Actuele Vangstberichten tot dinsdag 10 november 2009


... tot dinsdag 10 november 2009

Een wisselvallige week met vaak guur weer. Voor velen misschien wel de reden geweest om afgelopen weekend de Hengelsport- en Visbotenbeurs te bezoeken in Utrecht, dat een bijzonder geslaagd en gezellig evenement was!


Deze kikker kwam even langs tijdens een sessie karpervissen. Foto: Jens.

Roofvis - door Piet Driessen
 
Opvallend minder meldingen van vangsten, en dat is wel te verklaren daar veel roofvissers de weg vonden naar de hengelsport- en botenbeurs in Utrecht.
 
Snoek: Was op veel water wat moeizamer en dan toch weer vaak de reden dat het vaak met dressuur had te maken gezien de nazwemmers tot aan de oever of boot. Wel opvallend meer meldingen op spinners en lepels, dus doe daar je voordeel mee.


Afgelopen zaterdag op SNB dag met regio Friesland. Redelijke vangsten. Een groote snoek vangen is mooi, maar deze is ook prachtig!! Groeten Piet Douma.
 
Snoekbaars: Nog altijd meldingen op diep water en dan ook nog veel vissen op doodaas.
 
Baars: Al mooi wat vissen aanwezig in en kort bij de havens en op de plassen. Ook hier de nodige meldingen op spinners en ratelplugjes. Verder de kleur geel en groen de toppers op de baarzen. Meeste grote baarzen vaak op 3 á 5 meter diepte, dus dat is nog prima te doen.
 
Roofblei en winde: Maar enkele meldingen, maar dan ook vaak als men op andere roofvissen aan het vissen was.
 
Het weer blijft wisselvallig, Blijf gewoon lekker gaan daar de kansen om te vangen er zeker nu zijn. Ook wederom de tijd om veel met snelheid te wisselen en opvallende kleuren te gebruiken. Succes op de roofvissen.


Witvis - door Willem Stolk

Op sommige plaatsen was het krabben geblazen de afgelopen dagen. Het was dan ook opletten tijdens het werpen, vooral tijdens de eerste uurtjes van een vissessie. De kleine geleideogen vriezen dicht voor je het weet.
De visserij op barbelen wordt met de week moeilijker. De berichten die we krijgen bevestigen dit, maar ze worden toch nog steeds gevangen. Maar er is meer…

Match Masters
De jaarlijkse strijd om de Gouden Slider gaat binnenkort weer van start. Vandaar dat men al druk aan het oefenen was. Aan de Lithse Ham zullen de komende weken zo’n 40 fanatieke matchvissers hun kunsten tonen. Afgelopen weekend werd er dan ook volop geoefend. Matchvissen op diepten tussen de 10 en 18 meter lijkt niet te doen, maar kan anno 2009 zeker wel. Er is erg wisselend gevangen.

Zo had Nico Cox zaterdag 36 brasems op een diepte van 16 meter. Allemaal dikke platten aan de dobber! Witvis Totaal organiseert deze wedstrijd i.s.m. met Shimano alweer voor de zesde keer. Een unieke competitie die uniek is in de wereld, want waar vist men op witvis op dergelijke diepten met een matchhengel?!


Ook de voorns in Lith beginnen te bijten…

Bert en Leo geven clinic
Spro organiseert aankomend weekend een heuse clinic voor een geselecteerde groep winkeliers. Bert Auferhaar en Leo Koot zullen live aan de waterkant allerlei technieken laten zien. Dit gebeurt aan de IJssel, dus dat staat garant voor spektakel.

Bert Aufderhaar en Leo Koot geven in elk nummer van Witvis Totaal antwoorden op vragen in de rubriek “Dutch Masterclass”. Nu gaan ze live aan de gang… Meer hierover in een volgende Witvis Totaal. Nu we het over de IJssel hebben; de afgelopen week is er gewoon weer goed gevangen. Op de volle stroom met de feeder blijkt erg effectief.    

Havens
De visserij in de diverse havens komt volop op gang. Zowel in Rotterdam als bijvoorbeeld nabij Huizen. Het leuke is, dat er zowel met de stok, matchhengel en lichte feeder kan worden gevist. De vangsten worden met de week beter.

Al met al dus nog volop activiteiten de aankomende tijd, want witvissen in de winter is natuurlijk een uitdaging op zich en vraagt om een andere benadering – en dat maakt het juist zo leuk…


Overige vangstberichten:

Zout bericht van Jurgen:
Eerste week van november en de gul lijkt plots wat verdwenen onder de kant wat bootvisserij betreft, het is echt zoeken naar dat portie geluk. Wijting van het formaat om U tegen te zeggen, compenseert de visserij wat en ook de schar zit mooi dik, wat altijd leuk is.

Deze week wist Stanny nog op de boot een “november-tong” te vangen en werden zelfs nog hier en daar dieper in zee enkele haaitjes gevangen. Het is koud maar onder water nog niet echt winter lijkt me. Ook werden twee wedstrijden vervist op de Belgische Noordzee waar er weinig sprake was van gul maar wel van wijting en schar. Groeten Jurgen.


Heb het 6 november weer maar ‘s geprobeerd aan de oosterschelde, ze zitten er nog… Ving er eerst een van 67 cm en 4kg, vlak daarna een van 73 en 4,5 kg (dus m’n pr weer met een cm scherper gesteld:). Beide baarzen zwemmen weer. Groeten Ronald.


De nieuwe cutbait herring zorgde voor verrassingen! Groet Mads Grosell (savage gear).


We hebben dit weekend tussen het werk in India door toch even kunnen vissen in een grote baai die aansluit op de Indische Oceaan. Deze baai was nogal ondiep en troebel door alle rivieren die erop uitkomen, maar het was toch mogelijk om enkele vissen te vangen met natuurlijk aas. We gebruikten hiervoor garnaal en inktvis…...


...... De meeste vissen die we vingen kregen hier de naam ‘golden fish’, een soort kleine baarzen. Als kers op de taart vingen we nog een kleine verpleegstershaai. De enkele uren die we op zee waren, visten we vanuit een locale visserboot. Deze vissers hadden nog nooit een hengel gezien! Groeten uit India, Bart Mylle.


Wat kan de natuur toch onvoorstelbaar mooie dingen tevoorschijn toveren. Foto: Piet Driessen


Voor velen een nog niet eerder geziene, kleine bewoner van onze rivieren…...


....... Maar komst steeds vaker en meer voor: de zwartbekgrondel. Foto’s: Berend Masselink


Op jacht in de polder.


Jens pakte een herfstnachtje op Drents water en werd beloond met een mooie 27-ponder!


Het typisch felle en lage najaarslicht. Foto: Piet Driessen.


Hallo Total Fishing. Kim met een knappe Rivierbaars maar zonder staart. Grt. Mario.


Hallo, Ik ben gisteren even met het bootje en een hengel door de Amsterdamse grachten aan het slepen geweest en wist 1 snoekbaars, 3 snoekjes en tientallen baarzen te vangen, maar op de Rijpgracht (de thuishaven) dook er een wel hele mooie baars van 46 cm op de Salmo Hornet.


De meest vreemd gevormde kom je nu tegen. Foto: Piet Driessen.


Je hoeft natuurlijk niet altijd grote vissen te vangen om een gezellige visdag te hebben met Feiko Abma van stichting Fishing on Wheels. Het is al heel bijzonder om op het IJ, hartje Amsterdam, te vissen vooral als je daar niet zo bekend bent. Fieko nogmaals bedankt. Groet J. Baas.


Nog een snoekbaars uit de belly. Gr. Frank


Hallo TF, Afgelopen week vanaf de kant op klein water wezen diagonalen, naast enkele kleine snoekbaarzen zijn hier ook grote snoekbaarzen te vangen. Deze ving ik van vlak onder de kant op een felgroene met oranje rug 13 cm shad voorzien van een 14 grams loodkop. Groet Jan Tettero


Dikke mist… aaaaaaah, en geen gps, dat wordt lachen. Toch een aantal spots met geluk weten te vinden. Na tien minuten een doffe dreun en het was alsof er een boomstam aan hing. Na 5 minuten drillen kwam hij boven, niet te geloven wat een dikke snoekbaars. 86 Cm en wat een dikke cholesterolbol. Gr. Lucky Luc


De kleurenpracht blijft machtig mooi en is zowel op de grond….


.... als direct aan het water te zien. Foto’s: Piet Driessen.


Deze dag hadden we 4 hengels beaast met voornamelijk zeevis. ik was eigenwijs en greep naar een voorn. Ondanks al het aanbod van zoute vis gaat er niets boven de oud Hollandse hap!.........


.... Met een voorn pakte ik deze 90 cm snoek die lekker in z’n vet zit. Gr. Eric Christen


De jongens hadden veel volgers in Zweden…......


......... Maar wisten er ook nog wat te vangen.


Hallo allemaal, afgelopen weekend weer lekker op het water geweest met vismaat Jelte. Het was erg taai zondag en moeilijk om een aanbeet te verzilveren, we hebben het eerst geprobeerd om driftend met spiering onder de dobber om essox te verleiden maar we kwamen na 3 uur niet verder dan 1 aanbeet….. en deze bleef jammer genoeg ook niet hangen!

Toen maar gaan slepen. Er waren meer boten aanwezig en de vangsten daar waren nu ook niet echt om naar huis te schrijven. Maar toch proberen, het was die dag erg mistig. We kregen geen aanbeet en je begint je af te vragen wat de snoek aan het doen is. Heel even kwam de zon door de mist heen en ik haakte een mooie 80-er…...


Vijf minuten daarna nog een klein snoekje en vijf minuten daarna weer een buffel van 1,02. Dit alles weer in 10 min. tijd zolang de zon scheen…......toeval??? Hierna niks meer gezien maar toch weer de meter eruit gepakt.

Ook wou ik Jelte uiteraard weer van harte bedanken voor het nemen van de mooie foto’s!! Ik hoop dat je volgende keer meer succes hebt met het vangen van de metervis wat het word wel weer eens tijd;) Gr J. Iedema - Anjum


Marc met twee mooie najaarsvissen…...


....... Van het grote water.


Frank en Johan besteedden de maandag na het vorig weekend aan de jacht op grote vis en dat lukte aardig. Met kunstaas werden diverse mooie vissen gevangen…...


..... Frank ging van 82 cm naar 87 cm en uiteindelijk 102 cm snoek…


..... Terwijl Johan nog een paar stappen verder ging met een serie van allereerst 101 cm…


..... En daarna 103 cm en 107 cm Esox Lucius, ondermeer aan de Busterjerk en Strike Pro plug.


Nog een mooie vis van Erwin Henk, verticaal gevangen.


Beste Total Fishing. Afgelopen zondag leverde gokken op kunstaas XXXL eindelijk weer eens op waar het om begonnen was: een prachtige herfstdame in topconditie! Ron, bedankt voor de topdag. Vriendelijke groet, Geert Fiolet.


Beste Total Fishing. Hierbij wil ik jullie laten weten dat ik de vangst van me leven heb gedaan. Na de nodige uren op groot water uitgegooid te hebben kwam deze gruwelijke harde aanbeet…...


...... Ze bleek na de weging en meting 124 en een halve cm en net geen 21kilo te zijn. Het is niet mijn grootste maar zeker de mooiste en dikste ooit. Met vriendelijke groet, Ruud van der Velden.


Deze week nominaties voor de zeebaars van Ronald, de snoekbaars van Daud en de gigantische snoek van Ruud van der Velden! Van harte gefeliciteerd!
 


Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -