Actuele Vangstberichten tot dinsdag 12 oktober 2010


... tot dinsdag 12 oktober 2010

Afgelopen week blijkbaar een uitstekende visweek geweest voor het zoete. Aankomende week wordt het wat kouder met wisselvalliger weer en het lijkt er dus op dat de herfst in volle gang is. Veel vogel- en vissoorten zijn nu aan het verzamelen en maken zich klaar voor de winter. 


Plotseling tegen het lijf gelopen tijdens een paar heerlijke dagen in de Noorse natuur. Groet, Jelle.

Zout - door Arthur van Tienen

Vrienden, vriendinnen, na twee drukke weken, waardoor ik verleden week geen vangstbericht kon plaatsen, nu dan de berichten van afgelopen twee weken.

Kantvangsten

Ja, er kan veel veranderen in twee weken tijd en de vangsten blijven onvoorspelbaar. Als voorbeeld noem ik de Walcheren Cup waar alleen verenigingen uit Walcheren aan mee kunnen doen. Tijdens de grote wedstrijd van HSV Westkapelle, een kleine 4 weken geleden, was er tijdens prachtig weer geen of slechts 1 geep te vangen en afgelopen zaterdag werden er zeer veel gepen gevangen, de winnaar had er zelfs 25!! Over onvoorspelbaarheid gesproken…


De eerste week van oktober een mooi weekje doorgebracht in Denemarken. Vismaat Henk Broers toont hier de mooiste van de week; een gul van 73 cm…. 

Het gaat op de stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle steeds beter. Nog geen vangsten om hoera te roepen, maar de tekenen naar een prima najaar zijn er. Aan de ZBJ op zee worden alweer massaal scharren gevangen, dus die trekken vanzelf de kant van de monding van de Westerschelde op. Houd rekening met een top najaar wat schar en wijting aangaat!


.....Een spannende visserij op licht materiaal! Een halve meter boven de shad had ik een twistertje gemonteerd. Als er voedselnijd ontstaat kan het gebeuren dat er twee van die onderwaterluipaardjes op knallen. Het verticaalhengeltje kreeg er een kromme rug van… Groeten van Wilfred van Nunen.

Een week geleden werd er op zaterdag 2 november het Federatief Kampioenschap Zuidwest Nederland Zout gehouden. Geen informatie van of over uitslagen en/of verslag vanuit Sportvisserij Zuidwest Nederland tot nu toe op de website. De organisatie was zo/zo, fouten in de uitslag en met laag water de nummerbordjes aan de waterkant zetten met opkomend water is ook niet iets waar je warm van wordt, bordjes waren weggespoeld toen de deelnemers kwamen en er ontstond verwarring over de plaatsnummers. Kortom, verbeterslag nodig, zie Open Federatief Kampioenschap Noordwest Nederland, prima geregeld.


Hans de Vries met een mooie zeebaars en een schar tijdens de 4e EFSA competitiewedstrijd op zondag 3 oktober jl.

In de Waterweg is de gul gearriveerd. Leuke vangsten met als bijvangst zeebaars en bot. De botten worden dikker en de garnalen hebben de Waterweg inmiddels ook bereikt, binnen no-time de haken kaal en de wolhandkrab is zelfs te traag om de garnalen voor te zijn!

Amazonehaven vol ondermaatse vis, beter te mijden. Calandkanaal ook weer wat beter, wat grotere wijtingen en wat gul en steenbolk, soms een mooie zeebaars. Beerkanaal mooi zeebaarzen te vangen. Pier Hoek van Holland wordt ook wat beter, de aanlegsteiger halverwege de pier en de persleiding met palen van de opspuitlocatie is verdwenen, dus weer een pier als 15 jaar geleden!

Strand Hoek van Holland tot aan Kijduijn matigjes, wachten is op de wijting en de schar. Hoofden van de pieren van Scheveningen en IJmuiden redelijk tot goed. Op de pieren van IJmuiden wat schar en gul dat wordt gevangen. Stranden Groote Keeten, waar volgende week zaterdag het NK Kust wordt gehouden, redelijk vis met bot als hoofdmoot en zeebaars. Met een oostenwind en een naar noordwesten draaiende wind voor zaterdag even gissen wat de vangsten zullen zijn. Een hoop mensen gaan voorvissen komende week, dus het zal gezellig druk worden op deze stranden vanaf woensdag a.s. Allemaal veel succes gewenst!


Hallo vissers, door de goede vangsten van de laatste weken toch maar weer naar de noordpier gegaan. Deze keer was het toch wat minder qua vangsten door de straffe noordoostenwind die het water rondom de pier toch erg zanderig en dus troebel maakte. Maar rond het getij kon je in de stroming best nog een leuk visje vangen hoor!! De vangst bestond voornamelijk uit schar en bot.

Zo gezegd wat minder dan de laatste keer, maar toch wederom een leuke visje mee naar huis kunnen nemen. Het kan niet altijd super gegaan. We worden al weer verwend merk ik. Naast me zat Rik, de eigenaar van Rik’s hengelsport te Beverwijk. Maandag is zijn vaste visdag in verband met zijn hengelsportzaak.

Rik’s motto is ‘Wat je van ver haalt is lekker!’, zodat het lood je om je oren zoefde inclusief afhouders en pieren om aan de verre horizon te belanden in afwachting van vis. Rik ving ook een heerlijk maaltje bij elkaar en had zeker geen klagen. Jammer dat de wind voorlopig in deze hoek blijft hangen, want dat maakt de vangsten toch ietsje minder stabiel in tegenstelling tot een eerder vangstbericht wat ik af gaf, maar desalniettemin een heerlijk aantal uurtjes gevist. Vangze!!


Hallo vissers, had een aantal leuke berichten gehoord over zeebaarsvangsten vanaf het strand dus samen met vismaat Leon v/d Veen maar weer eens de stoute waadpakken aangetrokken. Helaas was er geen branding meer op de dag dat we gingen vissen dus dan heb ik er meestal weer een hard hoofd in.

En dat kwam uit helaas! Na 6 uur vissen wel diverse aanbeetjes gehad, maar die waren van platvis, geen echte ‘rondbuigers’ die je van een zeebaars gewend bent. Toch hadden we steeds het vertrouwen dat het kon gebeuren, dus de vispanning, de motivatie en het iedere 10 minuten verversen van het aas bleef aanwezig.

Het mocht niet baten, maar toch lekker gevist, hoe vreemd dat voor sommige ook mag klinken. De vangsten op mijn geliefde noordpier zijn stabiel en nog steeds goed te noemen, voornamelijk schar en bot, maar ook heel veel kleine gulletjes. Aanbeten genoeg dus. Visgroet van Lucky Luc Mom.

Bootvangsten

Grevelingen matig geweest afgelopen 2 weken, zal wel goed komen als wijting arriveert binnen een paar weken, dan is het weer bingo. Inschrijven voor het Penn Grevelingen Tournament loopt voorspoedig, geef je zo snel mogelijk op want vol = vol!!

Oosterschelde is prima, mooie botten en schar worden er gevangen tussen het onvermijdelijke kleine spul in. Noordzee weer zeer goed in de geankerde visserij. Zoals genoemd is het  Meerkkerk en ZBJ gebied hot, veel schar en al wat redelijk maatse wijtingen. Verleden week zondag met de EFSA voor de kop van de Blokkendam van Hoek van Holland gelegen en daar kwam van alles boven, van gul tot zeebaars en van schar tot bot.


Voornamelijk schar en bot, maar ook heel veel kleine gulletjes.

Kortom, mooie visserij zoals vanouds. Ook het gebied van de In dus Noord, iets noordwestelijker gelegen van de Blokkendam, biedt uitstekende geankerde visserij op hoofdzakelijk wijting en schar. Op de wrakken veel misère, wolken steenbolk en dikke makrelen voeren de boventoon, terwijl er mondjesmaat kabeljauw wordt gevangen.

Tot volgende week, Arthur


Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Over het weer niets te klagen, en de vangsten op snoek en baars ook niet, maar de gemiddelde vangsten op snoekbaars ronduit belabberd op dit moment.
 
Snoek - Landelijk gewoon veel meldingen van gevangen snoeken en opvallend veel meter-plussers, zowel slepend, werpend als zittend op doodaas. De rivieren zijn nog een uitzondering, daar zijn de snoeken nog bijna niet actief op dit moment, al begint de helderheid al wat minder te worden. Polders zijn ook weer wat gemakkelijker te bevissen daar hier de planten ook al weer aan het afsterven zijn en er weer meer ruimte voor de visser komt. Spinnerbaits en grote spinners heel goed momenteel op snoek. Verder op dit moment op alle kleuren te vangen.


Beste Total Fishing, het zijn niet allemaal metersnoeken die gevangen worden, en zeker niet vanuit de kant. Of dit strakke snoekje misschien later de metergrens nadert, dat blijft nog een vraag, maar wie weet? Verder nog een mooie snoek gevangen die in de stroming de flanken van de shad te verleidelijk vond en zijn kaken erin ramde. Groet, Sjak Kroet.
 
Snoekbaars - Heel weinig meldingen van grote aantallen, wel op zijn tijd een grote snoekbaars bij de meldingen. Werden er eens iets meer gevangen, dan alles op doodaas met een gemiddelde van 8 a 10 cm, kunstaas dus heel moeizaam. Wachten op koude nachten en dan komen de snoekbaarzen wel weer.


Beste TF, afgelopen week weer gevist op het grotere water en veel kunnen vangen. Geen monsters maar gewoon mooie en gezonde vissen. Het maakte vandaag niet zoveel uit wat je eraan knoopte, als het maar een fel kleurtje had. Groet, J. Iedema – Anjum.

Baars - Prima berichten in heel het land, en ook veel grote baarzen ertussen de laatste week. Alles met een rood of bruine kleur is top op dit moment op baars en ze zijn behoorlijk fel. Ook op plaatsen waar normaal niet veel baars wordt gevangen nu meldingen van gevangen stekelrovers. Wormen op de haak zijn ook prima vangers op baars en vaak zelfs nog beter dan het kunstaas (dus neem ook even een bakje wormen mee).


De meeste baarzen waren van dit slag, dus een mooie sport op de stekelrover.
 
Meerval, roofblei en winde - Duidelijk minder, maar wel op zijn tijd een groot exemplaar ertussen en dit vooral van de winde.
 
Het weer blijft nog redelijk en de nachten een stuk kouder, en dat is vaak weer heel goed om de snoekbaars actiever te maken. Ze zullen dan zeker weer wat strakker aan de bodem staan, maar zijn dan wel weer te vangen. Wissel veel af met bewegelijk kunstaas en een andere keer gewoon nagenoeg stil laten hangen.

Veel succes op de roofvissen en als laatste tip: laat je topstek eens liggen en zoek even een nieuwe stek op, dit omdat de trekperiode volop aan de gang is voor veel vissen en dan staan ze nog vaak verspreid op andere plaatsen en is de kans groter als je zelf ook wat meer op zoek gaat om bij de rovers in de buurt te komen.

Succes op onze Nederlandse rovers, Piet.



Barbeel - door Frans Vogels

Topweek qua barbeelvangsten, er werden er afgelopen week erg veel gevangen. Het mooie weer lokte veel barbeelvissers naar de stromende rivieren en zowel op de Waal als de IJssel werden naast grote aantallen ook erg veel grote barbelen gevangen!


Het ziet er naar uit dat ze zich winterklaar aan het maken zijn.

 
Alle meldingen spraken van dikke, gezond uitziende barbelen. Het ziet ernaar uit dat ze zich winterklaar aan het maken zijn. Toch is het aan te raden voor iedereen om de spullen nog niet op te bergen.


En voor diegene die eens een magnifieke aanbeet en dril wil beleven van een barbeel, nu is de beste tijd om dat eens te ondervinden. De barbelen zijn echt los, de vraag is nog hoe lang dit seizoen. Foto’s zijn allen IJsselbarbelen.

Groeten, Frans

Overige vangstberichten


Vriend Subwalk sterk in de finale! Ik heb wat af moeten zien de afgelopen dagen! Onze gestekelde vrienden zijn op dit moment volop aan het scholen dus in een ongelooflijke topconditie en…. dat is dan goed te merken ook! Binnen een tijdsbestek van slechts enkele uren verspeelde ik drie waanzinnige vissen omdat  ze gewoon te sterk waren.

En geloof me, ik heb al wat supervissen mogen drillen op mijn nieuwe Speedmaster voorzien van mijn altijd functionerende Twinpower volgespoeld met 15/00 PowerPro, een combi waar ik tot op heden zelden of nooit een vis heb verspeeld, maar dit jaar is het gewoon effe anders. Ook zijn de periodes waarin je de aanbeten kunt verwachten héél verschillend….


.... Zo krijg je de ene dag de een na de andere aanbeet, terwijl je de volgende dag moet blijven knokken voor slechts één aanbeet! Maar… juist dat maakt de zeebaarsvisserij zo interessant. Trouwens zoals ik enkele weken geleden al schreef, is ook de jig-twister combi dit jaar weer eens ijzersterk. Vooral de kleuren blauw- en groen-wit waren favoriet.


Natuurlijk was onze parelmoer gekleurde Gator weer niet weg te denken tijdens deze toch altijd weer unieke manier van vissen. Trouwens, vorig seizoen ving je vrijwel uitsluitend alle vis op XRSB 15 GO (green olive), nu was de XRSB15 S (zilver-zwart kleurig) verreweg favoriet!!

Ja, het is en blijft een fantastische visserij die iedere sessie weer vraagt om een andere aanpak en aasaanbieding! Tijdens de beurs in Utrecht geef ik op zaterdag 6 november om 13.00 uur een uitgebreide lezing met alle ins en outs over de zeebaarsvisserij van het afgelopen jaar. Misschien zien we elkaar daar wel! Stekelze, Joop.


Pascal met een prachtbaars vanuit de wateren van Bretagne.


Afgelopen donderdag met vismaten Cor en Roy naar de wrakken geweest. Het was erg moeilijk om een visje te vangen, we moesten erg ver weg….


.....Op zo’n 80 km uit de kant een wrakje gevonden met zeebaars erop, hier hebben we een paar uur leuk kunnen vissen. Groeten, Maurits - Fishing-Direct.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend met Roland wezen zeebaarzen. De dag begon wat taai, maar toen de zon begon te zakken wist Roland deze prachtige baars te vangen aan de bekende Sammy van Lucky Craft. Het leverde een prachtige plaat op…


....De verdere avond leverde nog tal van leuke vissen op, alleen van een wat bescheidener formaat. De gevangen zeebaarzen zwemmen weer vrolijk rond. Groeten, Chris & Roland.


De felle kleuren waren het beste. Gr. Harry.


Afgelopen dagen doorgebracht in Noorwegen en naast wat visserij tevens mogen genieten van prachtige natuur. Hierboven een aparte mossoort…


... Ook nog wat gevist en er kwamen enkele mooie vlagzalmen uit. Blijft prachtig die enorm kleurrijke vlag op die rug…


.... De herfst is al behoorlijk gevorderd en op veel plekken zit er al geen blad meer aan de bomen. De lagere struiken hebben nog wel blad en dan gelijk met de mooiste kleuren…


.... Prachtig grote meren met indrukwekkende luchten en zonsondergang. Heerlijk land dat Noorwegen! Groet, Jelle.


Na 13 jaar meervallen in het buitenland, nu de stap gemaakt naar het pionieren in ons land met dit 50 cm lange ‘monster’ tot gevolg. Wie het kleine… Groet, H. M.


Beste Total Fishing, hier nog iets aparts: een diamantsteur van 2,5 kg op een water in Noord-Brabant waar niemand het verwacht had. Groeten, Niek Langeraap.


De herfstkleuren komen massaal tevoorschijn.


Gevangen op de slick stick van fox rage, bijzonder omdat we op roofblei visten. Groeten, Martijn.


Hoi TF, dit keer geen barbeel, maar een prachtige winde van 53cm welke ik heb gevangen op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel op een 14mm miniboilie. Na eerst een heleboel brasems te hebben gevangen was dit een leuke bonusvis.

Omdat ik met de method feeder vis in combinatie met het zelfhaaksysteem, werd door deze vis het handvat van mijn hengel uit de haksteun getrokken en kon ik de hengel nog net grijpen. Een supervangst uit een super water. Groet, Ronald - www.barbeel.eu


Sander met een mooie graskarper van 86 cm gevangen te Middelharnis. Met vriendelijke groet, Mario.


Hier een foto van een mooie spiegel “den oude” op een najaarsgewicht van 19.8 kg. Deze werd aan de haak geprikt op een 20 mm “trio baits ” boillie in een snowman-presentatie…..


....M’n visbuddy Kurtje kon ook nog een spiegeltje verschalken van 11.6 kg. Groet, Sven Dierickx.


Twee nachten in Frankrijk met 15 karpers…..


De zwaartse vissen allebei 44 pond met de nieuwe FOX Armapoint xsc haken gevangen. Gr. Edwin.


De planten sterven af en de bomen verliezen hun blad.


Met dank aan vismaat Bart voor de mooie dag op het Gooimeer ondanks de tegenvallende vangsten.


Met deze baars van 43cm gaf ik mijn vader het nakijken. Gevangen op een jerkbaitje van 4 cm (hot toddy yellow fin) met de warme herfstzon in de rug. Groetjes, Niels van Nuland.


Hoi TF, hierbij wat vangsten….


.... van afgelopen tijd. Groet, Willem.


Rikard met een 48cm supervechter.


Mads met een 50cm+ baars.


Afgelopen zaterdag kwam er tijdens het vissen op snoek geheel onverwacht deze machtige baars in het heldere water tevoorschijn…


...Vuurrode vinnen, geen schubje verkeerd… een monument van een baars zeggen ze dan! Lengte 55 cm….wat een vis! Groet, Roger Grinwis.


De ochtendrijp liet zich in Noorwegen prachtig zien op het herfstkleurige blad.


Het maakte vandaag niet zoveel uit wat je eraan knoopte, als het maar een fel kleurtje had. Groet, J. Iedema – Anjum.


Hallo Total Fishing, deze snoekenbaars is trollend gevangen met een Illex musle diep 4 plus op de Bergese Maas. Met de vriendelijke visgroeten, Hans Leijtens.


Beste Total Fishing, de snoekbaars was deze week goed los. Hier één van de vele exemplaren die we vingen in de polder met doodaas onder een pennetje, wat overigens een zeer spannende bezigheid blijft. De formaten waren ook geweldig, tussen de 68 en 85 cm. Groeten, Daan.


Hallo medevissers, zondag een dagje naar het Gooimeer geweest. Prachtig mooi najaarsweer erbij! Niet super veel gevangen, maar toch nog een paar mooie vissen erbij. Vriendelijke groet, Roelf Peter Luyckx en Dirk de Jong.


Marc met een slanke maar mooie snoekbaars.


Hallo TF, afgelopen zaterdag met mijn maatje Ron wezen vissen op het ruime sop op snoekbaars. Een harde beuk op mijn hengel met als resultaat 97 cm. Mijn pr was aan diggelen!! Groeten, Alfons Schreuder.


Terwijl hier de paddestoelen nog volop staan, waren ze in Noorwegen bijna allemaal alweer vergaan. Op een enkeling na dan.


Beste Total Fishing, bij aankomst op de visplek ergens in Schagen, zag ik al een mooie snoek in het water zwemmen…


.....Na diverse pogingen heb ik de snoek uiteindelijk toch nog kunnen vangen. Met vriendelijke groet, R. Stroet.


Beste Total Fishing, het zijn niet allemaal metersnoeken die gevangen worden, en zeker niet vanuit de kant. Of dit strakke snoekje misschien later de metergrens nadert, dat blijft nog een vraag, maar wie weet? Verder nog een mooie snoek gevangen die in de stroming de flanken van de shad te verleidelijk vond en zijn kaken erin ramde. Groet, Sjak Kroet.


Beste Total Fishing, vrijdag wezen trollen in Aalsmeer. Na een uurtje klapte deze snoek op mijn Rozemeijer spinner…


....Ook voor Vincent, die voor het eerst mee was met snoeken, was het een mooie dag. Hij ving vier snoeken tot 60 cm en dat was op één dag al meer dan hij in zijn hele leven had gevangen. Groeten, Bram.


Groet vanaf de Groninger meren. H. M.


Srdjan is het polderseizoen weer mooi begonnen.


Hallo medevissers, zondag een dagje naar het Gooimeer geweest. Prachtig mooi najaarsweer erbij! Niet super veel gevangen maar toch nog een paar mooie vissen erbij. Vriendelijke groet, Roelf Peter Luyckx en Dirk de Jong.


Mads met een mooie herfstsnoek.


Een snoek van 102 cm, evenaring van mijn record. Met vriendelijke groet, Evert Kluitenberg.


Beste Total Fishing, afgelopen week een vrije dag gehad en wezen snoeken op de rivier vanaf de kant. Normaal vis ik met shads dichtbij de bodem, maar omdat het water helder was koos ik voor een jerkbait met luide ratel en ging daar relatief hoog mee vissen, ook boven diepere plekken…..


....Resulteerde in enkele mooie snoeken, snoeiharde aanbeten en heftige drills. Hoezo Ierse snoeken sterk? Ben daar ook geweest, maar de riviersnoeken in ons land vind ik nog wel sterker met spectaculairdere aanbeten….


.... Ik gebruik dan ook stalen leader van tenminste 40 cm met goede spelden en wartels. FC (fluorocarbon) jassen ze zo doorheen. De eerste foto was snoek van 112, de tweede 108 cm en de laatste rond 95, vocht wel erg hard. Vriendelijke groet, Jan Bouman uit Zwolle.


Gerard had met zijn eerste doodaas-sessie al meteen succes.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag wezen ‘proefvaren’ met onze nieuwe boot op de IJssel. Resultaat: 1 mooie roofblei (60cm), 3 windes, 1 klein snoekje en een paar baarzen. Op de foto Frans met een mooie, gezonde riviersnoek van 101 cm. Groeten, Marcel Bouwman - Lochem.


In Ierland zijn afgelopen week door visgids Ferdinand en zijn Nederlandse gasten weer mooie snoeken gevangen. Zo wist Michel ondanks zijn korte verblijfsduur zijn PR aan te scherpen met de vis op bovenstaande foto (96 cm)...


....Marco ving op de eerste dag bij Ferdinand in de boot meteen zijn allereerste metersnoek van zijn leven…..


...Visgids Ferdinand ving zelf ook een paar mooie vissen….


Wat is er mooier dan dit soort vissen vangen in zo’n mooie omgeving? Voor informatie over snoekvissen bij Ferdinand in Ierland, kijk op
http://www.pike-ireland.net


Beste TF, samen met mijn zoontje Nick (11 jaar) eropuit getrokken om achter de snoeken te zitten. Nick monteerde vakkundig een dode aasvis aan de takel en viste erg secuur. Terwijl ik werpend aan het vissen was met jerkbaits, stond Nick plotseling met een wel erg kromme hengel. De vis raasde als gek, maar Nick wist deze snoek perfect uit te drillen.

Het resultaat was maarliefst 105 cm en een best zware vis (kan je aan zijn gezicht zien…) Zijn eerste metersnoek, samen met papa in de boot. Heerlijk!! Daarna wist hij nog 2 snoeken bij te vangen en leerde hij papa zijn lesje wel. Ik had er slechts eentje… Via deze wil ik mijn zoontje van harte proficiat wensen met zijn eerste metersnoek! Welkom in de club Nick! Met vriendelijke groet, Peter Deflem.


Beste Total Fishing, na diverse visvakanties, afgelopen zondag eindelijk weer eens vissen met vaste vismaat Gerard. Hoewel het weer echt genieten was, besloten de snoeken de kaken stijf op elkaar te houden. Na ettelijke uren trollen en werpen tussen de planten, dook er ineens een grote schim op achter mijn shad, ook al zaten er erg veel planten aan de haken.

De dame in kwestie besloot niet toe te slaan, maar zich weer te laten zakken tussen de planten. Snel de haken vrijgemaakt en een kort worpje over de plek gedaan. Een mooie dreun was het gevolg. Na een korte, maar heftige dril mocht ik haar in het handvat pakken. Een schitterende 113 was mijn deel. Geen schubje verkeerd, al mooi dik en klaar voor de winter. Vriendelijke groet, Geert Fiolet.


Nadat eerst Pa Luc een snoek van 1,18m wist te verleiden, was het tijd aan zoon Brecht om zijn eerste metersnoek te vangen. Wat een vismaten toch….


....Proficiat mannen, en laat er voor de schipper volgende keer ook 1 zitten hè!


‘The Joker’ met een 114cm snoek. Gr. Mads


Weer een mooie snoek (1,07 meter) die een prachtig dril gaf op het Gooimeer. We komen ze steeds vaker tegen die dikke bakken, zoals Marc die er nog een van 1,21 meter had deze week, en dat slechts als bijvangst. Wat moeten de snoekspecialisten hier vangen? Groeten, Erik Stobbe 
www.eendagjevissen.nl


Beste TF, afgelopen weekend weer mooi gevist en niet zonder resultaat. Mooie gezonde, dikke vissen in de boot waaronder 2 mooie 90+ vissen en een dikke 80-er…


....Vandaag waren de Screaming Devils en Pikefighters veruit favoriet. Jelte Bouma was vandaag de Kapitein en bij deze bedankt dat je de mooie taluds weer voor mij hebt opgezocht!!! Op naar de volgende sessie! Gr. J. Iedema - Anjum.


Gerard had met zijn eerste doodaas-sessie al meteen succes.


Het werd even stil in de boot, zelfs spraakwaterval Leonard was in extase met deze prachtvis. Groet, Nico Smits.

Deze week de nominaties voor de winde van Ronald, de baars van Roger, de snoekbaars van Alfons en de snoek van Nico en Gerard. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -