Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 november 2015

... tot dinsdag 10 november 2015

De herfst is goed los, al komt de wind uit de verkeerde kant en is het nog veel te warm. Onder het langzaam afkoelende water wordt er flink doorgegeten, zodat er zowel in zoet als zout mooie vangsten te boeken zijn.


Wat een kleuren de laatste weken. (Foto Piet Driessen)

Vangsten IJmuiden   

Door Hans Hendriks

Rond de pier word redelijk gevangen. Veel schar en wijting maar ook nog een achterblijvende zeebaars.

De meeste wijting word aan de binnenkant gevangen.


Paul met zeebaars.


Ook kreeg ik een foto van een mooi gulletje op de app. Hiervoor nog dank.


Ed met gul.


De maat van de wijting was wisselend, maar de kleintjes terug en je houdt een mooi maaltje over.


Mooie wijting vanaf de oude kop.


In het Noordzeekanaal werd zaterdag ook gevist door een vriendengroep die er een wedstrijdje van maakte.


Piertjes en slikken.


Na 14 uur vissen had winnaar Klaas 52 vissen.

Er werd ook daar wijting gevangen waarvan de grootste 37 centimeter was.

John ving tijdens het binnen draaien van een steenbolk ook nog een fint die op rooftocht was.


Controle.


John in het donker


De andere soorten uit het Noordzeekanaal waren tong en grondels.

Groetjes,
Hans


5 November, twee blije gasten aan boord met een mooie zeebaars. Het is trouwens heel normaal dat je in november nog wel een zeebaars kan vangen. Zolang de watertemperatuur maar boven de 12 graden blijft. Deze mannen durfden de gok ook nog wel te nemen en wisten nog diverse zeebaarzen te vangen aan zowel de plug als de shad. Groeten Jac.
Roofvisgids4you.nl


Man en vrouw in de lucht. (foto: Piet Driessen)
 

Hoi Total Fishing, na mijn herstelperiode kon ik eindelijk weer naar de waterkant! Met een met een mooi resultaat!…

...Tien dikke barbelen en een prachtige winde! Ze hebben dus toch op mij gewacht! Misschien wel leuk om te vermelden: de winde was 60 centimeter en de barbeel 80 centimeter. Jos Raaijmakers.

Beste Total Fishing, herfst/najaar is mijn favoriete tijd van het jaar…

…Deze stek bevoerde ik dagelijks met…

…10 kilo oriental boilies van hollandbaits...

Met vriendelijke groet, Johan van Liere.


Deze spiegel gevangen in de Lagevaart in Almere. Gevangen op een wormpje. Grootte 66 centimeter. Met vriendelijke groet, Henk Jansen.


Hallo, vandaag gevist op de surfplas Vlaardingen en een leuke brasem van 5 kilo gevangen aan de wormen met de feederhengel. Thierry van der Marel.


De vroege of late uurtjes zeker meenemen.


Vangkracht bewezen.


Wat een heerlijk shadje is het toch: de Fat Papa van Spro! Zodra hij water voelt, kwispelt-ie! Een aantal fiere baarzen kon er weer eens niet vanaf blijven...Groeten van Wilfred van Nunen.


En ja hoor...... hij sloeg weer toe! (foto: Johan Caneel)


Als klap op de vuurpijl een superbaars, zoals je nooit eerder hebt gezien. Een supercadeau dus.


Wanneer de één fotografeert, moet de ander beide vissen vasthouden.


Heerlijke zomerse novemberdagen.


Het is weer gelukt, één van de vele vissen met allemaal andere shads. Hoe leuk is dat!


Degelijke onderlijnen voor je kunstaas.


Hoe mooi is zo'n vis, als je'm helemaal goed bekijkt.


Verjaardagscadeau voor Guido…


…En sommige mensen hebben aan één cadeau niet genoeg.


Er zijn vorige week weer mooie snoeken gevangen op het Ierse meer Lough Derg. De gasten van visgids Ferdinand vingen prachtige en vooral supersterke snoeken en er zaten verscheidene metervissen bij, zoals deze voor Teus op de Replicant.

Hildo ving goed op de Rozemeijer Tybrid, deze was 109 centimeter.

Een dikke Ierse metervis voor Wim.

Ruimte en rust op Lough Derg. Meer informatie over een snoekvisvakantie in Ierland bij visgids Ferdinand vind je op www.pike-ireland.net


Hallo Total Fishing, hierbij een foto van een zogenaamde 'Beste lappe', gevangen door de Bakker op een dode Hornet. Een schitterde 92,3 centimeter krachtpatser. Groet Derrek.

Beste Total Fishing, een dagje op een nieuw water levert na nog geen half uur vissen deze big mama op. Bij het binnenvissen van Mike the Pike krijg ik een knal direct achter de boot. Helaas mis! Snel aas inspecteren en de haak is krom. Shit! Nog geen twee seconden daarna breekt zowat m’n bijhengel en de snoek had gelukkig nog zin in een Line through trout...

...Veel grote snoeken mogen vangen maar dit is bij verreweg de dikste snoek die ik ooit heb gevangen...


...Helaas niet kunnen wegen maar we schatten de snoek rond de 18 kilo. Onze dag kon niet meer stuk...

...Met m'n zoon Joran een paar dagen ervoor een mooie van 115 centimeter gevangen. Met vriendelijke groet, Arthur Hagenbeek.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Arthur en de barbeel van Jos. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -