Actuele Vangstberichten tot dinsdag 13 september 2011


... tot dinsdag 13 september 2011

Waar blijft het stabiele en rustige najaarsweer? We zitten alweer half september en de goede tijden komen er weer aan, maar met deze onstuimige en onstabiele weersomstandigheden zal het niet optimaal zijn. Voor de zeevissers komt de toptijd voor de platvis er weer aan, wat vorig jaar een waar spektakel was aan de kust.


De nectar aan het verzamelen.



Beste vrienden en vriendinnen,

Na een week in Engeland te zijn geweest is het maar weer aanpassen aan de Nederlandse visserij. Zelf niet veel tijd gehad in verband met een stop op de raffinaderij waar ik werk, maar toch nog kans gezien om zondag een werpwedstrijd met de DSF mee te doen.

Langzamerhand kom ik steeds iets verder en de 200 meter ging er twee keer aan voor mij afgelopen zondag. Wim Schilperoort was met bijna 233 meter iedereen de baas. Finale volgt op zondag 2 oktober. Ben er zelf niet bij, want het NK Kust heeft voorrang.


Christian Moeller met een zware tonijn. Groet, Rasmus.

Kantvisserij
Mooie visserij op vooral zeebaars en bot aan de stranden. In de avond nog wat tong, maar echt veel is het aan de stranden niet geweest. De wintervis zal ook niet lang meer op zich laten wachten; nog een paar weken en dan zal de wijting wel zo’n beetje arriveren.

Zeeuwse stranden: zoals gezegd zeebaars en bot. In de avonden een tongetje en kans nog op een gladde haai. Wachten is hier op de wijting en de schar, geep en makreel bij rustig weer ook nog soms te vangen.
Zuid-/ Noord-Hollandse stranden zelfde laken een pak, vooral zeebaars en bot. Pieren Hoek van Holland, Scheveningen, IJmuiden/Wijk aan zee, zeebaars en bot en ook al wat schar.

Waterweg nog wat tongen, zelfs mooie dikke! De grote tongen azen nu voordat ze weer naar het zuiden wegtrekken. Fint is ook nog te vangen in de Waterweg. Dintelhaven redelijk, vooral spiering, bot en wat kleine zeebaars. Hartelkanaal brede stuk bij de windmolens bot. Beerkanaal al wat kleine wijting en steenbolk. Nu de tijd om met mesheften op de bodem op grote zeebaars te vissen, wel je slip afstellen!!!

Aanstaande zaterdag de grote wedstrijd op de stranden van Westkapelle. Van 10.00 tot 14.00 uur vissen. Vanaf 07.30 uur inschrijven in Westkapelle Herrijst aan de Zuidstraat, een week later het Open Federatief Noord-Hollands kampioenschap te Wijk aan Zee, zie voor meer informatie de website van Sportvisserij Noord-Holland.
Bootvisserij

Wrakvisserij redelijk, maar de vis aan de kleine kant. Makreel nog redelijk, maar lastiger te vinden. Geankerde visserij in de zuidhoek redelijk, nog wat kleine gladde haaitjes, schar en wijtinkjes. Oosterschelde matig, veel groen en krabben, toch wat steenbolkjes en al wat kleine wijting, bot en schol. Zeebaars en makreel nog goed te vangen.

Grevelingen nog matig, in de avond wat paling en een enkele wijting. De wijtingen zullen wel iedere moment weer gaan komen, zo rond het midden van oktober moeten ze al redelijk te vangen zijn. Met z’n allen duimen voor de vroege entree van de wintervis!

Tot volgende week! Arthur.  



Hoe gek kan het vissen op roofvis zijn?

En hoe verschillend in Nederland?! Afgelopen week was het zover: in het weekend 80% heel moeizaam en soms nog geen enkele vis in de boot of op de oever. En dan zit er weer zo een water tussen waar het wél raak was, al waren dat er niet veel afgelopen week.

Eén ding is gewoon zeker: elk water bepaalt zijn eigen vangsten en dat heeft dan ook vaak te maken met de soorten bestand op een water, wel of geen aalscholvers, veel of weinig meerval of roofblei, en zo kunnen we er nog wel een paar noemen. Binnen 3 jaar hebben we een heel andere biotoop in Nederland, daar twijfel ik helemaal niet meer aan. Dus vandaag een algemene vangstmelding.

Duidelijk was dat als er een aanbeet kwam, dat het nog lang niet zeker was of ze aan de haak bleven hangen, daar ze vaak heel voorzichtig waren en het aas alleen maar even pareerde. De snoeken waren hier in ieder geval ook heer en meester in afgelopen week. Snoekbaarzen ook niet om over naar huis te schrijven, zeker niet wat de aantallen betreft.

Baarzen nog redelijk te vangen, maar dan moest het aangeboden aas wel heel klein zijn. Nu was ik nog even in mijn vangstregistratie gedoken en kwam op al eerdere dagen met volle maan en dat het in de nacht warmer ging worden, en ook op deze plaatsen waar dat voor kwam was het zaterdag nagenoeg heel slecht, en dat verschilde wel op wat plaatsen in Nederland met de temperatuur en daar zat wel een duidelijk verband in.

Het weer wordt wat de temperatuur betreft wel een stuk stabieler en dat zal voor aankomende weekend zeker niet slecht zijn en zullen de roofvissen de kaken zeker weer open gaan doen, dus gaan we er lekker opuit natuurlijk.

Spinnerbaits en bolle pluggen zijn dan vaak heel succesvol als het wat kouder wordt en met zon gewoon wit en rood als kleur en met bewolkt weer geel en groen. Voer je snelheid maar weer een keer op met het kunstaas en met weinig wind hoog in de oppervlakte vissen, bijvoorbeeld met poppers. Veel succes, en laat de foto’s maar binnenkomen van de gevangen rovers!

 Veel succes aankomende week, Piet.

Het onstuimige, herfstachtige weer van afgelopen week hield veel barbeelvissers thuis. De diehards die er wel opuit trokken werden soms beloond met een mooie, dikke barbeel. Het is duidelijk dat de vissen zich aan het voorbereiden zijn op de komende winterperiode.


Rob Geurts met een 76 cm Waalbarbeel.

De barbelen die je nu kunt vangen hebben allemaal extra gewicht. Het blokje kaas blijkt ook nu weer het topaas te zijn. Op de meeste plekken moet je flink geduld hebben voor de eerste aanbeet zich meldt. De vangsten blijven overigens erg mager en aantallen worden ook nu niet gevangen.


Daniel Geurst met een barbeel van 68 cm.

Je hebt nu een topdag als je er een viertal weet te landen. Een goed teken, ze zijn zich nog niet aan het verzamelen. De komende dagen blijft het droog naar verluid, maar de vroege avonden staan een barbeelsessie voor de meeste vissers al niet meer toe. Ook deze week was de IJssel beduidend beter dan de Waal, een beeld dat we al ruim 5 jaar kennen nu.

Groeten en tot volgende week! Frans Vogels.


Wat een prachtige manier om de zaden te versprijden, gewoon wegschieten. 


In de zomervakantie gaan vissen met Stany (seahunter) en deze zeebaars ving ik op de dull shad kleurtje bloody wine!!! Groeten van Levin.


Op vakantie in Frankrijk een paar keer gevist in de Ardèche. Er is toch iets speciaals aan het vissen, staand in een riviertje in zo’n schitterende omgeving. Ik ging eigenlijk voor de mooie kopvoorns, maar wist ook een mooie beekforel te vangen! Op en top genieten. Groeten, Johan Bakx.


Prachtige herfsttinten op steeds meer plaatsen te zien.


Hier 1 van de laatste vissen van een weeksessie op een kanaal in België: 17.9 kg en 15.2 kg. Helaas moet ik weer naar huis…


... Had de grote vis op m’n stek en om de 2 uur had ik vis. Met pijn in het hart verlaat ik het kanaal, maar volgende maand zit ik er weer. Nieuwe maand, nieuwe kansen!! Groet, Johan van Liere.


Megapaddestoel van het formaat pizzabodem.


Mooie kopvoorns in de Ardèche. Groeten, Johan Bakx.


Hallo Total Fishing, ik heb vandaag 2 hele mooie roofbleien weten te vangen op…. 

 
...een paar mooie kleine plugjes. Groet, Orhan Adolfse.


Zag hem vol op de mini-plug duiken…


... Blijft een geweldige sportvis. Groet, Jelle.


Beste Total Fishing, het is september, de herfst is begonnen en de tijd van grote vissen is aangebroken. Afgelopen zondagmorgen was spectaculair: in totaal 6 vissen waarvan 3 hoge 70-ers en een 80-er voor Bertus. Jammer genoeg worden roofbleien nog regelmatig geschept met een te grofmazig net…


...met gespleten vinnen als gevolg. Mijn mening is dat beachen of landen bij de staartwortel zoals bij het zalmvissen, een betere oplossing is dan scheppen. Groet, Hennie Smits.


Wat een prachtige wereld, als je er oog voor hebt.


Beste Total Fishing, wederom weer een mooie baars kunnen pakken op het kanaal, weer 44cm. Ook nog een kleine baars en snoekbaars zagen wat in de nieuwe gomen shad van Spro uit bas zijn shop. Groet, Rob
www.roven.nl.


Hoi TF, afgelopen zondag de rivier op geweest samen met David, op jacht naar grote baars! Het ging niet vanzelf, maar uiteindelijk hebben we 8 mooie baarzen gevangen. Daarnaast kwamen ook een snoekbaars en een mooie riviersnoek de binnenkant van de boot bekijken. Heerlijk dagje weer! Groeten, Michiel Wateler.


De rozenbottels weer in volle kleur.


Nadat we zondag van de Lure & Fly terugkwamen, zijn we meteen in onze laarzen gesprongen om wat Spro-kunstaas te laten zwemmen. De nieuwe Triple Devil zwemt geweldig en ik weet zeker dat deze net als de Screaming Devil en Rapper, een topper gaat worden. Ook vist Robin graag met zijn ASP’jes en vangt niet alleen grote snoeken, maar ook heeeeeeele kleintjes. Groet, Eddy.


Nick van Hoof met zijn allereerste snoek! Groet, Rob.


Na 4 uur geen aanbeet, waren ze ineens los… In 1,5 uur tijd 3 schitterende snoeken mogen vangen: 75 -78 en 88cm. Alle 3 op grote shads.


Opvallend was dat ze nog geen 10 meter van elkaar lagen. Itje bedankt voor de mooie foto’s. Groet, Bert van der Heiden.


Nico was succesvol op een grote spinnerbait.


Hallo TF’ers, Shadclone + Friesland = metersnoek… Een gouden formule! Groet, HM.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag een taaie visdag gehad met 2 snoeken op de teller. Deze laatste kon de verleiding niet weerstaan op de power skater van DAM. Groet, JH Jonkers -
www.snoeken.net


De eerste snoeken met de nieuwe Triple Devil zijn al weer binnen! Groet, Hans Koopman.


Hoi TF, een mooie riviersnoek die de binnenkant van de boot kwam bekijken. Heerlijk dagje weer! Groeten, Michiel Wateler.


Hallo TF, hierbij een paar foto’s van vandaag van ons pionierdagje op een voor ons onbekend water. De hele ochtend redelijk wat actie met lossers en missers….


Hierbij de foto’s van onze grootste vissen….


....Ben met zijn nieuwe PR van 119cm en voor mij een 98 cm mooie snoek…  


...die van het wijd werd gevangen op de de Buster Jerk C112. Met vriendelijke groet, Leon Cramer.


Tijdens het verticalen mijn eerste metersnoek (108 cm) gevangen op een plas. Gevangen op een groene Finn-s van 5 inch op 5 meter diep… Chris, het was weer een superdag! Groeten van Ruud van der Steen.



Afgelopen zaterdag… een dag met zomerse temperaturen. Een snel over de planten geviste “cowgirl” van Northland lokte een paar spectaculaire aanbeten uit van sterke riviersnoeken…


...Mooie snoek in topconditie… Bij de release zwom ze als een speer weg; zo zien we het graag! Groeten van Wilfred van Nunen.


Marcel Reith viste 4 dagen op snoek in Ierland met visgids Ferdinand Heijerman. De snoek werkte goed mee en er kwamen 40 snoeken in de boot. Een groot deel daarvan vocht spectaculair met mooie runs en fraaie sprongen….


...De 100 grams jerkstok van Marcel is maar net opgewassen tegen de run van deze snoek…


...Het resultaat mag er zijn: een fraaie PR voor Marcel van 112 cm. Naast 3 metersnoeken vingen ze ook nog 4 snoeken boven de 90 cm: 92, 94 en 2x 95 cm….


....Dezelfde dag ving Ferdinand nog deze mooie snoek van 117 cm. Voor informatie over een snoekvisvakantie bij Ferdinand in Ierland kun je terecht op
www.pike-ireland.net


Op zaterdagavond na een dag werken op de Fair for Lure & Fly 2011, besloten Robert-Paul en ik nog even te gaan vissen. Geen volle bakken met kunstaas en talloze hengels, nee, gewoon even vluchtig een hengeltje uitgooien in de hoop dat we iets zouden vangen…

Dat er een bak van 128cm aan de Fatal Attraction zou gaan hangen hadden we allebei niet voor mogelijk kunnen houden! Binnenkort volgt een verslag met 2 filmpjes van deze fantastische vangst op de website van Rozemeijer,
www.rozemeijer.com. Met vriendelijke groeten, Thijs van der Sanden.

Deze week de nominaties voor de roofblei van Hennie, de baars van Michiel en de snoeken van Nick, Wilfred en Thijs. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -