Actuele vangstberichten tot dinsdag 23 december 2008

Actuele vangstberichten tot 23 December 2008

Het blijft relatief zacht maar de keerzijde van de medaille is dat we veel wind en regen over ons heen krijgen. Als de zon eens een dagje schijnt is gewoon weer een verademing. Een witte Kerst zit er niet in volgens het KNMI maar geeft wel vriezend weer op aan het einde van de week. Gezien de windrichting kan dat wel eens een tijdje duren… 

We tellen de dagen af tot het einde van het jaar.. Nu lijkt het vriezende weer zich voorlopig weer te handhaven. Samen met de Oostenwind is het vissen nu een koude liefhebberij. Maar alles heeft zijn charmes, ook de winter.


Komende week wordt het weer nuttig om de vogels bij te voeren. Foto: B van der Brink

Zout door Arthur van Tienen

Lekkere week geweest met een spannend einde in de vorm van de laatste dag Topcompetitie Heren Kust in Europoort maar daarover straks meer.

Bootvisserij
Oosterschelde was wederom goed afgelopen week met mooie aantallen wijting, schar en gul, ook werden er flinke dikke botten gevangen. Grevelingen in het begin van afgelopen week matig maar naarmate het afgelopen weekeinde naderde betere vangsten. De boten moesten soms even zoeken waar de vis zat. Mooie grote wijtingen, dikke schollen en af en toe wat steenbolken.

Westerschelde ook prima met gul en wijting. Ankervisserij Noordzee was ietsje minder afgelopen week maar toch redelijke visserij op schar, wijting en kabeljauw op de bekende stekken. Wrakvisserij Noordzee toppie met grove gul soms en veel kleinere torren met tussendoor nog wat zeebaars.

Kantvisserij
Vlissingen tot aan Westkapelle goed, wijting, schar en gul. Avonden het beste al is er overdag ook best wel vis te vangen. Voordeel hebben dan de verre werpers, vooral bij Zoutelande goede vangsten.
Europoortgebied prima, Amazone haven redelijk, Calandkanaal vanaf de radarpost tot aan de “baggermolen” zeg maar de plekken waar de windmolens staan de beste vangsten. Waterweg prima in de diepere stukken, Beerkanaal toppie! Dintelhaven matigjes. Pieren Hoek van Holland,Scheveningen en IJmuiden ook goed met hoofdzakelijk schar en gul

Zaterdag jl. 2 belangrijke wedstrijden geweest, de Grote prijs van Ter Heijden en de 2e dag van de Topcompetitie Heren in het Europoortgebied.


De beste van de Topcompetitie 2008: Jurgen van Rijswijk.

Op de stranden van Ter Heide streden ruim 100 deelnemers (doordat de Topcompetitie ook op deze dag werd vervist waren er jammer genoeg minder mensen) en Ruud van Noort van de Eurovissers scoorde hier met 8 vissen de hoofdprijs, Bert Heukels en Mischa Voskamp van de organiserende vereniging werden respectievelijk 2e en 3e.


v.l.n.r Bernard Boschma, Jurgen van Rijswijk, Arjan Rijnberg en Hendrik Jan Polhuijs, Peter Mesie ontbreekt, hij was al naar huis toe.

Bij de korpsen ging de overwinning voor het 2e achtereenvolgende jaar naar het team van Hengelhuis Maassluis bestaande uit Bert Heukels, Mischa Voskamp, Jan Groenewegen, Ronald van Os en Ed van Zanten.
Heel de week was de visserij goed maar op zaterdag waren de vangsten matig tot slecht, jammer maar dat is gelukkig iets waar geen organisatie wat aan kan doen.

Topcompetitie  Heren

Spannende dag voor de 60 deelnemers van de laatste dag van de Topcompetitie want alles was op een enkeling na nog onbeslist en ook deze dag zou voor verrassingen zorgen!
 
In de Amazone haven, waar de eerste wedstrijd van 2 uur vervist werd, was er wederom geen maat aan Arjan Rijnberg die met overmacht de 1e wedstrijd won en het leek al beslist ware het niet dat Arjan minder scoorde in de daaropvolgende 2 wedstrijden en zo kwam het dat als een duveltje uit een doosje Jurgen van Rijswijk van HSV ´s-Gravenzande met de eer ging strijken voor de alreeds genoemde Arjan Rijnberg van de Edelkarper.

Jong talent Hendrik Jan Polhuijs van HSV de Watergeus viste een sterke topcompetitie en zag dit beloond met een derde plaats terwijl Peter Mesie van HSV Westkapelle en Bernard Boschma van HSV Vlissingen het waarschijnlijke W.K.team voor Montenegro gaan completeren. Allemaal een Fijne Kerst, gelukkig en visrijk 2009!  Arthur.
 

Henry Karremans, petje af voor deze Junioren coach, altijd in de weer en bezig met onze topsport!


Witvis

Dinsdagochtend 23-12-2008
In het kader van mijn Winterbarbeel uitdaging besluit ik weer een poging te wagen op de Waal, ik rijd om 9:00u naar mijn “hotspot”, dikke mist zorgt er voor dat het zicht niet veel meer is dan een meter of 30, langs de waterkant trok de mist wat op en bleef het nevelig. Niet veel later liggen mijn lijnen in het water, ondanks de mist toch nog een wazig zonnetje en het was ook nog lekker fris op de krib.

Het water is op dit moment 6,8graden, dus de Barbeel kan met deze watertemepratuur wel eens voor aktie gaan zorgen. Na wat denkwerk met welke aassoort en voer ik ga werken besluit ik gewoon met kaas te gaan vissen, dus een flink blok kaas aan de hair en kaas in de korf op beide lijnen, is het nu afwachten of de Barbeel aktief is.
De de stekkeuze was volgens mij de juiste vanwege de bodemstructuur en na 1,5 uur zag ik plots de linker Catanatop bewegen, kleine korte tikjes, ze bleven aanhouden en gespannen zat ik naar de top te staren, zou het waar zijn ??

Ik weet me nog te herrinneren van vorig jaar dat de aanbeten ook al zo voorzichtig waren, ook nu dus wederom die voorzichtigheid. Dan wordt de top langzaam krom getrokken en doet de baitrunner zijn werk, Yessss,.....deze zit vast. Ik pak de hengel van de steun en klik de baitrunner dicht, WoW,......zou het waar zijn ??? Het werd geen al te zware drill en dacht te maken te hebben met een winde, maar na een paar minuten had ik de vis al achter de krib, een hevig verzet met duikers naar beneden bleven uit en kon ik hem omhoog halen en daar zag ik een grote dikke flank van de Barbeel verschijnen, OH YEAH !

Snel schepte ik de vis en na het onthaken gauw op de meetplank en op de foto, bij het terugzetten had de vis niet veel tijd nodig om bij te komen, want de vis lag nog maar net in het water en meteen nam ze de vinnen de diepte in. Ik wilde meteen naar Frans bellen en kwam tot de ontdekking dat ik tegen alle regels in mijn mobiele telefoon thuis had laten liggen, dam’n, .....
 
Ik heb m’n buit binnen, 10 graden landtemperatuur is aan de waalkant nog maar 4 of 5 graden door de wind, wel m’n muts mee, maar handschoenen vergeten en mijn vingers willen niet meer doen wat ze moeten doen, de mist trekt weer verder aan en ook nu zie ik geen hand meer voor de ogen, pffffff en besluit om 12:00u te stoppen.Ronald van Leeuwen www barbeel eu

 
Een barbeel van maar liefst 65cm mocht in mijn ijskoude handen poseren
 

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.
Het was weer een wisselende week wat de vangsten betreft op onze roofvissen. Even een algemene indruk hoe onze roofvissen reageerde op onze aanwezigheid op of langs het water.
 
Snoek; duidelijk minder metersnoeken de laatste dagen tegenover afgelopen week, en dat zien we wel eens vaker als de temperatuur naar boven gaat, en het was toch vaak weer 10 graden verschil met afgelopen week. Verder was er geen pijl op te trekken waarmee je ze moest vangen, maar wel opvallend dat de kleur geel/rood en wit/rood het goed deden op de snoek. Doodaas ook graag even tussen de kaken, en dan hoog op het menu onze eigen voorn. 
 
Snoekbaars; kon je snel treffen, maar ook vaak moest je uren zoeken om er eentje aan de haak te krijgen. Opvallend veel grote vissen, en dan bedoel ik vissen tussen 85 en 95 cm. De meeste grote snoekbaarzen op ratelpluggen en op grote shads afgelopen week. Groen duidelijk de toppers op de snoekbaarzen.
 
Baars; duidelijk minder meldingen, maar ook hier weer diverse 40 plussers die werden gevangen en vaak niet dieper dan 4 meter, en dat komt de vis natuurlijk ook weer ten goede in plaats ze op diep water naar boven te halen. Met plug en shads goed te vangen, maar wel wat tijd in een stek steken dan kwamen ze wel.
 
Nog even een algemene opmerking, en dat is dat diegene die weer sneller viste vaak de mooie rovers er uit konden plukken, dus de roofvissen hadden geen moeite met het snel gevoerde kunstaas.
 
De vorst zal er nu wel wat inkomen maar dan blijven de rovers nog best actief, en heb je tijd tussen het kerst eten om langs of op het water te vertoeven moet je dat zeker even doen.
 
Succes op de rovers, en alvast mooie kerstdagen voor een ieder.


Mooi getekende baars gevangen op dinsdag 23 dec.


Beste T.F. Hierbij 2 foto’s van mijn allereerste “Roofkarper”....


... Met vriendelijke groet, Pieter Molendijk


Robin had met zijn nieuwe hengel nog niets gevangen. Zondagmiddag kwam het eerst kleine snoekje het water uit aan zijn nieuwe aanwinst. De grotere snoeken gaan binnenkort ook komen, hopelijk nog net voordat de buitentemperatuur met de kerstdagen weer flink naar beneden gaat. Gr. Eddy.


Leuk vissen in de polder. Gr wesley van Toledo.


Geachte TotalFishing, Pas 2 maanden bezig met jerkbaitvissen en vandaag al de 2e meter+ snoek erbij mogen schrijven. Deze dame, 103 cm, werd eerst los gegooit met een Spro BBZ-1, 4 inch swimbait, maar daar zette ze niet op door. Een Johns Jerkbaits Grote OOG gaf echter de doorslag. Wat een supergave visserij! Groeten, Igmar van Duinen.


Zaterdag mijn nieuwe reel ´´in-gevist´´ en 6 snoeken gevangen en 2 gelost, struinend langs de beken.Op 1 snoek na, alles weer met jerkbaits gevangen…..


....Hier stond ook nog een fiets langs de waterkant die lange tijd op de bodem van de beek had gelegen.
Groet Eddy te Mebel.


Beste mensen van TF. Daar ik altijd met volle teugen geniet van de wekelijkse vangstverslagen leek het me niet meer dan gepast om ook eens een bijdrage te leveren. Hierbij een plaat van een puntgave dikke snoek die ik als bonusvis mocht noteren tijdens een dagje snoekbaarzen vanuit de bellyboot. Groeten,Pieter-Bas


Een “laatste uurtje-snoek” voor Willem
 

Deze snoek viel voor de Deviator Jerkbait.
 

Pascal pakte afgelopen zondag weer een prachtige 109 cm. Gewoon even een paar uurtjes langs het water struinen levert af en toe ook wel eens een bonusvis op. De middaguren blijken deze donkere tijd het meest productief. Groet Pascal en Frits.


Beste TF,Na een lange dag trollen toch op de valreep deze snoekdame van precies een meter en 19 pond. Iedereen een gezond en visrijk 2009 gewenst. Marc


Deze mooie snoek zag wel wat in een Little Ernie….


... Groet, Arnold


Eindelijk weer eens even ouderwets op pad met Vriend Guido. Met bevroren voorns op de Essox jacht lekker vanaf de kant met dobber….


..... Eerste vis op ons geheime veenplasje was gelijk een mooie vette van 106 cm. Later nog een 97 en een 90 vis. Heerlijk! Gr.Martin & Guido.


Dinsdag berekoud op de boot. Maar onze volharding werd beloond met een aantal forse snoeken, waaronder deze 104cm lange dame. Groeten, Tom en Jean-luc


Parry Vermeulen met een pracht van een Deense snoek


Mads Grosell - Manager www.Savage-gear.com stuurde ons deze fraaie vis met een welgemeende Kerstgroet aan alle sportvissers


Hierbij 2 foto’s van een 1.08 snoek…...


...... Trollend gevangen in de jachthaven op een Storm live Seeker shad 20 cm. Gr, Niki


Heerlijke sfeerplaat van 2 vismaten die het geweldig naar hun zin hebben


Strakke vis voor Joop.


Zondagochtend even het water op met Daan. Hij wist al vrij snel een 70er snoekbaars te pakken die wel zin had in een drill.


Hallo Total Fishing, Vandaag weer met mijn vismaat Dennis achter de snoekbaarzen aan geweest. Enkele mooie vissen vielen voor onze aasjes…....


....... Waaronder een prachtige 90 cm snoekbaars voor mij en een prachtige snoekbaars van 84 cm voor Dennis. mvg, Hylke


Sjoerd Beljaars viste samen met Savage Gear’s  Product manager Mads Grosell en wist deze fraaie snoekbaars te landen.
 

Het lijkt er veel op dat dit soort water de komende tijd dichtgevroren zal zijn. Foto: Martin Brouwer


Hans wist al vrij snel een mooie 90er snoekbaars te pakken te krijgen…..


En deze mocht er ook wezen en zo eindigden we toch nog op 8 vissen deze morgen. Met vriendelijke groet, Frank van Vliet.


Hallo TF, Zondag heb ik een heerlijk dagje gevist met Sam van Landeghem. Echt lekker gevist, supergezellig gehad en nog mooie aantallen gevangen ook! Toppunt van de dag is overduidelijk deze schitterende snoekbaars die een shadje aangeboden op 3 meter water niet kon weerstaan. Groeten,Thijs.

Deze week nominaties voor de snoekbaars van Thijs en de snoeken van respectievelijk Pieter Bas en Pascal. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -