Actuele Vangstberichten tot dinsdag 17 januari 2012


... tot dinsdag 17 januari 2012

Tot nu toe treffen we het met deze winter! De zeevisserij boekt mooie vangsten van veel schar en wijting met hier en daar een mooie gul. Ook de roofvissers komen aan hun trekken met vele mooie vissen. Er zijn zelfs al meldingen binnengekomen dat de karpers weer actief zijn!


Beste Total Fishing, ik was een maand gelden naar Boniare op vakantie, maar uiteraard met hengel. Nou had ik een foto gemaakt van een Leguaan en een Tarpon tegelijk. Deze foto wou ik jullie niet onthouden. Groetjes, Bente Morsch.



Eindelijk rustig weer!

Na al dat gewaai eindelijk rust in de atmosfeer. Maar let op: halverwege de week wordt het weer anders, dus pak je kans, vooral op de boot is het nu te doen!

Bootvisserij
Oosterschelde redelijk. Schar en steenbolk en bot op de ondiepere plekken, meer naar de Zeelandbrug toch ook wel wat wijting. Grevelingen redelijk, eigenlijk van alles te vangen van zeedonderpad tot schol. Niet echt veel, maar toch leuk om je dag op een ontspannen manier door te brengen.

Noordzee prima. Vooral schar op de bekende plekken en er komt zowaar al weer wat beweging in de kabeljauwvangsten. Ik zag Dré van Rossum ergens op een foto met een hele beste kabeljauw, dus pik die windstille dagen mee!


Strandgapers tussen de mesheften.

Kantvisserij
Prima eigenlijk wel. Zeeuwse stranden weer wat beter en vooral schar en wijting op de bekende stekken aan de kust tussen Vlissingen en Westkapelle. Vergeet ook de stranden van Domburg richting Westkapelle niet: schar zat! Banjaard minder, maar wel een visje te vangen daar. Geen berichten van Westenschouwen, maar ik vrees het ergste. Europoort prima.

Frank van Schilt stuurde mij een vangstberichtje over de Dintelhaven, leuk bot en spiering wordt daar gevangen. Mississippie prima: wijting en steenbolk. Wel wat aan de kleine kant met soms wat mooie botten tussendoor. Maatje Erik Remijn heeft vrijdagavond aan de Yangste haven staan vissen en ving daar dikke steenbolken en redelijke wijting, in grote aantallen in ieder geval.


Kleine man met zijn mooie gul van de pier van Hoek van Holland. 

Papegaaienbek prima visserij. Niet echt grote aantallen, maar toch prima visserij. Wees er wel op tijd, want het is een drukke boel daar! Calandkanaal en Beerkanaal prima, wijting en steenbolk en westelijk van de Sleepboothaven, kans op mooie gul, maar ook op vastlopers en dichtbij varende sleepboten.

Waterweg redelijk. Gul komt weer wat terug nu het weer droger is de afgelopen week. Pier van Hoek van Holland gul, schar en wijting. Maatje Theo van Noord trof ik zondagmorgen op het strand van Hoek van Holland en hij scoorde daar kleine schar en bot en een maatse wijting. Veel strandgapers lagen er tussen de mesheften.


Theo van Noort in actie op het strand van Hoek van Holland.

Zaterdag de eerste competitiewedstrijd van de Eurovissers op het strand van Ter Heijde en zondag de eerste Bekerwedstrijd van de Zeenaald in het Calandkanaal. Ben benieuwd wat er uit het water komt!

Tot volgende week! Arthur

Het weer om op of langs het water te vertoeven, was gewoon goed, dus waren er nog diverse vissers op pad geweest afgelopen week.
 
Snoek - Redelijke vangsten, al was het water op vele plaatsen nog koffiebruin. Opvallend dat vorige week de spinner goed scoorde en nu de shads weer redelijk succesvol waren op de snoek. Vaak kleinere snoeken die aan het aas gingen hangen, maar ook af en tot een dikke, volgegeten snoek die toehapte. Aardig wat meldingen van snoeken die al ondiep aanwezig waren.

Zelf zondag nog een ronde gemaakt en op enkele plaatsen al behoorlijk actieve snoeken in de rietkragen aanwezig, maar ik had alleen de telelens bij me en kon geen opnames maken op deze korte afstand (gebeurt mij de volgende keer niet meer!).


Shads waren prima afgelopen week.
 
Snoekbaars - Ook redelijke vangsten met soms mooie aantallen, maar op de rivieren nog moeizaam. Diegene die durfde te vissen op de rivier (rand stroming of in stroming met zware loodkoppen) scoorde nog mooie vissen. Deze manier van visserij is gewoon riskeren om een keer aan de bodem vast te blijven zitten en wat te verspelen, daar de snoekbaarzen het aas op dit moment op de rivieren van de bodem plukken in de stroming. Ook hier grote shads geen probleem voor de kaken van de snoekbaarzen. Kleur niet van toepassing op dit moment op de rivieren. Op stilstaand water wit en geel goed.


Super op kleur de eenden op dit moment.
 
Baars - Ook weer havens prima om op Perca te vissen, en op de plassen tussen het snoekbaarzen ook weer wat meer meldingen van baarzen. Grote baarzen ook al vaak op ondiep water te vangen. Kleine shads en bladpilkers gewoon goed in deze periode. Rood en geel blijven topkleuren op onze baarzen.


Het juiste schoeisel aan met dit koude weer.
 
De vorst heeft de laatste dagen even huisgehouden, dus even afwachten hoe de vissen hier op reageren. Gewoon lekker blijven gaan met de juiste kleding en het juiste schoeisel, en dan is dat prima te doen op onze Nederlandse rovers

Veel succes en laat even weten hoe het is geweest!  Piet.


Hallo vissers, er wordt nog steeds hartstikke leuk vis gevangen op de Westerschelde! Storm of geen storm, er kan gevist worden! Schar en gul vormen de hoofdmoot van de vangsten. Groot en klein, deze jongeman is 7 jaar, hebben veel plezier als ze misschien een van de eerste vissen van hun leven naar boven halen. Dat belooft wat voor de toekomst van deze jonge visser! Kijk voor de agenda en info op
www.wrakvissen.net. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Aan aandacht geen gebrek.


Een Big eye jac,k gevangen op een Frenzy-plugje (blauw). Als hengel een lange, zachte Spinhengel (Quatra reishengel). Supersport die vissen. Groetjes, Bente Morsch.


Altijd terug te vinden op zijn paal.


Zondag 15/01 de eerste roofbleien van het….


...jaar gevangen: 75 en 76 cm. Groeten, Johan & Rob.


Zondagochtend weer heerlijk aan het water gezeten. Helaas geen vis deze keer, maar wel een nieuwe dag geboren zien worden!
http://realcarps.blogspot.com Vriendelijke groet, Remond van Dijk.


Kris & Koen zijn weer de rivier op geweest en vingen daar weer mooie vissen waaronder een dikke snoekbaars en baars. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Hallo Total Fishing-lezers, mooie kneiter 50+ gevangen op de dropshot. Groet, Mario van Engsbergen.


Waterig en nog redelijk warm zonnetje van afgelopen zondag.


Hoi TF! Zaterdag 7 januari zijn we, ondanks windkracht 6 en erg hoog water, met 4 man sterk met de belly boat op pad geweest. Het was ontzettend bikkelen, maar deze mooie snoekbaars aan het eind van de middag maakte mijn dag goed! Groeten! Tim.


Samen met Perry Verstappen een zeer leuke dag gehad op het Volkerak. Het was zeer moeizaam om aan de vis te komen…


....maar met volhouden hebben we toch in de dubbele cijfers gevist waarbij veel vissen van dit formaat. Groeten, Arie van de Camp.


Hallo beste TF, vandaag gaan vissen met Patrikske op snoekbaars en enkele leuke vissen gevangen op de dull chad 9 cm lime chartreusse met spro shad ratles in de staart. Groeten van Levin.


Erik deed goede zaken met de Profi Blinker Raptor shads van Fishing Direct!


Hallo TF, dit keer geen helder water, maar een soepje met van alles wat zoals op de foto te zien is. Veel slib en ook drijfhout en buiten dat een enorme stroming. Toch zaten er genoeg om een mooie dag te hebben!! Groeten, Twan van Berkel.


Zaterdag gaan vissen op groot water en vrij goed gevangen. Vooral grote shads waren in trek, zoals deze @rt baits whisper. Aan de trailerhelling was een grootschalige controle die elke boot moest ondergaan. Proficiat aan beide controleambtenaars omwille van de positieve ingesteldheid. Tom.


Hallo TF, afgelopen woensdag vanuit de bellyboat weer een paar mooie vissen gevangen op ondiep water met grote shads. Keiharde aanbeten. De grote Whispers van 15 cm werden volledig naar binnen geslokt, zonder probleem. In het troebel water scoorden felle kleuren zeer goed….


....Tegen de middag vielen de aanbeten wat weg, maar dat kon de pret niet drukken. Groet, Bart Mylle.


De start van 2012 had slechter kunnen verlopen voor PML Prostaffers Kris & Koen….


....Met 29 vissen op de teller aan het einde van de visdag hadden ze niet te klagen. Met vriendelijke groet, Evert.


Mooie strakke vissen. Groet, Joop.


Hallo Total Fishing, afgelopen zaterdag een mooie dag gehad met m’n pa op de rivier. Verschillende mooie snoekbaarzen gevangen…


....waaronder deze van 78 en 83 cm. Meeste aanbeten op de bruine Culprit. Groeten, Peter Broers.


Een heerlijke dag afgelopen weekend op een grote, woest stromende rivier… Veel zon, weinig wind en een prima temperatuur voor half januari. Door het extreem hoge water van de afgelopen tijd was het even zoeken geblazen, maar na het kraken van de code gingen de snoekbaarzen helemaal los! De ene harde aanbeet na de andere volgde elkaar in rap tempo op. Met 42 snoekbaarzen, waarvan vele van bovenstaand formaat, genoten van een heerlijke visdag. Groeten, Roel en Jesse.


Aanvullend op Roel’s verslagje: deze gezichtsuitdrukking toont ongeveer aan hoe de beten waren afgelopen zondag!! Hahaha! Groet, Jesse Hebing.


De prooi is in zicht… Opperste concentratie…


Hallo beste TF, deze week geen vis. Ben Bram Claassen gaan zoeken in Wilhelminakanaal Haghorst, en gevonden. Heftig, maar voldaan. Wat zou het mooi zijn al meer vissers met een sonar zich als vrijwilliger zouden melden! Zo kunnen we veel onnodig leed en dagen van onzekerheid wellicht voorkomen! Groeten, Twan van Berkel.


Vandaag weer met de fotograaf op pad geweest….


....Dat brengt naast mooie vissen ook bijzondere foto’s. Heb 3 dagen met stukjes voorn en sardien gevoerd, en deze mooie 84-er was het resultaat. Peter van der Heijdt.


De start van 2012 had slechter kunnen verlopen voor PML Prostaffers Kris & Koen. Met 29 vissen op de teller aan het einde van de visdag hadden ze niet te klagen. Met vriendelijke groet, Evert.


Mooie, vette snoek voor…


... Jan aan de shad.


Hallo TF, gaan vissen met jerkbaits en een mooi snoekje gevangen aan de sikabait marble shad. Groeten van Levin.


Maandag 9 januari met dood aas gaan snoeken. Na twee snoeken van 70cm kwam deze vette dame zich melden (112cm). Wat een prachtig begin van 2012! Ging met een big smile naar huis. Groeten, Stanly.


Dalien met een mooie snoek.


Hoi Total Fishing, allereerst nog de beste wensen! Bij deze een snoek van 98 cm die slepend werd gevangen aan een dull shad. Eerste vis van 2012! Groetjes, Jöran.


Beste mensen, deze winter wilde ik graag aan de slag met dood aas om eindelijk eens een meter+ snoek te vangen. De stek die ik op het oog had was helaas wedstrijdparcours vanochtend, dus maar even improviseren. Dat bleek een goede keuze! Mijn droomvis van 118 cm en ruim 29 pond, aas: sardine. Groeten, Berty Kuijpers.


Het was goed vertoeven zaterdag in de polder. Groetjes, Pol.


Franske Oomen kon zijn PR afgelopen week wat aanscherpen.


Hallo TF, deze snoek van precies 120 cm kon een dropshotje niet voorbij laten gaan. De dril duurde 25 min aan een 6 lbs lijntje. Steeds meer en grotere snoek op het alsmaar helder wordende Gooimeer. Groeten, Rob.


BesteTotal Fishing,Deze monstersnoek afgelopen zaterdag gevangen met dood-aas. Na aanslag ging de Strategy X-Ray krom tot in het handvat, en na een dril van ruim 10 minuten kwam deze snoek boven van 1 meter 21 en ruim 16,5kg! Gr. Jimmy Meydam.


Tijdens een doodaas-sessie met Frans, waren de ochtend en avond alleen productief. Frans pakte een mooie dubbel in de ochtend, terwijl ik mocht afsluiten met een moddervette vis van 124! Het volledige verslag is te lezen op
www.metersnoeken.nl. Groet, Sean.

Deze week de nominaties voor de roofbleien van Johan en Rob en de snoeken van Sean en Jimmy. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -