Actuele vangstberichten tot dinsdag 18 maart 2008

Actuele vangstberichten tot  dinsdag 18 maart  2008

Leek gezien de reacties vanuit de natuur het voorjaar definitief,  nu tappen de heren en dames weervoorspellers opeens weer uit een heel ander vaatje en wordt er zelfs een witte pasen voorspeld!  Het moet niet gekker worden… Ook het weekend zal erg koud aan gaan voelen door een snerpende Noordenwind. De tijd dringt voor de kunstaasvissers. Nog 2 weekenden en het is voorbij, helaas


Voor deze topvissers helaas geen gesloten tijd….Foto Piet Driessen

Zout door Arthur van Tienen
Zie de wind waait door de bomen!
Bootvisserij
 
Afgelopen week t/m donderdag was het even op een houtje bijten voor de bootvissers maar gelukkig was er zaterdag en zondag volop lol te beleven op het zoute water.
De ankervisserij laat wel wat te wensen over, niet de aantallen scharren van verleden jaar maar op de wrakken kun je je lol op, barstensvol gul zitten de wrakken. De maat laat nog wel te wensen over maar tot en met 16 pond is er toch wel te vangen. Zet de ondermaatse gul terug wanneer het enigszins mogelijk is, behoud voor de toekomst!.
 
Zelf zag ik vrijdag en zaterdag de mist in gaan, vrijdag kon ik nog wel begrijpen maar de afgelasting van zaterdag zette toch wel vraagtekens bij mij. Ik zal de naam van de boot niet vermelden maar om vrijdag voor 12 uur al de trip van zaterdag af te blazen is schandalig met de gunstige vooruitzichten in zicht, het was zaterdag bladstil en hooguit een golfslag van 50 cm. Een hoop mensen vertrouwen op de kennis van de schipper van het weer maar dit sloeg nergens op!
 
Op de Westerschelde leuke visserij op gul, op de Spijkerplaat in de monding van de Westerschelde ook weer leuk gul gevangen, Oosterschelde niet best geweest afgelopen week, Grevelingen weer bingo met grove wijting, zelfs vanaf de kant worden ze gevangen ( havenhoofd Scharendijke) en zelfs een dikke tarbot is daar afgelopen week vanaf de kant gevangen.
 
Kantvisserij
 
Pieren van IJmuiden, Scheveningen en Hoek van Holland leuke visserij, zeg maar goede visserij op gul, stranden van Scheveningen tot aan Noordwijk minder geweest, bij een grote wedstrijd op Katwijk afgelopen zaterdag waren de vangsten ronduit miserabel en menigeen is met een nul naar huis gegaan, terwijl er met 2 hengels gevist kon worden!

Hoek van Holland tot aan Kijkduin beter, mooie bot en wat gul en meun overdag.
Waterweg weer goed geweest, gul volop in de avond en op de diepere stuken ook overdag leuke visserij.
Calandkanaal, Beerkanaal en Amazone haven redelijk, goede vangsten van schar gemeld deze week vanuit de Amazone haven, misschien een momentopname maar toch, ze waren/zijn er wel!

Zondag jl. is er een koppelwedstrijd vervist in de Dintelhaven, nog geen uitslag, hoort u volgende week van mij.
Maandag  2e Paasdag a.s. is er de grote Paaswedstrijd op de stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle, info op
www.edelkarper.nl

Stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle  redelijk vis te vangen, gul en schar de hoofdmoot dieper de Westerschelde op bij Waarde ook wel leuke visserij vanaf de kant.Tot volgende week, Arthur


 Gul vanaf de Spijkerplaat in de monding van de Westerschelde
 
Witvis door Willem Stolk

De afgelopen week weer een week met veel verschillen. Op de rivieren wordt weer structureel barbeel gevangen. Zowel op de IJssel en de Waal kregen we berichten binnen van Frans en Rinko. Maar er is meer gevist…

Waal en IJssel barbelen
Frans Vogels melde me, dat ze er weer zijn… Zelfs met dit hoge water heeft Frans barbeel gevangen – een goed teken. Ook op de IJssel is het weer wekelijkse kost – met regelmaat wordt de top krom getrokken, zo melde Rinko ons. Wat barbeel betreft lijkt het dus de goede kant op te gaan.

Superslecht!
Patrick Princen trok er gisteren op uit: Het Deelenkanaal van Macharen was deze keer aan de beurt.”Het was superslecht! Het waterniveau stond zeker een meter lager dan normaal. Dit kwam omdat de sluis van Lith kapot was.  Vier van de 12 mensen hadden vis. De meeste hadden maar een vis. Je moest heel nauwkeurig vissen, kleine haken en dunne onderlijnen.  Verder was een pure loterij, de vis leek totaal verdwenen”. Aldus Patrick Princen.

Sjon en Sergio
Zaterdag 15 maart weer wezen vissen. Voor de zekerheid toch maar weer eens gekozen voor het zandgat aan de IJssel. Hier stond het water ook al hoog en gedurende de ochtend kwam er nog wel een centimeter of 20 bij. De vangsten waren wisselend. Ik zelf kreeg de voorns er na verloop van tijd nog wel goed op terwijl mijn maat Sergio genoegen moest nemen met een aantal brasems maar beduidend minder beten.

We hebben nu al wel een week of 10 op het zelfde water gevist maar weten nog steeds niet waarom op een vaste afstand van zo’n 30 meter altijd de beste vangsten gemaakt worden. De waterdiepte is volgens ons daarbij van minder belang. Bij hoog en laag water hebben we dezelfde resultaten. Kort en erg ver ten alle tijde minder beet. Ook is er geen duidelijk randje of iets dergelijks te vinden. De plas loopt gestaag af naar meer dan 15 meter. Volgende week misschien toch eens naar de Waal of het Ketelmeer. Afhankelijk van de weersberichten.
 |
Plaatselijk goed op plassen
Op de diverse plassen is zoals elke week ook weer gevist. Meestal wordt er met de feederhengel gevist – en op verschillende dieptes. Bijna overal eenzelfde beeld; namelijk op de ene plek alles en een eind verderop niets! Wel meer vis ondieper dan voorgaande weken. Zo melde Jan en Bas Verkerk ons, dat ze op 6 meter water ruim 15 kilo voorns vingen. Alles met dikke maden op haak 12 en volop voer brengen. De heren hadden geluk, ze troffen een school dikke voorns.

Gezien de weersberichten blijft het regenen – dus het waterpeil van onze rivieren zal niet snel zakken. Als de temperatuur rond de 12 graden is, dan is het vaak goed om tussen de kribben te gaan vissen. We wachten af…


 Nog even en we kunnen weer volop vangen tussen de kribvakken… 

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.
Wederom een weekje met veel afwisseling, en dat wat de vangsten en het weer betrof. Vrijdag en zaterdag nog mooi weer en niet te veel wind en daarbij nog geregeld een lekker zonnetje, en op de zondag een grijze grauwe dag met behoorlijk wat regen.Dit maakt het natuurlijk niet leuker maar wel gemakkelijker (waar hebben we dat meer gehoord?) Ik bedoel daarmee lekker rustig overal op het water met traileren en vissen. De zaterdag was het best druk overal met het mooie weer.

Snoekbaars redelijk te vangen afgelopen week en dat betrof veel groot water. Wel opvallend veel meldingen van snoekbaarzen op diep water, en daar gaan we nu niet verder op in. De rivieren op veel plaatsen moeizaam door het vele water wat daar doorheen stroomt (maas + 3 meter) maar bij de ingangen van plassen en havens was het dan wel weer goed, en weer op het ondiepe water de grootste snoekbaarzen. Duidelijk even vermelden dat de meeste vissen op stil hangende shads werden gevangen en met veel beweging heel weinig aanbeten, dus zo gek kan het weer gaan. Paars de absolute killer afgelopen week op veel plassen.

Baars wederom mooie exemplaren op de gekende stekken en daar bedoelen we dan weer behoorlijk wat 40+ baarzen mee. Kleine plugjes slepend over deze stekken al vaak succes, maar tegen de kantjes werpend met shads ook mooie vissen die even het daglicht konden bewonderen. Wit en donker blauw kwamen veel voor op de lijsten en bij de blauwen dan vaak wat meer de langwerpige shads die scoorde.

Natuurlijk onder het snoekbaarzen en baarzen weer diverse snoeken en daar zaten ook al veel afgepaaide vissen bij, dus die hebben hun werk weer gedaan.Blijf lekker gaan omdat het kort dag is voordat het seizoen voor 2 maanden dicht gaat, succes op de rovers.


Ook kleine shadjes werden fanatiek gegrepen   


“Op 15 maart ’08 weer eens met vismaat Marc Verwaal wezen snoekbaarzen.Daar waar ik deze bak van een baars wist te verleiden met een traag geviste shad.Gr, Marco”


“Hallo Totalfishing lezers zaterdag prachtige dag gehad weinig wind en veel vis ..Een 15 tal  baarzen 40+ en 35 snoekbaarzen.grt Mario Engsbergen”


 ”  Afgelopen zaterdag viel er een mooi gaatje tussen 2 depressies en konden we met de “BIG MARLIN” van Dre Vriends de noordzee op naar de wrakken. Samen met Johan van Klei, Ton van Kooten en nog 6 andere mensen vertrokken we om 06:00 uur vanuit de Roompotsluis, er werd een noordwestelijke koers geplot en we vertrokken naar een wrak op 32 zeemijl
.
Vanaf de eerste drift kwamen er meteen al dikke gullen boven, na een drift of 6 werden de aanbeten beduidend minder en even later zagen we ook waarom, een honderd meter verderop kwam een beest boven water wat op een zeehond lijkt alleen dan 3 keer zo groot, vermoedelijk een Rob en dat op 32 mijl uit de kust, wat een groot beest zeg!....“

 
 “....De schipper besloot om het 3 mijl verder op maar eens te proberen, helaas zat hier enkel zeer kleine vis en we gingen nog een kleine 3 mijl verder om het op een ander wrakje te proberen, hier kwamen enkel net maatse gullen boven en na een poosje werd er besloten om de 6 mijl terug te varen om te kijken of meneer Rob weg was en of de vis weer wilde bijten.
 
Bij de eerste drift was het meteen “alle hengels krom” er kwamen weer mooie dikke vissen boven we hebben hier nog een drift of 10 gemaakt, dit maakte voor mij de dag goed, ikzelf heb in de laatste 6 driften mooie dikke vissen gevangen van zo’n 3 kg soms met 2 tegelijk.
 
De grootste vis werd door Johan van klei gevangen, deze kabeljauw was 90+ en het gewicht was zo’n 7 kg, hiermee sleepte hij de dagprijs, een Dremel in de wacht.
 
Het was een zeer geslaagde dag met meer dan 300 maatse vissen in de boot.
Groeten, Maurits Kuijs / Fishing-Direct ”


 “Al heel wat snoek op ondiepe gedeeltes”


 “Al ruim 10 jaar sleep ik met dit OPM plugje en laat mij bijna nooit in de steek. Enige tijd geleden was alleen de schoep eraf en heb een bij een andere plug het schoepje eraf gesloopt om hem hier weer op te lijmen. Hij doet het weer als vanouds en ben er zuinig op.G. Eddy”


 “Een mooi gepresenteerde shad liet deze vis niet onberoerd”


“Met haar 97cm waarschijnlijk het laatste paradepaardje van dit winterseizoen.
 Met vriendelijke groet, Tim Huizenga”


 “Twee prachtige vissen gevangen …..


 ” ……met de  4play van Savagear”


 “Dhr Bokkers ving 2 meters op 1 dag…”


  “…Ook voor hem de beste roofvisdag ooit”


 “Jack met een fraaie snoek. Het was een topweekend voor de fa. Mortel zie ook de mooie karper van zoon Jim verderop bij de vangstberichten”

 
 “S´morgens in het zonnetje een handje mais en zie hier een mooie schub
uit zijn winterslaap getrokken…. ”


 “…..Een snoekbaarshengel met een 16 honderste lijntje geeft dan een sport van de bovenste plank. Groeten Marcel”


 “Vorig jaar was door een misverstand een karperverslag van mij met stekinformatie in “vangstmeldingen” terecht gekomen. Het resulteerde helaas - ondanks snelle verwijdering dezelfde dag nog - in stekkenpezerij door minder creatieve collega’s.  Dus dit voorjaar op zoek gegaan naar ander water om met de pen op karper te vissen. Gelukkig heeft het verkennen en voorvoeren na een wat moeilijke start resultaat opgeleverd. ....´


 “…..Met een lichte parabolische 1 ponds penhengel geven deze gestroomlijnde schubkarpers, met waarschijnlijk voor een deel wild bloed en daardoor explosieve kracht, fantastische sport! Vriendelijke groeten,
Diederik”


 “Karpers beginnen ook steeds meer actief te worden de watertemparatuur lag dan ook al tussen de 10-11 graden in de polder. Gr. Wesley ”


 “ Mathieu Faurisson van Pro Logic  met 2 megakarpers van respectievelijk ruim 15 en…”


“Eentje van maar liefst ruim 18 kg ”


 “Beste TF,
Zaterdag 15 maart ben ik weer eens lekker wezen vissen. Je hebt weleens van die dagen dat alles lukt en dat je niets verkeerd kunt doen. Dat maakte ik vandaag mee. Na 2 uur vistijd, 2 prachtige schubkarpers met een totaal gewicht van 15 kg. Magisch, toch? Met vriendelijke groet, Jaap Ronner”


“ Nadat ik in het begin van het weekend een mooie zware snoek haakte van ruim over de meter, ving mijn zoon een prachtige gave karper van bijna 30 pond op zondag. Je snapt dat de stemming opperbest was in huize “van de Mortel”. Groeten Jack & Jim.”


“Mooie natuurplaat van Piet Driessen“


 “Luc met een vis uit een serie van 11 verticaal gevangen snoekbaarzen”


“Gerrit, bedankt voor het scheppen! Gr. Niels


 ”
“Beste ,
Hier enkele foto’s van mijn laatste sessie met maat Wim Vancraen, het zou ons zeer verheugen indien u deze zou willen plaatsen ! We vingen niet echt veel, echter de kwaliteit maakte heel wat goed…“


 ”......Met klap op de vuurpijl;  Fred De Greef met een knappe snoekbaars van 93 cm !!!  Alvast bedankt,  Fred De Greef.”


 “Beste redactie,
 Hier weer is een foto van een mooie vis voor de vangstberichten. Mvg Etienne”


 “Afgelopen weekend een dagje met doodaas gevist, leverde een mooie vis van 76cm op.”


 “Mijne dames en heren,
 Ik kijk graag en regelmatig op jullie site. Ook naar de vangstmeldingen. Ik had het geluk op 28 februari bij Koos de Bree in de boot op de Merwede deze zeer mooie snoekbaars te verschalken aan een klein wit shadje, gevist tussen 8 en 10 meter diepte.

Misschien een mooie foto om te plaatsen ? Misschien een beetje laat, maar toch…. Ik zou het wel leuk vinden. Met dank en vriendelijke groet,
Jan van Westerop ”


 “Vandaag  ving ik een ouderwetse YES baby! Een prachtvis aan een klein parelmoer shadje.Een hele dikke aanbeet.Tjonge, tjonge wat een sport.  In één woord fantastisch! groet, Joop ”

Nominaties deze week voor de baars van Marco, de gul van Johan, de karper van JIm en de snoekbaarsfoto van Chris.  Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -