Actuele Vangstberichten tot dinsdag 27 juli 2010


... tot dinsdag 27 juli 2010

De echte warmte lijkt voorlopig voorbij te zijn en dat heeft een positief effect op de vangsten; zowel op zoet als zout trekken de vangsten meer en meer aan. Met de weersverwachtingen voor aankomende week zal het beeld van de afgelopen dagen doorzetten en de temperatuur overdag rond de 20 graden blijven zweven met een lichte, relatief constante wind.


Langs de rivier stikte het van de week van de libellen.

Zout - door Arthur van Tienen

**** Vrienden, vriendinnen, e
ven als eerste jullie aandacht: *****

We zijn met een grote groep van Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland bezig een inventarisatie te maken van wat er voor de Zeesportvisserij in het Deltagebied mogelijk is en wat de toekomst zal brengen, zeg maar van Voorne-Putten inclusief de Waterweg tot aan Zeeuws Vlaanderen (Cadzand).

Deze werkgroep  maakt een rapport dat Deltavisie heet en een volgeling is van de Waddenvisie. De doelstelling  van deze werkgroep is zoveel mogelijk voor de zeesportvisserij, in goed overleg met andere partijen, binnen te halen.

We zijn nu aan het inventariseren wat de 2e Maasvlakte en de 1e Maasvlakte voor ons kan betekenen als sportvissers; er gaat een hoop verdwijnen aan stekken en we moeten ons gezamenlijk bundelen om zoveel mogelijk “zeeviswal” te verkrijgen, anders gaat een unieke stuk viswater waar je onder alle weersomstandigheden kan vissen, verloren. Ideeën en voorstellen graag naar mijn e-mail adres:
atienen@chello.nl 

SAMEN STAAN WE STERK!

Kantvangsten - Kopie van  verleden week, niets veranderd. Tongvangsten vallen nog steeds stegen, zeebaars en de makreel, fint en geep blijven het hoofddoel. Wel interessant is het bericht van Remi Lindhout en de waarschuwing dat er aan de Oosterschelde dijken veel pijlstaartroggetjes worden gevangen, een prachtige sportvis die het verdient teruggezet te worden. Let wel op dat je de staart ontziet; een steek kan een lelijke wond en koorts veroorzaken, dus wees gewaarschuwd!


Wat zeebaars in het Beerkanaal…


 
...en pijlstaartrogjes….


....vanaf de Oosterschelde dijken. Foto: Remi Lindhout.

Bootvangsten - Ook hier weinig verandering in ten opzichte van verleden week. Makreel, wrakvisserij en bij de Meerkerk leuke visserij op van alles. Heelaas niets bijzonders te melden.

Tot volgende week, Arthur



Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week


Het frissere weer was een verademing voor vele vissers die er nog even op uit wilde gaan om wat rovers te vangen. Veel vissers hadden wel een beetje een probleem met dit weer, daar ze op vakantie gaan of al weg waren en dan wel wat zon en een hogere temperatuur konden gebruiken.

Waren de vangsten beter afgelopen week? We zullen eens kijken.
 
Snoek - Weinig meldingen van snoeken wederom, en dat was nog een nasleep van het warme weer natuurlijk. Wel op wat kanalen en beken waar stroming op stond, redelijke vangsten van snoek, maar hier moet ik bij vermelden dat nagenoeg alles op oppervlakteaas werd gevangen. Straemers en jerkbaits duidelijke toppers.
 
Snoekbaars - Wederom topvangsten op vele plaatsen in Nederland en uitschieters van 60 tot ruim 100 snoekbaarzen per boot. Dropschotten duidelijk nummer 1 wat de vangsten betreft, kleine langwerpigge shadjes in het voordeel. Bruin, geel en wit vaak in de lijsten wat kleur betreft. Op de rivieren nog kort in de oever de grote snoekbaarzen, maar op de plassen al vaak op een meter of 6 a 8.


Hallo Total Fishing, een mooie rivierbaars en goed snoekbaars gevangen op de nieuwe storm-producten. Gr. Chris.

Baars - Iets moeilijker dan afgelopen week, en opvallend veel kleine baarzen. Mini twisters en schadjes tot 4 cm duidelijk de beste vangsten mee te halen, en dat betrof ook de maatjes 1 spinners. Heel opvallend dat de kleur geel ruim 70% van de vangstlijsten betrof, dus hou dat aankomende week even in de gaten.


In de planten met heel klein aas ook diverse maten baarzen, waaronder deze kleine rovers.
 
Roofblei - Was op diverse plaatsen goed los in dan vooral in de vroege ochtend tot een uur of 7. Ruim 2 jaar geleden schreef ik al dat er vele roofbleien zich terugtrekken naar de plassen, en daar zijn ze dan vaak vanaf half juli tot eind augustus goed te vangen (zeker de grote exemplaren). Gewoon boven de planten vissen met kleine jerkbaits of poppers, dan komen ze wel hoor.

Ze staan zich daar momentheel vet te eten aan het aanwezige jongbroed. Dus wegwezen bij de sluizen, daar hier afgelopen week veel verbalen zijn opgemaakt, dit daar we daar vaak 50 tot 100 meter vanaf moeten blijven (is toch jammer van die 90 euro) als je ze nu op vele plassen ook kunt vangen en daar heb je op dit moment geen boot voor nodig, gewoon langs de oever boven de planten vissen.
 
Winde - Nagenoeg geen meldingen dit jaar, wat werkelijk vreemd is, maar we wachten dit nog even 2 weken af, kan ook met het weer te maken hebben.
 
Temperatuur blijft lekker om te vissen, dus als je de kans krijgt gewoon er even wat uurtjes op uit, maar voor de roofbleien moet je er gewoon vroeg bij zijn als het licht begint te worden. Veel succes op de rovers.

Met roofvisgroet, Piet.



Overige vangstmeldingen:


Hallo Vissers, de nieuwe blokken liggen weer op de pier en tevens is er weer leuk vis te vangen. De vangsten bestaan voornamelijk uit makreel en wat zeebaars…


....Met een werppilkertje en daarboven een veertje als bijvanger, heb je prachtige sport aan de makrelen. De makreel heeft geen zwemblaas en kan dus onvermoeibaar de diverse waterlagen doorkruisen….


...Aan de vlieghengel, maar ook aan een lichte plughengel geeft de makreel prachtige weerstand en zal tot dicht onder de kant onder water blijven. Mocht u de makrelen meenemen, houd ze dan wel koel en maak ze regelmatig schoon, want anders zijn ze rijp voor de vuilnisbak en dat is toch eeuwig zonde. Veel visplezier gewenst van Lucky Luc Mom.


Je moest er veel voor doen, maar dan had je ook wat…


....Ondanks het mooie, rustige en warme zomerweer hield vriend zeebaars zich toch behoorlijk op de vlakte….


....Eigenlijk was er zoals gewoonlijk weer eens geen peil te trekken op hun vreetgedrag….


....Zo sloegen ze toe in het avondtij terwijl het de volgende dag juist weer te doen was tijdens het krieken van de dag! Maar de vangsten waren er in sommige gevallen zeker niet minder om….


....Ronald Onderdelinden ving eveneens aan een X-Rap (XRD10 RUCW) een mooie, dikke zeeforel die uiteraard na de foto weer netjes in zijn element werd teruggezet….


...Opvallend is het aantal kleinere zeebaarzen dat momenteel zich rond onze kustwateren ophouden….


...Marcel vermaakte zich voortreffelijk met de niet meer weg te denken subwalk, terwijl Leon regelmatig leuke vissen wist te foppen met de X-Rap (rose). Al met al een leuke week, maar je ziet toch (en dat is ieder jaar hetzelfde in deze periode) dat ze al behoorlijk gretig zijn op de aangeboden zachte krab! Stekelze, Joop.


Beste Totalfishing, tijdens het kabeljauwvissen in Denemarken deze kabeljauw van 98 cm en 9,5 kilo in de klasse ‘’ TURBO-KNEITER’’ gevangen. Al mijn vrienden waren ontzettend jaloers. Wat een geweldige vis! Met vriendelijke groet, D.Schoemaker.


De natuur is aan het bekomen van de droogte.


Samen met Hildo de Lange een aangename dag op een voor mij nieuw water doorgebracht. We wisten de drie “klassieke” rovers baars, snoek en snoekbaars te vangen. Hildo voegde er een vierde soort aan toe: geen roofblei maar een roofbrasem! Groeten van Wilfred van Nunen.


Ook André is ondertussen overtuigd van de nieuwe fish frenzy reeks van nashbaits. De ene na de andere dikke brasem kon niet van deze lekkere feedersnacks afblijven, een topper voor wedstrijdvissers.


Mooie 30-ponder gevangen in alle vroegte in Andijk….


....En 10 minuten later een mooie spiegel. Groet, Niels Wiechmann.


Hierbij drie foto’s van mijn vriendin Marieke….

 
...Die eigenlijk ook wel een  beetje verslaafd geraakt is aan het karpervissen…..


....De graskarper was zelfs 15 kg. Dus haar eerste dertiger is al weer een feit. De vissen zijn gevangen met boilies uit het gamma van selfmade-baits. Gr. Reinbert Ras.


Ik ben vandaag wezen vissen in Joure bij een mooie grote plas. Het was de eerste keer dat ik er dit jaar weer heen ben geweest en het was meteen raak. Een mooie spiegel van 16 pond en 80 cm was het resultaat….


....Dit veldmuisje kwam mij even vergezellen tijdens het karpervissen. Foto is genomen van ongeveer anderhalve meter afstand. Zo dichtbij kwam hij/zij. Gr. Evert Kluitenberg.


Hallo redactie van Total Fishing! Vannacht wat leuke vissen weten te strikken…


....na een fantastische zonsondergang! Gr. Remond van Dijk.


Beste Total Fishing, hier een mooie zomerse 40-ponds schubkarper uit een Belgisch kanaal! Deze werd gevangen een uur na ingooi! Met vriendelijke groet, Kees Boezer.


Verkoeling onder de waterval onder het toeziend oog van moeder.


Roofblei op de vlieg blijft prachtig. Groet, Jelle.


Freek ving later op de morgen op een ilex chubby een roofblei….


....zijn passion ging meerdere malen tot in het handvat krom. Geweldige sport op licht materiaal.


Vanmorgen gelijk begonnen met de rapper. De 2e inworp gelijk raak maar deze keer geen snoek, maar een mooie 70+ roofblei. Gr. Bjorn.


Jo wist nog een mooie meerval te vangen, laat het snel een sportvis worden.


Zondagmorgen nog wat dieren gaan spotten waaronder veel hazen die actief waren. Gr.Piet.


Hallo Total Fishing, goed snoekbaars gevangen op de nieuwe storm producten. Gr. Chris.


Hallo Total Fishing, afgelopen week ben ik in de late avonduurtjes nog even werpend achter  de snoekbaarzen aangegaan. En niet zonder succes. Het waren weer keiharde aanbeten op de saltshaker op een licht loodkopje. Echt een prachtige visserij het werpend vissen op de glasogen. Met een mooi resultaat. Groetjes, Jan Netten uit het mooie Middelharnis.


Dankzij wat bewolking en een licht briesje was het ook ´s middags goed uit te houden op het water. Bijgaand de mooiste van de dag….


......Een week later weer een aangename dag met Henk Broers doorgebracht op de Moeder van Neerland’s rivieren. Werpend tussen de kribben met de nieuwe, uitstekende Vertical Pro Shadjes van Storm op een 10 grams kopje, wisten we een serie enthousiaste aanbeten uit te lokken. Genieten! Groeten van Wilfred van Nunen.


Waardoor er iedere keer weer grote vissen op de FD Fatshad knallen weten we niet. Maar wat vangt ie geweldig. Hier ook weer een dikke 80-er uit de Waal. Groeten, Arno Hartgers


Vele bomen die werden ontworteld, vielen de Peel in en sloegen gaten in de dijk, deze moesten dan ook op diverse plaatsen met zandzakken gedicht worden zodat het achterland niet onder water kwam te staan, en het kanaal natuurlijk voor een gedeelte leeg zou lopen. Groet, Piet Driessen.


Hallo TF, afgelopen weekend weer met Hilda het water opgeweest…..


.....Niet al het kunstaas kon de vis over de streep trekken. Het favoriete aasje van Hilda is nog altijd de screaming devil en zij weet hier altijd haar vissen wel mee te vangen….


Ook voor mij wist dit aasje weer vangst in de boot te brengen. Natuurlijk alles over dit avontuur weer op
www.snoeken.net. Groet, Pieter en Hilda Nederlof.


Vanwege de erge warmte van de afgelopen dagen is de methode wat bijgestuurd, laat beginnen en doorvissen tot de avond (donker). De Pig Jerkbait wist het werk af te maken die dag….


Resultaten van vissen in de (koele) schemer…..


.....de snoek van kris is 111cm en die van Koen is 106cm met dank aan de Pig Jerkbait. Groet, Evert Oostdam.


Na een drukke periode heb ik eindelijk afgelopen zaterdagochtend weer eens kunnen vissen. We zijn bewust erg vroeg het water op gegaan (6 uur) en en hebben gevist tot een uur of 11 in de ochtend i.v.m. de watertemperatuur. Deze lag rond de 21 graden dus nog goed te doen voor de groene rovers….


.....Ik wilde nu eens mijn geluk beproeven op de rivier met de kans op een echte verrassing! Nou deze kwam ook in de vorm van een 1.16 mtr lange en moddervette rivierbuffel. Ik heb deze vis gevangen op de roze screaming devil die ik vorig jaar eens van jou heb gekregen. Echt een ‘fish of a lifetime’ Met vriendelijke groet, Thijs van Aalst.


Beste Total Fishing, hier een snoekdame die mijn vriendin heeft gevangen, maar ze durfde deze dame niet vast te houden, dus ja dan maar ik op de foto. Rot hé ! Groeten, Michel.


Beste redactie, voor vismaat Joop is dit seizoen nu al geslaagd. Nadat op zondag 2 vismaten al een 120+ vis mochten vangen, voegde Joop hier op maandag een derde aan toe. Met 121 cm een nieuw PR voor Joop, en met een omvang en tekening die haar tot de meest indrukwekkende van de drie 120+ers maakte….

 
......Deze prachtige vangsten, zijn allemaal nog eens na te beleven op de predatorteam-website. Catch & Release uiteraard! Een echte droomvis! Joop nogmaals van harte proficiat. Groet van Klaas.

Deze week de nominaties voor de gul van D.Schoemaker, de graskarper van Marieke, de karper van Remond en de snoek van Klaas en Michel. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -