Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 maart 2009

Actuele vangstberichten tot  dinsdag 10 maart  2008

Qua winter kan het eigenlijk niet veel meer worden als een stel winterse buien en wat onbetekende nachtvorstjes, normaal gesproke ! Het eerste kievitsei is inmiddels ook al gevonden. De natuur laat de eerste lente activiteiten zien, de futen op het water hebben alweer oog voor elkaar, de knobbelzwanen zijn druk op zoek naar een geschikte nestlocatie en onder de wilde eenden gaan de komende weken weer veel slachtoffers vallen in het verkeer omdat ze alleen nog oog voor elkaar hebben . 



Prachtige wulp vastgelegd door Rob Kraaijeveld.


Zout door Arthur van Tienen
Enerverende week geweest met een hoop nieuws, veel slecht en weinig goede berichten helaas

Begin van de week kregen we het bericht dat Hans Willemse per direct weg was als coach van het Nationale Dames team Kustvissen en als voorzitter van het C.O.W (organisatie wedstrijden Sportvisserij Nederland)

Dit kwam als een donderslag bij heldere hemel en gaf een hoop beroering en speculatie
immers de reden was en is niet gegeven en wordt intern bij SVN en Hans Willemse gehouden.

Hans betekende veel voor ons zoute vissers en Sportvisserij Nederland en hebben veel te danken gehad aan het ongelooflijke organisatietalent vanHans en immer onvermoeibare inzet voor de zoute wedstrijdvisserij.

Het zal moeilijk zijn een vervanger voor Hans te vinden maar ik hoop vooral voor de meiden van het W.K.Team dat er op korte termijn een waardige vervanger (ster) wordt gevonden om zo snel mogelijk de meiden van de W.K.Ploeg in wat rustiger vaarwater te loodsen.

Hans, namens alle zoute wedstrijdvissers in Nederland hartstikke bedankt voor je tomeloze inzet gedurende bijna 20 jaar en de drive de zoute wedstrijdvisserij op een hoger plan te brengen, wij hopen dat je je werk bij de Edelkarper wel voortzet om te genieten van de mooie wedstrijden,een hoop mensen hebben veel aan jou te danken gehad, laten we dat vooralniet vergeten.


11lb Pollack caught yesterday the 7th March by Dublin angler Patsy Boland while fishing from the” Lady Louise “.We were hoping to fish the offshore wrecks but with freshening winds and deteriating forecast we fished the reefs in Courtmacsherry Bay.Other Pollack were landed to 8lbs and several medium Coalfish,Regards Mark.


Kantvisserij

Tja, het zat er wel een beetje in dat de voorselectie Kust Zuid niet best zou verlopen, begin maart is meestal niet best en wanneer je dan op bijna dood tij vist en in daglicht dan vraag je om moeilijkheden. Maarja gedane zaken nemen geen keer en er is altijd wel een winnaar maar er zijn heel wat topvissers en teams gesneuveld en dat is toch een degradatie van het komende N.K. Immers degen die het meeste moeite ervoor doen en veel tijd en geld in hun sport stoppen worden d.m.v. het houden van een enkele selectiewedstrijd niet altijd beloond.


Hallo Totalfishing.
Zondag 1 maart heb ik Harry v/d Wal ontmoet en ook de foto geschoten van zijn mooie bot. Zelf ving ik niet meer dan 2 scharretjes maar wel een gewone Zeedonderpad. Misschien leuk om daar toch even een foto van op te sturen. Groeten Ramon Vader.


Ook werd het aangegeven parcours niet gehandhaafd en konden degene die op het aangegeven parcours hadden voorgevist deze zet niet erg waarderen. Hopelijk wordt er lering uit getrokken en gaan we nu eens nadenken hoe het anders kan met meerdere selectie wedstrijden waar echt onderscheid kan worden gemaakt en de kans dat topvissers en topteams werkelijk hun klasse kunnen etaleren.


Beste Total Fishing   Hierbij een foto gemaakt te Harstad, Noord Noorwegen. Het waren koude dagen maar de vangsten en de mooie omgeving deden dit  snel vergeten. Peter Suijkerland.

Doet niets af aan de prestaties van degene die wel hebben weten te scoren afgelopen zaterdag en bij de individuele was het Remco Geuze van de Edelkarper Bergen op Zoom degen die in vak E met 7 vissen en 125 cm.

Deze voorselectie won voor Ger Zandboer van HSV de Heense Molen Sportvissers uit Nieuw Vossemeer die het zilver pakte in van C met 7 vissen en 123 cm, slechts 2 cm minder dan Remco Geuze en op de 3e plaats een oude getrouwe Ludi Pals, jarenlang lid v van de Nationale selectie en W.K.ploeglid die in vak D met eveneens 7 exemplaren en 106 cm. Het brons om zijn nek kreeg gehangen.

Bij de korpsen was het 1e korps van de Streijenvissers uit Bergen op Zoom bestaande uit Lindert Bernaards, Jeffrey van Est, Wesley Bal, Martijn Bastiaanse en Kees Heijboer die met het fel begeerde blauwe boord aan de haal gingen en deze voorselectie wonnen, 2e werd het team met liefst 2 Nationale team coachen in hun midden, het 1e korps van de Heense Molen Sportvissers uit Nieuw Vossemeer bestaande uit Ger Zandboer, Frank van Schilt, Henri Karremans, Jan Hennning en Rom Maas.

Het brons werd om de nekken gehangen van het 4e korps van de Edelkarper uit bergen op Zoom, eveneens bestaande uit de toppers John Soederhuijsen, Jan Verhees, Toon Marijnissen, Ernest Ripson en Theo van Broeck, mannen, allemaal gefeliciteerd!


Beste T.F. Voor mij was het de eerste keer dat ik bot ving aan een shad op 14 meter diep.Een 10 cm. grote Mann`s shad was te verleidelijk voor deze brak water vis. Groet Tom uit Leiden

Zaterdag is het de beurt aan de regio Midden, de vangsten vielen hier gelukkig nog al mee de laatste weken maar ik maak me meer zorgen over de selectie Noord over 2 weken op het ondiep wad te Roptazijl, duimen maar

Westkapelle tot aan Vlissingen, in de avond wel leuke visserij, overdag bijna niet te zoeken hier, reken in de avond op gulletjes, schar en wat wijting. Banjaard in de avond wat gulletjes en wat bot,

Westenschouwen tot aan Renesse niets te zoeken. Europoortgebied matig, Calandkanaal slechte visserij, slecht een paar visjes worden er gevangen, Beerkanaal en Amazone haven ietsje beter, Waterweg nog steeds in de diepe stukken gulletjes, wordt wel minder, schar is hier bijna helemaal weg. Pieren van Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden matig, war gulletjes, bot en wat schar.

Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn, bot en gulletjes, af en toe wat meunen.

Bootvisserij

Wrakvisserij goed, mooie vissen erbij, geankerde visserij hoofdzakelijk wat gulletjes en schar, veel ondermaatse schar, de bot komt wat los, over 2 weken de 1e selectie Boot vanuit Scheveningen, dat wordt wel wat.


Johan de Jong met een schol vanuit de Grevelingen

Grevelingen wisselend, afgelopen woensdag met de sponsors van het Grevelingen Tournament een dagje met de Hendrik II op stap geweest, slechte visserij en er werden  wat wijting en een paar mooie schollen gevangen, de dag erna was beter met 18 schollen aan boord en meerdere wijtingen. Oosterschelde blijft matigjes, de bot zal wel weer haar voorjaarsperikelen gaan vertonen en royaal te vangen zijn op de ondiepe platen waar het water snel opwarmt.

Tot volgende week, Arthur

Witvis door Willem Stolk 

Het was wederom geen slecht weekend. Er is aardig gevangen en vooral op zaterdag was het fraai weer. De rivieren stijgen weer gestaag –en ook dat biedt kansen…

Havens
In de diverse havens is leuk gevangen. Zowel in Huizen, Rotterdam en in Lith bleek de vis aardig te azen. In Rotterdam vooral brasem en de wat grotere voorns. In Huizen en Lith vooral kleinere vissen.

Rivieren
Op de Maas was het afgelopen zaterdag redelijk. Ton Ruijs viste er met enkele maten en ze vingen aardig. Vismaat Harry had ruim 20 kilo – en dat is niet slecht. Er moest met ongeveer 100 gram worden gevist om de voerkorf enigszins op de plek te houden. Volgens Ton: “Mooie felle aanbeten krijg je meestal als het flink stroomt”. Vissen hebben minder tijd om het aas te bekijken en zijn dus feller.

Op de IJssel en Waal bleek de vis ook aardig te bijten. Op beide rivieren is plaatselijk erg goed gevangen. Gewichten > 40 kg! Op de Ijssel vooral kolblei, voorn en af en toe brasem. Op de Waal vooral dikke plattes en af en toe een fraaie winde. Op beide rivieren is hoofdzakelijk met de feeder gevist. Opvallend feit; haak vol dikke witte maden!


Het gaat dus de goede kant op…en dat mag ook wel na zo’n lange winterstop met al dat ijs…
 

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Het snoekseizoen is officieel gesloten (maar dat weten de snoeken natuurlijk niet)
 
Snoekbaars, momentheel redelijk goed te vangen, maar nog veel vissen op de 7 a 9 meter lijn. Op vele bekende wateren vaak mooie aantallen, en opvallend afgelopen week weer heel mooie vissen daarbij. Ook al veel meldingen van donkere vissen, maar deze vaak op de 2 a 6 meter lijn te vinden.

Ook weer langwerpige shads die het meeste op de lijsten voorkwamen zoals de laatste weken al, en vooral die shads met een enkel staartje. De kleur wit, bruin en lichtgroen het meeste op de vangstlijsten. Verder opvallend dat er met ratelpluggen ook enkele heel mooie vissen even het daglicht konden bewonderen. Watertemperatuur van de rivieren al wat hoger, maar de plassen nog behoorlijk koud, dus er zullen de eerste week weer veel snoekbaarzen de rivieren op gaan trekken.
 
Baars, ook weer meer meldingen dan de afgelopen weken, en een behoorlijk aantal 40 plussers bij de meldingen. Ook hier de shad weer de topper, en ook geen probleem voor deze stekelrovers om langwerpige shads naar binnen te werken.

De baarzen beginnen ook al een vol buikje te krijgen, en nu nog even het water wat warmer en dan zullen zij ook snel gaan afpaaien. Baars opvallend veel meldingen op geel en vreemd genoeg op zwarte shads (vooral helder water). Havens natuurlijk de beste stekken voor de baarzen momenteel.

Op het einde van de week gaat de temperatuur naar boven en zullen de vangsten zeker gaan aantrekken, en ook veel vissen zullen dan ook ondieper gaan liggen (vooral de topsnoekbaarzen). Dus blijf lekker gaan, en geniet nog even van de laatste weken,


Tijd voor de echte dikke baarzen komt nu!

 
Met een klein beetje zon zie je de buizerds al weer rondjes draaien op de thermiek. Foto: Rob Kraaijeveld


Hallo T.F. Grensmaasbarbeel tegen de avond gevangen!   Groeten Jos Raaijmakers

Hier Hallo T.F. Hier zijn enkele foto’s van dit weekend….....


...... Met mooie baarzen van het  Haringvliet .


Ze zijn er weer; de voorbodes van de lente!

 
Beste Total Fishing  Afgelopen week weer een mooie van formaat  Groet Alex Delbecque


Hallo,T.F.Afgelopen week een topweek in de friese polders,7 snoeken van boven de meter, waarvan de grootste 110 cm gevangen aan de streamer Groet Ids Schukken


Hallo  TF!, Zondag werd uiteindelijk toch nog een redelijke dag, jammer van de wind maar goed. We waren in een vaartje bezig waar me maat al snel een dikke vis achter zijn Buster Jerk aankreeg.

Ze volgde 2 maal en hapte 1 maal voluit, net mis. Snel een  onderhands worpje en weer met flinke beuken die Giant binnen rammen, daar kwam ze weer, vlak voordat ze er was stopte ik en hangen!  Grt, Jasper Woudsma



Beste T.F. Frank heeft twee meters gevangen (106 cm)


.......Hierbij de 1.09 metervis die viel voor een redhead 3-delige Pikefighter.  Groet Bart
 

Beste Total Fishing, Gerard en ik zijn afgelopen roofvisseizoen echt enorm verwend met grote vissen. Waar vorig jaar de beste resultaten werden behaald met dood aas, vingen we dit jaar de grootste vissen aan kunstaas, en dat vinden we wel zo leuk.

Ook de meegestuurde schoonheid werd vanaf de kant aan kunstaas gevangen, in dit geval aan een grote traag gevoerde streamer. Vriendelijke groet, Geert Fiolet.
 

Beste Total Fishing. De vangsten op snoek zijn deze week fantastisch meegevallen.Op een water in België hebben we in 2 vissesies van elk 4 uur 6 snoeken mogen landen….... 


........De uitschieters waren dames van 121 en 126 cm. Beide dames werden gevangen aan een voorn van ongeveer 20 cm en werden netjes vooraan de bek gehaakt.Groetjes Leo Kronenberg


Pol Heymans stuurde deze prachtige foto van een etende aalscholver die zijn hand niet omdraait voor een flinke snoekbaars…


Beste T.F.  Snoei harde aanbeet door deze kleine snoekbaars. Groetjes Bjorn


Hier zijn enkele foto’s van dit weekend…...


........Zondag hebben we met Nico en Erwin de polders in geweest, het was niet simpel, Nico 2, Erwin 3 Frank 5 en  ik 6…...


 .......Zaterdag ben ik met de kinderen op het Haringvliet geweest 14 SB en 2 mooie baarzen (40 en 42), waarvan 1 met een botje in zijn bek.  Groet Bart 


Beste TF, Afgelopen zaterdag leuk aantal vissen gevangen, weer met de groene shad…..... 
 


......Koos de meeste, ik de grootste. Met vriendelijke groet, Peter Dorlijn


Beste TF, Hierbij een mooie 70er snoekbaars welke ik ving vanuit de bellyboat op ........


........een voor ons nog onbekende plas. Catch en Release! Groeten Arne-Menno Eelkema, Dokkum

 

Hoi Total Fishing  Hierbij een paar foto’s van zaterdag. Ondanks dat er geen echte kastelen bij zaten gaven de 70+ vissen een mooie sport Zeker als je er 2 tegelijkertijd vangt  Groeten Arie


Hallo Total Fishing Ondanks het barre weer toch een topdag beleeft samen met mijn papa.Het was lang wachten tot dat ik nog eens mee kon gaan, maar vissen va dit formaat maken alles goed!  Groeten Xander Mets.


Gisterenmiddag mooi weertje in Limburg. Heerlijk om er dan nog even op uit te trekken. Groetjes  Yvo


Hallo T.F. weer een heerlijke weekend aan het water en ..... 
 

.....Mooie formaat snoekbaarzen .......


....Weer een goed weekend groet Etienne



Hallo T.F. Vandaag even weg geweest en toch weer een mooie vis erbij (82 cm). Was trouwens heel even dat we beet kregen, daarna niks meer. Groetjes, Synco


Hallo T.F.   Ruud met een dikke snoekbaars gevangen op een smal cutter in de kleur
zilver red head. Groet Rob



Hoi Total Fishing  Dagje gevist op snoekbaars met jerkbaits. 3 vissen boven de 80 centimeter waren ons deel en nog vele daaronder. De release van een 90-er die ik haakte op 1,5 meter water waarna een spectaculaire dril volgde op bijgaande foto.Groet Hendrik-Jan Verheij


Hoi TF, afgelopen zondag geprobeert om trollend met grote ratelpluggen de snoekbaarzen wakker te schudden. Het moment dat mijn hengel bijna dubbel klapte op dit kasteel van 90cm zal ik niet gauw vergeten. De vis zwom daarna met gemak enkele malen van de boot…....


......Na de foto’s en gemeten te hebben mocht deze prachtige vis natuurlijk snel weer terug om over enkele weken voor het nageslacht te zorgen.Pieter Nederlof


Deze week nominaties voor de barbeel van Jos, de baars van Bart, de snoeken van Geert en Leo, de snoekbaarzen van Xander en Jan Peter. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -