Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 maart 2015

... tot dinsdag 10 maart 2015

De eerste lentestuipen komen mooi op tijd en hebben direct effect. Tussendoor is het, in deze traditioneel 'schrale' periode van het jaar, fris tot koud geweest. De rivieren warmen het eerst op en daar zijn momenteel al wat ondieper goede vangsten te boeken.


Einde van een mooie dag op het water. (Foto: Johan Caneel)

We slaan even een weekje over.

Opleving tijdens het weekend  

Wederom aardig wat weersveranderingen afgelopen week, afgelopen weekend redelijk warm en morgen weer tegen de vorst aan. Afgelopen weekend met het warme weer waren de vangsten overal redelijk, maar door de week was het duidelijk een stuk moeilijker op de rovers.

Snoek was afgelopen week matig te vangen maar redelijk actief in het weekend met de warmere temperaturen en het zonnetje dat zich geregeld liet zien. Groot aas heeft toch nog voorkeur voor de snoek en natuurlijke kleuren in helder water en geel en groen in troebel water waren in het voordeel.


Snel voordat deze woning weer bezet is.

Ook snoekbaars was dus in de weekend redelijk te vangen, al was het vaak zo dat je ze op andere plaatsen dan normaal moest zoeken. Maar had je ze gevonden, kon je weer mooi scoren. Ook zaten er aardig wat mooie maten er, maar deze werden vaak maar tot een meter of acht diepte gevangen Duidelijk in het voordeel waren de langwerpige shads, en dan vooral die met een dun staartje. De kleuren groen en bruin waren prima vangers.


Hij had ons niet in de gaten.

Baars hetzelfde als de snoekbaars: in het weekend prima vangsten met daarbij diverse meldingen van 40+ vissen. Ook verticalend op snoekbaars kwam er natuurlijk baars boven, maar ook vele havens scoorde nog heel goed.

Twisters en shads scoorden duidelijk de meeste vissen afgelopen week en opvallend veel meldingen van succes met de kleuren wit en groen. Momenteel zijn de baarzen in een topconditie en dat betekent dan toch wel weer dat we genoeg aanwas kunnen krijgen zodra deze rovers paaien.


Met 3 verschillende vleugelslagen in beeld.

Dan is het alweer zover dat de rivieren rond de acht graden watertemperatuur hebben. Diepere plassen scoren vaak nog maar vijf graden en dit komt natuurlijk door de koude nachten. En zo dendert de natuur maar voorzichtig voort.


Kort langs de oevers werpen.

Profiteer er nog even van omdat het gesloten seizoen er aan zit te komen. Vis eens wat ondieper als je echt een grote vis wilt scoren, zeker op de rivieren daar deze sneller op temperatuur zijn.

Succes aankomende week op de rovers en geniet ook nu van de natuur die volop in beweging is.

Groeten,
Piet


Op 7 maart konden we nog eens op groot water gaan vissen. Er was eigenlijk nog te veel wind om rustig te kunnen vissen. (4 – 5 Bft)
Deze baars van 49 cm kwam toch nog even kijken…
 

…Deze had de spikey shad van Fox vol naar binnen…


...Gelukkig kregen we ook nog de nodige aanbeten van snoekbaars...


…En zelfs een snoek kwam ons verticaal hengeltje testen. Jammer genoeg passeerde er ’s morgens een beroepsvisser, die waarschijnlijk zijn boot ging klaar leggen om maandag de zaak leeg te trekken. Blijkbaar zijn er ook nog eens 21 vergunningen aan beroepsvissers gegeven om dit jaar op de benedenrivieren te vissen, heel jammer. We zien de vangsten elk jaar minderen, maar politiek Nederland is blijkbaar doof en blind. Profiteer nog van de twee weken voor de sluiting. Met vriendelijke visgroeten, Werner Rits.


(Foto: Jan Althof)


Zo wil Janos ze altijd wel vangen.


Vader en zoon beleven een mooie snoekbaars dag.


Matthias was goed op dreef, Visgids Johan.


(Foto: Jan Althof)


Plezier en passie gaan hier duidelijk hand in hand. Dat je met elkaar zo veel plezier kunt hebben als er een vis gevangen wordt , blijkt uit deze foto waar de vriendinnen Anja Beckers en Willemijn Schoonderberg samen genieten van een zeer fraaie snoekbaars. De Biwaa shad was veruit favoriet bij de roofvissen op deze koude donderdag in maart...


...Het is koud en winderig als ik met Willemijn en Anja de haven uit vaar. We gaan vissen op een van Neerlands grootste wateren, Het Hollandsdiep. Twee zeer gedreven sportvissers op zoek naar baars, snoek, of snoekbaars. Maar het bleek een zeer taaie dag te gaan worden. Werpen en trollen bleek niet het antwoord. Verticaal vissen leverde een paar mooie vissen op. Hier Willemijn die op een Biwaa shad een mooie snoek in de boot wist te krijgen. Maar ook een prachtige snoekbaars zou ze later ook op de zelfde shad weten te landen. Groeten Pim (dutchfishingadventures.com).


(Foto: Jan Althof)


Die kan terug .........., met handdoek en al!


(Foto: Jan Althof)


Schitterend als het uiteindelijk toch lukt.


Deze donkere vijversnoek kon de good old Spro Bulletstreamer niet laten gaan...Groeten van Wilfred van Nunen.

Deze keer de nominatie voor de baars van Werner. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -