Actuele Vangstberichten tot dinsdag 10 januari 2012


... tot dinsdag 10 januari 2012

Water water en nog meer water… Hadden we een poos geleden nog extreem lage waterstanden, nu is alles wel zo’n beetje buiten de oevers getreden. Maar de vangtsten liegen er niet om: veel dikke en zware snoekbaarzen komen boven water en zitten nu al vol met kuit, dus wees er extra voorzichtig mee. De komende week redelijk rustig weer, echt weer om eropuit te gaan!


Wintertalingen, vastgelegd door Jan Althof.

Heftig weekje geweest met een wonderschoon helder laatste weekend!

Kant- en strandvisserij
Storm en regen teisterden onze kusten van de week en de vangsten aan het stand waren nauwelijks mogelijk, slechts diepe havens waar je enigszins nog een beetje uit de wind kon blijven, konden wat soelaas brengen, echter het afgelopen weekeinde was er weer wat mogelijk aan de stranden, waar het niet dat ongelooflijk veel rommel in het water op sommige stranden het vissen onmogelijk maakte.

Pieren Velzen en IJmuiden redelijke visserij, schar en wat gul. Stranden verder zuidwaarts zoals gezegd weinig te melden afgelopen week. Er is niemand geweest aan de Zuid-Hollandse stranden, dus hellaas geen info. Deze week zelf maar proberen. Volgende week zaterdagavond (21 januari ‘11) de eerste competitiewedstrijd van de Eurovissers aan de stranden van ter Heijde, ben benieuwd.

Havens Europoort redelijk, strandje aan de Papegaaienbek druk, redelijk schar en wijting. Wees er wel op tijd anders is er geen plek meer! Beerkanaal blijft goed evenals Mississippiehaven en Yangstsehaven, wel beperkt plek, maar dan ook mooie vangsten. Hou het hier wel schoon a.u.b. anders worden deze plekken verboden toegang.


Hierbij een foto van de wandelpier van Hoek van Holland welke compleet onder water is komen te staan door de aanhoudende storm en het hoge water. Vissen vanaf de pier is voorlopig niet mogelijk. Groeten, Michel Dalmeijer.

Waterweg redelijk, wel veel vuil in het water. Dintelhaven redelijk veel spiering, wat bot en wijting. Calandkanaal wijting, steenbolk en wat gul en schar. Probeer ook eens na de aanlegplaats van de booreilanden aan het begin van de landtong, je zult verrast zijn! Zeeuwse stranden ietsje minder, je merkt aan de vangstberichten dat het ‘dik’ zitten van vis een beetje over is. Westerschelde en Cadzand redelijke vangsten van schar en wijting, soms wat gul.


De rust is weer een beetje teruggekeerd aan de kust. Gr. Pascal.

Bootvisserij
Zoals gezegd geen boot eruit geweest op de Noordzee. Komende week vanaf het midden van de week weer minder wind, dus de baren op! Noordzee zit vol met schar en aardig wijting, dus vissen maar! Westerschelde weer redelijk geweest wanneer je eruit kon, schar en wijting en soms wat gul. Oosterschelde slecht geweest afgelopen week, Grevelingen grimmig, afgelopen zaterdag gelukkig weer wat betere vangsten tijdens het 4e Penn Grevelingen Tournament.

Winnaar Erik Remijn wist op de Hendrik H 20 vissen te vangen die goed waren voor de totaaloverwinning. Het Penn-Zeehengelsport team pakte de winst bij de korpsen. Voor verdere info zie uitgebreid verslag op de site en onder www.eurovissers.nl, klik op het Penn Logo PGT 2012.


Zware bewolking maar met veel water van de afgelopen week.

Tsja, niet veel meer te melden eigenlijk. Hopelijk volgend weekend wat meer berichten dan afgelopen week!

Tot volgende week! Arthur



Het weer was in ieder geval een stuk beter afgelopen weekend dan de rumoerige week daarvoor met veel wind en regen, maar op veel plaatsen gewoon veel te veel water.
 
Snoek - Vele wateren gewoon niet te bevissen met de hoge waterstanden en tonnen vuil en troebel water, maar gelukkig zijn er dan nog vaak afgesloten stukken plas of polders waar we wel uit de voeten kunnen. In deze polders of plassen was het wel duidelijk dat je het kunstaas moest aanpassen aan de situatie en dan kwam er bij de meldingen binnen dat de good old spinner het weer prima deed op deze plaatsen. Mooie snoeken op vaak langzaam gevoerde spinners. Nu het andere water weer even tot rust laten komen en dan kunnen we weer achter de snoeken aan.


Diep lopende pluggen goed op dit moment.
 
Snoekbaars - Redelijke vangsten van deze stekelrover, ook op de hoge rivieren, al moest je dan wel vaak de scheiding opzoeken van stroming en stilstaand water en dan was het troebele water vaak geen probleem voor de snoekbaarzen en ook op deze stekken vaak vele vissen van 60 + en dat is een prima sport hoor. Ook de aanbeten gewoon heel hard en daar doen we het ook voor natuurlijk. Shads goed, maar kon je op de scheiding van stroming en stilstaand slepend vissen en kreeg je niet te veel rommel over de lijn, dan waren er prima vangsten met diep gevoerde pluggen. Wel opvallend dat pluggen met een donkere rug vaak goed scoorden op de snoekbaarzen.


Zo helder is het een paar weken al niet meer.
 
Baars - Wederom meldingen van mooie baarzen in havens, maar op de plassen minder vangsten tussen de snoekbaarzen afgelopen week, maar met wat minder neerslag zullen ze er weer snel zijn. Ook hier opvallend dat de spinners ook prima werk verrichtten op de baars (dus zeker mee in je koffer).


60+ Snoekbaarzen kunnen de top laten doorbuigen.
 
De weervoorspellingen zijn nog niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk gaan de temperaturen weer iets terug naar het vriespunt en dan wat minder neerslag, dan zal de activiteit van de meeste rovers nog best aantrekkelijk zijn om eropuit te gaan. Zorg dat je goed ingepakt zit en denk aan de innerlijke mens, dan komt dit allemaal goed en laat even weten hoe het jullie is vergaan.

Veel succes op onze Nederlandse rovers. Piet.


De eerste jonge boompjes zijn alweer uit de grond geschoten wink


Beste Total Fishing, op de eerste plaats de beste wensen voor alle medewerkers en lezers van Total Fishing. Leon Haenen en company bewijzen iedere week in de rubriek “witvisperikelen” dat barbeel vangen in de winter gewoon mogelijk is….


....Ook wij, m’n vismaat Frank Pulles en ik, hebben dit jaar de Ardennen gevonden. Leverde vandaag de 1e stek na 2 uur vissen geen stootje op, bij de 2e poging, op een andere stek, was het wel raak. Binnen 2 uurtjes kregen we 3 barbelen en 2 mooie kopvoorns, allen gevangen aan smack overigens, in het net. Groetjes, Henk Hendriksen.


Hallo Total Fishing, allereerst nog de beste wensen voor 2012! Het jaar is voor mij qua vissen goed begonnen. In de winter vis ik vooral op snoek, maar de eerste keer vissen in 2012 koos ik voor mijn penhengeltje i.p.v. de zware doodaasstokken. Met een paar korreltjes maïs heb ik dit prachtige schubkarpertje kunnen verleiden. Voor de complete verslagen zie:
http://koenverweij.blogspot.com/ Groeten, Koen.


Hoi TF, afgelopen zondag de eerste vis van het jaar mogen vangen nadat…


....een ijsvogeltje mij wat geluk had gebracht! Vriendelijke groet, Remond.


Een van de weinige kleurrijke bossen paddenstoelen op het moment.


Hi Total Fishing, gevangen op een vorkstaartje in Wakasagi. Met vriendelijke groet, Udo Krzikawski.


Echt mooie kastelen en super op kleur. Gr. Willem.


Een mooie baars in topconditie gevangen van 51 cm. Groet, Bart en Frank Mylle.


Bidden voor een grijs viervoetertje.


De eerste doodaassessie van het jaar leverde een paar mooie snoeken op…..

 
....Maar de laatste snoek was ook meteen de beste: 73 cm en met een aardige pens eronder….


....Groeten, Remco en Jurgen uit Haaksbergen.


Mijn eerste snoek die ik gevangen heb met de doodaasmontage. Ik gebruikte hiervoor een horsmakreel onder de dobber. Na eerst een iets kleinere snoek verspeeld te hebben, greep deze dame alsnog de makreel. Met 110 cm gelijk een p.r. Groetjes, Harm van Wely.


Beste Total Fishing, een gezellige en leuke dag gevist met mijn collega en ook is er nog goed gevangen! Samen vingen we 8 snoeken waarvan 7 vissen tot een 80cm…..


....Stiekem hoopte we nog op een bak van een snoek en deze kwam er ook. Ik ving een vette vis van 107cm op een Storm Seeker Shad. Dit was een mooie afsluiter van de dag! Met vriendelijke groet, Peter Urscheler.


Ondanks de weersomstandigheden toch nog de mogelijkheid gehad om op groot water te vissen. De vangsten waren goed te noemen en het is de whisper van @rt-baits die hier een grote bijdrage aan heeft geleverd. Naast vele snoekbaarzen werd het na een aanbeet wat serieuzer en kwam na een spannende dril een moddervette snoek boven van 110cm. Groet, Tom Boeckx.


Met deze warme winter zullen velen een jaartje overblijven.


De vangsten waren goed te noemen en het is de whisper van @rt-baits die hier een grote bijdrage aan heeft geleverd.Groet, Tom Boeckx.


Geweldige hakken op de Hula bait…


....en allemaal knappe snoekbaarzen. Gr. Joop.


Hallo TF, na 4 weken zonder vissen wegens een armblessure, was het zondag eindelijk weer zover: een dagje Hollands diep en Haringvliet met de bellyboat….


...De weersomstandigheden waren vrij goed en veel vissers zaten er niet op het water. Het waren één voor één mooie snoekbaarzen die beresterk vochten in de harde stroming….


....Er werd ook nog een mooie baars in topconditie gevangen van 51 cm. De meeste vissen werden gevangen op felgekleurde grote V-staarten van @rt-baits en het botje deed het op bepaalde momenten ook niet slecht. Groet, Bart en Frank Mylle.


Hi Total Fishing, gevangen op een vorkstaartje in Wakasagi. Met vriendelijke groet, Udo Krzikawski.


Marc was weer succesvol in zijn belly boot.


De kleine dull-shad browny pos was weer de topper van de dag. Gr. Willem.


Afgelopen zondag met Steffie lekker gaan uitwaaien, en genoten van een totaal onbekende waterplas die ik gevonden had via google-earth, Een prachtig snoekwatertje leek het ons… Maar bij de derde worp werd m’n screamin triple devil fel genomen en totaal onverwacht lag deze toch wel lange snoekbaars in het net. Waarschijnlijk had mr. glasoog iedereen verwittigd van onze komst, want de rest van de dag geen enkele aanbeet meer gehad (toch eens plezant om zomaar een onbekende waterpartij nieuwsgierig af te struinen!). Groetjes, Steffie & Mario.


Beste Total Fishing, hier een foto van de snoekbaars die ik afgelopen zaterdag vroeg in de ochtend ving. Lekker vroeg het water op, en deze vis werd opvallend ondiep op een zandafgraving gevangen met een voorn van 25cm. De vis zelf was 94cm. Met vriendelijke groet, Dennis Caspers.


Beste Total Fishing, binnen een half uur een spijkerharde dreun op de nieuwe Terminator V-Jig Power. Een grote en sterke riviersnoekbaars van 91,5cm greep vol overgave een 6” Shaker op 3 meter diepte… het begin van een geweldige visdag op een koffiebruine snelstromende rivier. Groetjes, Roel Trum.


Mooie dikke riviersnoekbaars welke zich op 2 meter diepte middels een knalharde steunhengelaanbeet kwam melden op een grote 7” Pro Shad in de zeer succesvolle kleur Roach…


...Ondanks dat bijna alle kribben inmiddels overstroomd waren door het snel stijgende water op de grote rivieren, wist ik samen met vismaat Eric een mooie dag te beleven in het kolkende koffiewater… Vandaag bleken de zanders weinig interesse te tonen in de passieve aasaanbieding van de inmiddels (beruchte steunhengel). De carbonvezels in onze handhengels werden echter wel getrakteerd op een serie keiharde dreunen. De 5,5” Pro Shad bleek wederom de shad van de dag. Groetjes, Roel.


Steunhengel + 6” Shaker + flink stromende rivier = grove snoekbaars. Zou deze formule altijd opgaan? Zeer waarschijnlijk niet, maar in dit geval leverde het wederom een bak op van 94 cm. Deze vis werd overigens nog net voor het extreem hoge water gevangen. Groet, Jesse Hebing.

Deze week de nominaties voor de karper van Remond en de snoeken van Tom en Peter en de snoekbaarzen van Mario en Jesse. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -