Actuele Vangstberichten tot dinsdag 12 juni 2012


... tot dinsdag 12 juni 2012

We kunnen wel zeggen dat het een zeer goede start van het seizoen is geweest de afgelopen weken, maar met het terugvallen van de tempratuur was het toch weer wat minder. Voor de komende week ziet het er weer gunstiger uit!


Kleine rakker liet zich zomaar eventjes zien. Foto: Willem.

Lekker zeetje afgelopen zaterdag!

Zo, weer een topweek geweest met helaas de laatste dagen van de week veel wind. Vooral zaterdag was het bal met een harde zuidwester, maar gelukkig was het niet koud.

Kantvangsten
Zeeland, land van de geep: ook verleden week weer mooie aantallen geep gevangen. Stranden Vlissingen tot aan Westkapelle redelijke visserij, baarzen en wat platvis, in de avond en nacht wat tong, nog niet overdreven veel.

Zaterdag de 2e wedstrijd gevist van de Penn Korps Competitie aan de stranden tussen Westkapelle en Domburg. Zoals ik al zei, veel wind, maar er kon toch een redelijk visje gevangen worden. Zeebaars, wat schol en bot, en zelfs een mooie harder werd er gevangen door Rico ’t Mannetje.


Rico ’t Mannetje met een fraaie harder tijdens de 2e Penn Korps Competitie-wedstrijd.

De mannen van De Zeebaars wonnen deze wedstrijd, gevolgd door het korps van Bergs Fishing team en het BD store /DAM Team. In de algemene rangschikking gaat het BD store/Dam team aan de leiding voor het Greys team en HSV de Zeebaars.

Minder prettig was het ronduit asociale optreden van de windsurfers en plankenisten; er was geen redelijk overleg mogelijk over een plek waar ze veilig konden vertrekken en landen. Dat er geen klappen zijn gevallen siert de sportvissers, maar hier moet in de toekomst rekening mee worden gehouden.

Maasvlakte 2 redelijk geweest verleden week met leuk zeebaars en wat platvis Havens Europoort goed met nog leuk schar en zeebaars. Ook de geijkte stekken geven redelijk zeebaars. Fint doet het prima in de Waterweg, tong redelijk, veel bot en wat paling.

 
Mooie zeebaars voor Cees Ottens van het Hengelhuis Maasluis-korps tijdens de 2e Penn Korps Competitie-wedstrijd.

Stranden Hoek van Holland naar Kijkduijn redelijk, bot en zeebaars de hoofdmoot. Zaterdag as. een wedstrijd georganiseerd door de Zeenaald, info op www.zeenaald.nl. Vissen van 10.00 tot 14.00 uur, verzamelen in De Pionier. Vissen voor het goede doel in de Dintelhaven, het smalle stuk, dus waar geen vogels broeden. Ik zet dit er maar even bij om te voorkomen dat er weer wilde verhalen gaan ontstaan en er weer lange discussies volgen met flora- en faunabeheer.


Woelig zeetje.

Bootvisserij
Prima, wrakvisserij prima, makreelvisserij goed en de geankerde visserij nog steeds grandioos. Vooral veel schar en al redelijk tong. Gladde haaien komen ook al redelijk boven water. Oosterschelde matig, veel groen. Grevelingen lastige visserij, ‘s avonds het beste.

Korte berichtgeving deze week, volgende week weer wat uitgebreider!

Veel visplezier de komende week! Arthur.

Er moest gemiddeld genomen wat harder gewerkt worden op vele wateren voor de roofvissen, maar in het algemeen nog niets te klagen.

Watertemperatuur op veel plaatsen weer wat gezakt. Voorbeeld Maas vorige week net boven de 20 graden en afgelopen week rondom 18.5, en dit vaak door de koudere nachten en hoeveelheid water die is gevallen.
Afkoeling en veel water heeft vaak invloed op de vangsten, al moet ik zeggen nu het weer een paar dagen normaal is. Vooral gisteren weer goed werd gevangen (vooral snoekbaars).


Luidkeels werd er alarm geslagen.
 
Snoek - Nog even en er mag officieel op ESOX gevist worden. Afgelopen week (vooral de eerste dagen nog) mooie meldingen van snoek waaronder diverse meter+ vissen. Grote shads maar ook opvallend wat vissen op doodaas. Haring en grote kolblei vaak toppers op dit moment. Wel hoor je op veel plaatsen dat er veel minder nazwemmers zijn die men ziet tegenover afgelopen jaar (helder water?).
 
Snoekbaars - Was vaak iets meer sprokkelen, maar vooral gisteren op enkele plaatsen topvangsten van deze stekelrover. Slepend op pluggen en driften met shadjes prima vangsten. Liggen alweer wat dieper deze rovers, dus je kunt ze eigenlijk overal verwachten. Dus blijven zoeken. Ook enkele meldingen van 90+ snoekbaarzen.


Mooie snoekbaars voor Hans.
 
Baars - Duidelijk minder meldingen van de baarzen. Wel op veel plaatsen dat ze tegen je aas blijven tikken en tot aan de voeten meezwemmen, maar vaak niet tot een aanbeet over gaan.
Bladpilkers nog vaak het succesvolste op deze baarzen en dan de donkere kleuren die meer vis opleveren.
 
Roofblei en winde - Geregeld tussen de vangsten op andere vissen door, en dit vooral met het slepen met kleine plugjes. Diverse 50+ bij de vangsten van windes.


Dit is is waar sportvissen voor staat.
 
Meerval - Ook weer wat meldingen tot 160 cm vissen, maar nagenoeg allemaal meldingen van 5 tot 8 uur in de morgen.
 
Het weer blijft een beetje kwakkelen, maar het water is weer goed ingesteld op de situatie dat het bijna elke dag wel regent, en daardoor kon het aankomende week wel weer eens heel goed zijn, dus wegwezen en achter de roofvissen aan!

Succes en met roofvisgroet, Piet.

De afgelopen week werd er wisselvallig maar wel goed barbeel gevangen. Op zowel de Waal als de IJssel werden op sommige stekken grote aantallen gevangen. Stekkeuze bepaalde daarin veel, maar ook de dagkeuze… Op zaterdag waaide je stiek uit de broek, terwijl het op zondag weer heerlijk vertoeven was aan de waterkant.


Niet alleen de grote rivieren, maar ook de Limburgse rivieren komen weer op gang, ook daarvan een paar mooie vangsten van 70+ barbelen.


Harold Zeebregts, Waalbarbeel.

Over het algemeen was het deze week een pellet die voor de vangsten zorgde. Diverse smaken passeerde de revue en op de meeste werd gevangen.


Dirk Gebben, Waalbarbeel.

De watertemperatuur is weer stijgende, vorige week verloren we dik 4°C, nu staat hij weer mooi op 19°C. Het komende weekend ziet er erg gunstig uit met veel zon. Dat zal voor extra vangsten zorgen. Ook is de gesloten tijd in de omringende landen weer voorbij zodat daar ook weer gevist kan worden op barbeel.

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


Deze week mooie gullen gevangen op klein wrakje niet eens zo ver uit de kust. Tom de Bruijn.


Mooie skate voor Mark.


Dit is mijn eerste zeebaars van het seizoen, maar ik had het geluk dat het wel meteen een vis van 78 centimeters lang was! Wat zijn het toch prachtige vissen. Jeroen Eijssens.


Een drukte langs de waterkant.


Ook deze week was er weer een gouden kanjer bij. Net iets anders dan de vorige, maar wel goed voor 11 kg, maar dan zonder vlekje. Ze lusten er alle de bollen van Gulp Carp van met name de Tuna Spice. Bedankt JRC. Groet, Jefke Distra.


Hey Total Fishing, het was me toch gelukt! Na een kl*testart van een echte baaldag maakte deze mooie, bijna leder van 22.4kg mijn dag goed! En wat nog mooier was, ze bleven maar komen! De eerste run kwam om 22.30 uur en de laatste stopte zondagmorgen om 06.30 uur. Het was een topssessie van 20 runs waarvan ik er 15 kon verzilveren met deze als geweldig resultaat. He made my day! Prettige dag nog! Jefke Distra.


Beste Total Fishing, ondanks een grote vis die van de haak rolde toch een mooie avond beleefd aan de waterkant. Deze foto heb ik genomen na een hevige regenbui met zonsondergang. Hij leek me best de moeite waard. Groet, Dennis.


Mooie barbeel voor Benny. Voor meer kijk op
www.roervissen.nl


Hallo TF, afgelopen zondag ben ik met mijn vader meegegaan om op barbeel te vissen. Eindelijk kon ik ook eens meemaken wat een barbeel vangen is en had ik best wel moeite om de hengel rechtop te krijgen. Maar ik slaagde er eindelijk in om de barbeel over het schepnet te slepen zodat mijn vader hem kon scheppen…


...Dat was wel een opluchting, want ik kon bijna niet meer. Wat zijn die vissen sterk zeg. Nadat de barbeel was bijgekomen in het net ging hij mee op de onthakingsmat en meetplank en daar zagen we dat de barbeel 63cm lang was. Voor mij mijn record vis en hopelijk vang ik er nog meer….


...In totaal hadden we 7 barbelen gevangen op deze zondagochtend, volgens mijn vader een fantastische vangst. Een compleet verslag is te lezen op
www.barbeel.eu. Groetjes, Joeri.


Hij nam even de tijd om te poseren. Groet, Piet.


Beste Total Fishing, 2 windes gevangen op een drijvende korst tijdens een mooie avondsessie….
 

...Groetjes, Jöran en Ann-Christin van Ingen.


Stiefmoeder? Groet, Johan Caneel.


Hans pakte nog een sterke roofblei.


Beste Total Fishing, zaterdagochtend om 5 uur in de boot. Het was onstuimig. Harde wind, af en toe een stevige bui en een flinke stroming. Ondanks het slechte weer zaten we voor 12 uur in de dubbele cijfers. Vrijwel alles op kleine pluggen. Favorieten waren de eendelige Pike Fighter Junior en de Rapala Xrap Deep Minow, kleur rood. Op de laatste wist ik deze mooie 70’er roofblei te strikken. Groeten, Danny Sin


eerdere 70+roofbleien konden op de gevoelige plaat gezet worden door verschillende vissers, met  Freek Janssen’s  80+exemplaar als kers op de taart!!Met vriendelijke groet, Rob -
www.roven.nl.


Wat een prachtige kleuren.


Ook werd er door Jo weer een dikke 199cm meerval gevangen, ditmaal vanuit de boot. Volledige verslagen weer leesbaar op de site. Met vriendelijke groet, Rob -
www.roven.nl.


Ma heeft het maar druk met al haar jongen.


Beste Total Fishing, hoeveel geluk heb je als je een week gaat snoeken in Zweden en de eerste vis die je vangt in de week is deze forel? Heel veel…


... Alhoewel we vooraf hadden besloten elke gevangen salmonide op de bbq te gooien, konden we dit niet over ons hart verkrijgen en hebben we deze beauty teruggezet. Erg leuk was ook dat vismaat Wouter zijn eerste meter ving! En wat voor één. We kunnen niet wachten tot volgend jaar. Mannen, bedankt! Geert Fiolet.


Beste TF, afgelopen week nam ik mijn vriendin Ellis mee op de boot. Het is algemeen bekend dat dat erg gevaarlijk is. Ze ving dan ook direct een mooie PR, een baars van 37 cm. Groeten, Simon Torenbeek.


Hallo TF, ze zijn niet allemaal even groot, maar mooi blijven ze!! Groeten, Twan van Berkel.


De PML Prostaffers zijn weer op pad geweest om de nieuwste Strike Pro-pluggen (Bobcat) in de praktijk aan de tand te voelen… de resultaten waren zeer goed en…


...er werd menig mooie baars en snoekbaars op deze nieuwe pluggen gevangen. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Een drukte van jewelste in de klimop, alleen de volgende dag was het nest leeggeroofd. Wat is de natuur tocht hard. Groet, Willem.


Hoi TF, afgelopen zaterdag met mijn pa richting Waal gereden om vanaf de kant achter de snoekbaarzen aan te zitten. Een ochtend met harde wind en een moeilijke visserij resulteerde toch in 6 vissen, waaronder de eerste snoekbaars ooit voor mijn vader. Knetterharde aanbeten, hartstikke gaaf! Cheers, Tim.


Mooie glasoog voor mijn gast. Groet, Johan.


Hoi TF, afgelopen zaterdag met mijn pa richting Waal gereden om vanaf de kant achter de snoekbaarzen aan te zitten. Een ochtend met harde wind en een moeilijke visserij resulteerde toch in 6 vissen, waaronder de eerste snoekbaars ooit voor mijn vader. Knetterharde aanbeten, hartstikke gaaf! Cheers, Tim.


Mooie snoekbaarzen op deze nieuwe pluggen gevangen. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Niet bepaald moeders mooiste voor Eric!!!..


... Groetjes, Dirk


Mijn buurman belde dat er grote karpers onder de brug zwommen, maar ze negeerden de aangeboden korst volkomen. Toch maar even de zeebaarsstok uit de auto gepakt en in serieus drie worpen deze zoete stekel en vervolgens leuke snoek gevangen. Allen op een Culprit rainbow trout. Groet, Branko Groenewegen.


Beste TF, ik had een tweedaagse cursus op superlocatie aan Loosdrechtse plassen. Werk dus. Maar toch de dropshot en paar Slugs meegenomen om ‘s avonds even te gooien. Vang ik 2 stekels rond de tachtig!! Kersen op de taart, want die had ik niet verwacht. Groeten Twan van Berkel.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag voor het eerst aan het verticaalvissen geweest. Leverde deze mooie vis op van 100 cm. Groet, Andre Westerhof.


Beste Total Fishing, Hierbij een mooie snoekbaars van een ochtend trollen met de Wild Eye Seeker Shad van Storm. We vingen deze ochtend zes vissen waaronder deze prachtige vis. Met vriendelijke groet, Peter Urscheler.


Man en vrouw beekjuffer.


Beste TF, ik had dinsdag 5-6-12 tot 12 uur school, dus ‘s middags genoeg tijd om te vissen. En dat heb ik ook gedaan, met een spectaculaire manier: een antiwier kikkerkunstaas met een zelfingebouwde dreg (ik had heel veel lossers met dit stuk kunstaas) die door de wateroppervlakte gaat. Ik heb gevist in een sloot bij mij in de buurt. Na al een heel stuk te hebben gebanjerd, en al een aanbeet te hebben gehad, knalt er een klein snoekje van 43 cm op.

Op de terugweg ving ik nog een snoek van 68 cm, ook op het kikkerkunstaas. Toen ben ik nog even naar het Overijssels kanaal geweest, waar de sloot in uitkomt. Daar had vismaat Tom nog een snoek eraan gehad, maar gelost. Ik gooi er een shad met rood staartje op en ik van de snoek: 76 cm en heel dik. Tom moest naar huis, ik was nog even verder gegaan en ving in hartje Lemelerveld nog een snoek van 70 cm, die 2 keer toehapte voordat ik hem/haar kon haken, ook op de antiwier-kikker.


De volgende dag had ik weer gevist en voor de gein mijn Bull-dawg naar de plek gezwiept waar ik de dag ervoor die snoek van 70 cm haakte. En raad eens: er knalt een snoek op. Eenmaal op de kant blijkt die óók 70 cm te zijn, en dezelfde beschadigingen te hebben (snee linkerborstvin, rode plek achter op de kop en snee staart vin). Het was gewoon dezelfde!!! Groet, Tim Leferink.


Beste TF, na jaren anoniem op jullie site meegekeken te hebben, werd het tijd om zelf eens een bijdrage te leveren aan jullie site ;=) Beginnersgeluk of niet? Dit weekend mijn partner voor de eerste keer meegenomen op de roofvis.

Na 15 jaar vissen moet ik toegeven dat ik haar ‘beginnerstechniek’ afgekeken heb vandaag (schaam-bloos). Ze sloot deze zonnige zaterdag af met maar liefst 5 snoeken! Daar stond ik dan met 1 baarsje… Deze foto van haar allereerste snoekvangst ooit wilde ik jullie niet onthouden. Warme groet, Wouter Cichowski.


Beste Total Fishing, deze week tijdens het baarsvissen met een Mepps-streamer op 40 cm water een snoek van 69cm gevangen. Op een dropshothengeltje met 0.08 lijn toch wel leuk! Volledige verslagen weer leesbaar op de site. Met vriendelijke groet, Rob -
www.roven.nl.


Woensdag was ik nog even met Timur werpend gaan vissen…


...Er waren niet veel vissen bereid om mee te werken, maar naast wat volgers vingen we een paar…


...snoeken op de Rumble. Groet, Bart en Timur Mylle.


Hallo TF, 94 cm vanuit de bellyboot! Groet, Auke.


Mijn buurman belde dat er grote karpers onder de brug zwommen, maar ze negeerden de aangeboden korst volkomen. Toch maar even de zeebaarsstok uit de auto gepakt en in serieus drie worpen deze zoete stekel en vervolgens leuke snoek gevangen. Allen op een Culprit rainbow trout. Groet, Branko Groenewegen.


Beste TF, net terug uit Zweden waar ik met vismaat Lodewijk Harmeling…


....een fantastische week heb gehad. Erg veel snoek gevangen met als grootste 103, 108 en 115 cm.


Het verslag is te lezen op
www.peakbaits.nl. Groeten, Simon Torenbeek.


Erg leuk was ook dat vismaat Wouter zijn eerste meter ving! En wat voor één. We kunnen niet wachten tot volgend jaar. Mannen, bedankt! Geert Fiolet.


Hoi TF, mijn eerste snoek in het nieuwe seizoen gevangen op de Bössel XL op de Maas. Gelijk een nieuw pr 119cm supersterke vis. Groet, Rene.


Ik mocht aan het begin van het seizoen een knoepert van 117 cm landen! Ik zag de beste vis zo achter m’n jerkbait aan zwemmen. Groet, Jeroen Eijssens.

Dit is mijn eerste zeebaars van het seizoen, maar ik had het geluk dat het wel meteen een vis van 78 centimeters lang was! Wat zijn het toch prachtige vissen. Jeroen Eijssens.

Deze week de nominatie voor de zeebaars van Jeroen, de roofblei van Freek, de bruine forel van Geert, de snoekbaars van Jesse, Roel en Casper en tot slot de snoek van Simon. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -