Actuele vangstberichten tot dinsdag 15 juli 2014

... tot dinsdag 15 juli 2014

Een week waarin hier en daar tussen de buien en het voetbal door aangenaam te vissen én te vangen viel. De meldingen van meerval duiden op inmiddels een flink verspreidingsgebied. Een aantal vissers kreeg de kans om hun eerste … te vangen.


Gras in overvloed voor de kleine knagers.

Wegens omstandigheden deze week geen vangstberichten van Arthur.

Meerval verspreidt zich

Wat zijn er veel waterplanten op veel plaatsen in Nederland. Dat maakt het vissen op sommige plaatsen niet gemakkelijker maar is temeer dan ook de reden om eens wat anders te proberen. Poppers in het oppervlak zijn vaak de toppers om de nodige roofvissen te vangen, gewoon eens een keer doen.
 
We beginnen dit keer met de meerval die afgelopen week op een diversiteit aan wateren weer is gevangen. Dat betekent dan ook dat deze roofvis zich al behoorlijk in Nederland heeft verspreid.


Waterplanten in overvloed.

Ook de formaten beginnen al aardig op te lopen. Er zit geregeld al een 2 meter plusser bij is. Rivieren en aangrenzende plassen geven nog wel de meeste aantallen en mooie maten op dit moment.
 
Snoek, snoekbaars, baars en roofblei waren laatste week overal wel te vangen. De roofblei stak er een beetje bovenuit daar deze ook weer op alle rivieren werden gevangen.


Baarzen goed aan de maat.

Baarzen blijven heel goed aan de maat. Deze dappere stekelridder heeft de laatste maand weer meer waardering gekregen.

Snoekbaars is, net als een paar weken terug, al wat meer in groepjes te vangen en op zijn tijd zit er een mooie maat tussen. Opvallend meer vissen zijn er gevangen op groot aas. Snoeken iets voorzichtiger afgelopen week en wederom veel missers of nazwemmers (dressuur).


Grote hap voor deze snoekbaars.

De temperaturen gaan de aankomende dagen gestaag naar boven en dan zal natuurlijk de watertemperatuur ook mee gaan. Dat betekent dat we voorzichtig moeten om gaan met de gevangen vis.

Houd de sessie om de vis op de foto te zetten zo kort mogelijk. Het toestel ligt al klaar en is ingesteld. Ondersteun de vis ook even met terugzetten. Zeker de grote vissen, daar deze nog wat gevoeliger zijn. Dan is vis en visser weer tevreden.

Denk ook aan jezelf, neem genoeg water mee daar drinken heel belangrijk blijft en vergeet ook zeker met deze dagen de zonnebrand niet.

Veel succes op de rovers en de foto’s zien we wel weer komen, 

Piet


Na jaren -af en toe- proberen, is het vangen van een harder dan nu eindelijk gelukt. Sterker nog, drie eigenlijk best korte sessies tijdens afgelopen dagen betekende drie vissen van over de 60 centimeter….


…wat een kracht kunnen ze ontwikkelen…


…maar na een kleine tien minuten was het wel klaar…


…Het haakje snel uit het scharnier halen en terug ermee. Mooie visserij! Groeten, Marc.


Zon en water en een lekker temperatuurtje is genoeg.


Dennis Veugelers wilde graag 'ont-roofbleit' worden, en zo togen we naar een sterk stromende rivier. Ik ving al snel een roofblei, en bij Dennis schoten er twee los. Wát een worpen heeft hij moeten maken voor uiteindelijk twee roofbleien. Maar wat een vissersvreugde ontladen zich toen de Rapala DT4 in zilver grijs tinten gegrepen werd door deze beauty. Met vriendelijke groet, Pim (dutchfishingadventures.com)


Beste Total Fishing, hierbij een paar vangsten van me van deze week. Veranderen van spijs doet eten zegt men, en daarom schakelde ik eens over naar een andere  smaak van maïs. Daar waar ik in het kanaal altijd maar kleinere  blankvoorns ving, haakte ik eerst een grote karper die ik verspeelde aan de scherpe stenen in de oever...


...Daarna kon ik een grote zeelt en een grote ruisvoorn vangen. Beide waren direct een nieuw PR, dus ik kan de Tutti frutti maïs alleen maar aanbevelen. Dries.


Het aanleggen van de wintervoorraad in volle gang.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend een mooie dag op de rivier beleefd. In de ochtend weinig aanbeten maar 's middags werd het beter. Diepduikende pluggen, zoals de Big Bullet van Spro, maakten het verschil...


...De snoekbaarzen lagen in tegenstelling tot begin juni nu een stuk dieper. Verticalend gaven ze de voorkeur aan kleine shads. Jöran van Ingen.


Beste totalfishing, hierbij mijn zoontje Robbe met zijn allereerste snoekbaars gevangen ooit. Ook was het zijn eerste keer mee met de boot en direct raak, verticalend met de fireball, 64 centimeter, niet de grootste, maar zeker en vast wel dé belevenis van deze zomer voor hem. Groeten, Geert.


Goedendag Total Fishing, na een gevecht van 20 minuten met her risico de lijn door te snijden aan de basaltblokken kreeg ik dit vrouwtje met een afmeting van 1.14 meter aan de kant gevangen tussen de kribben op de Ijssel. Groet, Gerard.


Beste Total Fishing, de snoek aan de vlieg is 96 centimeter en de andere is 1.08 meter. Het was vrijdag erg warm, brandende zon en geen wind, maar snoeken werkten mee. Mijn eerste op de vlieg...


...De andere nam de 'zvartzonker'. Groeten, Stefan.


Hey Totalfishing! Hier een mooie metersnoek...


...van afgelopen week uit België! Groeten, JP Maton.

Deze keer de nominaties voor  de ruisvoorn van Dries en de snoek van JP. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -