visserij was wederom erg wisselend

Wel opvallend is dat de tongvangsten toenemen in het Zeeuwse, zowel vanaf de boot als vanaf de kant. In het Europoortgebied blijven de tongvangsten onder het peil van verleden jaar, zowel vanaf de kant als vanaf de boot. Makreelvangsten waren weer goed afgelopen week.

Kantvangsten
Afgelopen week redelijke tongvangsten van de stranden van Zeeland en dan voornamelijk vanaf de stranden Domburg waar de meeste werden gevangen. Richting Westkapelle vanaf Domburg wordt het minder en ook op Zoutelande is het niet helemaal je van het wat tong aangaat. Vlissingen boulevard gaat redelijk met wat tong en zeebaars.

Oosterscheldedijken makreel, wat tong en zeebaars. Wel veel last van plastic rommel en wier op alle stekken, vooral Vlissingen richting Westkapelle was afgelopen week met die redelijk felle stroming een vuilnisbak.

Maasvlakte 2 een redelijke zeebaarsweek geweest. Geen overdreven aantallen maar met het juiste tij en wind op de kant werd er toch aardig zeebaars gevangen. Wel een enorm aantal kite- en planksurfers daar zeg!

Papegaaienbek was in mineur afgelopen week. Na een redelijk aantal maanden van stabiele visserij is er ineens de klad in gekomen. Maar ja, het kan zo weer omkeren. De tijd van de dikke zeebaarzen zal langzamerhand aanbreken nu de eerste wintervis in de vorm van wijtinkjes en steenbolkjes zich hebben aangemeld. Je vangst ze nu overal, zowel vanaf de kant als vanaf de boot.

Hartelkanaal smalle deel weer het toneel van zeebaarsvissers en die staan er niet voor niets. Dintelhaven goede visserij. Het broedseizoen van de meeuwen is weer geëindigd dus we kunnen hier weer vissen. Zaterdagavond een competitiewedstrijd gehouden van de Eurovissers en er werd redelijk gevangen: fint, zeebaars, bot, paling, grondels, wijtingkjes en spiering. De winnaar had in 4 uur tijd bijna drie meter vis.

Calandkanaal redelijk, makreel, wijtingkjes en steenbolk, kans op dikke baarzen vlak achter de stenen. Waterweg rustig. Oude Maas en dan het stuk vanaf de Waterweg tot aan de Botlekbrug, het beste. Let wel op dat hier lieden komen die hun “stek”opeisen en geweld niet schuwen. Het is jammer, maar een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Pier Hoek van Holland redelijk zeebaars. Bij het haring- en vispaleis aan de promenade werden afgelopen week mooie scharren gevangen in de Waterweg, het moet niet gekker worden! Stranden  Hoek van Holland tot aan Kijkduin wat zeebaars en in de avond wat bot en tong.


Pier van Hoek van Holland: zeebaarsvissers in de zomer.

Bootvisserij
Makreelvisserij zoals eerder gezegd weer goed afgelopen week. Wrakvisserij blijft een probleemkindje. SharkAtag van Sportvisserij Nederland was een succes, dank aan de organisatie en de schippers die dit mogelijk maakten. Vrijdag ga ik weer (alhoewel het denk ik te hard waait) met Dré Vriends kijken voor wat haai.


Sharkatag een groot succes! Arthur.

Visserij in de Oosterschelde matig tot redelijk: zeebaars, makreel en tong de voornaamste vissen te vangen. Ook hier zal binnenkort de invasie van steenbolkjes en wijtingkjes wel aanvangen. Grevelingen stabiele visserij met redelijke vangsten van vooral  platvis en haring.

Tot volgende week! Arthur van Tienen.


Deze week een gemakkelijk bericht daar eigenlijk alle roofvissoorten redelijk goed gevangen werden. Opvallend was wel dat vele meldingen bij waren dat veel roofvis heel kort tegen de bodem was te vinden en dat was dus ook voor snoek het geval op wat groter water en rivieren.

Ook iets wat veel bij de meldingen vermeld werd was dat er opvallend weinig missers waren dus de vissen vaak heel hard en doeltreffend op het aas gingen, dus er moest echt gegeten worden dan. Ook weer duidelijk veel voorkeur door de roofvissen op groter aas en dat ook weer voor alle soorten.

Doodaas ook vaak heel succesvol afgelopen week en voorn en spiering hoog op het menu. Ook de kleur wit geregeld bij de meldingen en dit was wat rubber en pluggen betreft. Temperaturen van het water op veel plaatsen rondom de 23 graden dus dat is nog wel net te doen.


Wat gaat het weer doen aankomende week?

Ziet er allemaal redelijk uit dacht ik en er komt nu natuurlijk een prima tijd aan als de waterplanten ook weer wat gaan verdwijnen, maar door de hoeveelheid planten op veel plaatsen zullen er veel verschillen zijn per water. Nogmaals de tip om zeker nu met de vele planten nog eens met poppers en spinnerbaits te gaan vissen, leveren vaak spectaculaire aanbeten op.

Ga er lekker opuit aankomend weekend en probeer er nog een paar te verleiden natuurlijk. Vroeg in de ochtend en tegen de avond gewoon nog de beste vangsten, dus doe daar ook je voordeel mee.

Succes en met roofvisgroet, Piet. www.pietdriessenfotografie.nl

De laatste 3 weken zijn wat de barbeelvangsten betreft hetzelfde. Er kunnen diverse termen losgelaten worden nu: stabiel, wisselvallig, taai, slecht. Kortom 50-50% kans, zeker op de grote rivieren. De kleinere rivieren zijn iets stabieler nu qua vangsten.


Een mooie gouden torpedo.

Over het algemeen moet er nu rekening mee worden gehouden dat er meer uren gemaakt moeten worden voor een paar aanbeten. Typerend voor barbeel is en blijft: het kan elke seconde omslaan. Uit het niets staat de hengel ineens krom en vang je 2-3 stuks in een paar minuten. De kribben van de Waal zijn momenteel allemaal goed bereikbaar en bevisbaar.

De waterstand is nu Nijmegen 570. Pas bij een stand 610 zijn de verlaagde kribben onbevisbaar. Ook de watertemperatuur is nog vrij hoog met 21,5°C. Al met al goede omstandigheden voor de barbeel. Sommige zijn zich al aan het klaarstomen voor de winter en zijn nu al moddervet. Zowel kaas als pellets doen het goed. Naast halibut, krab en elipsepellets wordt ook steeds beter gevangen op de Robin red pellet.


Sommige zijn zich al aan het klaarstomen voor de winter en zijn nu al moddervet.

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


Afgelopen weekend gaan vissen op zeebaars. Een aantal zeer mooie vissen gevangen op de pilker maar ook op de BBZ-serie van Spro; dit bleek topkunstaas voor zeebaars en vooral de kleur blue black herring en rainbow trout waren toppers…


…Ook deze vergreep zich aan de BBZ…


… Double strike van Stany en Levin…


… Dirk ving ook mooie vissen…


… en deze tachtiger voor Stany. Groet van Levin.


Hallo Total Fishing, afgelopen vrijdag met Jasper deelgenomen aan Sharkatag 2012….


...Aan boord van de Marie Lousie geweest waarvan schipper Ludo de gladde haaien prima wist op te sporen…


...Tijdens deze prachtige dag prachtige exemplaren gevangen waaronder een van 100 cm! Groeten, Xander.


Een nieuw web aan het maken.


Afgelopen zaterdag vingen wij een spiegelkarper uit een cultuurwater…


... Dit kleine visje zat aan de betreffende karper vast. Ik heb een dergelijk visje nog nooit eerder gezien en weet zo niet welke soort dit is. Graag zou ik hier uitsluitsel over ontvangen. Met vriendelijke groet, Joost van Dam.


Hallo Total Fishing, hierbij een foto van mijn grootste zeelt tot nu toe. De foto is wellicht niet de mooiste deze week, maar het verhaal is een beetje specialer. De hele dag was het stil geweest op een brasem na. Tot om half vier de rechter hengel afliep en deze supermooie zeelt op de kant kwam: 54 cm bij 5,2 pond. Die mag er zijn dacht ik.

Snel zette ik het fotoapparaat op voor een zelfontspannerfoto en nog voor de foto genomen is loopt de linker hengel af! Snel zet ik de zeelt terug en pak de andere hengel op om te proberen een niet te houden run te stoppen. Helaas lukt dit wel, maar met behulp van een obstakel onder water.

Na nog een half uur knoeien wel mijn montage terug, maar de karper was jammer genoeg (of gelukkig, ik houd er niet van karpers met onderlijnen op te zadelen) al gevlogen. Vandaar dus dat ik maar 1 kans kreeg om mijn recordzeelt op de plaat te krijgen. Groeten, Rolf de Jong.


Een zeelt gevangen van 52 cm door Rinie van Lieshout.


Hoi TF, dit weekend toch nog even naar de Grensmaas geweest op meerval, barbeel en roofblei. Vroeg in de ochtend hebben we enkele meervallen zien stijgen maar niet kunnen verleiden tot aanbeten. Enkele uren later zijn we overgeschakeld op barbeel en roofblei. Maar ook daar was het taai, her en der werd er een roofblei gezien en die reageerden ook op ons kunstaas, maar iedere keer met een kolk naast het kunstaas.

Uiteindelijk hebben we enkele barbelen aan de lijn gehad waarvan één klaar was voor de foto. Al met al hebben we een mooie dag gehad in een mooie omgeving. Groet, Bart Mylle.


Hallo Total Fishing, gisteravond een paar uurtjes gevist op barbeel, met deze 83 cm (PR) Waalbarbeel als resultaat. Groet, Martin van Holland.


Common Darter - Bruinrode heidelibel - Sympetrum striolatum. Foto: Jan Althof.


Hierbij een foto die ik gemaakt heb terwijl we aan het vissen zijn in Schiedam op de Vlaardingerdijk. Mijn maatje Margret heeft haar eerste karper en ik ben zo trots op haar dat ze dit even meemaakt! Zelf ben ik na 3 jaar weer aan het vissen na 2 zware rugoperaties en eindelijk kan ik weer wat lopen. En wat gebeurt er, ze vangt een megakarper van 90 cm en 25 pond! Geweldig!


Hey TF, in het zonnige begin van afgelopen week 2 mooie karpers op de korst gevangen. Eerst deze korte dikkerd…


… en een dag later deze zware schub. Groeten, Mark Verhoeven.


Volop leven in de lucht. Foto: Jan Althof.


Beste Total Fishing, ondanks het warme weer zijn we toch maar het water opgegaan vorige week,...


...met een aantal mooie vangsten! Met klein aas gooien op de rivier leverde een aantal meervallen op en nog een paar rovers…


...De grootste meerval vandaag was 93 cm. Op licht materiaal blijft het puur genieten. Volledig verslag weer op
www.roven.nl. Groet, Bjorn en Freek Janssen.


Beste Total Fishing, afgelopen week is er weer goed gevangen door een aantal vissers. Snoek, baars, roofblei 70+, snoekbaars 70+ en een meerval waren de vangsten. Freek en Bjorn Janssen wisten een aantal mooie exemplaren roofblei te haken (74 en 77 cm) en een dikke 43-er baars. Groet, Rob Hoeks.


Beste Total Fishing, afgelopen week weer een mooie, moddervette meerval mogen vangen. De zoektocht naar de juiste stekken werpt nu dan toch zijn vruchten af grin Groet, Bert en Arend Burger.


Tree for Great Cormorant – Aalscholver (boom) - Phalacrocorax carbo(om). Foto: Jan Althof.


De grote exemplaren gaven geweldig veel spektakel, maar ze bleven helaas niet hangen. Deze visser (wie kent hem niet!) was evengoed blij met dit kleine roofbleitje!


Schitteren in de zon, deze winde dus! Gr. Visgids Johan.


Beste Total Fishing, het beloofde eindelijk nog eens dag te worden met wat bewolking en misschien wel wat regen, vandaar dat mijn vismaat en ik het er op waagde om al vroeg in de ochtend te gaan vissen op snoek. De watertemperatuur van het wateroppervlak bedroeg toch maar liefst 24,5°C. Wat te veel naar me dunkt, maar ja , ‘s ochtends kon het nog wel dacht ik.

Nog nooit had ik tot nu toe een roofblei kunnen vangen, nu is daar evenwel verandering in gekomen toen ik al trollend op snoek met een kleine Rapala Shad Rap een dreun van jewelste kreeg op mijn hengel. Hierop volgde een flitsende dril waaruit ik al vlug kon concluderen dat het hier niet om een snoek ging maar om iets anders.

Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik deze prachtige roofblei van 79cm aan de oppervlakte zag verschijnen. Groet, Johny Robijns.


Beste Total Fishing, afgelopen week is er weer goed gevangen door een aantal vissers. Snoek, baars, roofblei 70+, snoekbaars 70+ en een meerval waren de vangsten. Freek en Bjorn Janssen wisten een aantal mooie exemplaren roofblei te haken (74 en 77 cm) en een dikke 43-er baars. Volledige verslagen op
www.roven.nl. Groet, Rob Hoeks.


De roofblei was ook weer goed los, met dit exemplaar als uitschieter! Wat een geweldige aanbeten zijn het toch, verslavend grin Groet, Arend Burger.


Volop genieten bij zulke uitzichten!


Wie het kleine niet eert… Groet, Remco van Engelen en Joyce Mensink.


Wout met een rivierbaars en met zijn nieuwe woutfishbril. grin


Hallo Total Fishing-lezers, mooie stekelridder voor de Mario. Groet, Mario van Engsbergen.


Torben Aborre met een baars van 540 gram en…


...Jess met een 40 gr. zwaardere.


Prachtige baars voor Lucien.


Een dikke 43-er baars. Groet, Rob Hoeks.


Prachtkleuren. Foto: Jan althof.


Na 50 meter is het al raak! En dan is het zo goed als over bij 35 graden.


Beste TF, de vakanties weer voorbij en de eerste stekels meldden zich, nog niet groot maar wel genoeg! Groeten, Twan van Berkel.


Vismaat Henk Broers met een puntgave vis. Groeten van Wilfred van Nunen.


We konden ook nog een paar mooie snoekbaarzen vangen op de 14 cm schads. Groet, Piet.


Een dagje op het stromende water leverde na het nodige zoekwerk toch een aantal snoeiharde aanbeten van mooie snoekbaarzen op! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste TF, mijn maat had wel een heel bijzondere vangst deze keer. Het slepen was dol-fijn! Groet, Martijn Dekkers.


Beste Total Fishing, tijdens onze vakantie in Zweden (Smäland) heb ik mijn eerste snoek gevangen…


...Hij is niet groot, maar ik ben er wel heel trost op!! Groetjes, Luke.


Bijna 3 weken op vakantie geweest naar Zuid-Holland. De eerste 2 weken echt ‘herfstweer’ met flinke buien en harde wind. Echt fris snoekweer, maar toch moeilijk vis te vangen…


… Toen het de derde week echt mooi weer werd begonnen tot mijn stomme verbazing de roofvissen ook beter te bijten…


… Zelfs met het hele gezin in de boot wisten we snoek te verleiden…


… Ook tijdens het vissen moet je zo af en toe eens even in de spiegel kijken. Groetjes, Eddy en Robin te Mebel.


Beste Total Fishing, afgelopen week is er weer goed gevangen door een aantal vissers. Snoek, baars, roofblei 70+, snoekbaars 70+ en een meerval waren de vangsten. Freek en Bjorn Janssen wisten een aantal mooie exemplaren roofblei te haken (74 en 77 cm) en een dikke 43-er baars. Volledige verslagen op www.roven.nl. Groet, Rob Hoeks.


Hallo Total Fishing-lezers, verrassing van de rivier gevangen met mijn maat Luc. Groet, Mario van Engsbergen.


Hoi TF, augustus is de opmaat naar een mooi snoeknajaar en…


...Bart Mylle mocht onlangs alvast zijn PR verbeteren met een vis van 122 cm, werpend gevangen aan een Creeper. Dit was meteen de enige vis van de dag.

Deze week de nominatie voor de zeebaars van Stany en Levin, de zeelt van Rinie, de karper van Margret, de meerval van Arend Burger en de snoek van Bart. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -