Actuele Vangstberichten tot dinsdag 1 september 2009 - deel 1

 ..... tot dinsdag 1 september 2009 - deel 1

De vakanties zijn helaas voor de meesten alweer voorbij en het zal dus weer stukken rustiger zijn op en langs het water. We hebben over het algemeen zeer mooi weer gehad dat niet altijd ten goede kwam aan de vangsten, maar het verblijf op en langs het water wel heel aangenaam maakte!

Door de grote hoeveelheid ingezonden afbeeldingen heeft de redactie besloten de vangstberichten over twee dagen uit te smeren. Morgen dus deel 2 van de vangstberichten!

Naast de binnenlandse berichten zal donderdag de buitenlandse editie op TotalFishing verschijnen! Ook hiervoor hebben veel bezoekers foto’s voor ingezonden waarvoor onze dank! Deze week dus bomvol met vangstmeldingen!


Een typische zomergast die de afgelopen tijd veel langs de waterkant te zien was. Foto: Jelle Westerhuis.

Zout door Arthur van Tienen

Strandvisserij

Na een welverdiende vakantie weer tijd om de messen te slijpen en na een paar sessies aan het Calandkanaal weer helemaal in vorm voor het komende seizoen op het zoute. Prachtige wedstrijden staan er op het programma en om meteen de toon maar te zetten gaan we met de Nationale selectie een vrijdag naar Domburg om daar de Interland tegen de Nationale selecties van België en Engeland te vissen op de stranden van Domburg en Zoute lande /Westkapelle.


Hugo Pos (10 jaar) ving deze prachtige fint op de noordpier te Wijk aan zee. Prachtige sport aan lekker licht materiaal met een lepeltje.

Kantvisserij

Vanaf het strand volhouderij en veel aas meenemen, veel krabben en garnalen, goed voor de wijting over een maandje! Voor de rest een botje, zeebaars en een tongetje in de avond en nacht Kanalen en Maasvlakte (Papegaaienbek) zijn veel meer geschikt, wel veel kleine vis in de kanalen zoals Calandkanaal, Beerkanaal en Amazone en Yangtse haven, maar er kan ook een dikke bot of paling tussendoor lopen. Zeebaarsvisserij vanaf de Oosterschelde dijken en pieren de laatste week matig tot goed geweest. Hopen dat de temperatuur nu snel daalt en de wintervis weer op de kant komt, nu armoede aan het strand!


Krabben te over op het moment !! Gr van Lucky Luc.

Bootvisserij

Geankerde visserij in de Oosterschelde best wel goed geweest wanneer ze de groenvelden wisten te vermijden, de huurbootjes vanuit Yerseke deden goede zaken en vooral tong en paling werden er gevangen, niet echt wild maar toch een lekker maaltje kon er worden gevangen. Grevelingen in de avond prima, wijting en platvis.

Noordzee, de geankerde visserij een beetje tobben, Dré Vriends met zijn Big Marlin wist een paar weken geleden de gladde haaien goed te vinden en ving er op ene dag met een ploeg zelfs 25!! Wrakvisserij matig tot slecht, goed zoeken en geluk bij de vangst is het credo nu, ook hier zal wanneer de temperaturen gaan dalen wel weer verandering in komen.


Wie het kleine niet eert ....

Morgen verschijnt er in het tweede deel van de vangstberichten nog een foto van Rens de Jong, die een paar weken geleden op de Lofoten in Noorwegen een Nederland records Koolvis ving van 18,500 kg, gestript dus deze mega koolvis woog zwaarder en ruimschoots over de 19,00 kilo. Helaas werd de vis niet gelijk gewogen en is een Nederland record officieel wel verkeken en blijft op naam staan van Pim Pos met een Koolvis van 18,200 kg.

Tot volgende week!

Arthur

Roofvis door Piet Driessen
 
Vaak hele hoge temperaturen die Nederland passeerden, en dan opvallend dat vaak met het warme weer nagenoeg niet op snoek is gevist, en zo zie je maar weer dat de echte roofvisvisser zijn verstand dan ook gebruikt om deze vissen met warm weer met rust te laten, daar ze het met de hoge watertemperatuur niet gemakkelijk hebben om na een zware dril weer weg te zwemmen.

Een pluim voor die vissers die daar dan ook rekening mee houden. De watertemperatuur gaat nu weer zakken en dan komt weer de tijd om gericht op snoek te vissen. Wel wat foto’s natuurlijk van snoeken die tussendoor gevangen zijn, en van de laatste week met de vooral koude nachten die we gehad hebben.
 
Snoek. De tijd komt er aan en zeker met spinnerbaits en grote bucktailspinners. Ook jerkbaits kunnen weer volop worden ingezet op de snoek. De meeste meldingen op natuurlijke kleuren en vooral de baarsstrepen deden het vaak heel goed. Ook opvallend diverse grote snoeken op zwarte en rode spinnerbaits. Het grote water en de rivieren momenteel goed voor grote snoek. Natuurlijk is doodaas op dit moment ook in het vizier van de snoeken.


Veel vis op grote shads.
 
Snoekbaars. Die meldingen die we binnen kregen op snoekbaars voor 95% kleine snoekbaars, maar de harde aanbeten maken dat natuurlijk weer helemaal goed op deze stekelrover. 80% Van de vangsten op doodaas en 20% op kunstaas en dan vooral langwerpige shads die het goed doen.

Kleur paars en wit duidelijk de toppers de laatste paar weken. Ook iets dat vaker voorkomt bij de meldingen is dat er ook mooie aantallen snoekbaarzen worden gevangen op half water, of onder het naar boven draaien van het aas.
 
Baars. Loopt prima de laatste weken op deze rover. Hij doet het gewoon goed in Nederland met dit weer, en is dan ook prima te vangen. Veel reacties van vissers gehad dat ze in hun thuiswater niet aanwezig waren en nadat ik vertelde dat ze met superklein aas aan de slag moesten kwamen de meldingen talrijk binnen.

Dus niet alleen kleine spinnertjes en shadjes maar ook met de made langs de kantjes vissen leverde veel baars op. Wel de kleine maten, maar de aantallen maakten dat natuurlijk helemaal goed op deze manier. Lichtbruin en zilver de beste kleuren.


Baars doet het gewoon goed in Nederland met dit weer en is dan ook prima te vangen.
 
Roofblei, Winde en Meerval. Blijven er geregeld een keer tussendoor zitten als er op roofvis word gevist en dat is vaak geen straf natuurlijk. Mooie meldingen van grote roofblei en diverse meldingen van Meervallen tot een meter op nagenoeg alle rivieren. Ook de winde werd gevangen maar niet in die aantallen als afgelopen jaar, maar dat zal de roofblei wel regelen dat deze vis in mindere maten gaat voorkomen (de een zijn dood is de ander zijn brood), wel diverse 50 plussers bij de windes.

 


Deze mooie zeebaars ving Mick van der Ende gisteren vanaf de pier in Hoek van Holland. De vis woog zo’n 3 kilo en was circa 60 cm. lang. Hij werd “natuurlijk” gevangen aan de populaire Subwalk van 58 gram!!


Tijdens het roofbleivissen een mooie bijvangst van deze prachtige zeeforel voor Ad Louwen.

 


Een zomers dagje vissen met klein kunstaas tussen de kribben op de Waal zorgde voor aanbeten van diverse rovers. Gr Jeroen.


Een leuke winde van een middagje korsten! Gr René Trommel


Mooie zeelt van 46cm lang en gevangen op 3 maiskorrels.

 


Geweldige sport geeft die roofblei. Gr. Chris Strik.


Hallo Total Fishing. De afgelopen tijd heb ik weer veel mooie roofbleien gevangen waaronder ook een aantal prachtige 70+ers. Erg leuk om op eigengemaakt spul te vangen en met de vliegenhengel, helemaal super! Groeten van Nol.


Afgelopen dinsdag (18 aug) ving ik mijn eerste barbeel(tje). Ook mijn tweede en derde ving ik die middag. Na nog twee sessies in de Gelderse IJssel staat de teller nu op 14 stuks. Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. Met vriendelijke groeten F. Roerdinkholder.

 


Hierbij een foto van onze barbeelvangst. Ca. 65cm. Met vriendelijke groet, Ferry en Willie van Zonsbeek.


Bij deze een foto van de IJssel. De witvissen wilden totaal niet bijten. Dan maar op barbeel geprobeerd en meteen raak! 60 cm, wat een geweldige vissen die barbelen, raak je verslaafd aan! Mvg Ralf Imbos uit Daarle.

 


Het was dinsdag op woensdag een nacht aan de millige plas te zwolle. Na een zwoele avond te hebben gehad met de nodige runs vond ik het eigenlijk wel een geschikt moment om mijn hengels bij zonsondergang te fotograferen.


Weer een gouden vangst. Gr. H. Evers.


Mooie 2 nachten achter de delkims gezeten met als resultaat 2 mooie spiegelkarpers, eentje van 19 en 20 pond. Groetjes Wilco Drachten.

 


Beste Total Fishing, zondagochtend even wat schuimplakaatjes met de penhengel afgegaan. Groet Dennis.


Het ochtendgloren op het Haringvliet. Gr. Vic.


Nico ging met het warme weer niet op snoek maar op de baarzen.

 


Hallo, mijn kleine vriend met Julos Haringvliet op. In de ochtend een beetje wind en veel vis, in de middag minder wind en minder vis ook. Gr.Vic.


Mooie baars uit haringvliet. Gr. steven.


De Natuur is hard, dat ondervond deze dikke hommel die in het web van deze dikke spin vloog.


Dit kereltje leren kennen op de camping en gedreven tot de laatste minuut. Luc werd beloond met mooie snoek en de laatste visdag met een mooie riviersnoekbaars Grt Mario.


Julos met één van de vele….


.....Haringvliet-snoekbaarzen. Gr Vic.


Minder wind en minder vis ook. Gr.Vic.


Hans Vonk met een snoekbaars van 74 cm. Gevangen met feedervissen met als aas 2 maden en 2 casters. 


Nu dat de waterstanden aan de Grensmaas te laag staan om te trollen ben ik met mijn boot het water opgegaan om te vissen op de Predatoren en zie hier het resultaat: een bak van een snoekbaars, gevangen in Hartje Maastricht, bijna onder de oude St. Servaasbrug met de dropshothengel. Gr. Bert Geelen.


Na al enige keren met de bellyboat op het water te zijn geweest, ving ik eindelijk mijn eerste snoekbaars ooit! 63 cm. Prompt twee dagen later hing deze knappert aan mijn dropshotje: 89 cm! Eric Brand, Zwolle.


Hierbij een paar foto’s van mijn laatste visdag… afsluiter van de vakantie…


Samen met mijn vriend wisten wij 12 kapitale snoekbaarzen te vangen waarvan zeker 10 boven de 70 cm. Gr. Carola Kempka.


Deze snoekbaars kon een shadje niet weerstaan en nam heel rustig wat lijn weg, je kon amper voelen dat hij beet. Toch maar even die haak zetten, met als resultaat deze mooie snoekbaars. Gr. J. Iedema - Anjum.


Hier een sterke stekelridder even aan de rivier onttrokken. Groeten van Chris uit Averbode.


Zomerse avonden kunnen mooi zijn. Gr. Jack.


De snoek was een meter lang en woog ongeveer 8kg. Gr. Flemming.

 

 


Hallo Total Fishing, der heutige Tag fing gut an, mit einem schönen Hecht aus den Maasplassen. Viele Grüße Mike Stroosnyder.

 


Na een mooie vakantie kon er zondag weer eens in eigen land worden gevist. Op een voor mij nieuwe plas met glashelder water en veel planten moest het gaan gebeuren. Vanwege het heldere water werd in eerste instantie gekozen voor donkere en natuurlijke kleuren, maar het mooiste resultaat werd gehaald aan een nogal fel gekleurde jerkbait. Groet, Geert Fiolet.


Na eerder deze week een snoek van 110 cm. te hebben gevangen ving ik afgelopen zondag deze snoek van 120 cm. op een kleine shad. Groeten Jan Kooistra.


Beste Total Fishing, Hierbij een mooie snoek van 113cm op een storm wildeye seekershad 15cm. Gr. Niki.

Deze week nominaties voor de snoek van Niki en de snoekbaars van Vic. Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord .
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -