Actuele vangstberichten tot dinsdag 12 februari 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 12 februari  2008

We schrijven half februari 2008, maar het lijkt meer op de eerste week van april, zo mooi is het weer en zo heerlijk de eerste zon die blijft schijnen zo het lijkt. Je ziet, ondanks de oprukkende griepgolf, de meeste mensen er gewoon vrolijker van worden en dat geldt ook voor veel vissoorten die ondanks dat we nu in hartje winter vertoeven, aardig bijtlustig blijven. Het gaat weliswaar gepaard met bijtperiodes maar er wordt nog steeds veel gevangen.


10 februari 2008; het lijkt wel voorjaar… 

Zout door Arthur van Tienen
Geen berichten van Arthur ivm vakantie


Gewoon een mooie foto heel ver op zee , vandaag met twee boten de zee op geweest hier , Johan  en  Maurits .....”


…...Eindelijk mooi weer waar we zolang op hebben gewacht dus  de zee op geweest ,(zondag)  met mooie zeebaarzen en dat voor februari.  Ook een mooie klus gul gevangen gewoon een super dag…..


….Hier Peter met een mooie 80+ er prachtig toch. Gr. Peter van de Oever….


Martin trof dit aan op het strand van Scheveningen. Wat “draadresten” van een beroepsvisser zo te zien…

Witvis door Willem Stolk
 De weergoden zijn met ons… Wat een lekker weer zeg. Massa’s vissers trokken er op uit – naar diverse wateren. Zo’n zonnetje doet wonderen, maar helaas waren de vangsten niet overal goed.
Maar er zijn altijd uitzonderingen…

Rivieren
Er wordt veel water afgevoerd. Op de Waal waren diverse mensen al aan het ‘driften’. Tussen de kribben visten onder andere Gert en Levi nabij Druten met de matchengel. Helaas vingen ze slechts een paar vissen. Ze hadden gehoopt op een net windes, want die komen vaak als eerste op het ondiepe als het warmer wordt.

Ook Leo Wouters kon ze niet echt te pakken krijgen – hij ving ook slechts enkele vissen met de bolo.
Op de IJssel stroomde het ook flink – ook hier volop afvoer. Met de feeder is hier plaatselijk erg goed gevangen, maar dat is op de IJssel het hele jaar door wel mogelijk. Op de Maas was het niet echt goed. Bert en Karel van Veen vertelden ons, dat ze een hele dag hadden gevist en slechts drie vissen hadden gevangen.

Spakenburg
“Vandaag ben ik even gaan kijken in de haven van Spakenburg. Er zaten wel wat vissers maar echt druk was het niet. Gisteren was er een wedstrijd op de steigers met heel veel deelnemers. Volgens de berichten is er bijzonder goed gevangen. Ook vandaag vingen de vissers die er zaten erg goed. Veel voorn, maar ook brasems. Er werd zowel kort onder de kant gevist als wat verder met de bolognesehengel. Overal werd vis gevangen. Aldus Jaap van Dijk.

Al met al dus wisselende berichten. Maar het afgelopen weekend hebben heel wat vissers een rood bolletje ‘opgelopen’…

Roofvis door Piet Driessen

Zonnebadend aan het water afgelopen weekend met dit zachte zonnige weer, en zo kunnen de verschillen dus zijn hier in Nederland. hoe was het met de vangsten dan? Nou die waren redelijk moet ik zeggen.
 
Snoekbaars werd overal in het land redelijk goed gevangen en daar bedoel ik mee mooie aantallen en ook diverse grote vissen.De verticaal vissers konden zich goed concentreren omdat het bijna windstil was op vele wateren, en dan komt alles veel beter door natuurlijk en is de concentratie ook nog vaak een stuk beter en daar gaat het vaak ook nog om. Ook was het aas wat gebruikt werd divers dus shads en doodaas scoorde wederom goed, opvallend veel grotere snoekbaarzen op bruin-wit afgelopen week.
 
Snoek wisselende berichten uit het land. De doodaas vissers moesten overal in het land hard werken voor wat vissen, en een enkele aanbeet op een dag moest de dag vaak goed maken op de snoek.Die vissen die gevangen werden waren wel vaak van zware kwaliteit en respectabele lengte. Grote dode voorns scoorde afgelopen week het beste, en dat was wel opvallend onder de meldingen. Ook wat meldingen van snoeken die mee zwommen met het binnen halen van het aas, maar verder geen interesse hadden. polders en kanalen redelijk actief maar duidelijk kleinere vissen daar.
 
Baars ook weer wat meer meldingen en nu ook weer van kleinere baars en dat is altijd een goed teken dat er weer wat meer vis gaat trekken op de plassen en kanalen. ook enkele meldingen van mooie 40 plus baarzen. Shads met felle kleuren duidelijk de voorkeur afgelopen week.
 
De zon gaat een paar dagen wat minder worden maar komt tegen het weekend weer terug zijn de verwachtingen, dus lekker blijven gaan natuurlijk het mag nog een 6 tal weken op snoekbaars en baars en over een 2 tal weken krijgt de snoek 3 maanden rust. Succes op de rovers.


Deze 70 + snoekbaars werd op 4 meter diep gevangen door  Peter v.d Laan


“Beste T.F.
Afgelopen zaterdag vanaf de kant een nieuw P.R. 109 cm met de good old Mann minus-1.
Met vriendelijke groet,Ted Spanjer, Vlissingen


 “Mooi gevist en mooie snoeken gevangen en….. “


...Totaal de tijd vergeten en in een ondergaande zon naar de traillerhelling terug.Prachtig toch…”


“Hein laat een plug onder de duiker door drijven in de hoop dat er bij het terugvissen een snoek op zal knallen. Je ziet de geel/groene plug al aan deze kant van de duiker drijven.

Op de foto is goed te zien welke kant de stroming op gaat in beide beekjes. Het kleurverschil van het water laat dat duidelijk zien. Gr. Eddy


” Vrijdag de hele dag met de boot gevist. ´s morgens 2 snoeken gevangen waarna het een groot gedeelte zeer stil was met de aanbeten. Dat had ik ook al verwacht met dat zonnige weer. Ik hoopte dat ze tegen de avond (als de zon weer wat ging zakken) weer gingen bijten. En dat klopte uiteraard.

Het leek wel of ze overal weer onder de boten vandaan kwamen, want ik ving tussen 16.30 en 18.00 uur 9 snoeken. Het stomste was dat ik zeker wist dat er snoeken in de havens lagen, maar wist ze eerst niet te verleiden. Als laatste heb ik de swimbait van Spro eraan gehangen en dat was de juiste keuze. De ene snoek na de andere knalde erop en ze waren allemaal moddervet.

Ik denk dat ze over een paar weken beginnen met paaien, maar het (ondiepe)water is nu nog veel te koud.   Mijn dagtotaal kwam hiermee op 11 vissen tussen de 65 en 86cm. en de nodige missers en lossers.  Ik had deze keer geen vismaatje om foto´s te maken, daarom maar een paar close-ups. Gr.  Eddy. 


 
 “Op 3 februari 2008 een snoek van 95 cm,  op een plug , vol met  kuit. Djurre Sijtsma ”


 “Geachte Total Fishing,
Het snoekseizoen loopt bijna ten einde. Vismaat Martin liet zaterdag zien dat je op dagen met veel zon en zonder wind ook grote snoek kan vangen. Deze was 1.10 cm.
Groeten, Rubenski”


 “Deze snoek pakte Jan Iedema op een ratelaar”


“Roofblei mag dan bekend staan als “zomervis”; gezien de milde temperaturen van de voorbije weken zou er al best eens een wakker kunnen zijn!

Met die hoop liet ik een Aruku rammelaar van 8,5 cm. rustig door de stroming zwemmen. De eerste worp leverde meteen een rake klap op! Met deze dikke Aspius als dader. Groeten van Wilfred van Nunen.”


“Slippertje voor slider!.....“


 „....Mijn eerste snoek!  Groetjes van Margriet“


 “Dionne probeerde het eens op de winterkarper; met succes!”

 
 “Hallo Total Fishing,
Op 4 en 5 feb ben ik wezen vissen met mijn maat Sjors. Wij komen van Zuid-Limburg en op de grens van Zuid-Holland en Zeeland is nu eenmaal veel meer viswater dan bij ons. Wij hadden Gio Scalia als roofvisgids ingehuurd om een vliegende start te maken op al dat water en om te leren vissen met rubber. Wij vissen normaal met pluggen al slepend en werpend.

We hadden al vaker met rubber geprobeerd echter zonder succes. Na deze twee dagen hebben we echter het volste vertrouwen in rubber. Op maandag (4 feb) hadden we zeven snoekbaarzen op het Volkerak. Naar onze begrippen veel vis. Volgens de gids een magere dag.

Op dinsdag (5 feb) op de Merwede wezen vissen. Dit leverde 21 vissen op. 16 snoekbaarzen en 5 mooie grote baarzen. Alles op rubber van +/- 15 cm met zware loodkoppen (25+ gram) om goed bodemcontact te houden. Tegen het einde van de dag wou mijn maat perse in de jachthaven proberen, omdat we in zuid-limburg erg goede ervaringen met dit soort stekken hebben. De haven bleek maar 2 meter diep. Toch hebben we hier vier van de vijf baarzen gevangen. Een mooie afsluiting van deze visdag.

Op de foto zien we mijn maat Sjors (links) en ik met twee mooie baarzen van 48cm resp. 45 cm uit de betreffende haven.Groeten, Michel ”


“Hallo Tf,
Afgelopen zondag, tijdens het NKS een baars van 47cm gevangen.
Met vriendelijke groet, Bas Rosenboom”


 “Een schitterende baars op de small striker
gr  Wesley van Toledo ”


 “Beste mannen van Totalfishing,

Vandaag wezen verticalen in de haven; bomvol kleine pietepeuterige baarsjes…
De echte jongens lieten het helaas afweten.

2 weken geleden met die harde wind deden ze het beter;
uit de Merwede: 1 van 5 snoekbaarzen in 2 uur vanaf de kant.
groet, Vincent, Lelystad. ”


Hallo TF,
 Afgelopen zondag op de Maas wezen vertkalen met vismaatje Wil.
Leuk gevangen en de grootste van de dag was een snoekbaars van 70 cm.

Opvallend detail was dat er op veel snoekbaarzen gezwellen/zweren zaten.
Waarschijnlijk het gevolg van de giflozing afgelopen jaar op de Grensmaas, erg zorgwekkend vind ik.
 
Mooie snoekbaars van 70 cm, deze was gelukkig 100% zweervrij!
 Met vriendelijke groet, Roger Evers - Limburg ”


 “Onder de brug vandaag geplukt ”


 “Jacques met een tachtiger van 10 pond. Zijn mond viel erbij open.
Tom Brinks ”


Beste mensen,
Afgelopen zondag gevist met een aantal maten op het Haringvliet van
zonsopgang tot zonsondergang.

Wat hadden we een fantastisch weer en wat hebben we toch een fantastische
hobby! Met vriendelijke groet, Ron Mansveld


“Zondag eindelijk weer een NKS wedstrijd. Super weer en een paar mooie snoekbaarzen weten te vangen waaronder deze 6e grootste snoekbaars van de dag met 77,3 cm weer goed voor de punten!

Ook Hans wist zijn visjes te vangen. Veel ondermaatste deze keer.  Groeten Frank


 “Geachte Totalfishing,
Deze week ben ik wezen snoekbaarzen en deze 2 dames van respectievelijk 3 en 4kg konden mijn saltshakertje moeilijk weerstaan.

Met dank aan Marinus en Bennie voor foto’s maken.
Groeten Marco Verspeten. “


 “Hallo mensen,
 Paar dagen terug even wezen slepen met mijn zwager Jair weer.
 De laatste weken heeft hij super goed gevangen en vooral grote vissen,die telkens voor mijn neus werden weg gekaapt…....tot gister,toen was het toch echt weer de beurt aan Kloosterman,om ook weer eens te laten zien dat hij het kunstje niet verleerd was.

 Ik haakte na 20 min vissen een mooie grote snoekbaars van maar liefst 97cm lang,helaas was hij niet heel dik, maar wat een lengte had ze toch! Mvg Nick Kloosterman nk-baits.


“Prachtig stilleven van Piet Driessen ”


 “Hallo Mensen bij Totalfishing,
 Friesland, z wind kracht 3 a 5, 10 graden, zonnetje, gevolg: 110 cm aan een rapala plug.
 Groet, Henk Mik”


 Een mooie dag vandaag in totaal 7 snoeken en dubbel aantal missers ook nog 1 snoekbaars.  Gr Willem


” Hier weer een paar foto’s van afgelopen weekend
Deze snoek van 1 meter werd op een Ernie gevangen door Jelte Bouma.


  “Hey mensen van TF.
Hier een foto van een mooie snoek die ik vanmiddag ving op een grote Spro DB Marabou Spinner in de kleuren groen/zwart. De snoek was 1.03 meter en +/- 14 kilo. MVG Ronnie Braakhuis”


 “Hallo,
Afgelopen zaterdag weer eens een dagje wezen snoeken,en het ging weer erg goed.Het hoogtepunt was deze snoek van 104 cm van de in totaal gevangen 7 snoeken.

Aanstaande zaterdag maar weer een poging wagen! Groet,Ferry van Beveren (B&B)”

  “Beste Totalfishing,
 Graag wil ik met jullie mijn vangst van afgelopen weekend delen. Een mooie metersnoek, gevangen aan een dode voorn.  Ik hoop dat jullie deze foto kunnen plaatsen.

Met vriendelijke groet,
Hielke de Lange  ”


“Afgelopen week op snoekbaars. Tijdens het orienteren op welke diepte ze zouden zitten even een Screaming Devil erbij en trollend op zoek naar de snoekbaars.

Binnen 15 minuten een aanbeet wat resulteerde in deze zeer lange en zware snoek van 130 cm. Meer info over deze vangst op de site van metersnoeken. 
Met vriendelijke groet, Dick van Hattem ”

 

Nominaties deze week voor de vissen van Margriet en Dionne, de gul van Peter, de snoekbaars van Nick en natuurlijk de megasnoek van Dick! Van harte gefeliciteerd!

  Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.



ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -