Actuele vangstberichten tot dinsdag 13 oktober 2015

... tot dinsdag 13 oktober 2015

Deze week van alles wat. De snoeken zijn los, de zeebaarzen doen het nog, maar er ook weer een zalm gemeld.


Veel eenden op dit moment. (foto Piet Driessen)

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Deze week is er op de pier nog redelijk wat zeebaars gevangen.

Paul hier met een topper van 78 centimeter.

Ook zijn zoon Lucas was soms mee en haakte ook een zeebaars.

Soms verdwaalt Paul naar het zoet. Maar weet ook hier de weg.

Strandvissen kan soms zo wisselen door bijvoorbeeld de wind. Vorige week top en zondag oostenwind en weg vis. Had er zelf 0,0 in vier uur vissen tijdens de snertwedstrijd van HSV de Snoek Wieringen.

Hier en daar een schar en een bot.

Maar de mooiste was een zeeforel van 43 centimeter door Bram.

Groetjes en tot volgende week,
Hans Hendriks


Hallo vissers, op de bodem was het gewoon nog erg slecht vanaf de Noordpier…

…Natuurlijk vang je wel wat vis in de vorm van een zeebaarsje, steenbolk, bot of een enkele schar…


…Maar het mag nog geen naam hebben.

Afgelopen zaterdag ging het beter. Op 10 oktober was namelijk het Tongenbal 2015 in Velsen-Zuid. Tijdens dit evenement, georganiseerd door Siu de Moor, streden zeven zeer passievolle teams om de meeste centimeters aan maats (24 centimeter) tongenvlees…

…Ook al gooide de pittige oostenwind wat roet in de vangst, we vingen bijna 60 tongen dan wel tongetjes…

…Maar naast vele kleine tongen kwamen er ook mooie maatse op de kant…

…En we hadden plezier voor 100!..

…De vissers kwamen vanuit geheel Nederland tot aan en over de Duitse grens!..


...De Barbeelmasters Cees van Dongen en Frank Pulles gingen er vandoor met de cup. Tot slot een gefilmde impressie van het tongenbal:


Lucky Luc Mom.


Afgelopen zondag nog is een tong sessie gedaan op de Nieuwe Waterweg…

…Had een doel dit tong seizoen en dat was een 40centimeter tong en gisteren was die dag dat hij/zij eruit kwam en precies 40 centimeter. Nog even en we kunnen weer op de gul. Groeten, Ray.


Deze dag met mijn oudste zoon het water op om een paar zeebaarzen tot een aanbeet te verleiden. Robin was los en ik had de grootste moeite bij te blijven en daar genoot hij zichtbaar van. Leuk om samen weer eens te vissen en bij te praten in deze drukke tijden. De zeebaarzen zijn al aan het scholen en met zo'n koude no oosten wind schiet het seizoen al weer aardig op en zal de watertemperatuur snel naar beneden gaan. Maar deze maand kan je nog volop genieten van deze mooie visserij. Groeten Jac. roofvisgids4you.nl


Beste Total Fishing, vandaag een dagje wezen trollen op de Linge. Na een moeizame ochtend vingen we begin van de middag een hele mooie zalm op de plug…

...De zalm was 87 centimeter. Met vriendelijke groet, Chris Jansen.


Openbaar water en een fantastisch zonnige dag, veel wier in het water en volledig windstil. Na een paar teleurstellende visdagen waren ze terug op m'n visstek gekomen. Een onverzwaarde broodpluim en na een verschillende aanslagen van eenden en meeuwen en wat klein grut kwamen eindelijk de V op het wateropppervlak...

...Inderdaad, na een paar seconden verdween pluim en direct raak met de kanjer van 42 centimeter. Peter Van Steenbergen.


De futen vangen de vis wel.


Eindelijk een echte rover in handen voor Bender. (foto Johan Caneel)


Baarzen op de SpeedSpin.


Leuke baars gevangen van 53 centimeter. Op de foto lijkt hij kleiner. Volgende keer een maatlat erbij. Gevangen op het Hollands Diep, Johan Fens.


Beste Total Fishing, Deze snoekbaars is zondag gevangen aan een pikefighter 13 centimeter roach plug tijdens het trollen. Verder zijn de nodige snoeken aan boord geweest. Prachtig weer maakte het een aangename dag op het water. Vriendelijke groet, Gijs Schalij.


Een two toner voor René.


Luus slaat zijn slag op groot aas.


Italiaans feestje.


Grote shads op dit moment.


Beste Total Fishing, We zijn wezen vissen op de Maas…

…Het was een knaldag met meerdere metersnoeken…

…Lees het hele verslag op vinnig.nl. Groeten, Klaas Hoogduin Team Vinnig.


Herfst, toptijd voor snoek! Toch waren we al enkele uren aan het werpen voordat de eerste aanbeet kwam. Werkelijk een mokerslag vanuit het niets! Een wel zeer stevige tante zette het minutenlang op een mokken, maar er was natuurlijk geen ontkomen aan...Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, Nagenietend van haar vangst blijft Anke vertellen over de dril van haar eerste snoek van 83 centimeter…

…En hier Willy Janssen met zijn eerste riviersnoek van 1,07 meter.Groeten, Stephanie.


Beste Total Fishing, afgelopen maandag voer mijn vismaat me over een snoek van 1.14 meter en

…van 1.22 meter in een tijdsbestek van geen kwartier! Groet, Appie.


Trollend met plugjes. Wat een plaatje he! Kees van den Biggelaar.

Deze keer de nominaties voor de zalm van Chris, de ruisvoorn van Peter en de snoeken van Appie. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -