Actuele vangstberichten tot dinsdag 18 februari 2014

... tot dinsdag 18 februari 2014 

Met de aanhoudend zachte winter loopt de natuur hier en daar wat vooruit. Roofvissen in het zoete water zijn momenteel vaak in goede conditie met strakke buiken of reeds afgepaaid. De wind gooide, ook voor de zeevissers, veel roet in het eten. De vangsten aan zee beginnen weer beter te worden, maar er zit nog geen lijn in.



Veel konijnen dit jaar.

Nog niet wild

Het is allemaal ietsje beter dan een week geleden gemeld in de vangstberichten maar echt wild is het nog steeds niet!

Bootvisserij
 
Geankerde visserij voor de kust heeft op afgelopen week grotendeels op haar gat gelegen door de aanhoudende harde tot stormachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. 
 
Slechts afgelopen maandag gingen er een paar boten uit. De vangsten bestonden uit schar, wat gul en bot. De EFSA wedstrijd vanuit Scheveningen van afgelopen zondag werd ook al afgelast omdat de wind plots naar het westen was gedraaid, kortom, een waardeloze week. De Oosterschelde was opnieuw matig en de Grevelingen nog steeds redelijk, vooral in de avonden.


Bot zit er wel aan de stranden op het ogenblik.

Kantvisserij

 
De kantvisserij begint ietsje uit het dal op te krabbelen. Tussen Vlissingen en Westkapelle lijkt de schar enigszins terug te komen en ook vriend gul laat zich al wat meer zien. De rest van de wateren tot aan Europoort zijn niet om over naar huis te schrijven.
 
De Europoort is ook matig geweest afgelopen week, zelf zondag 16 februari een wedstrijdje gevist in de Dintelhaven, het brede stuk, met een slecht tij (laag water). Er is wat spiering en een enkele bot gevangen. Zaterdag was er ook een wedstrijd bij opkomend water wat in ieder geval meer botten opleverde.
 
Caland kanaal is nog steeds redelijk, pak het opkomende water en ja, er wordt echt wel een visje gevangen, ook in de Yangstse haven en het Beerkanaal.
 
De Waterweg is wederom matig geweest afgelopen week met wat gul en bot. De stranden van Hoek van Holland tot aan Den Helder vooral bot en 'pap'gulletjes. De pieren van Scheveningen en IJmuiden/Wijk aan Zee zijn zeer wisselend: de ene dag vang je niets terwijl je de andere dag wat gul en schar vangt, dus niet echt een stabiele zaak zal ik maar zeggen.
 
Tot volgende week, Arthur

Natuur loopt lekker vooruit

Het weer speelt de laatste maanden vaak niet mee. En of het toeval is of niet, vaak staat er veel wind in het weekend en dat weerhoudt toch diverse vissers om het grote water op te gaan. Wat de veiligheid betreft is dat ook vaak de beste beslissing.

Verder gaat het nu ook al weer hard naar eind maart toe dus als de mogelijkheid er is om achter de rovers aan te gaan moet je dat zeker doen daar bijvoorbeeld de snoekbaarzen nog wel eens mooie verassingen konden opleveren.


Dikke staarten zijn top op dit moment.

Op zowel snoek, snoekbaars en baars waren de vangsten gelijk en dat wil zeggen dat er overal wel een visje te vangen was. De conditie is vaak al heel goed met vele strakke buiken maar ook al veel meldingen van afgepaaide snoek dus de natuur loopt lekker vooruit. 
 
De vangsten op kunstaas waren ook al een stuk beter terwijl de laatste twee maanden vooral dood aas in het voordeel was.


Boomkruiper zoekend naar voedsel.

Vooral bij de baarzen weer veel meldingen op fel gekleurd kunstaas en dit voor helder en troebel water dus dat is wel opvallend. Ook al duidelijk dat de vissen de hogere waterlagen hebben opgezocht en dit geldt ook voor de snoekbaarzen. Vooral de grote vissen lagen al behoorlijk ondiep.


Sterke snoeken op dit moment

Bij de shads blijken de dikke staarten nog altijd succesvol te zijn dus doe daar nog even je voordeel mee. Spinners en kleine ratelplugjes zijn nog heel succesvol op de baarzen maar hier moest je nog heel veel met snelheid wisselen.

Het ziet er voor de komende week redelijk uit, dus mooi op of langs het water vertoeven als het kan en denk er aan dat er al veel vissen best ondiep liggen te wachten. Veel succes op de roofvissen, Piet.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Grote Zaagbek, Mergus merganser.


Vrijdag nog vlug een dagje verlof genomen om te gaan baarzen...


...Samen met Geert achter de baarzen aan, het was een mooie dag met verschillende mooie vissen. Groetjes, Hoeben Marc.


Slapende Smienten, Anas penelope.


Frank weet ze wel te vangen op zijn thuiswater...  Visgids Johan.


Beste Total Fishing Afgelopen zondag nog een fraaie 80+ snoekbaars gevangen op een 18 centimeter lange fox shad. Groeten, Daniel.


Ze waren moeizaam te vangen maar toch…


…Een schitterende wintervis…  Visgids Johan.


Morgenzonnetje.


Polderdagje met drie leden van de g3. Taaie dag met totaal slechts negen visjes...


...Hier de grootste op een streamer gevist aan de baitcaster. Groet, Stoffel


Hallo, deze snoek ving ik vandaag met een sardine. Lengte is 104 centimeter en gewicht 18 pond. Met vriendelijke groeten, R.v.d.Sleen.


Beste Total Fishing, Weer eens in het land dus een middag snoeken. Uiteindelijk na een stil uur een harde klap op de hengel en een mooie 93 centimeter snoek. Hoewel mooi, de vis had een enorme tumor op het  oog. Schijnbaar komt die erge ziekte dus ook bij vissen voor...


...De middag werd afgesloten met een bloedbad. Na dat ik een mooie 98 centimeter snoek gevangen had en op de foto wilde, begon zij heftig te kopschudden...


...Ik kon de kieuwgreep niet langer houden en toeval wil dat, terwijl ik de vis weer op de mat laat glijden, ik met mijn duim langs die lange hoektand ga...


...Bloeden als een rund want er was een lapje vlees los gekomen van mijn duim. Snel een pleister en een foto en naar huis dan maar! Groeten, Rolf de Jong.


Gisteren door het slechte weer niet op het grote water kunnen gaan vissen. Dan duiken we toch gewoon de polder in, maar dit viel ook niet mee vis was niet echt los! Toch enkele mooie vissen kunnen vangen op lichte jerkbaits en spinners. Met vriendelijke groet, Levin van Hoof.


Buiten de snoeken was ook deze kreeft niet bang voor de jerkbait !


Een traag geviste streamer deed deze snoek vlak voor de kant toeslaan. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo, een dikke winterbak van ver over de meter. Groet, Ronnie van Beem.


Onstuimig weer en een ontketende vismaat...


…Het valt Luus zwaar om zich in te houden. Dus slaat hij zijn slag! Visgids Johan.


Beste Total Fishing, vissen op een diepe kleiput is al moeilijk genoeg. De snoek kan nu overal zitten. Twee maal piepjes gehoord afgelopen weekend. De tweede serie piepjes leverde een flinke snoek op voor mijn vismaat. Hier vismaat Mark Schoonderwoerd met een schitterende snoek van het diepe water gevangen op de sardien. Groet, Pim Busker, dutchfishingadventures.com


Vrijdag 14 februari. Twee weken geleden hebben vismaat Danny en ik een mooi stukje water ontdekt, verstopt tussen de bomen...


...Hier wordt niet gevist, dat is zeker. Uit ervaring weten we dat dit soort watertjes soms schatkamers zijn...


...voor de liefhebber van de ultralichte spinhengel. Bij de eerste kennismaking met dit water is het resultaat boven verwachting. Groeten uit het bos, Peter


's Middags toch nog even twee uurtjes naar de waterkant....


 Bij een zachte temperatuur en stevige wind willen ze wel eens goed los zijn in deze tijd van het jaar. 
De snoeken, waaronder twee metervissen, hadden er zin in en doken vol overgave op de traag geviste Rapper.  groetjes, Yvo.


Het was afgelopen week even zoeken naar de vis maar toen we ze gevonden hadden ging het even heel hard. Uiteindelijk wisten we er 13 te vangen waaronder deze oude strijdster die bijna geen tanden meer in haar bek had. Groeten, Arend Burger.

Deze keer de nominaties voor de snoeken van Arend en Peter. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -