Actuele vangstberichten tot dinsdag 2 december 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 2 december  2008

Werd vorig weekend nog een ANWB-weeralarm afgegeven, echter gelukkig zette het slechte weer niet definitief door. De storm ging liggen en de temperatuur kroop weer omhoog. Tevens ontdooide de de her en der gevallen sneeuw. Ondanks de weersveranderingen bleven de vangsten langs de kust goed, maar zorgde wel voor massale verplaatsing van vis op de rivier. De diepe havens langs de rivieren zullen weer schuilplaats bieden aan vele vissoorten de aankomende maanden.

Zo was het vorig weekend op veel plaatsen. Foto Piet Driessen

Zout door Arthur van Tienen

Superweek geweest vanaf de kant en wanneer je er ondanks de wind ook op de Noordzee erop uit kon was het ook prima.

Kantvisserij
Afgelopen week stond voor de wedstrijdvissers in het teken van de eerste 3 naselectie wedstrijden en de kick-off was op de stranden van Zoutelande en Vlissingen.

Al heel de week waren de echte die-hards al aan het vissen op de mogelijke stekken die door de wedstrijdcommissie van Sportvisserij Nederland met zorg waren uitgezocht en het kon gewoon niet op, massa’s vis kort en ver uit de kant, het maakte echt niet uit, wijting, schar, gul en nog wat tong en bot en wat meunen.


Arthur van Tienen met een zomer- en wintervis (tong en gul).

Dat was tot vrijdag!
Zaterdagnacht draaide de wind en de vorst kwam een beetje los wat direct haar weerslag had op de vangsten want de garnalen die onder de kant zitten trekken bij de minste of geringste kou naar dieper water en nemen de vis die op de garnalen jaagt mee.

Zaterdag, de dag van de wedstrijd was het een ander verhaal. De vis was niet massaal aanwezig maar er werd toch echt wel redelijk veel vis gevangen maar ook hier maakte de gelote stek het verschil immers deze stranden staan bekend om hun verraderlijke kleiranden en mesheftbanken die je lijn onherroepelijk afsnijden dus wanneer je zo’n stek lootte was je de sigaar.

Arjan Rijnberg is onnavolgbaar en scoorde 2 maal een eerste plaats en 1 maal een tweede plaats, de rest is nagenoeg kort aangesloten alhoewel de eerste 4 mannen al redelijk comfortabel staan, de tweede serie wedstrijden op 20 december in Europoort zal beslissend zijn wie er in de W.K.Ploeg komen en de resterende mannen voor de Nationale selectie (de beste 20).

De rest van de stranden in Zeeland hetzelfde beeld, veel wijting maar omdat het op de rest van de stranden ondieper is zullen de vangsten in de avond het beste zijn.

Europoort havens en Waterweg goed, de vis trekt weer de havens in naar dieper water nu het ondiepe kustwater kouder wordt, zondag vissen we met de Eurovissers weer eens in het Calandkanaal en ik ben benieuwd hoe het daar gaat, de berichten zijn in ieder geval prima!

Pieren van Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden ook prima, stranden aan de westkust goed, in de avond ook hier weer de beste kansen.

Bootvisserij

Zondag a.s. wordt vanuit Neeltje Jans weer het N.K.Bootvissen gehouden en 5 kleine boten met 30 geselecteerde vissers die om een Nederlandse titel strijden en een plaats in de Nationale selectie, succes allemaal namens TotalFishing!

Oosterschelde mooie vangsten van wijting, steenbolk en schar, Grevelingen prima met dikke wijtingen en een kans op een fraaie tarbot.

Noordzee goed, op de wrakken mooie visserij op gul en verrassend nog veel zeebaars. Geankerde visserij uitstekend te noemen.

Tot volgende week, Arthur

 
Mooie vangsten van Rob Punselie met een trek van drie.


Witvis door Willem Stolk 

Was het vrijdag en zaterdag best mooi, zondag was het op veel plaatsen guur en koud. Er is dan ook minder gevist dan enige weken geleden.

Match Masters
Afgelopen zondag was het weer zo ver. Vissen met de matchhengel op een mooi maar moeilijk water in Lith.
Ruim 30 mannen trotseerden de koude, maar trokken fanatiek ten strijde. Vorige week was het erg moeizaam, maar ook afgelopen zondag was het weer taai! In vak A ging het nog enigszins. Hier werd hier en daar een visje gevangen. Sommigen verspeelde de nodige vissen omdat deze maar net waren gehaakt. In vak B was het huilen met de pet op. Slecht 1 vis, die werd gevangen door Theo Hartog. In vak A won Hans van der Linden met 8 kg.

IJssel
Op de IJssel is wel weer goed gevangen. Hoewel het hier gaat om vier meldingen, waren de berichten dermate positief om er toch een melding van te maken. Bij Zutphen in er met de feeder goed gevangen. De hoofdmoot bestond uit kolblei en een aantal mooie windes. Er werd in het midden gevist en als haakaas was een mestpiertje een superieur aasje. Het water in de IJssel is niet veel hoger dan normaal. Al enige weken dezelfde ‘afvoer’ wat volgens de heren erg belangrijk is.

Verder worden er mooie voorns gevangen in diverse havens. Maar gezien de ‘angst’ voor beroepsvissers vertel ik niet waar. Jammer, want met eigen ogen heb ik gezien dat er voor de haven van Nulde erg veel witvis is weggevangen. Jammer dat dit zomaar kan/mag…


Het water in de IJssel is niet veel hoger dan normaal.


Roofvis door Piet Driessen - Vangstberichten afgelopen week
 
Een weekend om snel te vergeten en dan vooral de zondag die echt super koud en nat was. Veel vissers zijn daarom ook thuis gebleven bij de kachel, en dat was een prima idee. De dagen dat er is gevist is er redelijk gevangen en daarom even een algemene indruk van de vangsten op snoek, snoekbaars en baars van afgelopen week.
 
Watertemperatuur al tussen 4 en 6 graden dus de normale wintertemperatuur voor dit moment.
De algemene tendens was dat er niet heel veel werd gevangen, maar wel opvallend dat er vele grote vissen bijzaten. Verticaal diverse grote snoeken en snoekbaarzen daarbij en de grootste snoek was 119 cm en enkele grote baarzen waaronder 49 cm, en dat zijn weer echte bakken. Snoekbaars vooral kleine maten maar ingangen van havens waar het beroep nu op veel plaatsen netten heeft staan best grote vissen (die netten staan er nu ook niet voor niks)
 
De meeste snoekbaarzen met een kleinere maat vaak al diep te vinden, en de grote snoekbaarzen veelal op 4 a 6 meter diepte. Groen, wit en bruin duidelijk bovenaan op de lijst, en dan vooral de gevorkte staartjes afgelopen week in het voordeel. Ook opvallend aardig wat vissen door de shad niet aan de bodem te laten komen maar op ruim 40 cm te laten hangen, dus doe daar je voordeel mee.
 
Het weer blijft wisselvallig maar zo is roofvis ook, dus gewoon gaan op de roofvissen, succes natuurlijk.


De baars is goed te vangen in de havens, vanmorgen gevangen op een Bill lewis. Groet Gerhard


Sinds afgelopen zaterdag zit er weer volop schar onder de kant deze vergezeld de wijting die ook nog steeds in zeer grote getale aanwezig is. Visgroeten van Luc Mom


Het is even varen,maar dan heb je ook wat. Dag met MS. de Blue Whale weggeweest. Windkracht 5 tot 6 uit oost tot noordoost.


Na ruim 55 mijl varen ging het anker over boord en was het vanaf het eerste moment direct bingo!! Mensen wat een machtige visserij! Supersport met onwijs veel aanbeten. Groetjes, Joop,Marcel,Ruud,Leon & Nicky.


Vang je eens een knappe meerval, ben je maar alleen in de boot. Aan een snoekbaarshengeltje (met 10 honderdste Tuffline en een HT shadje) was ik ruim een kwartier bezig voordat ik een eerste glimp van het dier te zien kreeg. Groeten uit Maastricht Marcel


Hoi Total Fishing
Een paar mooie plaatjes van de afgelopen maand….


...waaronder  4 tachtigers, wat een geweldige sport…


... en nog een fraai exemplaar…


...en nog een…..


4 tachtigers in 1 maand en de laatste roofblei, op 24 november, in de sneeuw!!!


.....I
k blijf proberen…Groeten Noud


Hallo Total Fishing lezers, Op zondag 30 december  hebben we met Hengelsport De Kock een bellybootdag gehad. Dit is doorgegaan op het grootwater van Haringvliet….


... er werd redelijk goed snoekbaars gevangen. tussen de 10 en de 12m. Verder werden er ook mooie haringvlietbaarzen gevangen. Groet Mario Engsbergen


Dagje gericht op de grote baarzen… 46cm pure kracht!...


...Bernd pakte ook een fraaie 46 cm baars….
 

.... En als kers op de taart nog een van 49! Groet Han van den Eertwegh 


Deze snoekbaars klapte vol op een shad. Catch & Release! Groet Alex Hermsen


Beste TotalFishing. Hier een foto van mijn zwager die pakte weer een stel mooie vissen.
Groet Nick kloosterman


Afgelopen week een paar keer weggeweest om achter de rovers aan te gaan. Watertemperatuur flink naar beneden rond de 5 graden. Er zijn weer een paar knappe vissen naar boven gekomen bij Hans en mij.


Als eerste pakte ik een dikke snoekbaars van 84cm. Hans pakte weer een mooie 70 er snoekbaars en we losten beide een forse snoek. De felle kleuren pluggen scoorde weer goed zoals de Spro Pike Fighter, Little Ernie en de Frenzy Mungo. Met vriendelijke groet, Frank en Hans


Supersport gaf deze krachtpatser van 84cm tot vijfmaal toe door de slip en dat met de dropshothengel. Groetjes Eddy


Bizar maar waar,nu 6 keer op rij een dikke 90+er snoekbaars, waar anderen bijna een moord voor doen of dromen, gebeurt mij 6 keer op rij, zoals te verwachten zweef ik dus zelf ook al tijden op een grote  wolk en hoop er nog een poosje op te blijven zitten!!! Groet Nick kloosterman.


Elke Stroosnyder heeft samen met haar man een superseizoen en pakte al veel mooie grote snoekbaarzen.


Kris met één van zijn vangsten op de nieuwe Strike Pro XBuster….


De eerste zelfbouw jerk en gelijk raak! Deze mooie 80er kon de baarsprint niet weerstaan. Groet Stephan



 Erwin ving deze snoek al verschillende malen.Ten opzichte van vorig jaar weer 1 cm gegroeid


Hoi TotalFishing, hier een andere vis van Kris met de Strike Pro XBuster….


Vrijdag wezen vissen ,koude dag. Maar zo weer op temperatuur na het vangen van deze een meter twaalf op groot rubber. Groeten Pytje Pike en Tsjebbe de Vries (foto).


Beste TotalFishing, Hierbij een foto van een snoek van 112 cm & 22 pond.
Afgelopen woensdag gevangen aan een Strike Pro Big Bandit. Met vriendelijke groetjes, Rinus Hertogh


Vandaag alvast een mooi cadeau gehad in de vorm van een waanzinnige visdag. De snoek was helemaal los. Dubble hook ups, tripple hook ups (met 2 hengels!) en single hook ups. In totaal wel 20 aanbeten gehad waarvan er 8 bleven hangen. 5 voor mij en 3 voor mijn maat. We sloten de dag af met deze geweldige dubble hook up.
Geen van de vissen gemeten maar de foto spreekt voor zich! De linker was voor mij, de rechter voor mijn maat.
Groet, Volkmar


Na een hele resem 90-ers is mijn eerste meter (103cm) van het seizoen eindelijk binnen! Als bonusvis ving ik een uur later nog een moddervette 97 van 7.7kg met de bek nog vol speldaas en een oersterke 83-er. Groeten Tom Nouwen


Knappe vis voor Hans Koopman   


 
Zaterdag was Arno van Rentenaar Hengelsport te gast bij Hans in de boot. Arno ving een mooie snoek van 105cm.


Testvisser Henrik Stærkmose van Savage-gear pakte deze vis op een 4Play 19cm Swim and Jerk in de  Parrotkleur


Michael blij met zijn wintervis


Afgelopen donderdag en dag om niet snel te vergeten. Een grote snoek van 121cm. Ik denk dat deze net op de stek was want echt vet was deze snoek nog niet. Deze snoek was rondom gaaf en geen schub verkeerd.  


Strakke vis voor Marco vanaf het grote water.

Deze week nominaties voor de snoekbaarzen van Nick en Elke en de snoeken van Arno en Frank.
Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -