Actuele Vangstberichten tot dinsdag 27 oktober 2009


... tot dinsdag 27 oktober 2009

De afgelopen week veelal wisselvallig weer met heel mooie perioden tussendoor. Vooral de momenten met weinig zon en wat wind bleken goede resultaten op te leveren. De bomen laten nu in hoog tempo de bladeren los en het is weer echt herfst!


Buizerd op zijn kenmerkende stand vastgelegd door Bjorn Janssen.

Zout - door Arthus van Tienen.

Dinsdag 10 november zal er weer verslag volgen van Arthur. Tussentijds een bijdrage van Joop Folkers:

Seizoen gaat uit als een nachtkaars…
Dat zeebaars een moeilijke vis om te vangen is algemeen bekend. Zeker het afgelopen seizoen was het op de meeste stekken langs onze kust moeilijk om een zeebaarsje te knippen! Toch zaten er langs her en der verspreid best nog wat behoorlijke scholen vis maar om één of andere reden leek het wel of ze nauwelijks trek hadden.

Zelfs het de zachte krab, normaliter toch het topaas voor vriend zeebaars, leverde weinig tot geen resultaat op. Wel moet ik er direct bij vermelden dat de aanleg van de 2e Maasvlakte zondermeer een rol heeft gespeeld bij het doortrekken van de grotere scholen zeebaars.


Beste Total Fishing. Ik ben sinds dit jaar begonnen met vissen op zeebaars, vooral vanuit de kayak. Heb in m’n eerste seizoen al een aantal mooie 65+ers gevangen vanuit de kayak. Had vanaf de kant nog geen succes gehad, afgelopen week voor het eerst met de dobber en een zager geprobeerd vlak bij huis aan de Oosterschelde, en met succes.

Na een aantal leuke baarzen tot zo’n 52 cm de voorgaande dagen, ving ik vrijdagavond 23 oktober m’n eerste 70+er, een massieve oktoberbaars van 72 cm en bijna 5 kg (op de lipgrip gewogen). Na een paar foto’s mocht hij (voor mij) natuurlijk weer terug het water in. Een hele mooie afsluiter van m’n eerste seizoen. Groeten Ronald Traas

Er werd voor de kust van de Slufterdam 7 dagen in de week en 24 uur per dag zand opgespoten om een groot zandeiland te creëren op de plaats waar de nieuwe 2e Maasvlakte zijn oorsprong zal moeten krijgen. Naast de bulderende  herrie van de 4 zandzuigers en het volop heen en weer varen van allerlei offshore scheepjes was de kleur van het zeewater nu ook niet direct ideaal voor de baarsvisserij. Het opspuiten van het zand zorgde er ook nog voor dat het zeewater vrijwel de gehele zomer donkerbruin van kleur was. Allemaal minpunten voor het vangen van zeebaars.

Eigenlijk hadden we de hoop dat de laatste zeebaarzen (zoals gebruikelijk) zo rond eind oktober nog even de Waterweg in zouden schieten voor een laatste vreetoffensief, maar ook dat lijkt een ijdele gedachte. Kortom het zeebaarsseizoen van 2009 gaat voor vele vissers de boeken in als het slechtste seizoen van de laatste 15 jaar.

Maar wie weet valt het ’t komende seizoen allemaal wel weer mee. Laten we het in ieder geval hopen!

Groetjes, Joop Folkers.



Roofvis - door Piet Driessen

Het was een vreemde week op de roofvissen met diverse grote snoeken, en natuurlijk weer topbaarzen.
 
Snoek: Afgelopen week en moeilijke visserij op deze rover. dit daar er veel meldingen waren van vissen die even naar het kunstaas kwamen kijken, en zich dan toch konden bedenken en weer voorzichtig vertrokken en het voor gezien hielden.  

Natuurlijk werden er nog diverse grote snoeken gevangen, maar deze vaak laat in de middag, en die vissers die dus de tijd namen konden nog enkele mooie vissen vangen. Veel vissen werpend, en dan vooral met shads en jerkbaits. Kleur wit en geel opvallend goed.


Hallo T.F., Afgelopen zondag een leuke afwisseling met deze agressieve kleine. De aanbeet was op een Rapala J-13, het snoekje was net geen 25 cm!! Sorry voor de vingers op het grootste gedeelte van de vis, maar de kieuwgreep was hier geen optie. Vriendelijke visgroeten, Jan Tettero.
 
Snoekbaars: Ze beginnen weer wat los te komen, en ook nog wel eens mooie aantallen bij de meldingen. Ze zijn wel weer wat aan het afzakken naar de 10 meter lijn, en dat betekent dat ze daar voorlopig wel zullen blijven hangen. Langwerpige shads en kleine aasvissen de toppers, en de kleur zilver en bruin, maar vooral groen vaak bij de meldingen.
 
Baars: Supergrote vissen en ook enkele 50 plussers bij de meldingen. Kleine plugjes en shads de toppers op de baarzen, en de kleur groen en geel de beste vangers. Veel vissen waren nog vrij ondiep te vangen, gewoon een kwestie van volhouden dan kwamen er enkele mooie vissen naar boven.
 
Winde en roofblei: Ook nog diverse meldingen, en dit wel vaak op snel gevoerd kunstaas waaronder spinners en poppers die dus deze rovers even konden verleiden.
 
Het weer ziet er voorlopig nog goed uit en daar moeten we dan nog goed van profiteren natuurlijk, dus ga er lekker op uit.
 
Succes op de rovers, en vergeet nu zeker niet de kleine beekjes en sloten die ons landje rijk is. 


Witvis - door Willem Stolk

Langzaam maar zeker wordt het kouder. Ook de waterniveaus van de rivieren zullen langzaam stijgen omdat er meer neerslag valt. Dat mag ook wel, want het staat al maanden erg laag. De vangsten waren niet al te best afgelopen week. Wél werd er op de diepe plassen goed gevangen. In Lith wordt er zelfs goed gevangen op diepten tussen de 10 en 16 meter.


Vorig jaar was het rond deze tijd volop vangen geblazen tussen de kribben….

Op De rivier de Maas was het wederom slecht. Hetzelfde eigenlijk als een paar weken terug. Tijdens een onderlinge wedstrijd had meer dan de helft geen vis! Het wordt tijd dat er weer een beetje beweging komt in de Maas. Stroming en waterkleur blijken belangrijk voor de vangsten.

Al met al dus niet veel nieuws deze week.


Overige vangstmeldingen:


Vandaag 21-10-2009 met de Hendrik II wezen vissen op de Grevelingen. Er werd jammer genoeg niet zoveel gevangen als gehoopt maar we hebben toch een fijne dag gehad. De vangsten bestonden voornamelijk uit   steenbolk en kleine wijtingen. Toch waren er ook wel wat leuke vangsten zoals een wijting van 36cm een schol van 40cm en…..


... Als klapper op de vuurplijl een grote Tarbot van 56cm. Willem heeft zijn best gedaan om de vis te vinden, want we hebben in totaal op 4 locaties de vis naar boven proberen te halen. Groeten Michel Dalmeijer.


Hallo Vissers, Gelukkig was er voor iedereen weer leuk vis te vangen vandaag. De vangst bestond uit leuke scharren en een aardig formaat maatse wijting. En daartussendoor nog wat kleine gulletjes. Beter dan verleden week dus. We hopen maar dat dit door zet. Er stond een flinke hoop wind, maar er zat gelukkig veel minder vuil in het water omdat deze niet uit de noordhoek kwam en dat merk je gelijk aan de vangsten.

De derde generatie van de Fam. Eijssens, in dit geval Tom Eijssens was ook vertegenwoordigd op de pier. Hij wist eigenhandig twee gulletjes te landen. We kunnen ons hart vast houden voor de visstand rond de pieren want deze familie laat geen visje rustig zwemmen. Klasse Tom, een nieuwe visser in de dop!!!.....


Aan het eind van de dag werd ik nog getrakteerd op een knalrode zonsondergang. Perfekt! Veel plezier bij het vissen en vangen op de noordpier! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Geachte redactie. Afgelopen zondag met Rik naar de Ardennen geweest. Ondanks de extreem lage waterstanden hebben we toch enkele kerngezonde vissen weten te misleiden. Hierboven een prachtplaat van een van de bronsgouden barbelen die Rik wist te vangen op zijn 1,25 lb stok….


.... Ik ving een mooie kopvoorn met luncheonmeat…..


....... Een mooie sfeerplaat laat zien hoe mooi het in de Ardennen is in de vroege herfst. Op de foto is goed te zien hoe laag het water staat. Groet Leon Haenen


De meest felle kleuren tonen zich het mooist met de huidige, lage zonnestand. Groet Jelle.


Deze week na het studeren even twee uurtjes wezen snoeken. Tijdens een bijtuurtje drie stuks kunnen vangen en helaas drie missers/lossers. Toen de dag daarna ook vriend karper nog eens meewerkte, was mijn week weer compleet!


Nash consultant Robert met een zeer fraaie shub van een zeer moeilijk en druk bevist water.


Een mooie schubkarper van 38 pond weten te vangen in een lastig water. Ben er trots op! Groeten Bram.


Bertil Wielink, Nash BeNeLux Consultant en mede-eigenaar van de grote karperwebsite Karperwereld Online, ving tijdens een moeilijke Frankrijksessie een grote spiegel die hij heeft gevangen met de door hem geliefde Scopex Squid plus Robin Red boilies.


Vooralsnog paddestoel zonder naam, ik noem hem sinas-snoepje! Groet Bjorn Janssen.


Beste redactie,
Vorige week op meerval gevist bij Sierra Ebro, zeer goed verzorgd! Bovenstaande foto zie je 3 generaties vissers in hart en nieren met een meerval van 1.92 mtr…....


..... In zwart shirt is ondergetekende met een bakbeest van 2.21 mtr en 75 kilo welke in de boot werd geland na een spectaculaire drill van dik een halfuur. Wat een machtige vissen zijn dit!  Echt een ultieme ervaring!
Groeten van Mario.


Waarschijnlijk een van de laatste keren dat we ‘m zullen zien scharrelen dit jaar achter ons huis, het is haast weer tijd voor z’n winterslaap. Groet Rob.


HalloTotal Fishing, Afgelopen weken mooie baars weten te strikken op een Aruku (rood/wit) tijdens het slepen. Gevangen in een klein vaartje met nog geen meter water, de vis was echt dik en mooi in de kleuren. Gr. J. Iedema - Anjum.


Geplukt uit een school van grote vissen. Grt. Mario


Op de rivierplassen was het hard werken, maar ook daar was vis te vangen, die nu al in opvallend goede winterconditie verkeert.


Baars van 48 cm  voor mijn vriend Steve!


Prachtige baars voor Mads Grosell.


Hallo Total Fishing. Mooie baars op ‘n mooie dag! Dit puntgave exemplaar was 48cm. Groetjes, Tom Valentijn


Jeroen met een bak van een baars.


En nog even een topbaars van Marc, weer 52 cm.


Redelijk wat zon afgelopen week en soms haast windstil.


Heerlijk de rivier op geweest. Hier mijn broer Arie met een mooie snoekbaars. Gr. Peter van den Oever.


Op de rivierplassen was het hard werken maar ook daar was er vis te vangen…...


die nu al in opvallend goede winterconditie verkeert…..


Groengele shads hadden duidelijk de voorkeur…..


... Op groot water was de snoekbaars eind van de week goed los met veel aanbeten. Groet Mario


Hallo Total Fishing. Eindelijk heb ik ook mijn eerste 90-plusser te pakken. Groetjes Jelle Van Opstal


Er zijn nu veel, prachtige herfsttaferelen te fotograferen, zowel groot, als in klein. Groet Jelle.


De zoon van Piet wist nog een paar mooie snoeken te vangen.


Ook snoekvangsten vanuit het buitenland. Hier Thomas uit Denemarken met een van de 4 snoeken, gevangen op de vlieg.


Machtig mooie visserij op de jerkbait! Groet Jelle


Bart nam woensdag een half dagje verlof om vanaf de kant nog een snoek proberen te vangen, voordat hij 3 weken de roofvis moet missen vanwege werk in India. Het bleef bij één exemplaar maar wel een mooie van 98 cm, die op de good old Husky Jerk van Rapala knalde. Groet, Berend.


Hallo T.F., Hierbij een snoek die ik werpend vanuit de boot op de busterjerk heb gevangen. Hij was 85 cm. Met vriendelijke groet, Maurice Louvet.


Hans met een mooie poldersnoek.


Beste T.F., Vismaat Marco wist op het laatste moment van een toch al zeer geslaagde visdag, deze prachtige donker groene snoek van 95 cm te vangen, en verpulverde daarmee gelijk zijn oude PR met 15 cm. Groeten Erik.


Hallo Total Fishing. Maandagmiddag even de plassen opgeweest om te slepen met mijn vismaat, het succes was daar. Deze snoek van mij gevangen aan een drackovitch takel. Groet Dennis.


Beste T.F. Ben afgelopen vrijdag wezen vissen op de snoek met een maat van me en daar beleefde ik de sessie van mijn leven, we wisten 15 snoeken te vangen…..


..... Waarvan ik er 7 had! Groet Johan.


Beste TF, maandag na het werk snel nog 2 uurtjes trollen, leverde deze oma van 111 cm. op. Ze greep de balzerbaars boven een meter of 8 water… Met vriendelijke groet Dennis.


Beste Total Fishing. Supermooie sport gehad aan deze vis van 106.5,  trollend gevangen aan balzer. Suc6 iedereen. Groet, Lieuwe Breeuwsma.


Een mooie Snoek van 1,13 m voor Marco Arndt. Gr. Martin Nanko.


Deze mooie snoek van 117cm ving mijn vader laatst al werpend op een plug, die dag vingen we 8 snoeken en een stel snoekbaarzen. Schitterende sport zo werpend vissen, aanbeten waren keihard, favoriete plug van de dag was de little john van spro in natuurkleur. Met vriendelijke groet Joffrey & Johnny Vanalken.


Deze snoek had afgelopen weekeinde wel zin in de Triple pike fighter, 1 meter 10 en lekker zwaar gebouwd. Groeten, Adriaan.


Hallo Total Fishing. Zondag ‘n dagje vissen met m’n vader, relaxed slepen met dood aas. Het leek een taaie dag te worden, met totaal 3 snoeken van bescheiden formaat. Echter de 4e aanbeet kwam van deze prachtige dikke 1.21m waardoor het toch een topdag werd! Groetjes Tom Valentijn.


De sleutel tot succes deze week: traag getrolde megashads (30 cm) in naturel kleur leverden me drie metersnoeken op. Dit was de grootste met zijn 114 cm! Nico Smits.


Ook deze week gingen er weer een paar ‘goeie’ snoeken aanhangen. Na in de ochtend al 1,23 in de boot te hebben gehad voor Volkmar, mocht ik in de middag deze 1,24 even vasthouden. Groet Hendrik-Jan Verheij.


Geweldig mooi getekende snoek van 120cm. Gevangen door Mikkel B. Nielsen (Denemarken)......


..... Groet Mads Grosell

Deze week nominaties voor de barbeel van Leon, de meerval van Mario, de karper van Bertil, de baars van Tom, de snoekbaars van Jelle en de snoeken van Nico en Hendrik-Jan! Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -