Actuele Vangstberichten tot dinsdag 12 januari 2010


... tot dinsdag 12 januari 2010

Door barre kou, gure wind, weinig open water en onbruikbare trailerhellingen een week met weinig vangstberichten. Toch zijn er nog enkele ‘diehards’ op uit getrokken, zelfs met de bellyboat. De natuur heeft er een zware dobber aan en vooralsnog ziet het er niet naar uit dat de temperaturen omhoog zullen gaan.


Verstoord in zijn winterslaap? Foto: B. Bokkers.

Zout - door Arthur van Tienen

Brrrr, niet echt lekker geweest de laatste week en niet echt een weekje om te zeggen “ik ga eens lekker vissen voor de lol”, maar ja, de echte bikkels stonden gewoon aan de waterkant of op de boot en probeerden er een visje uit te sleuren.

Kantvangsten

De vorst gaat haar tol eisen en de wijting vertrekt naar dieper water omdat de garnalen en de kleine aasvisjes het te “koud onder de vinnen” krijgen en alleen de schat die meer een wormenjager is doet het nog steeds vrij aardig. Vooral vanaf de pieren en dammen. Bot is ook relatief goed te vangen en vooral de grote dikke zijn goed aanwezig. De avonden brengen aan de stranden de meest vis op. De pieren en kanalen zijn ook overdag goed te noemen.

Zeeuwse stranden bij Vlissingen tot aan Westkapelle het meeste schar en wat bot, ook hier is de wijting nagenoeg weg. In het Europoortgebied blijft het leuk vissen. Beerkanaal, Caland Kanaal, Dintel en Amazone haven bieden altijd wel een oppertje om uit de wind te vissen in deze koude tijden. Zondag 24 januari organiseert SVV de Slufter de Slufter Beach caster Cup en deze wordt zoals ouderwets vervist in het Calandkanaal, voor meer info zie www.svvdeslufter.nl.


Gevist op het BP Europoort terrein (Beerkanaal). Echt iedere 5 minuten hadden we wel een aanbeet, m.u.v. stilstaand tij, dan duurde het soms 15 tot 20 minuten. Veel steenbolken, een stuk of 40 zeker, 5 mooie maatse scharren, 1 bot, diverse mooie gullen en wijting maar ook kleine wijting, 3 zeebaarsjes waarvan 1 maatse, een zeedonderpad en…..


...... 2 kabeljauwen van 63 en 65 cm… resp. 6 en 7 pond. Groeten Rene Monster, Ko Pikkaart en Jeroen Brand.

Bootvangsten

Oosterschelde redelijk met mooie scharvangsten, Westerschelde idem alleen met wat meer kans op gul. Spijkerplaat is een lekker stekje voor leuke visserij. Grevelingen afgelopen week leuke visserij geweest met mooie aantallen wijting, wat dikke schollen en verrassend veel dikke winterbotten en zelfs weer een tarbot.


Winterse omstandigheden op de boten op de Grevelingen.

Het verslag van het op zaterdag verviste Penn Grevelingen Tournament is opgenomen op de hoofdpagina van deze site. Wrakvisserij slecht, de gul zit nog haast niet op de wrakken maar dat kan niet lang meer duren, februari is meestal een topmaand dus houd de haken scherp! Ankervisserij op de Noordzee ook al iets minder maar dikke scharren zijn er op de bekende ankerplaatsen nog in overvloed

Tot volgende week, Arthur.

Overige vangstberichten:


Tijdens het snoekbaars vissen zagen PML Pro Staffers Kris en Koen vis jagen aan de oppervlakte….


.... Na het werpen met shads en poppers vingen ze tot hun verbazing heel veel harders. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Waar het water nog open is zijn ook grote hoeveelheden watervogels te vinden. Foto: B. Bokkers.


Best mooi hoor, maar van mij mag het zo snel mogelijk weer gaan dooien. Foto: Jelle


Zelfs de weinig kieskeurige meeuwen hebben het moeilijk. Foto: Don van Rijswijk.


Waar gevoerd wordt heerst chaos. Foto: Jelle.


Foto: Don van Rijswijk.


Vandaag op de terugweg van het werk even langs het kanaal gereden, hier zag ik afgelopen week nog een klein stukje water wat niet bevroren was.


Enorm veel meerkoeten, maar erg bang voor de camera. Groet Björn.


Hallo, eindelijk tijd gehad om wat foto`s uit te zoeken van een vistrip in Canada…...


....... waar de vis nog in overvloed aanwezig is en…..


..... om het nog even warm te krijgen is er ook nog een enthousiast filmpje bij steuren sleuren in Canada. Groetjes Vlieto.


Winterstilleven.


De fotograaf wordt in dit geval als vreemde eend gezien.


Er zijn nog een paar stekken open in de polders. Gr. Jan.


De wulpen zoeken binnendijks in grote groepen naar voedsel.


Nog een dagje….


...... met de belly op het water geweest….


..... Gr. Marc.


Beste T.F. Een dagje verticalen…..


...... met Mario en Dennis…...


..... Gr. Johan


Beste redactie, tijdens de jaarlijkse Baron Marine Visdag wist onze Audrey haar eerste ooit, maar ook grootste snoekbaars van de dag te vangen. Maar liefst 74 cm. Ook een baars van 45 cm wist ze te verzilveren. Proficiat Audrey. Op naar een volgende visdag. Gr. Chris.


Beste T.F. We zijn de met z’n vieren wezen vissen op snoekbaars vanaf de kant en in de avond gingen we door naar Europoort voor een gulletje. Was een harde visserij. Zowel op snoekbaars als gul. Hierbij een foto van een mooie snoekbaars, de gul was die dag niet te vangen Gr. Johan.


Best mooie snoekbaarzen in deze periode. Groet Piet.

Deze week de nominatie voor Audrey met haar eerste snoekbaars! Van harte gefeliciteerd!



Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -