Actuele vangstberichten tot dinsdag 24 juni 2014


... tot dinsdag 24 juni 2014

Het was afgelopen week goed toeven aan of op het water. In het zoete werden prima vangsten geboekt en daar zaten regelmatig ook grotere vissen bij, vaak gevangen aan klein aas. De noordenwind samen met halve maan veroorzaakte slechte vangsten vanaf de stranden.


Carpoolend futenjong.

Slechte vangsten vanaf de kant

Hoi allemaal,
naar halve maanstand en een noordenwind de hele afgelopen week voorspelden niet veel goeds en dat was helaas maar al te waar. Slechte vangsten over de hele linie waren het gevolg hiervan, slechts op zee waren de vangsten wel redelijk dus valt er weinig echt positiefs te melden.  
 
Komende week naar nieuwe maan en later naar zuidwesten draaiende wind zal hopelijk wat soelaas geven. Over de stranden van Zeeland valt weinig te melden: wat zeebaars, makreel, geep, bot en een enkele tong in de avond en nacht. Er zijn geen wereldvangsten gemeld afgelopen week.


Kees Westdorp met een vanaf het strand gevangen makreel, de trend voor de komende maanden.

De Europoort is ook rustig. Tijdens de Nacht van 's Gravenzande afgelopen zaterdag op zondag was ook niet je van het qua vangsten. Waar afgelopen jaren koppels met meer dan 30 vissen wisten te winnen was het nu erg matig tot slecht van horen zeggen. Ik heb nog geen officiële uitslag binnen, die houden jullie volgende week van mij tegoed.
 
Zelf ben ik wezen vissen in de Dintelhaven afgelopen zaterdag: grondels, bot en wat spiering vormen de hoofdmoot. Zeebaarsvissers die met de zeebaarshengel langs de dijken lopen vangen redelijk zeebaars op de steurgarnaal en de zager. De kantvisserij was stilletjes afgelopen week.
 
De Waterweg is ook matig. Wel wat tong maar nog niet de hoeveelheden die we zijn gewend de afgelopen jaren. De fint is goed te vangen bij de strekkers na de Stormvloedkering aan de Rozenburgzijde.
 
Richting Rotterdam zijn er leuke vangsten van tong en wel weer wat paling te boeken. De bot is de algemeen te vangen vissoort. De stranden van Hoek van Holland tot aan Den helder zijn matig geweest afgelopen week. Bot vormt de hoofdmoot met wat zeebaars en 's avonds een enkele tong. We hopen op betere kantvangsten de komende weken! 
 
Bootvisserij
 
De wrakvisserij is uitstekend met gul, zeebaars en de zomervissen zoals poon en zeebrasem. De kottervisserij richt zich vooral op de makreel, maar ook nu nog geen wereldvangsten. Vanuit de monding van de Oosterschelde zijn er mooie mooie tochten op schol, tong, makreel en gladde haai te doen. De Oosterschelde is slecht met wat matige visserij op kleine vis. Op de Grevelingen is alleen visserij op haring goed.
 
Tot volgende week,
 
Arthur

Goede vangsten

Het weer blijft heel goed de laatste weken en dat betekent dat het de laatste week vaak goed toeven was aan of op het water. De watertemperatuur is net boven de 20 graden. Door het weinige regen van de laatste week is er op dit moment veel meer helder water en een explosie van waterplanten.

Alle vissoorten zijn op dit moment, met uitzondering van de windes, redelijk goed te vangen en daar zaten vaak mooie zware vissen tussen. Afgelopen week waren er diverse meldingen van één meter plus snoeken en ook nog enkele vissen van 1.20 plus. Dat zijn de echte bakken natuurlijk.


Terug naar zijn moeder.

Het was weer opvallend dat ruim driekwart op klein aas is gevangen, dus hou dit wel in gedachten. De snoekbaarzen hebben zich al weer redelijk bij elkaar verzameld. Had je ze gevonden, dan kon je in de dubbele cijfers komen met deze rovers. 

Gifgroen en donkergeel scoren heel goed de laatste week bij de snoekbaarzen, dus neem ze wel even mee. Opvallend is dat er veel minder kleine baarzen momenteel worden gevangen.

Ook week weer diverse meldingen van 40 plus vissen en ook nog een twee 50 plus baarzen en dat zijn toch echte kastelen onder deze stekelrovers. Kleine shads maar ook spinners doen het momenteel goed op de baarzen. De kleuren zijn vaak niet van belang.


Waterplanten in overvloed.

Ook afgelopen week weer diverse meldingen van meervalvangsten en dan ook exemplaren van net op de twee meter. Dan moet je je materiaal wel in orde hebben hoor.
 
Roofblei was ook behoorlijk actief afgelopen week en hier zaten ook enkele 80 plus vissen bij. Dat is een topsport op deze zilveren pijlen. Snelheid bij het binnen vissen is vaak doorslaggevend bij de roofbleien. Dit betekent heel veel blijven wisselen met snelheid en laat je kunstaas ook eens vijf seconde stil hangen/liggen voor het betere resultaat.
 
Aankomende weken is er wat meer kans op regen en wat meer wind, maar dat mag de pret niet drukken om op het water te vertoeven om achter de rovers aan te gaan. Veel succes!
 
Met roofvisgroet,
 


Weer een aantal prachtige stekels... 


...aan de S&P Culprit shads!

Stekel ze,

Joop


Ik ben Rosanna uit Delft en volg een viscursus van de SVBD. Ik deed mee met een koppelwedstrijd georganiseerd door de hofvissers waar een seniorlid met een juniorlid moest koppelen. We gingen vissen in de wollenbrand in wateringen. Ik heb twee grote voorns, vijf giebels en twee brasems gevangen waaronder deze hele grote. Hij was 72 centimeter lang en bijna drie kilo, mijn grootste vis tot nu toe. Helaas was er geen prijs voor ons maar deze vis is mijn trofee. Groeten!


Nog late jongen, deze nijlganzen.


Hallo, tijdens een wedstrijd op de IJssel deze mooie barbeel van 72 centimeter en vijf kilo gevangen met een dotje maden. Met vriendelijke groet, Harry vd Pavert.


Gisteren heerlijk gevist op de Vossekuil in Sint-Oedenrode. Voor deze amateur...


...was het met 23 karpers en een diamantsteur van 1.10 meter een uitzonderlijk goede dag. Bijna alles gevangen...


...op een pallet Waggler (30 centimeter diep). Groeten van Wilko Platje


Klaar voor ontvangst van insekten. 


Samen met twee visvrienden in de boot achter de rovers aan. We hadden de zogenaamde Grandslam. Vier vissoorten: snoek, snoekbaars, baars en roofblei. Hier Marcel Wije met een schitterende baars op de Salmo Hornet fire tiger. Blij met zijn nieuwe PR...


...Dat we fan zijn van de Hornets van Salmo is geen geheim meer. Snoek, snoekbaars en baarzen kwamen boven water. Hier Oscar van Leeuwen met een rivierrover. Maar ook roofblei op de Rapala rattling rap scoorden hoog. Groeten, Pim. (dutchfishingadventures.com


Vismaat Erik met een fraaie zomerbaars. Werpend en slepend met plugjes kom je ze vroeg of laat tegen! Groeten van Wilfred van Nunen.


Opvallen doet begeren, hopen de bloemen.


Hallo TF, hierbij een foto van mijn zoon, Frank. Op een kleine baarsplug van Balzer ving hij helemaal zelf deze pracht van een snoekbaars! Uiteraard heb ik hem geholpen met het onthaken en samen hebben we de vis bewonderd en, zoals altijd, weer laten zwemmen. Met vriendelijke groet, Robert van der Kamp, Visgids Groningen


Na twee jaar eindelijk weer eens een visdag samen met mijn vriend Ruud Sijmens. Er werd om ons heen druk getraind op het Haringvliet en sporadisch werd wat gevangen zo bleek aan het einde van onze visdag. Dat wij met 13 vissen van het water gingen, was voor ons een ware verrassing. Hier Ruud met een van de rovers...


...Dat snoekbaarzen in juni ondiep liggen wisten we natuurlijk. En dat werpen en slepen met diep lopend kunstaas de juiste manier bleek om de snoekbaarzen te verleiden vernamen we aan het einde van de visdag. De Salmo Hornet in firetiger kleur was ook hier weer veruit favoriet. Met groeten van Pim (dutchfishingadventures.com)


Wat kunnen die snoekbaarzen...


...toch mooi zijn. Met vriendelijk groet, Ton van Plateringen.


Hey Total Fishing! Hier een 90er van belgische makelij. Greetz, JP Maton.


Een dagje werpen met kleine shadjes op lichte kopjes leverde een serie prachtige aanbeten op van fraaie baarzen en snoekbaarzen, een metersnoek en tenslotte deze torpedo die mijn komodootje bruut onderschepte. Genieten met een hoofdletter! Groeten van Wilfred van Nunen.


Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet.


Hier enkele roofbleien van de laatste twee weken...


...Roofbleivissen op de plas is voor mij erg interessant geworden de laatste jaren...


...Top plug van de laatste weken is de River to Sea Glassie vibe... 


...Niet alleen op de rivieren zijn de aanbeten geweldig, op de plassen zijn ze vaak nog vele malen mooier...


...Tot aan de boot komen ze vaak je kunstaas volgen en op het laatste moment grijpen ze het aas alsnog. Het mooiste is het liggend met de boot boven de waterplanten zodat ze uit het groen komen schieten. Met vriendelijke groeten, Bjorn Janssen.


Na een snoeiharde aanbeet op een gebonden jigkop verscheen deze prachtige roofblei op volle stroom aan de oppervlakte achter de boot...


...De vis was maar liefst 84 centimeter lang en werkelijk baggervet. Na een fotootje ging hij er weer als een speer vandoor! Groet, Jan Verkade.

Deze keer de nominaties voor de brasem van Rosana,  de snoekbaars van Frank, de snoek van Wilfred en de roofblei van Jan . Van harte gefeliciteerd!



Fish Inn stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -