Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 maart 2009

.... Tot  dinsdag 17 maart 2009

Het roofvisseizoen loopt in Nederland op zijn eind. Na de Visma eind maart kunnen de rovers een 2 maanden tot rust komen en de vissers zich voorbereiden op een nieuw seizoen met zomers weer en agressieve vissen. Komende week begint officieel de lente en dat is goed voor mens en dier. We gaan weer de mooiste tijd van het jaar tegemoet.
 



Alles geniet van het voorjaar zoals deze fuut op het water. Foto: Rob Kraaijeveld


Zout door Arthur van Tienen


Kantvisserij

Kenmerkend afgelopen week waren de slechte vangsten vanaf het strand vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle, en ook Banjaard strand aan de monding va de Oosterschelde aan de buitenkant was droevig. Een wedstrijd op het strand vanWestenschouwen bracht slechts 2 botjes dus kun je wel nagaan dat je hier voorlopig niets te zoeken hebt.

Top van de week was de Voorselectie Kust Midden welke werd gehouden op de stranden van Ter Heijde richting Kijkduin en de vangsten voorafgaande aan de wedstrijd waren best goed te noemen en meer richting Kijkduin, hoe beter de vangsten van vooral mooie gul, dikke bot en zelfs nog leuke aantallen wijting, dus de verwachtingen waren hoog gespannen voor afgelopen zaterdag.


Korps 2 van de Zeenaald, winnaars Voorselectie Midden v.l.n.r staand,Rico ‘t Mannetje, Fred van Toledo en Kees Steijl, hurkend Marco d’Agnano,Peter Robert ontbreekt

Helaas bleek het zaterdag weer totaal anders en waren de mooie aantalen gullen en wijting weg en werd er voornamelijk bot (mondjesmaat) gevangen op werkelijk iedere afstand!)en waar iedereen van te voren dacht dat de winnaar uit vak D of E zou komen zorgde Mischa Voskamp van D.Z.V. de Eurovissers uit Schiedam voor een sensatie door notabene in van A 8 botten te vangen met een lengte van 192 cm. en werd terecht winnaar van de voorselectie.


v.l.n.r Ed van Zanten, Mischa Voskamp en Ron van Galen

Ed van Zanten, eveneens van de Eurovissers uit Schiedam werd 2e met 6 vissen, waaronder een mooie gul, en 166 cm. Het brons was voor Ron van Galen van H.S.V de Slufter uit Rotterdam en Ron wist in vak B 6 vissen te vangen met een totale lengte van 156 cm.


Mischa Voskamp

Bij de korpsen ging de titel naar het 2e korps van HSV de Zeenaald uit Melissant bestaande uit Peter Robert, Kees Steijl, Rico ‘t Mannetje, Fred van Toledo en Marco d’Agnano, het zilver ging naar het 5e korps van ter Heijde aan zee en het brons ging naar het 1e korps van HSV ‘s-Gravenzande Iedereen van harte gefeliciteerd!

Bootvisserij

Oosterschelde weer wat opleving,de bot komt lekker los terwijl ook de schar en de gul zich nog laat zien ( Zeelandbrug) Grevelingen ook ietsje beter, wat mooiere wijtingen, schol en zelfs weer een tarbot afgelopen week. Westerschelde monding (Spijkerplaat) leuke gullen maar niet echt grote aantallen.


Beste T.F. Het was een vroegertje deze woensdag, want het getij viel wat ongunstig.Vroeg uit de veren dus. Ik had met Nico Ruijter afgesproken op een tijdstip op de pier , maar die had de hele nacht al visioenen van grote gullen, dus die was er al een paar uur vroeger bij dan ik….....


........Ook al ging die uitstraling de eerste uren vooral richting Nico, want die haalde de ene na de andere knappe gul op de kant.Een aantal vissen daarbij van rond de 50 cm en dat zijn toch mooie rondevissen hoor !Maar op een gegeven moment had ik de smaak ook goed te pakken en kwamen er bij mij ook mooie gullen op de kant.Groet Luc Mom


Ankervisserij Noordzee op het vlakke schar, veel onder de maat en wat dikke voorjaarsbotten, bij obstakels en in de buurt van waterwerken en pieren wel meer kans op gul. Wrakvisserij goed, wel veel zoeken. Komende zondag de 1e selectie boot vanuit Scheveningen, hopen op rustig weer en een leuke sportieve dag!

Tot volgende week, Arthur

Witvis door Willem Stolk

Het was weer een aardig weekend, beetje winderig, maar dat was voor velen geen aanleiding om thuis te blijven. Zowel op de plassen, rivieren en kanalen is er volop gevist.

Zoals al weken, was het ook afgelopen weekend goed in de Rotterdamse havens.
De rivieren zoals Waal en IJssel staan hoog. Op de Waal is op zaterdag en zondag gevist tijdens hoog water. Helaas geen mega vangsten, maar wel vis. Leo Wouters is gesignaleerd met de bolognese op een ondergelopen weiland. Er was duidelijk wel vis aanwezig, maar echt azen deden ze nog niet.

Op de Maas was het wel weer goed, zoals ook vorige week. Wederom moest er relatief zwaar worden gevist. Korven van 100 gram werden er gebruikt om goed te kunnen feederen. Er is aardig gevangen in Megen en Lith. Op de Maas bij Alphen werd aardig voorn gevangen – mooie dikke voorns aan de feeder.

Het Amsterdam Rijnkanaal bleek minder goed. We kregen diverse meldingen binnen, die nou niet echt goed waren. Er moest hard worden gewerkt om een visje te vangen, vaak ook nog kleine vis.

Barbelen vangen is nu moeilijk… De Waal staat te hoog en ook op de IJssel is het taai. Frans Vogels is wel weg geweest: “Vandaag gevist op de Grensmaas, 3x beet gehad, 2 erdoor en 1 barbeel gevangen ( 68 cm)”. Aldus Frans, die het zeker nog eens zal proberen…. Frans zal overigens ook op de VISMA aanwezig zijn op de stand van Publishing House. Hij zal laten zien wat er allemaal bij komt kijken om barbelen te vangen. Ook Gert Broeze en Nico Breevaart zullen een dag op de stand ondersteunen.
 


Eric Verhiest in de havens van Rotterdam vorige week.

 
Roofvis door Piet Driessen
 

Dit keer veel gelijkheden in de vangsten van snoekbaars en baars. Ze waren beiden weer redelijk actief deze roofvissen, en opvallend dat vaak de echt heel grote exemplaren van ondieper water afkwamen (tot 4 meter) Opvallend om te beginnen dat de water temperatuur nog echt laag is momenteel tegenover de laatste jaren.

Veel plaatsen nog tussen de 6 en 7 graden, en ondiepe plassen 1 graadje hoger. De rivieren beginnen wat warmer te worden en dat betekend dat daar ook weer wat meer snoekbaars actief aan het worden is, en in de oevers al hier en daar zware vissen.

Op de gekende grote wateren vaak mooie vangsten van redelijke aantallen, maar de maten daar nog vaak klein maar dat kan de pret niet drukken door de vaak snoeiharde aanbeten.

Groen en witte kleuren duidelijk op de eerste plaatsen wat de vissen opleverde afgelopen weekend, en ook weer vaak langwerpige shads die ze graag even tussen de kaken namen. Ook veel grote baarzen die voor de keuze groot aas geen problemen hadden.

De buikjes van de snoekbaarzen en baarzen beginnen al goed gevuld te raken, en dus kunnen ze vrij snel voor het nageslacht gaan zorgen.We hebben nog 2 weekjes om te gaan, dus geniet er nog even van en zoek zeker nu de ondiepere stukken op van een water, en wissel ook vaak van snelheid met je kunstaas.

Meld onregelmatigheden op of langs het water nu ook meteen door, daar we ook nog langer van onze sport kunnen genieten, veel succes.
Enerverende week met een mooi slot.


Met de kids er heerlijk op uit ! Groet Han.


Overige vangstberichten van de afgelopen week:


Hierbij van mij een (tandeloze) bijdrage voor vangstgegevens:Het voorjaar is nu toch echt begonnen. Vrijdag zag ik voor het eerst een hommel, en op ondiepe beschutte plaatsen in vijvers waren afgelopen weekend snoeken aan het paaien.

Ook karpers in dat water zijn weer actief geworden op door de zon beschenen plaatsen. Het is nu een mooie tijd om met de pen te vissen. Omdat er nog nauwelijks waterplanten zijn kan dat met lekker licht materiaal.Vriendelijke groeten, Diederik


.Hallo T.F. Vorige week mijn eerste nachtje weer gehad en het leverde gelijk deze mooie spiegel van 28 pond op..beter kan ik het jaar niet openen toch!?  Groetjes Martin


Vader en zoon, samen een prachtige hobby…


Beste Total Fishing   Zondag maar naar het NZK en het IJ. We waren niet de enige. Mede door de afgelasting van het NKS waren er heel bootjes. Met ruim windkracht 5 vol in het kanaal was het lastig koers te houden. Maar op het IJ konden we onze vissen wel vangen…....


.......Na 12 uur het NZK op. Ook daar op bepaalde stekken goed vissen. We sloten de dag met 32 snoekbaarzen en 5 baarzen. Hans pakte een grote dikke baars van 42,5 cm.

De snoekbaarzen waren lekker dik en gaven goede sport. Zeer felle aanbeten op de kleuren groen, chatreuse, en roze. natuurlijk weer wat plaatjes voor de vangstmeldingen.Met vriendelijke groet, Frank en Hans


Hallo TF, Zondag met een paar vis maten achter de BAARS aan.Peter Westphal ving een wel heel geknipt exemplaar en Steven Oosterbosch helaas voor hem alleen Snoekbaars.

Ik zelf mocht er gelukkig een paar aan de schubben zitten. Met vriendelijke groet, Namens het Dutch Fishing Team, Ron Mansveld


Hoi T.F. Een maatje van me is twee keer met Gio (visgids) weggeweest en heeft 2 fantastische dagen gehad! Hierbij enkele foto’s voor de vangstberichten.


Hoi redactieT.F. Wederom mooie vissen gevangen aan de nieuwe Storm Proshads waaronder deze zeer oude modder vette rode baars.Groet, Etienne


Beste Totalfishing, Afgelopen week met Lucien de gok gewaagd om op groot water een flinke vis te vangen in de oeverzone…het bleef slechts bij twee aanbeten waarbij deze baars die de dag redde. Een prachtige dikke en hoge baars van net geen 48cm. Gr Roel


Alles geniet van het voorjaar, de buizerd in het zonnetje Foto: Rob Kraaijeveld


Beste T.F. Hierbij een foto van een mooie snoek die ik ving aan een floating jack 18 in kraak en kraakhelder water. Blijft toch het mooiste van het (jerkbait)vissen op snoek in helder water, je ziet ze echt d’r op klappen!    Tight lines!   Groet  Bas Jansen


Hallo Total Fishing  Had vandaag nog 2 mooie vissen op de X-Buster, waaronder deze 91-er!  Met vriendelijke groet,Marc


Hallo, Willen jullie wel een foto van mijn vismaat Fred de Jong op jullie site zetten.Hij is eindelijk van het syndroom af dat hij geen metersnoek kon vangen. Deze snoek is nml. 102 cm. Gr. Otto Vos Dokkum.


Hallo T.F.   Met Piet en Bart op de plas geweest en we hadden nog 3 snoeken en 1 snoekbaars…....


 ..........Ik had het geluk ze alle te vangen maar Piet moest er mee op de foto daar ik deze week een spier heb gescheurd in mijn rechter arm en niet kan tillen, haha.

Dus voorzichtig wat werpen en gelukkig links draaien en dan gaat dat nog wel, maar geen verkeerde beweging maken.Met groet uit Limburg,Piet.


Hallo T.F. Hierbij de prachtige bijvangst voor mijn maat Anton . Gr Dennis


Hallo T.F. vandaag wezen vissen op de forelvijver Het Beemdenhof te Heusden  Zolder Belgie.het was bijna tijd om op te ruimen, dacht bij mezelf ‘even de jerkhengel uit de wagen halen’had hier eerder ook al af en toe een snoekje gevangen, vandaar na een paar keren werpen een trage aanbeet van een witte schim

Dacht bij mezelf ‘wat zou dat zijn’ bleek het om een albino snoek te gaan, eigenaardig, want wist niet dat ze bestaan. 104cm en moddervet van al de overgebleven forellen dat ze te eten kreeg.Uniek moment!   Groeten Roberto Vertommen uit Beringen


Beste Total Fishing  Gevangen op 8 meter diepte .Gr Arjan de Klerk  www.supersnoeker.com


Laatste dagen hoog water op de rivieren, zoals hier op de IJssel.


Steven Oosterbosch met een strakke snoekbaars.Dutch Fishing Team, Ron Mansveld


Hallo T.F.!  Afgelopen vrijdag met een maat 1,5 uurtje in een industriehaven gevist. Zeer hoog water, dus enkele struiken stonden onder water.  Perfect voor snoekbaars dus.

En zo bleek! Twee vissen met z’n tweeën  onder twee struikjes vandaan. Een ouderwetse double hook-up: aanbeten  op 5 sec na elkaar op 1,5 meter water. De grootste was 64 cm. Mvg, Tim Puts Wageningen


Een NZ kanaal snoekbaars voor Hans

 

Beste T.F  Afgelopen weekend weer wezen snoekbaarzen en dit keer een keer zonder bellyboot een paar mooie snoekbaarzen gevangen en heel veel gemist hierbij foto’s van mijn grootste snoekbaars van die dag (geschat rond de 2.5kg) laat op de middag kwam ik Etienne en zijn broer nog tegen en hebben we met zn 3e verder gevist  Jongens bedankt voor de gezelligheid en de les. Groet  Johan de Jong


Hoi TF, De paaiende snoeken natuurlijk met rust gelaten, dus maar achter de snoekbaarzen aan geweest. Doel was om een paar mooie snoekbaarzen op jerkbaits te vangen, dit lukte, maar de mooiste vis kwam op een simpel ratelaartje.

Uiteindelijk vingen we met drie man 9 stuks 60+ snoekbaarzen + nog enkele verdwaalde snoeken. Het hele verslag volgt uiteraard weer op Metersnoeken.nl. Gr,Michiel Wateler


En een mooie snoekbaars voor Etienne.


Beste T.F. Afgelopen zondag er weer op uit geweest,geen grote getallen maar wel een mooie snoekbaars van 96 cm. gevangen aan een balzer baarsplugje. Gr Anne Dirk


Hallo T.F. Hier een mooie vis van Rob En ik vroeg hem nog zo: “Rob lach nou eens als je op de foto mag”. Snoekbaars van 83 cm. 16/3 gevangen zwemt weer vrolijk verder. Gr Tom Brinks


Hallo Total Fishing  Het voorjaar komt maar moeizaam op gang, maar met een paar van deze zonnige dagen zal er zeker veel gaan veranderen! Deze snoekbaars kwam van zeer ondiep water. Groeten van Wilfred van Nunen.


BesteTotalfishing,Spijtig genoeg was de NKS-wedstrijd zondag weer afgelast maar toch gaan vissen met veel wind, heel wat mooie snoekbaarzen gevangen waaronder één van 87 cm.Groeten Sven


Hallo T.F. Vanmorgen nog me op de plas geweest en we hadden nog 3 snoeken en 1 snoekbaars. Gr. Piet


Hallo Total Fishing,  Afgelopen vrijdag prachtig weer 8 snoekbaarzen van de rivier dit was de grootste.  Grt, Hildo de Lange

 
Beste T.F. Het werd een fantastische zondag met de vangst van deze reus. Wat een prachtvis en wat een kracht! Soms vraag je je af hoeveel mooier het nog kan worden..? Groet John Smit


Hoi T.F. Deze vis knalde vol overgave op een dood aangeboden voorntje. De vis bleef lang diep en met trillende handen kon hij worden geschept. Een prachtige dikke vis van 86 cm gleed even later weer zijn element   in waar hij hoort. Groeten, Erik Stobbe
www.eendagjevissen.nl


Hallo T.F.  Deze snoekbaars kwam van een meter water af en werd gevangen aan de pen. Tweede 90’er binnen twee weken, natuurlijk dankzij een goede kapitein. Gr. Edwin Bolhuis


Hoi T.F. Een maatje van me is twee keer met Gio (visgids) weggeweest en heeft 2 fantastische dagen gehad!
Hierbij Gr, Joop.


Hallo Total Fishing , Koen met een mooie snoekbaars van 92,5 cm. Na jarenlang vissen voor een negentiger zijn derde op een paar maanden. Groenten Sven

Deze week nominaties voor de baars van Ron, de snoek van Arjan en de snoekbaarzen van John en Eric.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld..

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -