Actuele Vangstberichten tot dinsdag 24 april 2012


... tot dinsdag 24 april 2012

Even voor de duidelijkheid: de nieuwe wet wat bertreft het vissen met pieren is er nog niet door en omdat het kabinet gisteren gevallen is, zal de wetswijziging nog wel een tijdje op zich laten watchten. Dus niet vissen met pieren vanaf 1 mei! Dit zal ondermeer een tegenvaller zijn voor vele witvissers. Veel visserijen lopen nog wat achter door de aanhoudende kou. Hopelijk komt daar volgende week verbetering in!


Zo, dit deed mij even deugd vanmorgen. Dan kan je dag bijna niet meer stuk toch? Groeten, Jan Althof.

Leuke week geweest en midden in het selectie geweld voor zowel Kust als Bootvisserij, verleden week de Voorselectie Kust in het zuiden en afgelopen zaterdag was het midden aan de beurt, volgende week het Noorden en dan later de komende maand nog de 2e selectie Boot op de Oosterschelde.

Bootvisserij
Grevelingen prima visserij, afgelopen week trok een ploeg er ruim 200 vissen uit, haring ruimschoots voorhanden, evenals mooie schollen en nog wijting. Geankedre visserij prima, de tongvangsten trekken al lekker aan , vooral in het zuiden begint er al een beetje schot in te komen, voornamelijk monding Westerschelde en Meerkerk gebied, vis zat daar schar, bot en zoals gezegd al wat tong. Volgend weekend het bekende EFSA Festival vanuit Scheveningen, duimen voor goed weer voor deze prima wedstrijd!

Oosterschelde prima, hopelijk zetten deze vangsten door zodat er op de 2e selectiedag zout er flink wat vis wordt gevangen. Wrakvisserij zozo, soms mooie dikke gullen, andere dag weer veel varen. Westerschelde goed, leuke visserij met de bekende boten vanuit Vlissingen.


Strand Ter Heijde.

Kant en kust visserij
Zoalsl gezegd volop in de selecties Kust, afgelopen zaterdag was het Midden aan de beurt op de stranden van ter Heijde bij Monster, de hele week was er wel een korps of individuele deelnemers op deze standen te vinden en vooral de donderdag en vrijdag voor de selectie was het aangenaam druk op de stranden, maar je kon geen peil trekken op de vangsten.

De ene dag slecht, de andere dag prima, maar goed, iedereen had haar/zijn plan klaar en afgelopen zaterdag moest het dan maar gebeuren, een aan het begin matige zuidenwind en wat regenbuien zorgen voor een echt april weertje maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het weer beter.Vangsten waren over het algemeen slecht, ruim 60 van de 115 deelnemers konden 1 of meer vissen vangen, voornamelijk bot, er werd nog een mooie zeebaars gevangen door Jan Groot, 51 cm. John Muis van HSV de Zeenaald wist de voorselectie te winnen met 6 vissen en 136cm, 2e werd de weer sterk vissende Edwin Jongenelen van HSV de Slufter met 5 vissen en 116 cm.


1e korps bij de Voorselectie Midden, 2e korps DZV ”‘de Eurovissers”,staand v.l.n.r.: Ronald van Os, Jim Sonnenschein en Bert Heukels, hurkend, Arjan van Drunen en Arthur van Tienen.

Het brons werd om de nek van Edwin de Lange van DZV de Eurovissers met 92 cm en 4 vissen. Bij de korpsen ging de winst naar het 2e korps van DZV de Eurovissers, het nieuwe Eagle Hengelsport zeevis team, bestaande uit Ronald van Os, Bert Heukels, Arjan van Drunen, Jim Sonnenschein en Arthur van Tienen. Het zilver bij de korpsen ging naar het 2e korps van HSV “de Slufter” en het brons ging eveneens naar een korps van HSV de Slufter, het 1e korps, voor verslag zie www.sportvisserijnederland.nl


Hierbij nog een klein fotootje van de beste drie van de Voorselectie Midden, v.l.n.r Edwin Jongenelen, HSV de Slufter, 2e plaats. John Muis, HSV de Zeenaald, 1e plaats Voorselectie Midden en Edwin de Lange, DZV de Eurovissers met de bronzen plak.

Stranden van Vlissingen tot Westkapelle rustig, geen overdreven visserij. Schar, bot en al wat zeebaars en tong, geep nog sporadisch. Banjaard matig. Westenschouwen, Haamstede en Renesse dramatisch. Oosterschelde-dijken waren ook niet best afgelopen week, bij diverse wedstrijden was het huilen met de pet op, slechts enkele botten. De geep heeft het na een korte introductie weer even laten afweten, ze waren vergeten handschoenen en mutsen mee te nemen! Gelukkig staan de temperaturen er voor de komende week in ieder geval beter voor.

Waterweg redelijk reken nog op wat gul, bot de hoofdmoot en nabij de pier en het veldje bij het Vispaleis aan de boulevard leuke vangsten van schar en wijting. Gebruik 20 gram lood met vaste ankers, het lood moet in één keer grijpen, van binnendraaien geen last, het is hier zo diep dat het net bootvissen is! Mississippiehaven verboden vanaf nu om met je auto aan de waterkant te komen, zal wel weer te maken hebben met onregelmatigheden. Was er al bang voor, vooral nu in de broedperiode zijn de vogelaars toch al zo actief, dus jammer, stukje lopen dus maar.

Calandkanaal en Beerkanaal wachten op de zeebaars, nog wel vangsten van wat wijting, schar en dikke bot, Dintelhaven rustigjes. Hartelkanaal brede stuk bot. Voor degene die de voorselectie Kust Noord moeten vissen: allemaal veel succes en hopelijk veel vis, ik ben er samen met Martin v/d Drift als hoofdcontroleur.

Tot volgende week! Arthur

Koude zeebaarsstart!
 
Wat was ik 2 weken geleden nog optimistisch; het kon nooit lang meer duren of de eerste “kunstaasbaarzen” zouden zich melden. Maaarr… niets bleek de afgelopen 2 weken minder waar. Zelfs de grootste diehards hebben de bekende pijp even aan Maarten gegeven. Veel van die mannen hebben er al heel wat (nachtelijke) uurtjes opzitten zonder ook maar één aanbeet!

Ziet er dus gewoon somber uit. Andere jaren vingen die jongens zo rond eind maart begin april altijd hun eerste zeebaarzen. Zal de overbevissing in het kanaal langzamerhand dan toch zijn tol gaan eisen?! Of heeft het allemaal te maken met de gewijzigde stromingen rond de 2e Maasvlakte?


Hopelijk zullen oude tijden snel weer herleven!

Moeilijk te zeggen, maar echt hoopvol ziet het er momenteel allemaal niet uit. Tijdens de voorselectie kust rond Ter Heijde werd er één mooie zeebaars gevangen van 51 cm. Een typische “magere” aanzwemmer die na meting dan ook direct weer in zijn element werd teruggezet. Het gebied rond de Zandmotor ziet er fantastisch uit, maar staat vrijwel continu in de warnetten dus ook dat mooie nieuwe stukje zeebaarsgebied zijn we al weer kwijt. Hopelijk heb ik volgende week eindelijk positieve berichten!
 
Stekelze, Joop

Ook deze week  weer tegenvallende vangsten van barbeel

Zeker op de grote rivieren zoals de Waal en IJssel was het bedroevend. De laatste drie weken wordt er geen barbeel gevangen op de Waal door de mensen die het meldden. Gemiddeld wordt er door meer dan 10 personen in het weekend gevist over de hele lengte van de Waal.


Foto’s zijn van vorige week toen er op de kleine ondiepe rivieren een paar werden gevangen.

Een paar mensen of een paar keer kun je het verkeerd doen, maar steeds maar weer totaal blanken. Ik ben van mening dat waar geen vis ligt, je ze ook niet kunt vangen. Waar ze wel liggen?? De watertemperaturen zijn al die tijd goed te noemen, 11,2°C oplopend tot 12°C nu. De buitentemperatuur is erg variabel en de wind redelijk stabiel. Toch komen de barbelen niet echt los uit de diepere gedeelten, of uit hun overwinteringsplekken.


Harold Zeebregts met een barbeel van de Grensmaas.

Deze week werden ook geen barbelen gevangen op de kleinere en ondiepe rivieren in het zuiden van het land. De watertemperatuur van de grensmaas was 14°C en die van de Roer lag daar ook dichtbij. Op beide rivieren was het taai met slechts minimale aanbeten. Enkele weken geleden met wat warmer weer werden er links en rechts al wat gevangen. Het wordt tijd dat de temperatuur weer richting 20°C stijgt, al zal de barbeel zich waarschijnlijk dan gaan bezig houden met de paai… Voorlopig is het dus uren maken en hopen op een aanbeet.

Groet en tot volgende week, Frans Vogels.


Sunday 22.04.12 beside the church Bert on Bellavista Self Drive Warrior.


Vorige week donderdag lekker een dagje met maat Jan Zelluf en friends naar de wrakken geweest, opgestapt op de Catamara “Valkyrie” van schipper Eef Hoek. Er zat weinig gul op de wrakken, maar toch nog een 8-tal vissen van dit formaat gevangen. Was weer een mooie dag. Groet, Maurits - Fishing-Direct Hengelsport.


The weather has been mixed but the fishing especially for cod and Pollack has been constantly good. Several of the Pollack were near Specimen size with the cod up to 14lb. With the tides slacking off we will concentrate on the wrecks next weekend, hopefully catching Specimen Ling and Pollack. In the estuary good reports of Bass last week with the warm conditions…


... but with the change in temperature they are being elusive and a group last Saturday with the selfdrives only managed one take from a Bass but landed a good few Pollack. Plenty of good size mullet shoaling near the pier so maybe worth a go!


Hallo Vissers, hierbij een verslag van mijn Deense vismaat Leonard met een vangst van vorige week door een van zijn vismaten. Tarbot blijft voor mij een prachtige vis om te vangen en ik ga naar Denemarken binnenkort, dus ik ga ook mijn best weer doen om zo’n mooie vis te vangen. Met Leonard als visgids moet het lukken! En je kunt daar echt nog gericht op tarbot vissen! Visgroet van Lucky Luc.
 
Morten Berseark is een bekend sportvisser in Denemarken, speciaal de platvissoorten zijn Mortens favorieten. Het weer zag er afgelopen zaterdag schitterend uit. Morten had gepland die dag enkel op Tarbot te vissen met een spinhengel 20-60 gram werpgewicht. Als aas gebruikte Morten haringfileetjes. Eerst dacht Morten dat ie de grond beet had, maar na een korte run wist Morten dat het Tarbot was. Hier zie je  Morten met  een brede glimlach en een mooie Tarbot van maar liefst  2½ kg. Gevangen aan de westkust in Denemarken. Kijk voor heel veel Deense visinfo over stekken etc. op zijn website  www.zeevissen-langeland.dk


Hallo vissers, hè hè, eindelijk na bijna 6 weken afwezigheid, weer eens naar de Noordpier getrokken om mijn geluk hernieuwd te gaan proberen. Bij het hoge water, dat om 9.30 uur viel, begon het zeer traag en zakte ik steeds verder onderuit in mijn zetel. Het was prachtig weer geworden, dus op zich was het genieten geblazen. Maar ik kwam om de toppen in beweging te zien en dat bleef helaas even angstvallig stil. Totdat het afgaande getij goed begon te lopen en ik wakker werd geschud door wild geruk aan een van de hengels.

Meteen twee vissen tegelijk (scherp gevist ha ha!) in de vorm van een scholletje en een bot. Daarna was het echt los en ving ik de ene vis na de andere en doubletten waren niet uitgezonderd. Weinig eetbare vis omdat ik de botten nooit meeneem, maar opeens drie vette scharren achter elkaar. Dat geeft de burger moed, want vorig jaar waren ze tegen begin mei opeens weer helemaal terug.


Duimen dus maar dat de kustwatertemperatuur nog snel twee graden mag stijgen. Twee gulletjes van 38 cm maakten de dag verder compleet en na een dus wel zeer trage start waar ik tegenwoordig patent op lijk te hebben, een heerlijke visdag gehad vol met aanbeten.

Maar dit vangstbericht gaat dus echt over een aantal uurtjes dat de vis het even deed dus doet geen recht aan de gehele visdag. Daarna werd het bij mij, maar ook bij mijn weinige medevissers, weer angstvallig stil. Maar het was weer heerlijk om er geweest te zijn en weer geroken te hebben aan een leuke vangst. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hallo vissers, met een groep van twaalf man is de Nautilus weer drie uur opgestoomd naar de kust voor Frankrijk naar de hun inmiddels bekende schollenstek. Ditmaal was het met schipper Roland (floep) en superdeckhand Jan(tje) helemaal raak. De bemanning staat hier zelf ook nog steeds van te kijken van de enorme aantallen schollen die er worden gevangen. En dat wil wel wat zeggen, want ze zijn gepokt en gemazeld in de visserij.


De aantallen zal ik u besparen, want daar zit het geluk en plezier niet in wat betreft het vissen, maar dit was echt niet meer normaal. Er zaten echt hele dikke platen tussen en de grootste was achter in de 40 cm en dat zijn Noorwegen-formaten weet ik vanuit mijn ervaring.


Het is wel even geduld hebben voordat je dus op de stek bent, maar in die tussentijd is er genoeg ruimte om visserslatijn of een andere taal met elkaar uit te wisselen en elkaar vast warm te maken voor de aankomende ervaring in de visserij. Prima gedaan mannen! Voor info en boekingen, kijk op www.wrakvissen.net. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Zelfs de hond wou het weekend de deur niet uit…


Hallo TF, afgelopen zaterdag nog maar eens een paar uurtjes met de pen op zeelt geweest…


... Weer 2 mooie vissen op de mat gekregen. Groeten, Frans Oomen.


Hallo Total Fishing, zondagmorgen heb ik de 15-jarige Sebastiaan van Beek meegenomen naar 1 van mijn favoriete stek. Hij had een mooi aantal dikke platten gevangen en zijn eerste zeelt van maar liefst 46cm. Super Sebastiaan! Groetjes, Leo van Eldik.


Velen zitten alweer te broeden.


Hallo TF, afgelopen zaterdag samen met Mario van Dyck nog eens samen genoten van de laatste dag van het roofvisseizoen in België. Al vroeg in de morgen een mooie aanbeet op de gomen shad van spro…


... en ook een mooie gestreepte rover op een plugje van rapala al trollend gevangen voor Mario. Groet Mario en Mario.


Hallo TF, een paar weken geleden werd er een zwoele zomeravond voorspeld en mijn vismaat Rob vroeg of ik zin had een paar uurtjes mee te gaan vissen. Nu had ik al met mijn vriendin Clarise afgesproken, maar gezien het heerlijke weer had ze ook wel zin om een paar uur mee te gaan. Nou dat hebben we geweten! Binnen een kwartier had ze een monster van 92 cm te pakken en ze wist ook nog de meeste te vangen. Dat is voorlopig weer de laatste keer geweest dat we haar meevragen. Groet, Gio.


Hoi TF, in België mocht het nog even, dus ben ik op vrijdag 13 april nog een laatste keer gaan vissen, en kon een paar mooie roofvissen vangen. Groet, Frank Mylle…


In een prachtige omgeving genieten van de laatste momenten. Rustig verticalend plots een keiharde aanbeet! Eventjes later bij het binnenhalen van m’n shad, was ik eventjes in schock…


...Een monster volgde argwanend, maar het mocht helaas niet zijn! Toen we zowel baars, snoekbaars als snoek gevangen hadden, hoopten we stiekem op toch nog een vierde rover… de roofblei. Plots terug een knal op de plug. “Yes…dit zal ze zijn!”, dachten we! Helaas geen roofblei, maar een prachtige 1,07m zeer zware dame die héél in het kort zal bevallen! Groet Mario en Mario.


Opwarmen aan het wegdek kan een gevaarlijke bezigheid zijn…


Na een week geblankt te hebben op een groot Frans kanaal besloten we te verkassen naar een Frans dressuurputje met extreem veel wier voor de tijd van het jaar. Met de naked chod rig kon ik er gelukkig een aantal mooie exemplaren verzilveren waaronder deze goudklomp van 16 kg.


Beste Total Fishing, dit weekend mijn PR verbroken met deze mooie spiegel van 40 pond, gevangen op een bol van www.riverlandbaits.nl. Groeten, Bram.


Hoi TF! Afgelopen vrijdag een bizarre visnacht beleefd…


...twee spiegels, een heuse Hollandse leder en een vette schub zagen de binnenkant van mijn net!...


,,,Vriendelijke groet, Remond van Dijk - http://realcarps.blogspot.com

Deze week de nominaties voor de gul van Maurits , de zeelt van Leo en de karpers van Roel en Bram.Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -