Actuele vangstberichten tot dinsdag 21 april 2009

.... Tot dinsdag 21 april 2009

Eindelijk lijkt de lente nu echt door te breken. Veel zon en alles staat weer in het groen. De mooiste tijd van het jaar wellicht met veel bedrijvigheid van vogels, maar ook vissen die weer actief beginnen te worden.


In een week tijd  bijna alles uit de knop…...


...En het eerste prille leven weer in de sloten….Foto: Piet Driessen


Zout door Arthur van Tienen

Bootvisserij van de afgelopen week
 
Mooie week geweest met leuke vangsten waar vooral op de Oosterschelde ontzettend leuke vangsten zijn gemaakt van verrassend veel schar en gul, bot en schol en de steeds meer gevangen tong maken een dagje op de Oosterschelde zeer de moeite waard.

Westerschelde ook leuke visserij waarbij de boten de gul de boventoon voert. Op de Grevelingen is de haring in grote getallen gearriveerd en wordt hier voornamelijk overdag op gevist. Van de schipper van het M.S.Theo gehoord dat de avondvisserij op wijting op dit ogenblik prima is.


Mooie scharren aan de zuidpier….

Ankervisserij in het midden (Scheveningen en Hoek van Holland (voor de Maasvlakte prima, zuidelijker is het iets minder maar ook daar trekken de vangsten aan. Wrakvisserij nog steeds goed, zeebaars nog niet in grote aantallen
 
Kant/Strandvisserij
 
Zeeuwse stranden nog matig, Noordbout en Zuidbout aan de Oosterschelde geven al flink dikke botten, wachten is op de zeebaars en de geep op dit prachtige stuk water Rockanje goed voor bot, pak het opkomende water, Calandkanaal matig, Beerkanaal en Amazonehaven prima , veel soorten vis, bij een competitiewedstrijd van de Eurovissers werden er mooi gullen gevangen (zie foto Kees Westdorp met de grootste gul van die avond , 55 cm) palingen, de grootste was 70 cm.


.....Groet Luc Mom

Mooie wijtingen en steenbolken, bot, schol en schar. Hartstikke leuk dus.Waterweg nog een feest, de diepere stukken geven nog steeds goed gul, veel bot en af en toe nog mooie scharren, zolang de regen wegblijft houden deze vangsten nog wel even aan.
 
Stranden Hoek van Holland tot Ter Heijde een strandvissers paradijs, zeer goede vangsten van bot en schar, Pieren van Scheveningen en Wijk aan Zee prima met goede vangsten van schar en bot met af en toe ene gul.
 
Tot volgende week, Arthur.



Kees Westdorp van het Penn / Zeehengelsport team met een mooie gul uit de Amazonehaven

Witvis door Willem Stolk

Wederom hadden we niet te klagen afgelopen week. Fraai weer en er is goed  gevangen… Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen zoals hieronder aangegeven…

Frans Luyckx aan het Schildmeer “Zondag gevist van 10.45 tot 14.45 uur aan het Schildmeer bij Hellum in de
provincie Groningen. Met de feeder op zo’n 30 meter uit de kant. Mooi weer maar een kille wind over het water. De vangsten waren niet denderend.

Vismaat Steve had 9 mooie brasems, bij mij bleef de teller steken op drie. Misschien willen we door het mooie weer wel té graag en moeten we beseffen dat het nog wel vroeg in het seizoen is”.

Maas
Zoals ook vorige week werd er op de getijde Maas beter gevangen dan de Maas boven de stuw. Na Lith dus beter! Met de stok en feeder is er op verschillende plaatsen erg goed gevangen. Afgelopen weekend vooral brasem.

Waal en IJssel
Op beide snelstromers afwisselend goed. Op de Waal kon er vooral tussen de kribben aardig worden gevangen, terwijl op de IJssel er gewoon in het midden werd gevist. Plaatselijk erg goed dus en vooral veel kolblei.

Barbeel
Frans Vogels melde aardige vangsten. Zowel op de Waal als op de Grensmaas. Op verschillend haakaas zoals pellets, maden, mais en kaas beten ze goed. Ook Bart v/d Wielen had op de Waal nabij Zaltbommel een aantal fraaie barbelen gevangen. Twee vissen tegen de 80 centimeter. En het mooie was dat hij het voor de eerste keer deed… dus dat was een mooie dag voor Frans

Carp fisheries
Warm weer, dan doen de karpers het goed. Er is dan ook goed gevangen –en heel wat vissers hebben volop genoten. Met de vaste hengel, match en feeder werd er gevist en gevangen. In Altforst is er zelfs meer dan 50 kg gevangen –en allemaal met de vaste stok aan een pennetje van nog geen gram.


Frans Vogels meldde aardige vangsten waaronder deze prachtbarbeel.


Denemarken report door Jesper Havshoi

Afgelopen week was prachtig qua weer. Vrijwel alleen maar zon en heldere hemel met middelmatige tot stevige wind tussen zuid- en noordoosten richting. De temperatuur van het water steeg ca. 0,5 graden per dag. Halverwege de week werd er al weer geep gesignaleerd in de buurt van Kopenhagen en gisteren zijn de eerste kleine groepen gezien in de buurt van Fredericia.


Het weer was bijzonder mooi afgelopen week.

De zeeforel was afgelopen week soms eenvoudig te vangen en enkele dagen erg moeilijk. Kleinere exemplaren vrijwel overal te vangen, grotere lijken nog wat verder van de kust af te zitten. Stekken die relatief snel diep worden leveren over het algemeen goede kansen op.

De fjorden in de buurt van Fredericia hebben wisselvallige dagen gekend. De ene dag was er nog behoorlijk wat activiteit, terwijl het de volgende dag leek alsof de vis bijna verdwenen was.

Zoals het er nu naar uitziet zullen de gepen in de aankomende weken massaal weer langs de kust zitten en dat is voor de visser een leuke sport erbij.

Tot volgende week, Jesper Havshøi – info@fish-outdoor.dk  Evt mail in Engles svp.
 

Toch waren er genoeg prachtige vissen die geland werden.



Hallo Total Fishing, Afgelopen pasen voor de tweede keer richting Denemarken gegaan. De zeeforel zat nog niet helemaal onder de kust. Grt Hugo

 
De grote zeeforellen zaten op dieper water .......


.....Maar deze beauty van Jelle kon de vlieg niet weerstaan.


Hierbij 2 foto´s van schitterende sterke Chileense forellen. Chili ......


.......Een paradijs voor de vliegvisser!  Groeten Gerlof van den Berg


Henrik S.Lund en zijn maten waren weer succesvol op Rugen…..


....De Savage Gear’s Herring spoon in 14cm and Lemon back kleur scoorde veruit het best… .....


Alle vissen zijn gevangen op 10 tot 15 meter diepte…..


Poul Stolling met een 11,5kg vis gevangen op de Haring spoon 14cm YG silver


Beste redactie
Deze palometa van 1.46 m vingen we op dag 4 van 6 taaie dagen meervalvissen (slechts 1 meerval gehaakt ) met Roned in de Ebro delta.

Een palometa van dit formaat was op de “Seacat” nog niet eerder gevangen.  Het heeft onze week in ieder geval toch nog een gouden randje gegeven. De vis werd gevangen door “Martien Gerritsen” uit Doetinchem. Met vriendelijke groet, Iskander Kuijer


Het zeebaars seizoen is weer begonnen, de eersten zijn deze week gevangen!


De Waterweg is echt zo’n stek waar je het gehele jaar door vis kunt vangen. Tijdens de zomermaanden maak je er kans op (dikke-) tongen,zeer grove harders en niet te vergeten zeebaars terwijl je er tijdens het najaar en voorjaar ook nog eens schitterende gullen en mooie wijtingen kunt verwachten. Kortom een stek die altijd wel iets te bieden heeft…...


......Ook zaterdag bleek onze Waterweg weer eens in “topvorm” en konden véél vissers (ondanks het zomerse weer)weer volop genieten van ouderwetse doorbuigers van soms meer dan fraaie gullen en wijting!! ....


......De beste vangkansen maak je van 3 uur voor- tot 3 uur na het hoge water. Goede aassoorten zijn zeepieren en grove kweekzagers eventueel gemengd (cocktailtje) met mesheften…..


Men vist er vrijwel uitsluitend met lange (60 cm.) dwarrellijnen voorzien van een 4 tot 6/0 haak. Wees niet te karig met met je aas maar zet gewoon een lekker zootje pieren op je haak,gul is tenslotte een echte lekkerbek!

Joop Folkers.


De zeebaarzen zijn er weer. De eerste van Joop was gelijk een hele mooie vis.


Volop lente in Nederland en een nieuwe generatie dient zich aan!   Foto: Luc Mom


Beste Total Fishing. Deze mooie zeelt wist ik te vangen aan de pen hengel op 1 korreltje maïs. Groeten Huib.


Beste T.F. Ik ving deze zeelt aan een paar maden in een ondiepe sloot bij ons in de buurt. Groet, Ronald Blaauw

 
De Heggemus is een vrij schuw en onopvallend vogeltje. Bjorn Janssen wist hem vast te leggen op deze fraaie plaat.

 
Hallo TF..Hier een foto van ons mooie weekje Frankrijk op Abbey Lake.


De snoekvangsten in het buitenland zijn volgens Mad Mossell van Pro Logic .....


.....Gewoon goed in dit jaargetijde.


Zoals je waarschijnlijk weet mogen we in België op een aantal wateren op roofvis (snoekbaars) doorvissen tot 15 april. Die laatste dag is er altijd een die je moeilijk kan laten liggen dus trokken we er gisteren nog een laatste keer op uit naar het water…....


.....Snoekbaars konden we moeilijk verleiden met het zonnig weer, maar de snoek bezorgde ons fantastische sport. Een enorm zware snoek om een dag van een vissen meer dan geslaagd af te ronden. Zo’n prachtig einde van een roofvisseizoen doet je toch wel even op wolken lopen! Groeten Jo uit Belgie


Simon van Savage Gear met een bijzonder mooie buitenlandse 20kg+ vis. Een echte schoonheid! 


De dag afsluiten met zo’n vergezicht is niet slecht


Conny Kraaijeveld met een achter in de tuin gevangen karper.

 
Beste Totalfishing.Het weekend even door het bos gefietst en zag daar een paar karpertjes aan de oppervlakte happen. Even naar huis gereden en snel een hengeltje gepakt. Hier een foto van het visje van 55cm. Groetjes Rinus Hertogh Hoek van Holland


Hallo TF, Helaas moeten we de roofvissen twee maanden met rust laten, maar gelukkig heb ik sinds 2 jaar een minstens zo leuke visserij voor in het gesloten seizoen. Het struinen op graskarper! Geweldige visserij vol spannende momenten en explosieve drills, ik vermaak me wel in die 2 maanden verplichte roofvis-rust!
Gr, Michiel Wateler


Mooie schubkarper op de pen. Gr. Wesley

 
Hallo TF. Hier een paar foto’s van ons mooie weekje Frankrijk op Abbey lake…...


......We hebben een zeer goede week gehad en veel mooie vissen weten te vangen…....


......Waaronder een dikke meerval van 210 lang en 55 kilo die onze andere vismaten wisten te landen .....


......Mijn maat en ik wisten in totaal 25 karpers te vangen waarvan er 4 boven de 15 kilo zaten en als klap op de vuurpijl voor mij een pb van 20 kilo precies!!

 
.......Dus al met al hebben we een te gekke week gehad en alles was er goed verzorgd door de karpervijver.nl


Groetjes Martin & Ed


Hallo TF!! Ik besloot om voor de avond mijn hair uit te rusten met een snowman…De vis was super massief, puntgaaf en pure muscle!!!  De unster stopte op 31 pond (15,5 kilo) en ik werd he-le-maal gek!!!

Mijn eerste 30-er en dat is pas mijn 2e die ik op dat water vang!!!!! mijn 2e vis van het seizoen is een PB en ik denk dat die wel eventjes  zal blijven staan! Groetjes Rob


Hier 2 foto’s van Daan Verbruggen met een karper van 26 pond gevangen met de Pen…...  


......Hij is het karperen nog niet verleerd. Groeten Frank

 Deze week nominaties voor de zeelt van Huib, de palometa van Iskander, de karpers van Rob en Martin en de forel van Gerlof. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -