Actuele Vangstberichten tot dinsdag 22 mei 2012


... tot dinsdag 22 mei 2012

We mogen weer! Aanstaande zaterdag kunnen de roofvissers weer aan een nieuw seizoen beginnen en het ziet er zeer veelbelovend uit wat het weer betreft. Met het lange weekend en mooie weer zal het wel druk worden op en aan het water. Iedereen een heerlijke start van het roofvisseizoen gewenst en mooie vangsten!


Prachtig hoe ze verscholen zit en alles in de gaten houdt!

Lekker kort werkweekje geweest, alleen vrijdag kunnen vissen, weekend was voor de kleinkinderen, zoonlief en vrouw zijn 2 dagen naar de Vlaggetjesdagen geweest in Urk, dus wij hadden hun 3 koters onder onze hoede. Helemaal geweldig, maar wel enigszins vermoeiend!

Bootvangsten
Prima week geweest, vooral voor de geankerde visserij in de kustwateren. Vanaf Zeeland naar de zuid is prima. ‘De bende van  drie’ die vanuit Vlissingen vetrekken (Pirate, Wiesje en Nautilus), hebben goede vangsten gemaakt, zowel op de Westerschelde als op de Noordzee. Vooral in de zuidhoek voor de Belgisch/Franse kust op de schollenplaat was het goed toeven.

Dichter bij huis ook prima, Westerschelde, Westgat, Meerkerk en ZBJ prima, vooral bij opkomend water mooie scharren en in grote hoeveelheden. Zelf vrijdag jl. Met de Big Marlin van Dré Vriends mee geweest, hobbelig zeetje maar goede visserij, schar, bot, wijting, een paar maatse, en wat horsmakrelen. Eind juni weer met Dré mee, maar dan zullen de gladde haai en de tong  de targets zijn.


Marco de Jong met een paar fraaie scharren.

Grevelingen redelijk, haring, wat platvis en nog wat wijting. Oosterschelde redelijk, wel veel groen al. Reken op schar, bot en schol. Makreel is al gesignaleerd, nog geen geweldige zeebaarsvangsten.

Wrakvisserij redelijk. De laatste berichten vanaf de wrakken van afgelopen zondag zijn prima, er schijnt toch wel weer redelijk gul te zitten op de wrakken. Dus pak je kans de komende week en probeer wat kabeljauw aan de schubben te komen.

Afgelopen weekeinde is de meerlandenwedstrijd tussen België, Luxemburg, Duitsland en Nederland vervist in Nederlandse wateren, maar georganiseerd door België, bij het ter perse gaan van deze vangstberichten was er nog geen uitslag bekend. Zie komende week www. sportvisserijnederland.nl voor een eventuele uitslag.

Kantvisserij
Vlissingen tot aan Westkapelle redelijk, zomervis lijkt eindelijk een beetje op stoom te komen. Geep aan de Westkapelse dijk. Platvis en al wat zeebaars vanaf de stranden, soms nog mooie wijtingen. Banjaard ook weer redelijk geweest afgelopen week, voornamelijk platvis. Wachten is op het vangstbericht van de eerste gladde haai vanaf de kant. Oosterscheldedijken prima toeven voor de geep, vanaf de schorren en slikken en dijken voor degene die niet op geep willen vissen, wat bot, maar niet veel. Zeebaas ook  nog niet echt los in en op de Oosterschelde.

Europoortgebied redelijk, er wordt al wat zeebaars gevangen, maar nog niet in het Beerkanaal en Dintel-/Hartelkanaal. Waterweg redelijk met helaas nog geen fint, wel op de ondiepe stukken bot en al wat tong in de avond. Paling is alweer stilgevallen.

Vorige week een discussie geweest met diverse belanghebbenden rondom het broedseizoen van beschermde vogels, let wel dat de Dintelhaven westzijde, dus het brede stuk, verboden toegang is voor vissers zolang het broedseizoen bezig is, tenminste tot begin juli. Houd je hieraan, want een bekeuring is best pittig. Dit geldt trouwens voor al de locaties waar beschermde vogels broeden, dus hou hier rekening mee!


Steven Oorschot met de grootste bot van de dag van 39cm.

Het ergste is dat wanneer je dit tóch doet, je het voor iedereen verpest en er dan locaties komen waar helemaal niet meer mag worden gevist. Respecteer elkaar en dan is het prima leven met verschillende belangengroepen.

Vrijdag a.s. ben ik bij de opening van het badstrand aan de 2e Maasvlakte, ben benieuwd!
Eurovissers hebben zaterdag jl. in het smalle stuk van de Dintelhaven (daar broeden geen vogels!) een wedstrijd gehouden. Visserij op grondels, bot en wat spiering. De winnaar had dik 2 meter vis in 4 uur tijd en dat is best goed te noemen.

Hoek van Holland tot aan Kijkduijn matige visserij overdag op bot en wat zeebaars, na het invallen van de duisternis aanzienlijk betere visserij op eerder genoemde vissoorten. Houd ook de verrichtingen van onze beide korpsen in de gaten op www.sportvisserijnederland.nl de komende week. Het WK voor korpsen te Mimizan start van de week en zaterdag a.s. weten we of ze hebben weten te scoren. Beetje duimen allemaal voor onze jongens daar!

Tot volgende week, Arthur



Ja hoor, het is weer zo ver: we mogen weer achter de rovers aan zaterdag! Natuurlijk hebben alle roofvissers hun plannen al gemaakt wat er gaat gebeuren de eerste dag van het roofvisseizoen.

De watertemperatuur is dit jaar langzaam naar boven gegaan door vooral nog vele koude nachten en dat betekent dat de snoekbaars wat langer in de oever gaat blijven en doe dan daar ook jouw voordeel mee en vis deze oevers nu goed af met shads of jerkbaits omdat ze vaak binnen 2 weken hier weer weg zijn.


Wat heeft de natuur toch prachtkleuren.

Ook de eerste weken prima kansen op de roofblei en de vroege en late uren van de dag is het vooral even snel de oppervlakte afvissen met ondiep lopende plugjes of poppers. Zijn ze niet actief, ga dan gewoon eens met bladpilkers naar de bodem en je zult soms verrast zijn hoe hard ze op het kunstaas knallen.


Al vele vogels uitgevlogen zoals dit winterkoninkje.

Baarzen is even afwachten welke posities ze hebben ingenomen, maar gewoon even verschillende dieptes afvissen en dan worden ze wel gevonden. Voor onze sterk opkomende roofvis (meerval) is de wet nog niet op aangepast, en nu met deze recessie kon dat nog wel eens langer op zich laten wachten.


Oeversnoekbaarzen.

Natuurlijk hebben we onze spullen weer 100% in orde, bootbezitters motoren goed nagekeken en onderhoud gepleegd. Hengels en lijnen in topconditie zodat er geen vissen onnodig worden verspeeld, en niet te vergeten natuurlijk de vergunningen en benodigde papieren voor het vissen. Lees dit even allemaal goed door zo dat je niet voor verrassingen komt te staan. boetes.nl


Een van de mooiste vissen in Nederland.

Maak er een mooi en sportief seizoen van en natuurlijk jullie meldingen en foto’s gewoon even naar de redactie van Total Fishing sturen!

Succes en met roofvisgroet,  Piet.

Afgelopen week was het goed aan de waterkant. Eindelijk werden er op meer plaatsen barbelen gevangen dan dat er geblankt werd. Het mooie weer speelt hierin een belangrijke rol. Zowel de Waal als IJssel deden het beide goed. 3-5 Barbelen per sessie was het aantal waarvan de meeste meldingen spraken.


Wat een prachtige vis!

Met deze week als uitschieter de 12 stuks van Rico Jan Roering. Niet alleen zijn aantal was opmerkelijk, ook de afmetingen die hij ving. De lengtes varieerde van 60 tot 82 cm. Ook Harold Zeebregts ving een barbeel van 82 cm, een moddervette.


Barbeel van 82 cm voor Rico Jan Roering.

De slechte periode ligt nu definitief achter ons, elke week zal het nu beter worden. Ook vanuit de Grensmaas goede berichten, alleen de Roer blijft momenteel wat achter. Verder opmerkelijk dat bijna alle berichten spraken over vangst met een pellet. Aan kaas wordt op dit moment alom slecht gevangen. Toch kun je niet zonder een paar blokjes van huis, je weet nooit… het blijft vissen en niet vangen!


Harold Zeebregts met een barbeel van 82 cm.

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


Hallo Total Fishing, hierbij wat foto’s die ik kreeg van een kennis uit Noorwegen, Phill Dale. Hij vist, in tegenstelling tot de meeste Noorwegen-gangers, vooral vanaf de kant en niet zonder succes!...


...Afgelopen weken waren top voor het kantvissen in Skarnsundet met als toppers een gul van 27 Engelse ponden…


...In Bessaker waar Phill ook regelmatig vist…


...worden ook regelmatig heilbotten gevangen.


Een ‘kneuendrukte’ van jewelste in het hoge voorjaarsgras.


Hallo Total Fishing, een klein weekje geleden teruggekomen uit…


...het prachtige Noorwegen waar we 2 weken hebben gevist vanuit de Hobie-kajak…


... Het was een topvakantie met mooie vangsten op ons lichte materiaal. Hier een paar van onze vangsten…


... Bekijk het volledige verslag op
www.ronaldsvisblog.blogspot.com.


Ze zal nog even moeten oefenen voor onze vriend de diklipharder. Het drillen van de witte zalm van de Nederlandse kust is niet weggelegd voor beginners, zoals afgelopen weekeinde bleek. Linda wilde de vis van mij overnemen, maar gaf de hengel na een flinke run snel terug. Diklipharder is echt een stapje hoger, zeker op zeer licht materiaal. Met vriendelijke groet, Bob.
 

Veel harders. In tegenstelling tot vorig jaar barst het momenteel weer van de harders. Ze grazen in grote scholen de vele kiezelwieren van de stenen in o.a. de Waterweg en de Oude Maas. Zo nu en dan pakken ze een groen/wit gebonden jigkop!


De stekelbaars (of is het een klein snoekje?) blijft een prachtig mooi visje en waar vele het sportvissen ooit mee begonnen zijn.


Beste Total Fishing, tijdens het karpervissen bij ons in de buurt ving m’n vismaat een mooie zeelt van 53 cm. Wij vonden het nogal een fikse. Vriendelijke groet, Marcel Vos uit Kampen.


Mijn eerste viswedstrijd. Groetjes, Noella.


Goed verscholen.


Beste TF, afgelopen weekend met het heerlijke weer achter de windes aangegaan met de korst en niet zonder resultaat! Groet, Arend.


Beste Total Fishing, lekker dagje aan de rivier met 8 dikke windes op de broodkorst. Groetjes, Ann-Christin.


De pollen zijn er alweer in grote hoeveelheden.


Weer een mooi karpertje voor Joyce. Groeten, Remco en Joyce.


Beste Total Fishing, Visvirus! Het mooie weer is eindelijk aangebroken en dat betekent dat de zomervis weer aanwezig is! Sinds dit voorjaar is mijn dochter Linda voor het eerst besmet geraakt met het waarschijnlijk erfelijk overdraagbare visvirus. Symptomen hiervan zijn de steeds terugkerende vraag: “Wanneer gaan we vissen?” in combinatie met een aanhoudende vangdrang. Om een goed behandelplan te maken zijn er in eerste instantie twee mogelijkheden; specialiseren of generaliseren? Vriendelijke groet, Bob.


Beste TF, de karpervissers klagen steen en been over de slechte vangsten. Ik mag niet klagen, op één avond drie polderknollen op het droge. Lees er alles over op
http://visverslag.blogspot.com/2012/05/boerenkarper-deel-3-drie.html. Groet, FER.


Na een moeizame dag vissen toch nog een karper uit een duikertje weten te lokken. Groet, A. Pals.


Beste TF, paar dagen in België gevist. Twee karpers gevangen, waarvan deze karper de zwaarste was met een gewicht van 20 pond. Groeten, Marcel.


Na een zeer moeizame start van dit voorjaar, eindelijk een dag meegemaakt waarop alles klopt. Samen met Hendrik Jan achter de graskarpers aangezeten en het werd een ongekend fijne middag. Na een half uur zoeken en honderd meeuwen vol gevoerd te hebben met brood, kon het vissen beginnen…

Om de beurt vissend werden we beide beloond met een prachtig verdeelde serie. 29, 29, 39, 43 en 43 pond. Voor mij drie vissen, met tweemaal een nieuw PR. Wat een geweldige alternatief is dit, in de gesloten tijd! Groet, Volkmar.


Veel jongen in de sloten.


Een vis vaak lui van ‘sport’, te saai van kleur en vooral erg slijmerig… U kent hem wel, de brasem. Niet een van Nederlands mooiste vissen in het algemeen… totdat ze hun paaikleed aantrekken! Een diep olijfgroen lichaam versierd met ruwe, witte diamantjes, auberginekleurige kieuwdeksels en diep gouden ogen…


...Wie wil hier nou nog z’n ‘voeten op vegen’? Samen met vaste vismaat deze vis nog heel even bewonderd voordat ik haar terug liet glijden in de stroming van de rivier… Groet, Sander Ossevoort.


Deze brasem is afgelopen woensdagmiddag gevangen in de Berkel aan de vaste stok met maden en woog 3.250 gram en was 61 cm. lang. Dacht eerst aan een zeelt zo als hij vocht. Met vriendelijke groet, G.F.M. van den Eng Haaksbergen.


Het zal zaterdag druk zijn langs de waterkant.


Dag TF, leuke, mooi getekende snoeken uit Dalsland (Zweden)....


...Magere aantallen, maar leuke formaten…


...Groet, Marc Stoelinga.


Beste Total Fishing, je kan ze met slechter weer vangen in Zweden! Van de bodem geplukt op 15 meter diepte op een groot Zweeds meer. Met vriendelijke groet, Arthur Hagenbeek.

Deze week de nominatie voor de pollak van Ronald, de graskarper van Volkmar en de brasem van Sander. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -