Actuele Vangstberichten tot dinsdag 27 november 2012


...tot dinsdag 27 november 2012

De zware storm van de afgelopen dagen heeft velen ervan weerhouden naar of op het water te gaan. Aan zee zijn de vangsten gewoon goed to zeer goed te noemen, dus zeker een reden om er een dagje opuit te gaan!


Veilig tussen de bossage zit de putter te snoepen in het zonnetje. Foto: Jelle.

Hallo vrienden, vriendinnen, lekker uitgewaaid?

Nou ik wel! 2 Dagen gevist dit weekeinde inclusief vrijdag op de boot. Helemaal fris gewaaid en heerlijk geslapen de nachten erna!

Kantvisserij
Natuurlijk prima wat Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren aangaat. Hier komt ook de meeste informatie vandaan en ik moet zeggen dat het Noorden het een beetje laat liggen. Ik krijg maar zelden vangstberichten in mijn mail van de Noord-Hollanders, Friezen en Groningers. Dus, kom op meiden en mannen, er is toch zeker wel een visje te vangen aan jullie stranden en dijken?

Afgelopen zaterdag was de eerste dag van de topcompetitie heren aan de stranden van Cadzand. Waar de dagen voor de wedstrijd nog heel flink werd gevangen (wijting, schar en wat gul), vielen de vangsten in de eerste 2 periodes tegen, pas de laatste wedstrijd toen men naar het lage  water viste, kon de vis worden bereikt.

Na dag 1 neemt John Muis de leiding, op de voet gevolgd door Hendrik Jan Polhuis en Arjan Rijnberg. Op 15 december volgen  de laatste 3 wedstrijden op Groote Keten in de kop van Noord-Holland.


Leuke gul voor Adriaan Soffree vanaf de Pirate 2 op de Westerschelde.

Stranden van Vlissingen tot aan Banjaard prima. De zuidelijke stranden de meeste vis. Schouwen-Duivelandse stranden een drama, haast niets te vangen. Hopelijk komt het goed voor over twee weken wanneer op 8 december de Krabbe Troffee wordt vervist, ik heb er een hard hoofd in maar misschien valt het mee!

Europoort prima, veel wijting en schar in de monding van de Waterweg en Calandkanaal, Beerkanaal, en de diepe havens. Afgelopen zondag onder stormachtige omstandigheden (windkracht 8 tot 9) de Nationale van de Zeenaald vervist in de Dintelhaven. Vooral met opkomend water leuke visserij op wijting, spiering bot en grondel.

Rico ’t Mannetje wist met 21 vissen de wedstrijd te winnen voor Peter Robert, zijn korpsmaatje, en Bert Heukels. Bij de trio’s was het trio Rico ’t Mannetje, Marco D’Agnano en Peter Rober de baas over de rest. Prima wedstrijd en uitstekend georganiseerd.


Rico 't Mannetje, winnaar "Nationale" van de Zeenaald.

Waterweg redelijk tot goed, wel aan de zijde van Maassluis en Hoek van Holland vissen voor de beste resultaten. Ik las dat een hoop mensen hier materiaal kwijtraken. Mensen, vis niet met een snel tij tijdens volle of nieuwe maan! Doe je dit toch, pak de kentering en gebruik 200 tot 250 gram vast ankerlood. Wanneer je lood gaat zwerven, loopt de boel vast. Je moet direct ankeren en dan gaat het 9 van de 10 keer goed!!

Pier van Hoek van Holland goed. Schar, wijting en af en toe een gul. Wijting aan de stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin zit er niet dik. Ongebruikelijk deze tijd van het jaar, misschien is er te weinig garnaal?

Zaterdag 1 december a.s. de Ter Heijde Trofee. Vissen van 10:00 tot 14:00 uur op de stranden van Ter Heide/ Monster. Inschrijven via  www.zeehengelsport-terheijde.nl. Verzamelen in deViskeet te Ter Heijde.

Bootvisserij
Prima te noemen. Vrijdag jl. zelf met de Pirate 2 van Rene de Back op stap geweest op de Westerschelde in de monding van de Noordzee. Op weg naar Vlissingen waaide het flink en begon het ook nog eens te regenen.

Aan de stormachtige kade kwam Rene de Back doodleuk vertellen dat er niets aan de hand was en dat was inderdaad zo; een prima  oversteek zonder noemenswaardige golfhoogte naar een rustige strook voor Cadzand om de afnemende wind af te wachten, pakte prima uit. Mooie schar, wijting en een paar gullen waren de prima vangsten vlak onder de kant.


Schar, de vis die terug is van weggeweest!

Nadat de wind bijna geheel was gaan liggen zijn we via een tussenstop tegen de “Walvisstaart” gaan liggen, een zandbank voor de kust van Zoutelande, en dat was ook prima. Wijting maar vooral mooie schar kwam naar boven, dus over het algemeen kun je op de Westerschelde ook bij een lastige wind goed uit de voeten. Slechts een stormmachtige westenwind kan roet in het eten gooien.

Oosterschelde ook prima, schar en wijting. Grevelingen goed, leuke visserij. Hopen dat erge vorst uitblijft naar aanloop van het Penn Grevelingen Tournament. Ik heb weer zin in een Tournament met veel vis! Noordzee ook prima, ankervisserij wel te verstaan!

Tot volgende week! Arthur

We kunnen van afgelopen week een vrij algemeen beeld geven en dat is: “Het was niet gemakkelijk”. Op dieper water was het vaak hard werken voor wat vissen omdat ze daar heel voorzichtig waren.

Bij de meldingen vele aanbeten, maar deze werden vaak meteen losgelaten en ook diverse vissen die tot de boot of oever meekwamen om te kijken, maar daarna weer veilig terug naar hun stekkie vertrokken. Op ondieper water waren de meldingen wat beter, dus ook meer vissen die werden gevangen maar ook duidelijk minder dan afgelopen week.

De reden was natuurlijk ook dat het grote water door de harde wind/storm ook niet veel werd bevist afgelopen zondag en dat is dan ook een prima keuze om met dit weer het grote water te ontzien. De temperatuur van het water bijna overal nu onder de 10 graden en met de vooruitzichten zal dit aankomende week nog sneller gaan zakken.


Hier doen we het toch voor?!

Wel weer opvallend de laatste weken zijn de vele grote vissen die worden gevangen overal in het land: 120+ snoek, 90+ snoekbaars en 50+ baars geregeld bij de inzendingen (terugzetten heeft dus zeker zin). Verder afgelopen week ook nog diverse roofbleien en wij zijn benieuwd of we deze roofvissen ook vaker deze winter gaan vangen. Dus geef je meldingen even door naar de redactie!

Meerval ook nog een enkele meldingen en wel van de Waal. Snoekbaarzen gaan nu duidelijk afzakken dus goed blijven zoeken en overal waar vis wordt gevangen, blijven doorvissen daar ze echt niet meer alleen liggen op dit moment.


Wat blijven het prachtvissen.

De temperatuur gaat nu flink zakken aankomende dagen dus kleed je hier ook op. Verder soep en koffie mee en wat ik al vaker zeg, ga gewoon niet alleen vissen met dit koude weer, gezelligheid kent geen tijd, veel succes natuurlijk!


Niet alleen vissen in de Peel-kanalen.

Groet, Piet

Ze waren "lelijk" gretig vandaag!

De weersverwachting zag er niet slecht uit dus besloot ik toch nog even een paar uurtjes richting Waterweg te tuffen. Een zeldzaam gezicht was dat de lucht boven zee heel anders kleurde dan de lucht boven het vaste land! Een gaaf gezicht, want het leek net of je in twee werelden stond te vissen.


De lucht boven het vaste land kleurde heel anders dan boven zee...


... Daar stond de regenboog boven de Maasvlakte.

Op het moment dat een waterig najaarszonnetje ruziede met wat korte regenbuitjes, verscheen er een regenboog boven het Europoortgebied. Of het nu met het weer te maken had durf ik niet te zeggen, maar op een één of andere manier had ik weinig vertrouwen in de situatie. Maar dat vertrouwen had ik weer héél snel terug, want binnen 10 minuten was mijn eerste "boem" alweer een feit. Wederom werd mijn shad gepakt op het moment dat ie door de stroom naar boven werd gedrukt!

Een prachtvis van ruim 60 cm. Tja, een 27 november-baars, het moet niet gekker worden. Enige worpen later knalde er tijdens het binnenspinnen op nog geen 2 meter uit de kant een dikke vis op mijn kunstaas. Ondanks het feit dat mijn slip goed stond afgesteld, wist deze zeebaars in één run door te denderen naar de stenen rand! Resultaat: een compleet gerafelde voorslag!

Tja, ook dat hoort helaas bij het spelletje! Op het moment dat het water op begon te komen kreeg ik een aantal aanbeten achter elkaar. Helaas kon ik er maar één verzilveren.

Kortom, als je het op kunt brengen is het zeker de moeite waard om nog een poging te ondernemen. Meer dan voldaan wandelde ik de pier weer op. Effe noteren: 27 november... nog maar 7 dagen tegaan voor mijn "kant-gevangen Sinterklaasbaars"! 


Komt de Sinterklaasbaars in zicht?
 
Stekel ze, Joop. 


Hallo vissers, ik had werkelijk de mooiste dag van de week uitgekozen om te vissen dus ik kon mijn geluk niet op. Er stond een pittige zuid 6 langs de noordpier, maar daar heb je geen last van omdat de golven niet door kunnen lopen omdat ze afgeblokt worden door de zuidpier.

Het begon in de ochtend meteen als de brandweer en in no-time lag er een mooie portie schar op de kant. Op dat getij echt een heel mooi formaat wat later op de dag wat minder werd tijdelijk...


...Eindelijk weer eens een paar dikke wijtingen ertussen van ver in de 30 cm. Dat kan nog groter natuurlijk maar ik was er al blij mee. Beter dan al die kleine supersnelle monsters die de toppen en het aas teisteren...


...Wederom genoten tot op het bot dus. Het vreemde is dat ik van de dag ervoor hoorde dat het formaat helemaal niet zo goed was in het algemeen. Zouden die scharren zo snel migreren dan? Maar zelfs als je Lucky Luc heet heb je altijd wel wat vissersgeluk nodig.

Ook al kan je dit natuurlijk door goed bezig te zijn wel wat beïnvloeden. Ik vraag me de laatste tijd werkelijk af of het misschien aan mijn zeer strakke achterover gekamde gladde kapsel ligt waar de schar zo dol op is. Moet haast wel! Ik ben natuurlijk wel zeer herkenbaar voor de schar vanwege mijn supergladde looks. Idee voor u voor Sinterklaas misschien? Tot aan de zoute waterkant! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Op veel plaatsen weer die treurige, winterse maïs-stompjes.


Mijn zoontje heeft 4 dobbers gevonden in zijn schoen. De Sint had duidelijk voor ogen dat we gingen penvissen. Lex heeft nog nooit een karper gevangen en dat stond wel aardig bovenaan zijn lijstje. Een uitstapje naar de Beemster polder bracht de gewenste vangst. Al binnen 5 minuten schoof de pen weg en had een mooie karper van 43 cm de maïs gepakt. Groet, Peter.


De broertjes Fuut genieten van de zomerse temperaturen en jagen naar hartenlust.


Beste Total Fishing, een aantal weken geleden zijn Niels en Gert de Maas op geweest, gericht op grote meerval. Tijdens een drift met  aasvissen onder de dobber wist Niels eerst een vis te vangen van 1.85 mtr...


...In de middag was het Gert zijn beurt, wederom op een aasvis onder de dobber. Hij verbeterde zijn PR naar 1,76 mtr. Volhouden wordt dus echt beloond! Groet, Rob - roven.nl.


Schitterend intense kleuren.


Mooie baars uit België op een klein Spro-plugje. Groet, Lennert Deruytter.


Werpend met kleine shadjes, zoals dit dull shadje op een 7 grams kopje, wisten we 's middags nog enkele mooie baarzen te foppen. Groeten van Wilfred van Nunen.


Zaterdag wezen baarzen, het was zeer mistig en gevaarlijk. De mist bleef ook de hele dag hangen, en later begon het ook nog te regenen, helemaal wat anders dan ze afgaven...


...Het begon zeer taai, door de koude en de mist dachten we dat ze het niet gingen doen...


...Door het stug doorzetten hebben we toch nog 6 mooie baarzen kunnen vangen waaronder een 50 cm. Mijn maat Marc was ook blij met zijn baarzen. Groeten, Marc.


Een berk vol goud.


Ongeveer rond 9 uur krijg ik telefoon met de vraag of twee opstappers mee konden voor een uurtje, Jeroen en z'n zoontje van drie... op een half uurtje weet Cas twee snoekbaarzen te vangen...


...En Cas zet ze ook weer mooi terug… de jeugd heeft de toekomst!!! Groet, Koen Lemmens.


In de dichte mist was het niet makkelijk maar toch...


...En van de week de nieuwste molen van Spro aan de tand kunnen voelen... licht in gewicht en een superslip. Deze snoekbaars was ook één van de testers!! Groet, Koen Lemmens.


Beste TF, het was weer taai of ligt het gewoon aan ons? Het is ook een kunst om op het verkeerde moment op de juiste plek te zijn grin. Toch nog een paar mooie gepakt! Groeten, Twan van Berkel.


Zie hier the Beauty (de snoekbaars) and the Beast (Henk)...


...De Wobshad werd weer waanzinnig woest weggesnaaid. Groeten van Wilfred van Nunen.


Vandaag ving mijn maatje Maikel deze bak van een Snoekbaars. De vangsten waren goed en het formaat groot. Groeten, Maurits - Fishing-Direct.


Hij zat daar lekker stil te jagen totdat deze, duidelijk grotere hem op brute wijze verjoeg uit zijn territorium.


Zondagmorgen storm en veel blad over het water…


…Ik kwam ook nog een vlot tegen, leuk gemaakt met aandrijving, alleen de ketting is er af…


…In de storm toch nog 4 vissen kunnen vangen aan de Rapper en een Dullshadje. Groetjes, Eddy te Mebel.


Een koudweertip: ook met verkleumde handen kan je met quickswirls makkelijk van kunstaas te wisselen....


...Het liep zaterdag in de polder niet te wild en voor een grote portie vis kon je beter even bij de visboer halt houden wink Bart Debaes.


Weer een ochtend vrij kunnen maken voor de mooiste hobby die er is. Deze resulteerde in maar liefst 5 snoeken waarvan deze mooie vette 90+ snoekdame de grootste was. In de Zuid-Hollandse polder vanaf de kant gevangen met wederom een grote spinner van DAM. Alle 5 voor 11:15 gevangen, hierna werd het stil. Met vriendelijke groet, Joan Steenbergen.


Wat een prachtige herfstkleuren. 


Op een mini-shadje deze van Piet.


Na jaren van werpen en trollen gingen mijn vader en ik voor de eerste keer met doodaas, en met succes! Nieuw PR van 103! Groet, Jelle.


Hallo Total Fishing, na een lange dag doodaasvissen bij een grote zandafgraving kwam dan toch nog die verlossende aanbeet. Deze snoek is gevangen aan een grote haring. Voor de complete verslagen zie:
http://koenverweij.blogspot.com/. Groeten, Koen.


Mooie 105cm. uit het Loosdrechtse tijdens de eerste najaarsstorm. Groet, Frits Haalboom.


Het was een taaie dag, maar na een paar uur...


...kreeg ik toch nog een mooie vis op de streamer...


Na het meten bleek deze dame 101 te zijn. Groet, Kris Broeckx.

Deze week de nominaties voor de karper van Peter (jeugd), de meerval van Niels, de snoekbaars van Mailkel en de snoek van Kris (vliegvissen). Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -