Actuele Vangstberichten tot dinsdag 23 maart 2010


... tot dinsdag 23 maart 2010

Deze week officieel lente! De temperaturen zijn, zeker in vergelijking met de afgelopen maanden, hemels te noemen en we hebben nog maar één week de tijd om op de roofvis te gaan. Met de weersvooruitzichten zal het dan hopelijk ook geen straf zijn om op of aan het water te zitten!


Er wordt veel in het werk gesteld om de padden van onder de auotbanden te houden. Foto Piet Driessen.

Zout - door Arthur van Tienen

Lente!!

Eindelijk, de temperaturen gaan lekker omhoog en komende weken bereiken we als het mee zit de 18 graden grens! Maar vergeet niet: maart roert zijn staart, dus we kunnen nog wel enige kou verwachten denk ik. Maar ja, de visserij trekt aan en hopelijk worden de vangsten gaande weg beter en beter.


Hallo Vissers, even wat aanvullende info over de supervangst van Marcus Ahlund. Hij ving zijn kabeljauw van 37,1 kg  op 50 meter diepte aan de zeeingang van het fjord bij Lauklines in de buurt van Tromso. Vanwege de sterke wind en stroming moest hij vissen met een pilker van 670 gram. Het was een Hakuma deep glow met een haakmaat 8/0 erop.

Normaal vist Marcus nooit zo zwaar, maar om bij de bodem te komen moest hij nu wel. De normale pilkerzwaarte is tussen de 250 gram en 500 gram. Op deze zelfde trip ving Marcus en zijn 5 kornuiten nog 10 gullen boven de 20 kg en volgens een voorzichtige schatting van hem meer dan 100 gullen van meer dan 10 kg. Natuurlijk kunnen deze plaatselijke vissers het weer uitkiezen.

Wij als vakantiegangers die daar één of twee weken verblijven, zullen weertechnisch wat geluk moeten hebben. Maar dan kun je tussen februari en april dan ook een echte KabelU (overtreffende trap van kabeljauw) verwachten. Voor meer info zie
www.arcticfishingadventures.no. Visgroeten van lucky Luc Mom, die het ooit zelf eens zal gaan proberen!!!


Strand-/kantvisserij

Zeeuwse stranden nog niet echt denderend, wat schar en bot. Hopelijk gaat het snel want tweede Paasdag staat alweer de grote strandwedstrijd van de Edelkarper op het programma en het zou leuk zijn als daar eens een goed visje word gevangen. Opgave via Hans Willemse of via de site van de Edelkarper voor adressen en informatie (www.edelkarper.nl), een goede wedstrijd met schitterende prijzen dus haast je, vol = vol!!


Hallo Vissers, Aangezien het op de noordpier bedroevend is gesteld met de vangsten heb ik mijn heil op deze schitterende eerste lentedag binnen de sluizen van IJmuiden gezocht. Het was echt weer eens ouderwets genieten aan de waterkant!! Eindelijk kon ik mijn poolpak weer eens uitdoen en de karpertent achterwege laten. De vis moet nog echt loskomen vanwege de lage watertemperatuur, maar toch kwam er weer wat leuks op de kant.

Europoortgebied matig, in de kanalen is het redelijk. De Papagaaienbek met afgaand water de Stenen Glooiing goed, ga in de avond, bot, wat gulletjes en zeebaarsjes zijn je deel. Waterweg redelijk gul en op de ondiepe platen gaat de bot zich ook al wat beter thuisvoelen.

Op de stranden van Ter Heijde werd zaterdag de eerste selectiewedstrijd voor het N.K. gehouden. De regio Midden was als eerst aan de beurt. Een matige zuiden tot zuidwestenwind en af en toe een flinke bui was wat de 115 deelnemers voorgeschoteld kregen. Een redelijk visserij met vooral bot. Nico Teerds had de eer de eerste meetellende zeeforel te vangen en deze was 47 cm lang!


Een prachtige gul van 52 cm en een prachtige schar van 33 cm waren onder andere mijn deel van deze heerlijke visdag. Daarnaast nog diverse wijtingen en wat kleine botjes gevangen. Iedere ingooi wel een aanbeet, maar ze gingen vaak nog niet echt door. Tot ziens aan de waterkant om onze blanke huiden en schedels weer te laten verkleuren. Visgroet van Lucky Luc Mom.

Martin Bijl van De Zeenaald won de Voorselectie met 12 vissen en 231 cm. Tweede werd Ruud van Noord van de Eurovissers en derde werd Peter Robert van de Zeenaald. Bij de korpsen ging de overwinning naar het vierde korps van De Slufter bestaande uit Thom Beukeman, Frits van Duijvenbode, Matthew Ras, Ruud Manneke en Ron van Galen. Tweede bij de korpsen werd het Nederlands kampioens korps van de Zeenaald en derde werd het eerste korps van De Eurovissers. Volledige uitslag en verslag op www.sportvisserijnederland.nl  


De 1e drie individueel bij de voorselectie Midden v.l.n.r., Ruud van Noord, 2e plaats, winnaar Martijn Bijl, en bronzen medaille winnaar Peter Robert…..


.... en 1e korps bij de voorselectie; 4e korps De Slufter.

Bootvisserij

Grevelingen perfect, mooie wijtingen en gulletjes, soms dikke botten en schollen. Oosterschelde wisselend, maar over het algemeen nog een beetje tam. Geankerde visserij Noordzee een beetje in de lift, wrakvisserij goed maar ver varen.

Tot volgende week en tot ziens op de Visma!!

Arthur

Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Wederom verschillen in Nederland, en wel prima vangsten onder de rivieren zaterdag, maar zondag waren de vangsten boven de rivieren een stuk beter. Al met al behoorlijk wat mooie snoeken en snoekbaarzen een week voor het sluiten van het roofvisseizoen.
 
Snoek - Als ze even los waren klapte ze er hard op was de landelijke tendens op deze rovers. Ook nog eens vaak mooie aantallen en vaak in een topconditie. Opvallend dat er landelijk ruim 80% gevangen werd op de kleur groen op het kunstaas, en dat was toch geen toeval meer. Klein aas leverde vaak nog de grootste snoeken op, en 90% op ondiep water en in de oevers.


Piet met een mooi stevig snoekje op de pike fighter junior.
 
Snoekbaars - Ook op plaatsen best leuke aantallen en ook nog diverse grote kastelen ertussendoor. Ook hier opvallend veel vissen niet dieper dan 4 meter, en dan vooral wederom de grote vissen. Felle kleuren in het voordeel van de visser. Het aas mocht ook nog best groot zijn daar ze daar echt geen moeite mee hadden afgelopen week.
 
Baars - Zeer slechte vangsten landelijk op deze grote rovers. Op plaatsen waar je er normaal wel vangt nog niet eens een aanbeet of volger. Laten we hopen dat de laatste week nog wat baarzen brengt.
 
Het weer is niet verkeerd, dus ga de laatste week er zeker nog even op uit en probeer er nog wat te vangen, veel succes!

Piet Driessen.



Overige Vangstberichten:


Hier een foto van een brasem van precies 60cm, gevangen op maïs met een winkle picker tussen de woonboten in. Lekker in het zonnetje gevist en uiteindelijk deze brasem gevangen die alleen niet moeders mooiste was met allemaal wonden, maar hij was wel beresterk. Gr. Samuel.


De fazantenhaan vol in de paaitijd.


Wij van IJsselbarbelen.nl zijn weer voor het eerst samen op stap geweest…...


....met als resultaat 5 barbelen!.....


.....Allen gevangen aan Gelderse worst en mussel-crab pellets! Tim en Mike.


Hallo TF, deze vis werd weer gevangen op een MAD Sweet Plum popup van 16 mm. Je kan al merken dat de vissen weer iets sterker zijn, want deze gaf alweer een echte fluiter, en ook de dril was alweer anders. Deze wist de hengel meerdere keren krom te krijgen. Groeten, Marcel Kloos.


De katjes springen weer uit de knop. Foto: Jelle.


Vorige week woensdag… de eerste dag waarop je echt kon voelen dat de lente is begonnen! Ook de eerste roofblei is ontwaakt uit zijn winterse rust! Gr. Wilfred.


Beste TF, zaterdag voor het eerst op het OVM gevist en meteen een nieuw pr. regenboogforel gevangen van 62 cm. Groeten Joost.


Christian Hedegaard met een zware 4kg+ zeeforel. Groet, Team Hanssen - Denemarken.


Ze zitten alweer bijna op hun nest. Foto: Piet.


‘s Morgens begon het goed maar na enkele vissen vielen de aanbeten weg, de vis lag er wel maar kon moeilijk verleid worden tot een aanbeet…..


..... Pas in de late namiddag kwamen rovers terug los en hebben we nog onze dag goed kunnen maken. Groet Bart en Frank Mylle.


Marc met een prachtbaars. 


Vanmiddag op een zandwinput vanaf de kant op één stek vier grote baarzen en verspeelde een vijfde in welgeteld acht worpen, zoiets beleef je niet snel een tweede keer…...


.......De eerste twee baarzen sneuvelden aan de Fast Eddy shad + Berkley jigkop, de andere aan de Baby Buster jerkbait (baarskleur!). De twee grootste vissen waren 51 en 47 cm. Die van 51 cm aan de Buster maakte een run alsof het een zware snoek was, ongekend wat een kracht komt er uit die Perca’s, Groet Berend.


En als toetje deze puntgave rivierbaars van 50 cm! Slechts een paar vissen gevangen, maar toch een heerlijke middag op het water gehad. Groeten van Wilfed van Nunen.


Mooie baars van 49 cm gevangen aan een “Hand Made Lure”. Groet, Vic.(
www.vic-fishing.net)


Hallo Total Fishing, Afgelopen week waren de dikke baarzen in goeden doen. Talrijke 45+ vissen, en zelfs twee 50-plussers, waaronder deze beauty. Groeten, Jelle.


Veel struiken, planten en bomen staan op het punt uit te lopen. Foto: Jelle


De Italiaanse Savage Gear consultant, Marco Giudici, doet ‘t ‘m weer!! Tijdens het snoekbaarsvissen met een 12,5cm Cannibal shad kwam er plots een gruwelijke verrassing aan te hangen…...


.......Parelmoer zilver, gemonteerd op een Pearl White 20g jighead verleidde deze snoek van 120cm! Groet Mads Grosell.


Ook het insectenleven begint zo langzamerhand weer op gang te komen. Foto: Jelle.


Zondag zijn we nog eens naar het Haringvliet gegaan voordat het seizoen sluit. ‘s Morgens begon het goed maar na enkele vissen vielen de aanbeten weg, de vis lag er wel maar kon moeilijk verleid worden tot een aanbeet…....


.....Pas in de late namiddag kwamen rovers terug los en hebben we nog onze dag goed kunnen maken. De meeste vissen zijn op de diepere gedeelten gevangen, op ondieper water toch opmerkelijk minder. Groet Bart en Frank Mylle.


Hallo Total Fishing, Afgelopen zondagochtend vanaf de kant achter de snoekbaarzen aangezeten. Werpend de ondiepe oeverzones uitgevist met grote saltshaker shads. Het resultaat mocht er zijn; mooie snoekbaarzen die keihard op de shad klapten. Mooi formaat snoekbaarzen zijn het die voor de gesloten tijd het ondiepe opzoeken. Met vriendelijke groeten, Jan Netten uit Middelharnis.


Een snoekbaars die een forse dull-shad op een lichte loodkop niet kon weerstaan… Gr. Wilfred.


Nog even en ook de narcis zal in bloei staan.


Een prachtsnoekbaars voor Marc.


Al twee jaar spreek ik jullie op de beurs in Utrecht en dan zeg ik: “Ik stuur jullie pas een foto wanneer het een meterbak is….” Wel dit is geen meterbak maar een prachtige snoekbaars.

Gevangen in het prachtige noorden en met twee kanjers van vismaten. Veel plezier gehad de hele dag. Het was helemaal top. Dat telt nog meer dan die meter plus. (klein beetje meer) Gr. Gerhard van Wijhe.


Na lang wachten eindelijk weer eens het water op… het was een zeer taaie dag met een frisse wind. Gelukkig zag deze zwangere snoekbaarsdame wel heil in mijn plug, uiteraard zwemt ze weer zodat ze voor het nageslacht kan zorgen. Groet, Wouter


Een mooie snoekbaars van 72cm op een…...


.....Triple Pike Fighter en een HS Troller hengel. Groeten UWE.


Mooie snoekbaars voor Phil met fireball ! Gr.Vic.


Hallo Total Fishing. Hier 2 mooie vissen die ik gevangen heb op een mud dog van lunkercity gemonteerd op een whistlerjig van Northland fishing tackle…..


.....deze montage is voor mij echt HET kunstaasje voor deze periode, al vele snoekbaarzen zijn er voor gevallen. Beide dames zwemmen weer rond om kuit te gaan schieten. Visgroeten, Marco Verspeten.


Beste TF, Mooie snoekbaars gevangen vanaf de kant. Geweldige sport op licht materiaal! Gevangen aan de Shaker met 8 grams kopje. Groet, Bram.


Lekker dagje op het water. Resultaat: 2 mooie snoekbaarsen die op de foto mochten.Een mooie 90-plus en een 80-plus. Gr. Ed van Buren.

Deze week de nominaties de regenboogforel van Joost en de snoekbaars van Bram. Van harte gefeliciteert.

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

 

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -