Actuele vangstberichten tot dinsdag 25 juni 2013

... tot dinsdag 25 juni 2013

Nog steeds veel te koud voor de tijd van het jaar en we krijgen dezelfde klachten uit Ierland en Denemarken. Het einge voordeel is dat de sloten wat minder snel dicht groeien met waterplanten. Er worden nog steeds zeebaarzen gevangen vol met hom en kuit, dus nog steeds aan het paaien.


Even pootje baden. Foto Jan Althof.

Vangstberichten zout.

Terwijl Arthur zich met zijn maatjes rond Lauklines uitleeft op alles wat heilbot heet, blijft het hier maar tobben met zowel de vangst als het weer.


Vangsten houden nog niet echt over!

Vanaf de charterschepen wordt momenteel,als het weer het tenminste toelaat,aardig makreel gevangen. De geankerde visserij levert langs vrijwel de gehele kust in hoofdzaak schar en wat bot op. De wrakvisserij is slecht. Zo nu dan is er met de nodige mazzel een klusje gul te vangen maar de gebruikelijke goede gulvangsten rond de wrakken in deze periode laten op zijn minst te wensen over!


Zo nu en dan loopt er een mooie dikke tong tussendoor!

Op de veerpont van Maassluis sprak ik enkele vissers die gedurende het hoge water aan de Rozenburgse kant in de Waterweg hadden gevist. Naast wat dikke botten,kleine gul en een enkele kleine zeebaars hadden ze ook nog een aantal mooi tongen weten te vangen.


Neem genoeg aas mee, het barst zeker in de Waterweg van de krabben.

Ze moesten noodgedwongen eerder stoppen omdat ze onverwachts snel door hun aasvoorraad heen waren vanwege de enorme krabben populatie! Dus zeker even rekening mee houden als je richting Waterweg trekt.


Mini “fileetje”

De pier van de Hoek levert zo nu en dan een zeebaarsje op. Aasvissers vangen vooral kleinere schar,bot en een enkele mini gul!


langs de Waterweg wordt zo nu en dan nog een gulletje gevangen.

Volgende week weer volledige info van Arthur.

Tot volgende week, Joop

Vangstberichten afgelopen week.

Wederom een week met wisselende vangsten, temperatuur van het water in een week tijd 2 graden hoger, en op veel plaatsen een explosie van waterplanten in het vaak heldere water.

Snoek - Afgelopen week duidelijk minder snoeken bij de vangsten en ook minder grote snoeken. Wel opvallend bij diverse meldingen dat de grotere snoeken vaak groot tot heel groot kunstaas pakte, en zo zie je maar weer hoe dit in korte tijd kan veranderen.

Ook al veel snoeken een stuk dieper en wat uit de oevers weg en vaak liggend op de loer tegen de waterplanten aan op de diepere kant. Natuurkleuren, baars of lichte kleur met donkere rug werden graag tussen de kaken genomen, jerkbaits deden het ook nog redelijk goed afgelopen week.


Zo wil je toch op het water komen.

Snoekbaars - Ook hier vaak minder vissen op een stek maar wel nog diverse 80+ snoekbaarzen bij de vangsten. Laat het hier ook toeval zijn maar grotere shads tot 18 cm top op de snoekbaarzen en ook de kleine snoekbaarzen hadden hier geen moeite mee.

Hier op diverse kleuren te vangen, geen voorkeur voor de snoekbaars in dit geval. Ook de snoekbaarzen vaak helemaal uit de oever vertrokken en nu langs en tussen de waterplanten.


Veel ganzen afgelopen week.

Baars - Wederom diverse 40 + vissen en er word ook langer hoe meer met licht materiaal gevist op deze roofvis, en dus een sportvis van de bovenste plank. Langwerpige shads en ook diverse meldingen op spinners waar ze mee verleid konden worden.

Donkere kleuren in het heldere water duidelijk de voorkeur. Ook de baarzen al wat meer uit de oever en vaak ook kort in de buurt van de waterplanten daar deze nu helemaal vol zit met speldaas.

Winde, meerval en roofblei - Niet veel meldingen. Laat de wind maar eens wat minder zijn en we kunnen topwater aas gebruiken waar onder poppers dan zullen er zeker weer diverse worden gevangen, en dat we de laatste weken veel wind hebben gehad is een feit.

Temperatuur op dit moment onder normaal maar in het weekend zou de temperatuur weer wat naar boven gaan. Dus ga er lekker op uit als je de mogelijkheid hebt. Veel succes op onze roofvissen,  Piet.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.

Toch maar proberen om een zeebaarsje te verleiden.

Thuis zitten is niets voor mij,en dus besloot ik ondanks het herfstachtige weer toch weer een paar uurtjes naar de Waterweg te gaan om te proberen om een zeebaarsje te verleiden.

Als je niet beter wist zou je zweren dat het najaar echt zijn intrede had gedaan! Ik wisselde regelmatig van kunstaas waaronder gebonden jigkoppen en een aantal Culprit shads. Na ruim een uur half uur kon ik genieten van mijn eerste aanbeet!


Regelmatig wisselen regelmatig werkte!

De zeebaars pakte mijn kunstaas precies op het moment dat dit dankzij de getijdestroom langzaam richting bodem werd gevoerd. Zeebaarsvissers weten dat dit de mooiste (snoei-) harde aanbeten zijn die je je maar kunt bedenken!Na een aantal leuke vissen besloot ik zeiknat, maar zeer voldaan richting auto te wandelen!


Een mooie gul van het wrak.

Stekel ze,Joop.


Hoi T.F.,ik ben net terug van een week vissen in Noorwegen. Het was voor mij de eerste keer en ik heb het dan ook super naar men zin gehad, met vissen tot maar liefst 18kg...


...Ik kijk nu al uit naar mijn volgend Noorwegen trip. Groetjes Kristof.


De kleuterklas. Foto Jan Althof.


Afgelopen zaterdag ben ik samen met deze beginnende sportvisser een paar uurtjes wezen vissen in een vijvertje gelegen in een wijk te Woerden. Hij wilde perse met een werphengel vissen.

Nadat we eerst een paar voorntjes hadden gevangen kreeg hij een echte aanbeet en kon zijn vader hem assisteren om een prachtige  zeelt van zo'n 45 cm te landen. Uiteraard was hij apentrots evenals zijn vader! Groet Willem de Wit.


Sam wist nog een leuke karper aan de haak te slaan.


Zondagavond een paar uurtjes met Robin en Jesse bij De Kool op steur gevist...


...Lang hoefden we niet te wachten voordat de eerste  steur de gerookte zalm van de bodem op pakte...


...Ook Robin wist een aantal aanbeten te verzilveren...


Plotseling vroeg ik me tijdens de dril even af,of mijn slip nog wel goed stond afgesteld,want die begon ineens als een wilde te razen! Maar al snel bleek dat mijn slip goed stond afgesteld. Ik moest echt een tijdje in mijn hengel gaan hangen om mijn grootste steur ooit te kunnen landen! Het bleek een vis  van maar liefst 120cm…….


Een vis om vrolijk van te worden, want zulke vissen van ik niet dagelijks. Toch nog maar snel even een fotootje, voordat de vis weer retour gaat. Wij vingen in totaal 15 steuren en 2 karpers.

Gelukkig hadden we besloten om 2 x 200 gram gerookte zalm bij de supermarkt te halen. Dat bleek zondermeer nodig want na afloop was deze compleet op! Wij komen zo snel mogelijk terug om het nog eens over te doen, wat een super-avond!!! Groetjes;  Eddy te Mebel.


Het Groentje - Callophrys rubi) Foto Jan Althof.


Nu de stroming weer terug is op de Maas, is de roofblei weer behoorlijk actief. Afgelopen zaterdag ving ik deze mooie  roofblei van 81 cm.! Groet, Noël Schmitz.


Na een zeer korte avondsessie op snoekbaars aan de rivier, besloten we het tot schemer nog even op de roofblei te proberen. Mark Schoonderdwoerd haakte deze schitterende roofblei op een Rapala Gold Mark. 


Oscar heeft gekloenkt en toont zijn kloenker. Gr. Visgids Johan.


Maandag 17 juni hebben Rob Buijsman en ik (Johan Vis) op de Merwede gevist vanuit onze kajaks. Het was een schitterende avond met in totaal maar liefst 26 vissen waaronder deze mooie  baars. De vraag blijft wie is er het fanatiekst de hond of de baas. Met vissers groet, Johan Vis.


Beste redactie, ook dit weekend was de Trigger X Slop Hopper weer de favoriet! Groet, Etienne.


Geen 50'er maar met  ruim 45 cm toch...


...ook een kloenker voor Luus. Gr. Visgids Johan.


Nu al uitgebloeid. Foto Jan Althof.


Zo doorzichtig kunnen vinnen dus zijn...


Deze lust wel rolmops van de HM shads. Visgids Johan.


Na een heel korte avondsessie van 2 uur toch nog enkele snoekbaarzen weten te vangen op de Viper van HM shads kleur coca-cola tevens ving mijn vismaat Mark nog een mooie roofblei. Groeten Pim Busker Dutch fishing adventures.


Weer eens een leuke namiddag beleefd samen met mijn vader!...


...De snoekbaars ging even helemaal los! We visten vanaf de kant...


...met de Reins Bubbling shad 4 inch in de oranje uitvoering. Gr. Glenn Segers!...


Bij deze een paar foto's van afgelopen zondag, een zeer winderige dag met de nodige regen. Maar deze dag leverde heel veel vis van een mooi formaat op. We hadden meer dan 30 vissen waarvan meer dan de helft werd gevangen op de firebal. Bovendien vingen we ook nog 2 dikke baarzen van boven de 40cm. Groeten Arie en Theo.


Vader Rinus is inmiddels 85 jaar maar geniet nog steeds met volle teugen van een dagje vissen. Gr. Ronald Meeuw.


Verleden week de nieuwe quarto Devil swimbait van spro  in ontvangst mogen nemen bij watersport Matheussen.  Die moest gelijk getest worden en niet zonder resultaat een mooie 104 cm klapte er vol op. Ook de sika bait wist weer een paar mooie snoekbaarzen te verleiden. Gr Guy .


Beste redactie, ook dit weekend was de Trigger X Slop Hopper weer de favoriet! Groet, Etienne.


Beste TF, een vliegende start van de visdag met binnen 20 minuten deze twee mooie vissen. Groetjes, Ann-Christin.


Een hele mooie snoekbaars van maar liefst 105 cm...


Uit de Limburgse Maas. Groeten Markus Teeuwen.


Soms komen er adembenemende dingen voorbij. Gr. Visgids Johan.


Beste Total Fishing, ik ben samen met een kameraad even wezen snoeken! Het was troosteloos koud regenachtig weer. Niet leuk, totdat ik ineens enkele keiharde bonken op me hengel kreeg. Onze beloning was een prachtige snoek van ruim 90 cm. gevangen aan de Screaming Devil. Groet Hendrik de Jong.


Ik ving deze vis aan een zelfgemaakte spinnerbait dat betekend dus extra veel plezier. Groet Michael.


Enkele dagen daarvoor mocht ik deze metersnoek landen. Tijdens het onthaken van een baars dook deze beauty op een stilgevallen Salmo Hornet.  Gr. Ronald Meeuw.


Deze dubbel vingen Patrick en ik op de grootste BBZ en aan de Wob shad , altijd weer leuk die “dubbels”. Gr van Levin


Deze snoek maakte het drietal rovers weer compleet. Gr.  Visgids Johan.


Beste TF, een vliegende start van de visdag met binnen 20 minuten deze twee mooie vissen. Groetjes, Ann-Christin.


Beste Redactie, tijdens een toch wel taai startende avondsessie, die tot op dat moment slechts een drietal snoekbaarzen opleverde, kwam na een snoeiharde aanbeet recht onder de boot de echte beloning. Deze rivier snoek van 104cm heeft mij spreekwoordelijk alle hoeken van de rivier laten zien.

Ik ving de snoek, verticalend met een 10/100 lijntje op zo’n 3,5 mtr. diep aan een shadje van 9cm. Gelukkig was mijn vismaat Theo erbij dus kon hij de vis netjes landen en op de foto zetten. Na een korte reanimatie zwom ze gelijk de diepte weer in. Gr, Arnold.

|
Verleden week de nieuwe quarto Devil swimbait van spro  in ontvangst mogen nemen bij watersport Matheussen.  Die moest gelijk getest worden en niet zonder resultaat een mooie 104 cm klapte er vol op. Ook de sika bait wist weer een paar mooie snoekbaarzen te verleiden. Gr Guy .


Beste TF, Vrijdagmiddag na het werk ben ik nog even een uurtje met de bellyboot het water op gegaan. Wat een spectaculaire visserij! Ik heb meerdere vissen weten te vangen met als afsluitende bonus deze 120+ snoek. Ik kon weer voldaan aan het weekend beginnen.


Deze zaterdag zijn Patrick en ik gaan vissen op snoek , samen hebben we een leuke winderige dag gehad met als kers op de taart een nieuw PR-snoek voor mij op een grote shad. Gr van Levin

Deze keer de nominaties voor snoekbaars van Markus en de snoek van Levin. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -