Actuele vangstberichten tot dinsdag 15 september 2009

..... tot  dinsdag 15 september 2009

Met nog een paar mooiere dagen tegen het weekend, nu weer wat onstuimiger weersomstandigheden. We zitten wat dat betreft een beetje in de overgang van zomer naar herfst, zo blijkt ook uit de vangsten langs de kust waar steeds meer wintervis zich laat zien.


Deze vlinder is zijn mooie kleed al bijna kwijt. Foto: Rob Kraaijeveld.


Zout door Arthur van Tienen

Het gaat er weer een beetje op lijken gelukkig!!

Strand- en kantvisserij

Veel zoeken hun/ haar geluk nog met het vissen op zeebaars en je kunt echt merken dat deze vorm van visserij de zomermaanden compleet heeft veroverd, steeds meer vissers gaan op deze zilveren jager vissen en de discussies op elk gerenommeerde zeevissite over type pluggen, shads en ander wapentuig zijn een geweldige leuke bijkomstigheid van het vissen op zeebaars en men doet ervaring en kennis hiervan op. Maarrrr, de wintervis is gearriveerd. Waar we een paar weken gelden de steenbolken al ruimschoots vingen in het Calandkanaal is nu ook op de stranden de wintervis gearriveerd.
 

 
De beide pieren van IJmuiden, alsmede de aan de overkant van het Noordzee Kanaal gelegen Noordpier, ondergaan de komende jaren een ingrijpende renovatie.
 
Tijdens de fantastisch georganiseerde en supergezellige grote strandwedstrijd van HSV Westkapelle op de stranden van Walcheren tussen Westkapelle en Zoutelande ving Sjaak Nuyt al een gul van dik 50 cm, winnaar Marien Flipse won de wedstrijd individueel met dik 3 meter vis! Het Penn team won evenals vorig jaar de wedstrijd bij de korpsen. Er werd goed vis gevangen in vergelijking met een week geleden tijdens de Interland Nederland/ België en Engeland.

 
De pieren krijgen een grote onderhoudsbeurt en dat betekent dat ze gedurende die werkzaamheden in diverse periodes voor korte of langere tijd volledig zullen worden afgesloten. Ook zeehengelaars kunnen er dan niet terecht.

Noordzee kanaal bij de sluizen barst van de wijting etc. Op de stranden van Hoek van Holland werd zaterdagavond tijdens de competitiewedstrijd van de Eurovissers, verrassend veel gul, wijting, paling, zeebaars, schar, bot en tong gevangen. Winnaar Ruud van Noord had 14 vissen waaronder 8 wijtingen, ze zitten er dus!!


Deze zeebaars heb ik gevangen op 12-09-09 aan het Belgische strand van Westende en dit tijdens een vissessie met jurgensweb team. Groeten Jurgen.

Over 2 weken het Open Noord-Hollands kampioenschap dus ik ben benieuwd wat er dan allemaal te vangen is, probeer dus de komende weken in de avond op het strand te gaan vissen. Waterweg geeft ook al wat gul, overal goede tekenen dus voor de wintervisserij.

Het worden drukke weken naar aanloop van het NK Kustvissen op 23 oktober te Noordwijk en de deelname van drie korpsen, Spro /Edelkarper, EGGV Goes en het Eurovissers/ Greys Team aan het WK Korpsen in Kuhlungsborn te Duitsland begin november.


Afgelopen week weer eens op de wrakken gaan vissen. Veel zoeken naar de baarzen, makkelijk was het niet, wel des te meer voldoening om te vangen en het formaat was goed. Martijn Dekkers.

Bootvisserij

Ook hier weer wat aantrekkende vangsten, zelfs de geankerde visserij! Wrakvisserij ook aan de beterende hand terwijl we echt de laatste maand van de grote scholen makrelen zijn ingegaan. Vanuit het Franse Pornichet zijn vandaag de wereldkampioenschappen Bootvissen begonnen. De Nederlandse ploeg verdedigt hier haar Wereldtitel die zij verleden jaar in eigen land veroverden. Grevelingen matig, vooral in de avond de betere vangsten, Oosterschelde goed maar wel veel kleine vis.

Tot volgende week.

Arthur


 
Roofvis door Piet Driessen - Vangstberichten afgelopen week

Het weer was goed te noemen. Mooie temperaturen, wat wind en af en toe een bui regen, echt roofvisweer zullen we maar zeggen.Was dit nu ook waar? Ja hoor zeker wat de vangsten van de snoeken, en vooral de grote snoeken betrof is er goed gevangen.
 
SNOEK, Opvallend veel grote 90+ snoeken tot en met 130 cm werden er gevangen op onze eigen Nederlandse wateren.Wat het kunstaas betrof vaak met pluggen en shads van 20 cm of groter. Wat ook op viel dat de meeste snoeken slepend gevangen werden, maar werpend heel moeizaam de laatste week. Kleuren maakte weinig uit blijkt uit de vangstgegevens, maar dus wel dat het groot moest zijn wat de snoeken tot aanbeten moest verleiden. De vooral hogere stukken waren de uitvalbasis voor veel grote snoeken.


Kilometers lopen om de juiste stekken te bereiken.
 
SNOEKBAARS, stukken minder meldingen, en wat ook op viel dat de maten nog behoorlijk klein zijn, met enkele uitschieters daar gelaten natuurlijk. Veel vissen al op de 12 meter lijn (waar het zo diep is natuurlijk) en anders vaak strak tegen de bodem weer. Als er niet of slecht werd gevangen, konden de beruchte bladpilkers de laatste week vaak de dag helemaal goed maken.

BAARS, kon wederom goed gevangen worden, maar het aas moest weer opvallend klein zijn. Een spinner maatje 3 was al vaak te groot, en met een maatje 1 of 2 was het wel feest op deze baarzen. Ook weer diverse mooie vissen die werden gevangen de laatste week wat de maat betrof. Shads duidelijk beter dan spinners afgelopen week, en de kleur bruin en oranje sprongen er ook opvallend vaak uit.


ROOFBLEI en WINDE, weer diverse meldingen zowel werpend met poppers of slepend met plugjes voor beide roofvissoorten. Dus weet je stekken waar ze zich ophouden, moet je er nu nog snel van profiteren om deze rovers te vangen.
 
Het weer blijft gunstig voor onze roofvissen, en dus ook voor ons als visser om er lekker weer achteraan te gaan, dus veel succes op de roofvissen aankomende week.

Overige vangstmeldingen:


Hoi mannen, vandaag even lekker naar de pier in Hoek van Holland geweest om een “Subwalkie” te verzuipen. Er stond een harde noordoostelijke wind en de zee was zo bruin als koffie. Gelukkig hebben we de Waterweg nog en daar was het water behoorlijk helder.

 


Vismaatje Rene zette een kleine Subwalk op en ving binnen enkele worpen al direct een prachtige vis. Ook mijn eerste worp leverde al een unieke dreun op maar hangen, ho maar! Maar om een lang verhaal kort te maken we vingen in totaal 8 prachtige vissen, waarvan de zwaarste zo’n 8 pond woog!! Topsport in optima-forma dus!Groetjes, Joop Folkers

 


De beste tijd is alweer voorbij voor de “Vlinderbloem”.


Deze kopvoorn van 49 cm gevangen aan het Lago Maggiore Italie. Na veel technieken te hebben geprobeerd met de matchhengel kon ik de kopvoorns alleen vangen met de korst. Kopvoorns zijn iets minder sterk dan in Nederland, maar toch een mooie sport. Groetjes Edwin de Lange Fishing Direct Zeevisteam.

 

 
Hallo Total Fishing. Ondanks dat het eerder donker en kouder wordt, weet ik de zeelten nog steeds te vangen. Ik ving o.a. deze vis van 57 cm op een boilie…..... 


........Het blijven prachtige vissen. Met vriendelijke groet, Marcel (Vis)Pomp


De jonge futen zijn alweer bijna volwassen en kunnen de winter door.


Hallo TF-Team, die letzten schönen Sommertage und ein wahrer Kämpfer am Oberflächenköder, was will man mehr. Grüße Elke Stroosnyder


Niet veel maar wel gigantische 70 + roofbleien. Gr Wesley van Toledo


From Danish fishing freak, Michael Howald Pedersen, caught around 150 Lakers with 8 fish exceeding 20 pounds and a monster 30 lbs plus…..


....The main dish for the biggies was the ever spectacular 4-play wobler, while many fish fell for the Herring Spoon trolled behind the canoe. Check it out!! www.MyFishMap.com


De tijd van bramen en frambrozen.

 

 

 

 


Een voerstek afromen met als resultaat 2 vissen, eentje van 21 en eentje van 18 pond. Gr Wilco Drachten

 

 


Deze prachtige spiegel heb ik gevangen op een fluopopup…...


.......Niet alleen karpers zijn er gek op. Groeten Boris van Wijk


Hier mijn zoon van acht met een 35 pond karper gevangen in Caspe in cobinatie met een zonvakantie in Salou. Gr Arthur Bruns

 

 
Beste Total Fishing. Samen met een maat een weekje in france wezen karpervissen. In totaal 56 vissen gevangen. Hierbij een foto van een vis, niet de grootste maar wel een mooie foto. Gr. Johan de Jong

 
Klein maar fijn. Foto: Rob Kraaijeveld


Eindelijk nog eens op het water, dit was even geleden. Mijn geduld werd beloond met deze mooie bonusvis van 94cm. De vis was beresterk en gaf sport van de bovenste plank. Met dank aan Gunther de bellybootvisser voor het maken van de foto. Vriendelijke sportvisgroeten, Robbie Smeets


De herfst laat haar intrede al soms merken.


Prachtige snoek aan de vliegenlat op wederom een EP snoekstreamer, Gr. Edwin Kerssies - Dyckers.com


Jack heeft het nog steeds niet verleerd zo te zien met deze zware dame.


Deze sterke riviersnoek van 94cm gevangen op de Amer tijdens het werpen op baars en snoekbaars. Een spannende dril aan een 20gr hengel met 8/100ste en een curly shadje. Groet Franky.

 


Plaat van een snoek op een gigantisch stuk kunstaas!

 
Ook Jan weet de rovers nog altijd te vangen.
 

 


Frans pakte deze mooie oude snoek nog.


Gerard verbeterde afgelopen week 2 maal zijn PR, waarvan eenmaal met deze puntgave snoek.

 

 

Deze week nominaties voor de Zeelt van Marcel, de Roofblei van Wesly en de snoek van Gerard. Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord .
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -