Actuele Vangstberichten tot dinsdag 15 november 2011


... tot dinsdag 15 november 2011

Van een stel heerlijke, nog warme dagen, nu opeens gure weersomstandigheden! Van het weekend was het op sommige plekken zelfs krabben geblazen. Het ziet er niet naar uit dat de vorst stevig door zal zetten, dus voorlopig kunnen we er met wat extra kleding en een warme bak thee of soep zeker nog heerlijk opuit!


Zo’n dik jasje is geen overbodige luxe op zo’n gure dinsdagmiddag! En met het zonnetje erbij en een beetje uit de wind, is het ronduit heerlijk!

Vrienden en vriendinnen!

Prima week weer geweest waarbij het weer natuurlijk hartstikke mee zat, alleen was er voor de kantvissers (lees strandvissers) een beetje een dip omdat een noordoosten tot oostenwind nu eenmaal niet goed is voor de strandvisserij.

Bootvisserij was prima te noemen. Oosterschelde, Westerschelde, Noordzee geankerd prima vangsten, voornamelijk schar en wijting en wat gul en bot. Grevelingen redelijk, vangsten worden met de week beter. Wrakvisserij wacht op de intocht van de gullen en kabeljauwen. Afgelopen week zijn er al diverse keren mooie en verse noordse kabeljauwen gevangen, je weet wel, die met die mooie tekeningen.

Afgelopen zondag vond de tweede Topcompetitie Boot plaats op de Noordzee. Met een koude en mistige oostenwind was het redelijk fris, maar toch wisten de 10 leden van de nationale selectie een aardige partij vis te vangen. Wijtingen en schar vormden de hoofdmoot en na 2 dagen vissen is er de volgende stand: 1. Jan Schoonen, 2. Joop Schik, 3. Sjaak Verburg, 4. Koos Roels en 5. Linda v/d Velde.

Kant-/strandvisserij

Ten eerste wilde ik even berichten over de mooiste competitie in het zeevissen van dit moment en dat is de Penn Korps Competitie die afgelopen zaterdag haar laatste wedstrijd van dit seizoen hield op de stranden van Hoek van Holland de prijsuitreiking en de gala-avond daar aansluitend in zalencomplex ‘De Kiem’ te ‘s-Gravenzande.

Het beste zoute korps van Nederland is op dit moment het korps van de Zeebaars uit Scherpenisse. Dit jeugdige team wist met fris elan en nieuwe uitvindingen de gerenommeerde korpsen voor te blijven. Dennis van Vossen, Michel Mosselman, Corné Westerlaken, Martijn Westdorp, Arjan Heijboer en Jeromy van Houdt wisten de felbegeerde 6 zilveren haken, gesponsord door Zeehengelsport, binnen te halen en als klap op de vuurpijl kregen de beste drie teams (Zeebaars, Grauvell en Spro) nog een prachtig, door Total Fishing gesponsord, Delfts Blauw bord.


Matige visserij op de wedstrijddag.


Het laatste team van E.C. de Eurovissers won met hun laatste plaats in de Penn Korps Competitie een clinic van een weekend met het befaamde Belgische Zeehengelsport/Penn zeevisteam.


De drie beste teams van de Penn Korps Competitie: De zeebaars Scherpenisse, het Grauvel Team en het Spro Team.

Dit alles was niet mogelijk geworden zonder de fantastische sponsoring en medewerking van Pure Fishing en vooral Robert Valkeneer en zijn team: enorm bedankt! Ook Peter Dohmen van Zeehengelsport en Wim van Total Fishing een dikke pluim namens de organisatie! Als laatste alle controleurs, medewerkers en andere vrijwilligers: hartstikke bedankt en tot 2012!!

Visserij was matig tijdens deze laatste wedstrijd. Werd de dagen voorafgaand aan deze dag nog wel schar, wijting en spiering gevangen, de vangsten op de dag zelf waren zeer matig met wat spiering, wijting, bot en een enkele zeebaars en tarbot(jes). Verslagen op www.korpsvissen.nl en over een week op alle sites en komende maanden in de bladen.

Zeeuwse stranden afgelopen week ook wat matigjes. Wel natuurlijk leuk vis te vangen, voornamelijk schar en wijting, maar als het lekker waait uit het zuidwesten tot westen is het meestal betere visserij. Hopen maar op wat wind uit deze hoek! Europoort goed. Beerkanaal prima visserij op gul. Korpsmaatje Arjan Geelhoed had er afgelopen week dik 40! Ver werpen is een must, anders van je een enkele steenbolk en wat wijting. Ook de schar moet je hier ver zoeken.

Dintelhaven wat wijting, steenbolk, bot, spiering en grondels. Calandkanaal leuke visserij op wat kleinere wijting, steenbolk en bij de sleepboothaven gul. Heb wel erg in de uitvarende sleepboten, je zult niet de eerste zijn die zijn hengel ziet vetrekken richting 24 meter water! Waterweg goed. Gul, schar, wijting en bot worden gevangen met soms nog mooie tongen. Helaas kon ik niet naar de beurs in Utrecht, maar van iedereen hoorde ik dat het hartstikke tof was daar!

Tot volgende week! Arthur.

Half november en we zitten lekker in het zonnetje op of langs het water, wat willen we nog meer? Vangen we nu dan ook vis? Eens even kijken…


Prachtige paddenstoelenformatie.
 
Snoek - Natuurlijk worden er nu diverse mooie zware snoeken gevangen, maar ook opvallend is dat er ook nog vaak aantallen snoek worden gevangen op het wat ondieper water, en dan vaak nog meer dan 10 snoeken als je er met zijn tweeën opuit trekt. Jerkbaits en verder langzaam gevoerd kunstaas in het voordeel, daar ze het aas wel vaak goed kunnen bekijken, en dan ook toehappen hier op. Natuurlijke kleuren echt in het voordeel afgelopen week. Baarsprint en grijs of kunstaas met donkere ruggen veel op de lijst. Ook wederom enkele grote snoeken op klein gevoerd kunstaas bestemd voor de baarzen, maar dat is ook geen straf natuurlijk.
 
Snoekbaars - Gewoon goed als er maar met doodaas werd gevist. Niet dat kunstaas niet goed was, maar kleine spiering en voorn leverde duidelijk meer snoekbaars op, en vooral de grote exemplaren namen dit graag tussen de kaken. Met kunstaas moest je er gewoon harder voor werken. Diverse groepen snoekbaarzen al duidelijk aan het afzakken en vaak strak tegen de vooral harde bodems op dit moment. Haveningangen en uitgesleten bochten in de rivieren heel goed op dit moment. Veel meldingen van stil hangend aas dat beter scoorde dan het bewegende, dus even onthouden en vaker proberen.
 
Baars - Blijven het redelijk doen, al hadden deze stekelrovers ook wel graag zin in doodaas en dat hun eigen lotgenoten er dan aan moesten geloven, was ook normaal. Hoe ze het aas soms in de bek krijgen op dit moment, is niet te geloven. Dus onder het snoeken met groot aas ook wederom de baars die toehapte. In de rivieren op de diepere stukken met bladpilkers ook prima vangsten te boeken, gewoon doen.
 
Roofblei, meerval en winde - Wederom weinig meldingen van deze rovers en eten moeten ze toch (ook vaak snel naar diepere stekken als het kouder wordt), dus gewoon blijven zoeken en zet eens vaker een worm op de haak, dan kan je zeker voor verrassingen komen te staan.


Vaak mistige landschappen de afgelopen week.

Het weer blijft redelijk. De watertemperatuur schommelt rond de 10 tot 12 graden (nog hoog voor de tijd van het jaar) en met een zonnetje erbij, vismaat, soep en een goed humeur mee naar het water en dan hoor ik aankomende week wel hoe het is geweest!

Veel succes aankomende week, Piet.



Langzaam maar zeker gaan we naar het einde van het zogenaamde barbeelseizoen. Tenminste, dit geldt alleen voor de twee grootste rivieren van Nederland waar je de barbeel kunt belagen, de Waal en IJssel. Op beide rivieren gaat het kaarsje nu uit.

De watertemperatuur zakte vanaf afgelopen donderdag met 4 graden tot 8°C. Nog niet funest, wel is dit het startsein voor de bikkeltijd; veel uren maken en erg afzien voor misschien die enkele aanbeet. De gure wind en kou maken het niet aantrekkelijk aan de waterkant en zeker niet als je vanaf de onbeschutte kribben vist.


Vader Rob en…


... Zoon Daniel met nog twee Waalbarbelen.

Gelukkig valt het overdag nog mee met het weer en is het goed uit te houden. Maar de ‘schade’ die de  de koude nachten nu toebrengen kan de zon overdag niet meer herstellen. Afgelopen week werd er nog op diverse plekken goed barbeel gevangen. Geen grote aantallen meer, maar toch nog regelmatig 2 tot 3 stuks per sessie. Voor de tijd van het jaar helemaal niet slecht. Met de komende kouaanval in het verschiet zal het met een paar weken helemaal gedaan zijn met de barbeel in de Waal en IJssel.

Wil je het toch nog proberen, pak dan de warmste tijd van de dag en voor de IJssel is de schemer en het eerste uur van de duisternis het beste. Vanaf nu is het weer goed toeven op de kleinere ondiepe rivieren waar je de barbeel gewoon het hele jaar door kunt vangen.

Groeten en héél misschien tot volgende week! Frans Vogels.


Extreme lucht boven de Maas vorige week… Prachtig!


Hallo Vissers, mijn visvrienden van de Nautilus hebben besloten om vanwege de veel betere vismogelijkheden hun bedrijfsvoering te verrichten vanuit de haven van Vlissingen. De haven van Stellendam is reeds verlaten en de eerste “maiden voyage” van de Nautilus is gemaakt. Het zal stil worden in Stellendam! Wat een genot voor de mannen: een kwartier varen en je ligt op de goede stekken en alle stekken ver binnen het uur bereikbaar!!!!


Volop dikke wijtingen en grote scharren op de eerste trip. Volgende keer op de gul!! Hopelijk kan ik dan aanmonsteren!! Dat biedt dus een zeer goede optie. Wel een stuk verder rijden voor mij vanuit het noorden, maar die tijd win je weer ruimschoots terug door de veel kortere aanvaartijden naar de stekken. De Nautilus gaat in Vlissingen samenwerken met Rene de Back met zijn schip de “Pirate”. Maar ook met de andere schippers natuurlijk!

Het blijven vier Brabanders natuurlijk, dus van nature sociaal en gezellig, en dat is veel waard op een visboot!! Ze zijn zeer goed ontvangen in Vlissingen en hebben nu een pracht van een “eigen” ligplaats!!!  Ik wens de Nautilus een zeer behouden vaart en goede vangsten! De schippers en deckhands heten u van harte welkom te Vlissingen. Voor meer info, kijk op www.wrakvissen.net. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Meer en meer planten sterven af.


Hallo TF, zaterdag zijn Bart en Frank Mylle op groot water geweest, waar het taai was om een visje te vangen. Groet, Bart en Frank Mylle.


Nog 2 vissen van de afgelopen weken waar je het als roofvisser voor doet. Een baars van 49 cm en een gigantisch sterke riviersnoek van 125 cm waarmee ik mijn persoonlijk record met een halve centimeter verbeterde. Groet, Mark.


Beste Total Fishing, we zijn weer gaan vissen en het was een topdag. Weer een pr baars van 52 centimeter! Groet, Jordi.


Beste Total Fishing, bij deze onze zoon (10 jaar). Hij gaat regelmatig mee om te snoekbaarzen. Hoofdzakelijk verticalen en zo nu en dan een goede stek uitwerpen met een dropshotje of een shad aan de spinhengel. Sporadisch vissen we voor anker met stukken vis mocht dit beter willen. Hij gaat 6 tot 8 uur mee te vissen zonder zich te vervelen!! De baars is werpend gevangen op een Ripple shad en de snoekbaars statisch op een dood stukje vis (staartdeel). Groet, vader Sjoerd en zoon Teade Hoekstra.


‘s Ochtends nog stijf bevroren, in de loop van de dag fonkelend vloeibaar gemaakt door de magere zon.


Beste Total Fishing, we hadden er 22 op een dagje vissen. 17 Snoekbaarzen, een snoek van 85 en nog 4 baarzen…


... Met vriendelijke groet, Jordi.


Met het lange weekend (voor de Belgen althans) lekker rustig op het water en volop genoten van de keiharde aanbeten en met een goed gevoel allemaal terug de vrijheid gegeven! Groet, Stèphanie.


Zondag ging Frank met Kim ook weer naar het grote water. Het was supermistig, en pas tegen de middag konden ze het water op…


... Maar uiteindelijk lukte het ze om een paar leuke vissen te vangen. Groet, Frank Mylle.


Beste Total Fishing, op de beurs in Maurik hadden we de spro-paling ontdekt en meteen waren we enthousiast! Jarne heeft hem daar toen direct uitgetest in de testbak. Hij heeft er meteen een grote snoekbaars op gevangen tijdens de eerste testdag…


...Zijn snoekbaars had de paling helemaal binnen… Ook nonkel Geertje had succes op de spro-paling… We gaan er snel enkele nieuwe halen bij Stanny van Watersport Matheussen.


Beste Total Fishing, bij deze een paar foto’s van onze zoon (10 jaar). Hij gaat regelmatig mee om te snoekbaarzen. Hoofdzakelijk verticalen en zo nu en dan een goede stek uitwerpen met een dropshotje of een shad aan de spinhengel. Sporadisch vissen we voor anker met stukken vis mocht dit beter willen. Hij gaat 6 tot 8 uur mee te vissen zonder zich te vervelen!! De baars is werpend gevangen op een Ripple shad en de snoekbaars statisch op een dood stukje vis (staartdeel). Groet, vader Sjoerd en zoon Teade Hoekstra.


Hallo TF, afgelopen weekend een lange dag op het water gezeten. Matige vangsten, maar deze vis van net geen 80 cm op de steunhengel, maakte veel goed. Met vriendelijke groet, Robert Noorland.


Dat het vissen veel meer is dan alleen maar vissen vangen, bleek me weer toen Pim enige tijd geleden contact opnam. Op afstand kenden we elkaar al jaren vanaf het begin van de Snoekstudiegroep Nederland België (SNB). Dit nieuwe contact resulteerde in een dag vissen op de Waal om elkaar eens echt te leren kennen. De dag was in alle opzichten succesvol en we hebben elkaar, ondanks jaren ervaring, weer nieuwe dingen kunnen leren. Pim is inmiddels ook toegetreden tot de gilde van visgidsen en is te vinden onder www.dutchfishingadventures.com.


Een heerlijke rustige najaarsdag op de rivier bracht enkele mooie vissen. Onder andere de FD Fat Shad van Fishing Direct viel zeer in de smaak bij de glasogen. Groeten van Wilfred van Nunen.


Spinnewed voorzien nu prachtig voorzien van fonkelende waterkraaltjes.


PUUR GENIETEN… Groet, Marcel en Kurt.


Beste Total Fishing, woensdagmiddag een uurtje eerder naar huis gegaan om met de hengel even langs de kant te gaan zitten. Binnen het uur een aanbeet de op een getackelde sardine die onder de drijver hing. Niet groot, maar wel leuk! Groeten, Danny Sin.


Vrijdag met Hein meteen al veel actie. Donker weer, lange sluitertijden en 400 iso nodig om een beetje te kunnen fotograferen…


... Het was niet normaal, want in ruim een halve dag al 19 vissen in de boot gehad en ook nog de nodige missers en lossers gehad. Hier ‘ruikt’ het bijna naar snoek…


... Vrijdagmiddag om half 3 kwam de zon erdoor en tot het donker geen enkele aanbeet meer gehad. Toch een heerlijke dag en super gevangen. Groet, Eddy te Mebel.


Hey TF’ers, na een taaie visdag met veel missers toch eentje kunnen strikken van 106cm…


... Een prachtige aanbeet met een kneiter van een run. Groet, Jefke Distra.


Hallo Total Fishing, een prachtig weekend met veel leuke snoekbaars, gevangen met verticalen op de grote wateren en ook nog een mooie snoek van 115cm voor mijn vriend Eric. Een moment van geluk! Groeten van Benoit Degraux.


Beste Total Fishing, zaterdagmiddag goed weer. Eropuit getrokken voor een doodaas-sessie. De dobbers met getackelde sardienen lagen een meter van de kant. Binnen een uur was het raak. Tikken, tikken en heel langzaam weglopen, leverde na een spectaculaire dril op licht materiaal deze 98-er op. Groet, Rutger van Oudenhoven.


Diamantenlandschap.


Afgelopen zondag wilde mijn zoontje (10 jaar) even gaan vissen, dus zijn we naar de Waal gegaan waar hij mij een lesje geleerd heeft. Eerst ving hij een snoekbaars van 50 cm en net voor we naar huis wilden gaan, nog deze beresterke snoek van113cm die hij helemaal zelf heeft gevangen. Met vriendelijke groet, Gerwin en Jordy Pijl.


Vismaat Erik pakte nog een prachtige volle snoek…


... Niet veel later meldde zich ook bij mij zo’n schoonheid. Leuke bonusvissen op licht materiaal! Groeten van Wilfred van Nunen.


Nog 2 vissen van de afgelopen weken waar je het als roofvisser voor doet. Een baars van 49 cm en een gigantisch sterke riviersnoek van 125 cm waarmee ik mijn persoonlijk record met een halve centimeter verbeterde. Groet, Mark.


‘s Morgens was het nog koud, maar met traag geviste jerks kon je de grotere snoeken mooi verleiden. De snoeken volgden tot een paar meter voor de boot, jerk laten stilhangen en dan één agressieve tik op de jerk, deden de snoeken exploderen…


...Een visueel spektakel. Topsport. Groet, Nico Smits.


Een grove snoek voor Toon Billekens.


Beste Total Fishing, afgelopen vrijdag 11 november waren de snoeken flink los. 15 Snoeken gevangen en vele lossers, waaronder enkele zeer grote exemplaren. Kers op de taart was een prachtige volgevreten snoek van 122 cm voor vismaat Sjoerd Bles, die hiermee zijn PR flink heeft aangescherpt en de rest van de dag met een grote grijns op zijn gezicht in de boot heeft gezeten. Hij ving de snoek op een grote fox-shad. Groet, Jan Gerrit Hof.


Beste TF, een aantal keren per jaar komt Jan Boonstra (maker van de bekende JaBo pluggen en jerkbaits) naar Assendelft om met mij een dagje met lepels op de Noord-Hollandse vaartjes te vissen. Zo ook deze keer. Jan viste met een Pako-6, een lepeltje dat eigenlijk bedoeld is voor baars, maar daar had deze kolossale snoek van 1 meter 28 maling aan. Met vriendelijke Groet, Paul Korver.

Deze week de nominaties voor de baars van Teade, de snoekbaars van Robert en de snoeken van Jan Gerrit en Paul. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -