Actuele Vangstberichten tot dinsdag 2 oktober 2012


... tot dinsdag 2 oktober 2012

Eind deze week een beetje rust aan het herfstfront. Zoals het er uit ziet gaat de wind tegen het weekend liggen en krijgen we wat stabieler weer voor de daarop volgende week. De waterplanten beginnen af te sterven wat de roofvis weer tevoorschijn doet komen en het zal de komende maand dan ook een toptijd worden.


Met het vochtige weer komen ze weer massaal te voorschijn. Foto: Jan Althof.

Hatsjee, druk weekend geweest zeg!

Kantvangsten
Afgelopen week zette de trend van wintervisinstroom gestaag door. Vanaf Vlissingen tot Westkapelle wordt tussen de zomervis al aardig schar en zelfs al gul gevangen, wordt mooi met het aankomende W.K. in het verschiet. Op Domburg krijgt de tong haast geen kans omdat de schar je aas eerder pakt. Beter dan krab in ieder geval!!

Zaterdag a.s. op de stranden van Cadzand de 4e Penn Korps Competitie-wedstrijd, hopelijk goede vangsten daar. Ook op de Banjaardstranden hetzelfde verhaal, e.e.a. ziet er dus goed uit voor de komende herfst. Nog geen berichten van Schouwen-Duiveland gehad, maar ik hoop dat daar de komende maanden de visvangst weer eens als vanouds wordt.

Europoortgebied stond afgelopen zaterdag in  het teken van het N.K. Kust Dames en Junioren A en B in de Dintelhaven. Prachtig weer met wind in de rug en het juiste tij stonden garant voor redelijke vangsten. Vooral veel grondels, maar ook wijting, spiering, bot en fint werden er gevangen.


Al leuke wijtingen in de Dintelhaven tijdens N.K. Damnes en Junioren.

Bij de dames was het Ilonka Rijnberg van HSV “de Oosterscheldevissers” die weer eens haar grote klasse liet zien door met 2.70 mtr. en 22 vissen het kampioenschap weg te kapen voor Janet Verlinde van DZV “de Eurovissers” met 1.78 mtr. en 28 vissen. Het brons ging naar Miranda Verschuren van HSV “de Makreel” met 1.34 mtr. en 15 vissen.

Bij de “B”Junioren ging de winst naar Coen fase van HSV “de Zeebaars” met 1.94 mtr. en 27 vissen, voor Jarno Elsinga van HSV “Westkapelle”met 1.84 mtr. en 14 stuks. Het brons bij de B junioren ging naar Robin van Eekeren van HSV “de Edelkarper” met 1.43 cm. en 11 stuks.

Het geweld bij de A Junioren brak los en deze mannen kunnen ver werpen, precies daar waar de vis zit. De titel ging naar Kristiaan  Minderhoud van HSV “Westkapelle” met 4.03 mtr. en 31 vissen. Het zilver was voor wereldkampioen Adriaan Dronkers, eveneens van HSV “Westkapelle”, met 3.99 mtr. en 22 vissen, terwijl het brons naar Pim Fase ging van HSV “de Zeebaars” met 2.16 mtr. vis en 17 stuks. Namens Total Fishing allemaal van harte gefeliciteerd!

Maasvlakte 2 viel ondanks de harde wind een beetje tegen afgelopen week met de zeebaarsvangsten. De opening van het Sportstand begin november doet hopelijk weer wat leven in de brouwerij blazen. Stenen Glooiing goed, vooral ‘s avonds al redelijk wijting. Laag water is hier nodig. Pas wel op voor gladde dijk en ga hier niet alleen vissen.

Papegaaienbek prima, zowel nog mooie zomervis als dikke wijtingen en al aardig gul. Schar laat zich ook al redelijk zien. Beerkanaal wordt steeds beter; steenbolk, wijting en bot. Calandkanaal vol vis, wel wat klein, maar de komende maanden zal dit alleen maar beter worden. Verreweg de beste kansen overdag met opkomend tij.


Aan het aas mag het niet liggen; mooie witten doen gouden zaken!

Waterweg uitstekend geweest afgelopen week; dikke wijtingen en redelijk wat gul in de diepe stukken, terwijl de zomervis als zeebaars en tong ook nog royaal te vangen is. Zelfs ver in Rotterdam staan de vissers hutje mudje en worden per sessie vaak 10 en meer tongen de man gevangen. Hopen dat de regen wegblijft hier!!

Pier Hoek van Holland zeebaars voor de experts, wintervis komt hier ook al aardig los. Stranden  Hoek van Holland tot aan Den Helder geven zeebaars en bot, nog weinig wintervis vanaf de stranden. Pieren IJmuiden redelijk wat gul en schar. Van de pieren van Scheveningen niets ontvangen, maar ik denk dat daar ook al wat gul en schar wordt gevangen.

Zondag a.s. de finale bij de Dutch Surfcasting Federation te Zoetermeer. Eindelijk kan ik ook een keer na al die dubbele evenementen in een weekend weer eens de reels laten janken, ik heb er zin in!

Bootvisserij
Westerschelde top voor schar, nog wat tong en gul. Oosterschelde op diep water beter op schar, schol en bot, nog mooie tongen erbij en de steenbolk en de wijting begint langzamerhand ook te komen.

Grevelingen oplopende vangsten. Penn Grevelingen Tournament 2013 in 3½ week volledig volgeboekt!!. Je kunt je alleen nog als reserve opgeven.

Wrakvisserij niets geweest afgelopen week vanwege de harde wind. Geankerde visserij voor de kust redelijk met al redelijk wintervis als schar, wijting en steenbolk.

N.K. Boot wordt a.s. zaterdag vervist vanuit Neetje Jans, allemaal succes gewenst!

Tot volgende week! Arthur



De nachten zijn al behoorlijk koud en de watertemperatuur gaat al redelijk hard zakken; gewoon ideaal weer om achter de roofvissen aan te gaan.

Maar hoe waren de vangsten?

Snoek - Redelijke aantallen maar opvallend dat er heel veel vissen rondom de 60 cm bij waren. Ook weer enkele uitschieters met een vis van 133 cm, binnenkort meer hier over. Het aas wat het beste scoorde was heel klein of heel groot, en dat was opvallend.

Kleine plugjes leverde gewoon meer aantallen op natuurlijk, maar ook op zijn tijd een grote bak van een snoek. Groot aas ook grote snoeken, maar dan moest je het vaak maar met een enkele aanbeet doen op een dag. Doodaas blijft heel goed op snoek dus doe daar jouw voordeel mee.

Snoekbaars - Komt ook weer wat meer op gang, al blijft het wel goed zoeken op deze rover, maar heb je ze gevonden, kun je ook weer wat meer aantallen bij elkaar aantreffen. Langwerpige shads en doodaas heel goed op deze stekelrover (wel op dit moment heel kort op de bodem aanbieden). Kleuren nog behoorlijk verdeeld al komt groen al wat meer op de lijsten. Ook hier nog enkele grote exemplaren bij de meldingen.


Voedsel genoeg op dit moment. Foto: Piet Driessen.

Baars - Blijft het lekker doen al moet je voor de grote vissen wat meer uit de kast halen en vooral op helder water zijn ze heel waakzaam. Hier ook doodaas met dropshotten of langwerpige shadjes en bolle plugjes goed scorend op Perca. Ook de worm natuurlijk niet vergeten, daar zijn vaak mooie aantallen mee te vangen en de nieuwe wet is in het voordeel van ons daar we vanaf 1 oktober het gehele jaar met de worm mogen vissen.

Winde en roofblei - Blijven het ook nog redelijk doen maar hier vaak heel veel wisselen met snelheid, dat is vaak op deze vissen de sleutel tot succes. Langwerpige, kleine plugjes en bladpilkers heel succesvol op dit moment.

Meerval - Ook weer diverse meldingen. Deze roofvissen veroveren heel het land. Op vele plaatsen meldingen van deze rover waar we vanaf 1 oktober ook gericht op mogen vissen. Bewegelijk doodaas scoort nog altijd heel goed op deze vissen en op vele dagen lange halen maken met dit doodaas de spectaculairste aanbeten.

Aankomende weken er zeker opuit gaan daar het een tijd is dat vele vissen de winterplaatsen gaan opzoeken en ook nog aardig wat voedsel naar binnen slaan

Succes en met roofvisgroet,  Piet.

Het barbeelseizoen op de grote rivieren nadert langzaam zijn einde

De watertemperatuur zakte deze week naar ca 14°C. Het mooie weer van afgelopen weekend liet nog een paar plaatselijke, mooie vangsten zien, maar het blanken neemt alweer de overhand.
 
De aantallen worden al wat minder en op sommige kribben is het nu uren maken voor een aanbeet. De nachttemperaturen worden steeds lager en dat mag ook wel; we zitten alweer begin oktober. Met af en toe nog dagen erbij van ca 16-20°C heb je kans op een mooie dag, mits je op de goede krib zit. 


 
Stekkeuze wordt in deze periode van het jaar steeds belangrijker op de Waal en IJssel. De komende paar weken zal de barbeel daarom nog wel redelijk goed te vangen zijn. Als zometeen de watertemperatuur onder de 10°C zakt wordt het snel  minder en zullen de barbelen zich op de grote rivieren naar de diepere gedeelten begeven.
 
Over het algemeen zijn de barbelen vanaf november tot maart moeilijk te vangen op de Waal en IJssel. Sporadisch komt er een melding van kleine barbeel ergens langs de kribben.


 
Daar waar in de grote rivieren praktisch geen barbeel meer te vangen is, worden de kleine, ondiepere rivieren steeds beter als het kouder wordt. De barbeel kan wel naar de diepere stukken trekken, maar deze zijn altijd goed bereikbaar (lees bevisbaar). De kans op barbeel is er het hele jaar door goed. Kaas, pellets en smac zullen het de komende maanden daar goed doen. Vis je met made(n), heb je meer kans op bijvangsten.

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


September is een superdrukke maand geweest met Nederlandse…


...Franse en Engelse sportvissers…


...De binnenbaai was zeebaarsmatig taai te noemen,..


...maar buitengaats kon men op kromme stokken rekenen!..


...Mooie pollak, kabeljauw, zeebaars en vele congers waren er te vinden en te vangen.


Het Bellavista Hotel feliciteert de heer Pat Condon, een locale kapitein in Cobh die ook op haai gidst met de Bella Vista-vloot. Hij heeft de ‘Master Angler 2012’-troffee gewonnen en zal het Ierse team vertegenwoordigen op de kampioenschappen in Portugal (2013). Goed gedaan Pat!

Ben je geïnteresseerd om een dag met Pat achter de haaien aan te gaan, neem dan contact op met het Bellavista Hotel via telefoonnummer 00353214812450 of neem contact op met eigenaar Kevin Murphy op telefoonnummer 00353866029168.


Hallo Vissers, net terug van Lolland en Langeland te Denemarken, kon ik het toch niet laten om de rest van de 1,5 kilo meegenomen zagers nog even op te maken. Het was niet veel meer maar het moest me toch nog een paar leuke uurtjes kunnen bezorgen. En geurend aas kan geen kwaad voor de schar!

Er stond een pittige ZW 6 op maandag 1 oktober maar die is niet echt gevaarlijk omdat hij afgeblokt wordt door de zuidpier, dus er kon gevist worden. Het HW viel om 5 uur in de ochtend. Ik was niet al te vroeg maar de hengels begonnen direct leuk te bewegen door de felle aanbeten.

Op de ebstroom ving ik echt hele leuke scharren tussen de 25 en 30 cm. Toen de stroom eruit ging werd de vis ook gelijk kleiner. Heerlijk gevist en dat kwam toch nog een beetje als een verrassing op mijn naakte (schedel) dak vallen. Vijf uurtjes heerlijk afgekickt van het boot- en kantvissen te Denemarken wat gewoon weer heel goed was, maar dat leest u binnenkort wel weer…


...Ik zal u de aantallen besparen om geen afgunst op te wekken, maar de helft van de scharren was mooi genoeg om mee te nemen. Dan heeft u een indicatie van het formaat in ieder geval. Hopelijk binnenkort weer wat “echt” scharweer; ietsje kouder maar wel lekker droog! De vele meeuwen hadden een feestmaal aan het visafval. Je hebt gauw “vrienden” als je iets te bieden hebt!
 
Ik wens u een goede vangst, want op het juiste getij moet het gewoon lukken. Lucky Luc Mom.


Goedemorgen Total Fishing, zondag 23 -09-2012 voor het eerst dit jaar weer eens een bezoek gebracht aan mijn favoriete stek aan de Lek. Ik had hier vorig jaar mijn recordvoorn van 40 cm gevangen, zie witvis totaal specimen batch. Het weer was tot 16:00 uur droog en heb met een waterig zonnetje in de rug met de feeder leuk gevangen, wat brasem, winde, voorn en grondeltjes.

Maar tegen 15:00 uur wordt mijn hengel langzaam krom getrokken en bij het binnenhalen dacht ik dat ik vuil aan de haak had, maar wat bleek, het was een hele grote krab. Het lichaam was bijna 15 cm. Kan iemand mij vertellen om wat voor een soort het hier gaat? Is dit een inheemse soort of is dit een veel voorkomende soort? Met vriendelijk groet, Gijsbert de Jongh - Vianen.


Na een saai weekend en hard werken door die volle maan…


...bleek toch dat de aanhouder wint en zie hier een gescoorde prachtige schub van 22.8kg gevangen op een tijgernootje van de bekende Berkley-daeler samen met mijn buddy Sander Verhoeven. Groet, Jefke Distra.


Toptijd voor de paddestoelen. Foto: Piet Driessen.


Groetjes uit ‘barbelonië’...


...Henk & Frank.


De herfstaferelen beginnen zich weer te tonen.


Hoewel niet helemaal fit maandag, toch het water op gegaan. Het voorgevoel bleek te kloppen; trollend 4 roofbleien waaronder deze dikke 81 cm vis. Groet Harry.


Langs de Achterhoekse beken komen met dit vochtige weer de paddestoelen achter elkaar de grond uit…


…met de meest bijzondere vormen en…


…als je goed kijkt zijn het toch echt wel kunstwerkjes!!! Groetjes, Eddy te Mebel.


Afgelopen weekend zijn we in alle vroegte wezen trollen en de vangsten vielen tegen. Met 18 baarzen en een snoek in 3 uur tijd, niet wat we verwacht hadden. Maandagavond nog effe teruggeweest met voor Robin een mooie 34-er baars op de Salmo Hornet op het kanaal. In de haven was het nog niet veel… Groet, Rob –
www.roven.nl.


Mooie baars op de dropshot. Groet, Lennert Deruytter.


Deze baars had blijkbaar wel héél veel honger toen hij voor deze spro pike fighter koos! Groeten van Levin.


Marc met een topper van een 50+ baars.


De morgendauw. Foto: Jan Althof.


Hallo Total Fishing, vrijdag een dagje gaan vissen. Het resultaat was op het einde van de dag 7 mooie snoekbaarzen waaronder deze uitschieter, gevangen met een lunker city saltshaker. Groet, Rudy.


Normaal gesproken ben ik een kunstaasfanaat maar wat blijft het mooi om je pen weg te zien lopen… Vangze! Groet, Jeroen Eijssens.


Hallo Total Fishing, bij deze een snoekbaars van 83 cm. Groet, Udo Krzikawski.


Op zo’n stek verwacht je een mooie dikke dame.


SNB-weekend Noord-Holland…


…waar de mannen het prima naar hun zin hadden…


…en een paar leuke snoeken wisten te vangen.


Afgelopen weekend zijn we in alle vroegte wezen trollen en de vangsten vielen tegen. Met 18 baarzen en een snoek in 3 uur tijd, niet wat we verwacht hadden. Maandagavond nog effe teruggeweest met voor Robin een mooie 34-er baars op de Salmo Hornet op het kanaal. In de haven was het nog niet veel… Groet, Rob – roven.nl.


Zaterdag met Peter te Moller gevist en 9 snoeken gevangen…


…Bijna allemaal hetzelfde formaat en ook nog diverse missers en lossers. We hebben lekker gevist en het was lekker snoekweer. Groetjes, Eddy te Mebel.


Hallo TF, op zondag eropuit geweest voor ongeveer 2 uurtjes hengelen in de polder. 1 Snoek van 65 cm weten te verleiden en 1 van ca. 80cm. Wauw, wat een dril was dat! Groet, Ann de Man.


Hallo Total Fishing, zaterdag een nieuw bootdag PR. Er zaten wel geen dikke beren tussen maar wat hebben we ons geamuseerd met de 43 gevangen snoeken op de 67 beten. De hoofdrolspelers waren diverse shads, de V-joint van R2sea en de screaming devil. Groet, Bart Debaes en Kurt Devoogt.


Hallo Total Fishing, zaterdag een nieuw bootdag PR. Er zaten wel geen dikke beren tussen maar wat hebben we ons geamuseerd met de 43 gevangen snoeken op de 67 beten. .


De hoofdrolspelers waren diverse shads, de V-joint van R2sea en de screaming devil…


...Groet, Bart Debaes en Kurt Devoogt.


Druk bezig zijn web aan te herstellen. Foto: Jan Althof.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag hebben we onze wekelijkse trawl-sessie gehouden. Ondanks de hoge verwachtingen bleven de resultaten mager. We hebben een 4-tal vissen in de boot weten te krijgen en enkele lossers moeten betreuren…


...Alle vissen werd in het laatste kwart van de dag gevangen op kleine pluggen. Wederom was de Rapala Minnow Rap kleur Copper Flash favoriet. Groeten, Danny Sin en Klaas Hoogduin.


Machtige rover. Groet, Johan.


Beste TF, afgelopen zondag lekker veel kilometers gemaakt…


...Na 10 meter trollen al een mooie vis van 75…


...Een half uurtje later vingen we een snoek van 102! In totaal 10 vissen die dag, alles op de Screaming Devil! Groet, Wouter Jongeling.


Mooie snoek voor Mads vanuit de kajak.


Hoi Total Fishing, gisteren een moeilijke dag op de rivier. Harde wind en strakke stroming dwong ons om te trollen…


...Desondanks hadden we enkele mooie snoeken op de 60gr @rt Beast, in de kleur parelmoer met roze buik. De vissen waren, wellicht ook door de stroming, oersterk! Snoekgroet, Nico.


Hallo TF, nog enkele foto’s van afgelopen weekend. Wat opviel was dat de snoek vrij diep zat. Maar toch nog enkele mooie vissen weten te vangen. Groet, Bart Mylle.


Veel actie op rattlin whopper van Rob Kraaijeveld. We vingen er acht snoeken op en deze ging wel vier keer de lucht in. Groetjes, Hans Schoofers.


Fred kon nog een mooie snoek vangen.


Hoi Total Fishing, een weekje gevist in het prachtige Zweden (Dalsland)...


...116cm gevangen door Jean Marc Brison. Groet, Johnny.


Hallo TF, na eerst een klein snoekje gevangen te hebben,..


...klapte deze leuke dame van 116 cm op mijn zwarte @rtcreeper. Groet, Frank Mylle.


Dag mensen, jullie kunnen wel zien hoe teleurgesteld ik was om deze vis te vangen! 114 cm snoekgeweld aan de pengengel! Groet, Jeroen Eijssens.

Deze week de nominaties voor de karper van Jefke, de roofblei van Harry, de baars van Levin en de snoeken van Hans, Frank en Jeroen. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -