Actuele Vangstberichten tot dinsdag 16 februari 2010


... tot dinsdag 16 februari 2010

Eindelijk weer eens redelijk vooruitzicht met in het weekend 3 tot 5 graden en een zuidwesten wind zal het weer wat drukker zijn op en aan het water. De watervogels hebben zware tijden achter de rug en er zijn veel slachtoffers gevallen.


Zware tijden hopelijk nu achter de rug. Foto Luc Mom

Zout - door Arthur van Tienen

Vorst houdt aan, vis trekt weg!

De gifbeker voor de kantvissers moet helemaal leeg, dachten we dat het was gedaan met de vorst, krijgen we nog een 14-daags toetje, maarja. Eind komende week gaat koning Winter eindelijk met pensioen en hopelijk komen er flink hogere temperaturen om het 4 graden koude kustwater op te warmen, want de vis is nu toch echt aan het wegtrekken.


Deze vissen zijn gevangen in Skarnsundet Fjordsenter in Noorwegen (Trondheimfjord) vanaf de kant! Klaas Jan Jonkman (Nederlander) is hier de gastheer…..


Werd er verleden week op de pieren van Scheveningen en IJmuiden nog leuke aantallen vis gevangen, nu is het stukken minder met nog een enkele gullen en scharren. Vlissingen tot aan Westkapelle slecht, ook hier weer slechts een enkele schar aan de haak te slaan. Stranden zijn op dit ogenblik niet echt aantrekkelijk. Amazone haven en Caland kanaal goed, leuke visserij op steenbolk, wijting, schar en gul. Afgelopen week is hier goed gevangen door diverse verenigingen en individuele mensen.

Maatje Erik Remijn had afgelopen vrijdagavond bij de radar post in het Calandkanaal 50 vissen in 5 uur tijd, dus ga voor visvangst naar het diepere water. Westerschelde bij Waarde werd er ook gevist, hier bestond de vangst voornamelijk uit kleine bot tot een centimeter of 24/25, maar niet echt grote vangsten.


......Ze zijn druk bezig met de kantvisserij…...


Bootvisserij 
Veel geklaag gehoord van de week over weinig gul op de wrakken voor de kust, toch werden er ook meldingen gemaakt van mooie vangsten ver weg. Ankervisserij matig, afgelopen zondag weer eens met de oude maten van de EFSA gevist op zo’n 4 mijl voor de kust van Scheveningen op 18 meter water. Het werd weer een gezellige boel en de visserij was matig, schar, wel veel kleine, en dikke botten met het stilvallen van het hoogwater tij, geen gul, steenbolk of wijting, een paar schollen waarvan 1 maatse. De winnaars op beide boten hadden ieder  14 maatse vissen.


.......en die is bij vlagen ongekend goed! Vriendelijke groeten Michel Dekker

Oosterschelde matig, zelfde als verleden week, Grevelingen weer uitstekend geweest zowel op de Theo als de Hendrik 2 beleven vissers goede tijden met veel mooie wijtingen en een paar prachtschollen, de grootste afgelopen week was bijna 50 cm. Westeschelde monding veel kleine gul en schar. Komende zaterdag weer in het kader van de voorselectie Kust op 20 maart de hele dag op ter Heijde voorvissen. 

Tot volgende week , Arthur


Overige vangstberichten:


Henk Westerhof met een mooie schar tijdens de wedstrijd van de EFSA afgelopen zondag.


Mooie gulvisserij vanaf de kant
 Skarnsundet Fjordsenter in Noorwegen.


Hallo Vissers, met Hans een oppertje uit de wind binnen de sluizen gevonden zodat we met deze ijzig koude noordooster toch nog een paar uurtjes konden vissen. Het was niet echt wild, maar er zaten mooie wijtingen bij. De aanbeten waren prachtig en daar doe je het voor.

Er kwam ook schar, bot en meun binnen, de vijfdradige. In het Belgische worden ze lompjes genoemd. Zie het artikel in de zeehengelsport op Total Fishing en in de zeehengelsport nr 1. Visgroet van Lucky Luc Mom


Thijs van der Fange ving deze prachtige puitaal op zondag 7 februari 2010. De vangst is best wel bijzonder omdat hij binnen de sluizen werd gevangen. Ik vis nu 30 jaar binnen de sluizen op de hoogte van IJmuiden, maar heb er
nog nooit 1 gevangen.

Dit om u even een indruk te geven van de bijzonderheid van deze vangst. De foto is gemaakt door zijn trotse vader Ronald van der Fange. De puitaal is prachtig onthaakt en zwemt verder in het brakke Noordzeekanaal zodat hij voor verdere nakomelingen kan zorgen. Visgroet van Lucky Luc Mom 


De fjorden in Denemarken zijn bijna dichtgevroren

. Foto Jesper Havshoi (Denemarken).


Hallo Total Fishing, Bij deze even wat vangstberichten uit het verre Australië. Ik zit hier voor mijn studie maar als ik even vrij heb moet er natuurlijk worden gevist. De regen zorgt voor een goed stromende rivier en de barramundi’s komen hierdoor goed los. Vissen gevangen tussen de 35cm en 90+.

De Berkley Hollowbelly’s en Luckycraft Pointers zijn bij verre favoriet. Deze vis was 72cm. Aan het merkje in de rug kun je zien dat  deze vis eerder is gevangen, dat komt niet vaak voor. Groetjes, Sebastian van Koningshoven


Er komen weer betere tijden aan voor de vogels. Foto Bjorn.


Hallo Total Fishing. Deze mooie poldersnoek van 74 cm kon mijn sloom binnengeviste X-Rap Jointed shad niet weerstaan. Het was niet gemakkelijk om ze wakker te krijgen met - 5.  Door de koude wind bleef het ijs in en rondom de ogen zitten. Gr. Paul Swinkels


Zondagmorgen een open sloot en ving een leuke “sneeuwsnoek”. Gr.Tom


Begin februari heb ik 2 vissers bij mij over de vloer gehad voor 2 dagen snoekvissen in Ierland op Lough Derg. Zij waren hier voor de eerste keer en zo vertelden ze mij dat ze nog maar 2 jaar aan het snoekvissen zijn. Het bleek een topweekend voor ze te worden en ik ben 2 dagen met ze mee geweest als stuurman en ze mochten wel drie metersnoeken vangen en diversen bijna meters…....


.........Kon ze helaas niets uitleggen waar ze moesten vissen want de het zat helemaal potdicht van de mist, zelfs ik had het soms moeilijk met de orientatie de eerste dag dus heb ik maar aangeboden om ze de tweede dag ook maar rond te varen. Met vriendelijke groet Herman Molenaar alias fisHerman.


Door de koude wind bleef het ijs aanvriezen. Mvg Paul Swinkels


Deze foto vond ik wel leuk om te laten zien. Deze snoekbaars pakt toch een shad terwijl hij nog een andere snoekbaars in zijn bek heeft. Ook dacht ik dat ze de vis altijd met de kop naar voren opslokte, maar zie hier, nee dus. Theo van Dongen.


Ondanks de ijzige kou, sneeuw, snijdende wind en vastgevroren lijn in de topogen toch een fantastische visdag gehad met vismaat Hans Ruigrok. Samen wisten we een behoorlijk aantal maatse snoekbaarzen te vangen…


.......We visten voornamelijk met fireball- en Ice Jigs. Fireball versus Ice Jig, 1 - 1. En dat het koud was op het grote water kan je wel aan onze gezichten zien. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam


Een mooie snoekbaars van de Maas. Gr. Markus


Owe met een 60-er.


Ondanks het barre weer kan het toch nog heerlijk zijn aan de waterkant. Gr.Markus


Joeren pakte ook een mooie vis.


De natuur kan mooi zijn in dit jaargetijde. Foto Jelle.


Beste T.F. Gisteren met mijn vismaat Peter de rivier op. Ondanks we de hele dag striemende sneeuw moesten trotseren hebben we toch nog mooie snoekbaarzen kunnen vangen, waaronder enkele van dit formaat. Groeten Chris en Peter


Ron pakte ook nog een strakke vis.


Hallo T.F. Deze snoekbaars wist ik een zaterdag te landen. Zij was op de kop af 90 cm het gewicht weet ik niet maar ze was goed zwaar van het kuit. Ik heb haar gevangen op het haringvliet met een salt&pep shad met octopus staart. Verder was er weinig actie. Ik moest genoegen nemen met drie vissen. Met vriendelijke groet, Theo van Dongen


Frank van Vliet met een zware prachtsnoekbaars.


Deze snoekbaars van 97 cm is gevangen op de rivier aan een Finn-s 4” op 3,5 meter diepte door mijn vismaat Theo. Gr. Erik.

Deze week de nominaties de snoekbaarzen van Frank en Erik ! Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -