Actuele Vangstberichten tot dinsdag 12 april 2011


... tot dinsdag 12 april 2011

Het gezegde ‘April doet wat hij wil’ blijkt vooralsnog heel gunstig voor ons uit te pakken; al vele prachtige en warme dagen hebben we deze maand gehad! Nu enkele dagen wat minder en enkele buien, die ook wel hard nodig zijn onderhand omdat het veelal erg droog is.


Deze groene specht heeft zijn vaste plaats gevonden. Groet van Pol.

Prima week geweest aan en op het zoute water.

Kantvangsten
De laatste voorselectie kust zit er op en afgelopen zaterdag was het prima visweer tijdens de voorselectie Zout Zuid. Op het parcours tussen Westkapelle en Domburg werd de afgelopen week flink voorgevist en daaruit bleek dat vooral vak E wel eens het beste vak zou kunnen worden. Er werd vooral bot en wat zeebaars gevangen.

Inderdaad kwam de winnaar uit vak E en ook nog eens bijna het laatste nummer uit dat vak. Eddy Elzinga van HSV Westkapelle wist 17 vissen met een gezamenlijke lengte van 456cm te vangen in 4 uur tijd en werd hiermee winnaar van de voorselectie Zuid. Op de 2e plaats kwam Wesley Bal van HSV Streijenvissers met 7 vissen en 148cm. De bronzen plak ging naar Maurits Keur van HSV de Oosterschelde vissers met 130cm en 6 vissen.

Bij de korpsen was het 2e korps van HSV de Zeebaars uit Scherpenisse, bestaande uit Dirk Westdorp, Bram Gunter, Jeromy van Houdt, Jan Kodde en Kees de Graaf,  het sterks voor het 1e korps van HSV Vlissingen, beter bekend als het Penn team en op de derde plaats kwam het 1e korps van de Streijenvissers. Allemaal gefeliciteerd namens Total Fishing.


Søren met een zalm van 5 kilo, die op de Flat-Jack knalde….

Volgende week is de eerste wedstrijd van de Penn Korps Competitie op de stranden van Noordwijk. 22 Korpsen gaan dan de 1e wedstrijd vervissen van deze sterk bezette competitie. Voor meer info, zie www.korpsvissen.nl.

Op wedstrijdvlak is het nu druk, 2e Paasdag wordt de superwedstrijd op de stranden van Walcheren, de traditionele Paaswedstrijd van de Edelkarper, vervist. Vissen van 11.00 tot 15.00 uur, info: zie www.edelkarper.nl.

Zondag 17 april a.s. is er ook de eerste werpwedstrijd van de D.S.F. op de Maasvlakte bij het RISC brandweer trainingscentrum. Via de N15 richting Maasvlakte, de eerste afslag over de brug nemen, rechts na de Bp raffinaderij. Als je het niet weet te vinden en je bent in de buurt, kun je 0612373589 bellen, ik loods je er dan heen.


.... En ook de 12,6 kilo zalm van Lars-Hedberg ging voor de Flat-Jack. Groet, Rasmus Ovesen.

Vangsten van Vlissingen tot aan Westkapelle
Matige vangsten, nog wat schar, al wat zeebaars en de bot is in opmars. Verder stroomopwaarts de Westerschelde ook al wat voorzichtige goede berichten van botvangsten. Stranden van Westkapelle tot aan Domburg zie verslag voorselectie. Bot en zeebaars de hoofdmoot.

Europoort
Waterweg Krabbenbal, Amazonehaven lastig in verband met broedseizoen meeuwen. Vooral het stuk bij het strand is haast onbevisbaar; meeuwenaanvallen zijn niet misselijk en ook het wapen van het bombarderen met uitwerpselen is ze niet onbekend! Op het stuk oostelijk na de transportband over de weg, kun je nog enigszins redelijk vissen.

Dintelhaven neigt ietsje beter te worden. Reken vooral op bot en grondels. Nog geen baars(jes) gevangen. Stenen Glooiing vooral bot en ook al wat baarzen zijn er gevangen afgelopen week. Calandkanaal slecht, wel af en toe wat vis, maar niets bijzonders. Hopelijk komt de zomervis vroeg.

Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn vooral bot en al wat zeebaars. Stranden van Petten tot aan Den Helder vooral bot en af en toe langs de dammen nog wat gulletjes.

Bootvisserij
Nog wat verlate vangstberichten van afgelopen zondag van de 2e competitiewedstrijd van de EFSA. Schar was de hoofdmoot en wat bot. Geen overdreven vangsten, de winnaar had er 17.

Visserij Grevelingen redelijk, wijting en schol, de haring is in aantocht in ieder geval. Zelfde geldt voor de Oosterschelde, soms leuke visserij, reken op bot, schol, schar en wat steenbolk.


Elk jaar gaan wij naar Spodsbjerg (Denemarken) met 10 man. Tot nu toe was de grootste 85 cm. Totdat deze dame na een drill van 5 minuten boven kwam. 110 cm en 27 pond. Wat een geweldige ervaring!!! Groet, Gerrie.

Geankerde visserij voor Zeeuwse kust best wel goed. Meerkerkgebied en ZBJ veruit favoriet. Schar en bot, soms mooie schollen ertussendoor.

Wrakvisserij wisselend. Vanuit Scheveningen wat mindere berichten dan van de snelle charters en de huurkotters van uit Zuid Hollandse eilanden en Zeeland. Hier wel vrij goede berichten van leuke kabeljauwvangsten.

Volgende week zondag wordt de eerste Voorselectie Boot vervist vanuit Scheveningen. Succes allemaal daar!

Tot volgende week! Arthur.

Langzaam maar zeker komen de barbelen uit hun winterslaap. Op steeds meer plekken werden ze afgelopen week gevangen. Beperkte het zich de laatste weken vooral tot de IJssel, ook nu werden er op de Waal diverse gevangen.


Langzaam maar zeker komen de barbelen uit hun winterslaap.

Diegene die ikzelf ving zaten helemaal vol met bloedzuigers, wat erop duidt dat ze nog maar kort geleden van de bodem zijn gekomen. Zoals bekend liggen de barbelen in de grote  rivieren de gehele koudeperiode in de diepere gedeeltes helemaal roerloos op de bodem.


Frank Pullens met een mooie barbeel.

Hierdoor hebben parasieten de kans zich op hun lijf te nestelen. De watertemperatuur liep tegen het weekend snel op tot zelfs boven de 15°C. Het zal nu elke week beter worden met de barbeelvangsten. 


IJsselbarbeel gevangen door Robin Vieleers.

Beweeglijk en rollend vissen levert nu de meeste aanbeten op. Net zoals kribhoppen nu ook zeer goed zal werken.

Tot volgende week! Frans Vogels.


Hallo Vissers, lekker weer eens een ouderwetse wandeling gemaakt afgelopen zondag met mijn vrouw Yvonne op de Noordpier. Dit keer zonder hengels en dat is wel een unicum voor mij, maar ik ben gelukkig niet van het weekend afhankelijk. En daar ben ik verschrikkelijk blij mee!!....


..... Wat een drukte zeg!! Vooral op het laatste stuk, maar daar kwam dan ook gelukkig nog af en toe een leuke gul boven water. Voor de bocht heb ik helemaal geen visje zien liggen en door de bocht soms een enkele bot. Maar de mannen zaten allemaal in het zonnetje en vermaakten zich prima aan het visserslatijn te horen….


.... Een Portuguse vismaat van mij, die al een hele tijd niet meer op de Noorpier was geweest, haalde twee mooie gullen van 50-60 cm achter elkaar uit het water. Dat geeft mij weer goede hoop dat er toch weer een visje onder de kant komt, want hij ving ze gewoon op afstand. Klasse hoor!!  En hij en zijn vismaat visten allebei gewoon met 1 hengel om anderen ook de ruimte te gunnen….


Wat erg jammer was is wel weer dat toen ze hem de gullen zagen vangen, ze gewoon pal naast hem gingen vissen. Daar gaan mijn haren spontaan van groeien!! Dat is gewoon respectloos in mijn ogen en kan de dag van de personen die er eerder waren, danig verpesten, want je gaat toch rekening houden met die verrekte panharing die pal op je lip gaat zitten.


.... Ik kan het maar niet begrijpen dat sommige mensen alleen maar aan hun eigen gewin denken en niet aan het geluk van anderen op dat moment!! Veel geluk aan de waterkant en houd rekening met elkaar s.v.p. en geef elkander de ruimte!!!!! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Vliegvissen op zeeforel rond het Deense eiland Funen is vaak erg taai, zeker na een koude winter! Zo ook dit jaar. Roodalg, koud water en veel, heel veel wind. Resultaat na twee dagen vissen; slechts 1 zeeforel… maar wel 80cm!!! Groet, Peter Elberse –
elbi.nl.


Een heerlijke avond met een paar maten en de vliegenlat op stap geweest…


.... dit keer niet op de forel, maar op de barbeel!....


... Wat een supersport!!! Groet, Vincent - 0031flyfishing.com.


‘s Werelds kleinste futensoort (dodaars) van de week hevig duikend op een ven tegengekomen. Prachtige kleine watervogels die haast meer onder water zitten dan erop!


En dit nog geen tien meter vanaf de voordeur. Groeten Arjan en Lukas.


Hallo Total Fishing, hier een foto van een sessie in Frankrijk op een Petit Lac. Ikzelf met een mooie 19.5 kilo voorjaarsspiegel gevangen op slechts 1 meter diepte met  een sticky baits aas, aangeboden met de welbefaamde T rig van ‘Tim Veckman’, binnenkort te zien in carp magazines. Alvast bedankt Tim. Groeten en tot binnenkort eens.


Sommigen zijn net aan het nestelen, terwijl er ook al enkele rondlopen met hun jonge kroost.


Ion-Zudaire met een dikke Bass die ging voor de 4Play.


In het weekend heerlijke, haast zwoele dagen in de bossen, die op veel plaatsen weer het frisse groen tonen.


Hallo, nog even op de Belgische waters achter de zilveren pijlen geweest, 65cm en 72 cm was het resultaat. Beide vissen zijn gevangen op een bladpilker van Storm die met hoge snelheid werd binnengevist. Vissende groeten, Kim.


Hij zat op zijn stok geduldig te wachten totdat de Canadeze ganzen in slaap sukkelden om ze vervolgens weer met een hoop bombarie wakker te maken en lastig te vallen. Geen idee wat zijn bedoeling was. Groet, Jelle.


De laatste visdagen gaan nu ook in België in. Nog drie dagen ‘s avonds enkele uurtjes gooien… en genieten. De wob-shads doen het daarbij prima! Groet, Mario.


Ook de spinnen beginnen weer volop tot leven te komen en vullen bomen en struiken met hun vangnetten.


Christophe-Depouille met een snoek gevangen op de 4Play…


... en Michael-Gramkow met een dikke dame gevangen aan de Butch. Groet, Rasmus Ovesen.


Intelligente vogel met kritische blik.


Zaterdag wezen vissen op de Belgische Maas op meerval met wormen….


.... Meerdere kleine vissen kunnen vangen….


... Op zondag ging ik weer met de boot…


... En de grootste die we vingen was 180cm! ...


Het waren 2 mooie dagen met mijn vriend Steve, die het gebeuren vereeuwigd heeft met een aantal foto’s…


... En een korte video. Met vriendelijke groet, Vic. 

Deze week de nominaties voor de kabeljauw van Gerrie, de zeeforel van Peter Elberse, de barbeel van Vincent, de karper van Lukas (jeugd) en Tim en de meerval van Vic. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -