Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 augustus 2013

... tot dinsdag 27 augustus 2013

Mooie vangsten afgelopen week. De watertemperaturen zijn weer terug naar normalere waarden en dat komt de vangsten zeker ten goede. De zeevisserij is niet echt geweldig, maar de zeebaars kan het voor velen goedmaken. De weersvooruitzichten zien er voor aankomend weekend goed uit; met een matige westenwind en tempraturen rond de 20 graden, zal het op én aan het water aangenaam zijn.


De putter gaat maar eens voor z`n eigen maaltje zorgen. Gr. Jan Althof.



z.s.m.


Afgelopen week moest er gemiddeld genomen hard gewerkt worden voor wat vis te vangen, het was vaak goed blijven zoeken.

Eigenlijk kunnen we een streep trekken wat de vangsten betreft. De vissen waren behoorlijk voorzichtig, diverse meldingen van afgebeten staarten van de shad of veel lossers net voor de boot en dat is dus tocht een stuk de voorzichtigheid van de roofvis.

Verder lag de watertemperatuur gemiddeld nog tussen de 21 en 22.5 graden en dat is nog redelijk te noemen.

De snoeken -  die werden gevangen een groot aantal met spinnerbaits en spinners maar ook langwerpige pluggen deze het heel goed afgelopen week.

Snoekbaarzen - hebben toch nog de voorkeur op dit moment voor langwerpige shads die goed bewegelijk waren en zowel werpend als verticaal werden genomen en we zaten nog enkele mooie exemplaren bij.


Lelies na de regenbui.

Baarzen -  doen het nog altijd goed op kleine plugjes en die werden vaak nog hoog in het water gegrepen. Kogeltjes er in voor wat herrie hadden ook vaak de voorkeur. Ook werden er nog diverse roofbleien gevangen en ook de winde pakt nog op zijn tijd wat oppervlakte aas. Meldingen van Meervallen waren er wel, maar vaak vissen tot een meter, maar dit is al een pracht sport natuurlijk.

Wel even de vermelding waard dat de meeste vissen vaak in de uren na 16.00 uur behoorlijk actief waren en minder in de ochtend en dat is eigenlijk wel een beetje apart te noemen maar wel om misschien rekening mee te houden.

Wat gaat het weer doen? De verwachting is dat het redelijk stabiel zal blijven en dan moeten we daar maar lekker van profiteren en als we de kans krijgen zeker even naar het water te gaan om een rover proberen te vangen. Blijf nog vaak hoog in het water vissen, kan nog wel eens een mooie verassing opleveren. Succes en geniet er van.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.



Hallo TF. Ik ben via Cordes Travel op zomer/visvakantie geweest naar Sudavik in IJsland. Onze missie was het vangen van een zware kabeljauw!...


...Dat is goed gelukt met als topper deze kabeljauw van 125 cm en 19 kg. Gevangen op een 500gr  Solvkroken deco pilker met aan de dreg een koolvis....


...Verder vingen we nog een zeewolf van 83 cm en een zeeduivel van 4 kg. Gr, Jan de Bruin


Mooie zeebaars uit Cobh.


De haaien visserij is weer helemaal terug in Ireland.


John met een mooie Ierse Rog.


Deze harder was net geen 70 cm. maar zorgde wel voor een dril van zo’n 8 minuten! Ik ving de vis gewoon op een vlok witbrood onder de dobber met een weerhaakloos haakje. Wel zo makkelijk onthaken bij deze jongens met die harde lip. Na een foto werd de vis vervolgens weer lekker terug het Noordzee kanaal. Gr. Ivo uit Velsen Noord.


De mieren vallen het Lieveheersbeestje aan om hun bladluizen te beschermen. Foto Jan Althof.


Ik heb deze fraaie brasem van 62 cm gevangen in Berghem. Gr. Rinie van Lieshout.


Een snuitkever............


Philipp (7 jaar) mag met zijn vader mee en is laaiend enthousiast over de forse baarzen. Gr. Visgids Johan.


Baars op de water taxi. Gr. Remco van Engelen.


Zaterdag een dagje uitgeregent, maar met veel plezier. De baarzen moesten er aan geloven....


....Mooie baars gevangen aan de Rigwalker River2Sea. Marc kon ze ook nog vangen aan de Rigwalker van River2Sea. Groetjes Hoeben Marc.


De Komodo Shad is in korte tijd razend populair geworden en dat is gezien de resultaten die ermee geboekt worden helemaal niet gek. Ook de kleinere variant is groot in vangkracht! Niet alleen op een loodkopje, maar ook als dropshotaasje op een kortstelige haak. Deze prachtige zomerbaars wilde 'm wel hebben! Groeten van Wilfred van Nunen.


Oranje Zandoogje - Pyronia tithonus.


Eduard heeft in Nederland het visparadijs ontdekt  Visgids Johan.


Vis maatje Luchien de Kroon, met een schitterende rivier vis. 2 slingerslagen waren genoeg om deze mooie winde een oor aan te naaien. Gevangen op de Baby devil perch van Spro. Grt Pim Busker, Dutch fishing adventures.


Er zijn ook nu nog vele jonge watervogels Visgids Johan.


Groet, Kelvin Leenheer.


Beste Total Fishing, met 28 graden weer vroeg te water. Hier mijn Engelse vriend Craic Botteril met zijn eerste verticaal gevangen Nederlandse snoekbaars op de red/black HM shad. Awsome was zijn beleving. I'l be back for this fish! Mooi toch !! Groeten Pim Busker.


Leuke zomervisserij: met de lichte spinlat plugjes werpen op winde en baars. Als er dan een ferme snoekbaars opduikt, is het Genieten met een hoofdletter! Groeten van Wilfred van Nunen.


Steenrode heidelibel.


Tijdens trollen op de Amer deze meerval van  90 cm op hornet. Groeten  Pat Bierings.


Hallo Total Fishing, hierbij de vangst van twee meervallen gevangen in de Waal ergens in Nederland…


...De eerste is 1.96 en de andere 2.08 m. gewicht onbekend omdat...


...we deze beauties niet hebben gewogen. Groet, Arthur Bruns.


Weidebeekjuffer - Calopteryx splendens. Gr. Jan Althof.


Na 2 uur trollen op de ringvaart totaal geen leven,maar dan achter je huis een mooie snoek op de Spro jerkbait! Mvg, Robin.


Samuël had het helemaal naar zijn zin in de boot...


....Laat jij je tandjes nog eens even zien!...


En Noor vindt het helemaal geweldig bij haar schoonvader in de boot. Gr. Visgids Johan.


Hallo TF, bijgevoegd een snoek van voor in de 90 cm, slepend gevangen op een mann's minus 1 Green Shad Chartreuse, tijdens een korte vistrip naar het meren gebied in Denemarken bij Silkeborg. Mvg, Jaap Dijkhuis.


Beste T.F., deze mooie snoek van 94 cm ving ik afgelopen zondag trollend met groot kunstaas. Groeten Martijn.


Zelf loop ik ook wel eens tegen een mooie vis aan. Deze snoek greep de HM shad Cola die voor de snoekbaars bedoeld was. Valt steeds meer op dat er snoeken gevangen worden op shadjes op de rivieren tijdens het snoek baarzen. Ik was er blij mee. Grt,  Pim busker, Dutch fishing adventures.com.


Beste TF. ""Het lijkt wel een meerval aan beet"" hoor ik Mark Schoonderwoerd roepen.. Later blijkt deze kanjer snoek het shadje naast de krib te hebben gepakt. Beest bleef maar in de keerstroom zwemmen.  Gevangen op de Ripple shad van Berkley. Klein aas vangt wel degelijk een grote vis.


Deze bak van een 110+ snoek beet m'n Bulldawg Magnum helemaal aan stukken. Het hele verslag kun je lezen op www.vinnig.nl Groet, Klaas Hoogduin.

Deze keer de nominaties voor de zeewolf van Jan, de Brasem van Rinie, de meerval van Arthur en de snoeken van Klaas en Mark. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -