Actuele vangstberichten tot dinsdag 1 oktober 2013

... tot dinsdag 1 oktober 2013

De herfst dient zich aan. Het wordt langzamerhand wel wat frisser! Afgelopen weekend met die oostenwind kon je al goed merken dat de herfst is ingezet. Ook de paddestoelen laten zich weer zien. 


In het Zoelense Bos groeien geweldige paddestoelen. Van heinde en verre komen mensen  die alle Nederlandse en Latijnse namen kennen. Ik heb het van nabij een keer meegemaakt en mijn oren begonnen te fluiten. Groet, Visgids Johan.

Aardige week ondanks oostenwind

Het is een aardige week geweest, alleen de noordoostenwind heeft het afgelopen weekeinde de strandvissers parten gespeeld. De visvangst liep terug en dat was jammer want tal van leuke wedstrijden brachten niet de vis die was gehoopt.

Er is veel voorgevist op Domburg voor het komende NK Kust van de Dames en Junioren en ook hier door de oostenwind mindere vangsten, wat bot en zeebaarsjes. We hopen op een betere wind de komende week.

Vlissingen tot aan Westkapelle gaf aardige visserij, zomer- en wintervis zullen zich nu gaan mengen en de vriend schar is ook al weer aan een opmars bezig. Nu alleen hopen dat de wijting zich ook snel laat zien. De vangsten bestaan nu hoofdzakelijk uit bot, zeebaars, tong en scholletjes.

Lastige visserij aan de Banjaard: de bekend kleiranden veroorzaken weer hoofdpijn. Een vreemd geval daar, soms is er maanden geen last en dan ineens is er weer volle bak ellende. Vangsten daar bestaan uit zeebaars en wat tong, soms nog een gladde haai.
 
Westenschouwen en Haamstede waren slecht. Volgende maand wordt daar de bekende Krabbe Trofee verwijst. We hopen maar dat de vis snel komt. Maasvlakte twee was matigjes. Afgelopen zaterdag werd daar om het Federatie Zuidwest kampioenschap gevist: zeebaars en bot waren de (spaarzame) vangsten.

Ron van Dorst wist de winst te pakken voor Danny Goossens en Herman van Spankeren. Bij de dames was het Elma Deurlo, die het goud pakte voor Linda van de Velde en Truus Huijps. Voor verdere uitslagen zie www.sportvisserijzwn.nl


Bot vanaf de stranden, een vertrouwd beeld.

De Europoortkanalen deden het prima, de wintervis komt er al aardig binnen. De Waterweg geeft al gul dus het gaat de goede kant op. Tong is ook nog ruimschoots te vangen hier. Wie geeft de eerste melding van wijting vanaf het strand?

De stranden van Hoek van Holland tot aan Den Helder zoals gezegd redelijk maar door de oostenwind van de afgelopen dagen iets minder: zeebaars en bot vormen de hoofdmoot. Tijdens de laatste proefsessie van het WK team Heren op het strand van Wijk aan Zee was het matigjes.

Schar was de te vangen vis en een paar botjes kompleteerden de vangst.
De pieren geven gelukkig ook al wintervis. Zoals gezegd zijn zaterdag aanstaande te Domburg het NK Dames en Jeugd en zondag aan het strand van Wijk aan Zee de Federatiekampioenschappen Zout Noordwest.


Theo van Broeck, WK teamlid Kust, met een schar tijdens de laatse trainingssessie op het strand van Wijk aan Zee.

Het Junioren Team heeft een fantastische derde plaats gehaald bij het WK Kustvissen te Melilla in Marokko, een Spaanse enclave. De Engelsen gingen er met goud vandoor terwijl de Spaanse ploeg 2e werd. Voor een compleet verslag zie www.sportvisserijnederland.nl
 
Bootvisserij
Helaas ging mijn trip met de Valkery niet door vanwege drukke werkzaamheden, en ik hoop het binnenkort weer over te doen. De vangsten die dag waren redelijk en de schipper besloot drie uur langer door te vissen omdat het niet geheel volgens zijn plan liep. Kijk, dat is nou pas service! De vangsten waren zeebaars, schol, poon, wat haai en steenbolk.
 
De visserij in de monding van de Westerschelde zal zich de komende tijd weer gaan richten op de wintervissen. Er is nu nog tong, maar de schar laat zich ook al zien. De makreelvisserij is over, het wachten is nu op de wijting en de schar.

Het Penn Grevelingen Tournament is vol: binnen drie weken zijn 196 plaatsen vergeven. Je kunt nog wel op de reserve lijst, er vallen altijd wel een paar mensen uit. Oosterschelde veel kleine wintervis.

Tot volgende week, Arthur

Prachtweek

Een week waarbij er weer veel grote vissen even aan de oppervlakte kwamen. De temperatuur van het water ligt gemiddeld rond de 16 graden.

Wel veel wind de laatste week en dat kon nog wel eens lastig zijn. We kunnen heel algemeen zijn over de afgelopen week daar er van de volgende vissoorten mooie vissen gevangen werden: snoek, snoekbaars, baars en roofblei. Van meerval en winde afgelopen week nagenoeg geen meldingen.

Alle meldingen van afgelopen week kwamen van een grote diversiteit van wateren. Diverse meldingen van 110+ snoeken op vooral groot kunstaas en doodaas (de kleur was vaak geen pijl op te trekken).
 
Prachtvissen de laatste week
 
Van snoekbaars veel meldingen op de kleur wit/geel/oranje en groen. Ook langwerpige shads en ratelpluggen waren vaak effectief op deze rovers.
 
Veel grote snoekbaarzen de laatste dagen.
 
Baars was weer heel goed te vangen op spinners en ook nog vaak op Spinnerbaits. Roofblei zat opvallend hoog in het water en poppers deden het heel goed op deze zilveren pijlen. Opvallend was wel bij de meldingen dat veel kunstaas langzaam gevist moest worden, dus houdt hier aankomende week even rekening mee. Op veel plaatsen zijn de planten zich al weer aan het terugtrekken, en dan zijn er weer veel meer plaatsen te bevissen natuurlijk.
 
Pas op voor de golven.
 
Naar het weekend toe wat meer kans op regen, maar de temperatuur blijft redelijk hoog en dus mooie dagen om er zeker nu op uit te trekken daar er best wat activiteit van de rovers is en dan moet je er zelf natuurlijk ook zijn.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.

VL 128 VERZIEKT VELE ZEEBAARSSTEKKEN VOOR DE KANTVISSER!

Sinds vorige week wordt het visrijke Europoortgebied geteisterd door de VL 128. Een beroepsvisser die zowel het Calandkanaal, delen van de Waterweg als de Stenen Glooiing vrijwel continu in de warnetten zet!!

Dus zoals gewoonlijk in Nederland zijn zowel de kant- als bootvissers weer eens de klos omdat vele goede stekken dag en nacht in de netten staan! Tijdens navraag bij de Havendienst bleek dat deze beroepsvisser een vergunning heeft ontvangen van Rijkswaterstaat om met warnetten te mogen vissen in het uitgestrekte Europoortgebied.

Even voor de duidelijkheid, deze mannen vissen met de VL 128 op een vergunning van Rijkswaterstaat en volgens zeggen met toestemming van de VL1, een palingvisser die de visrechten in dit gebied bezit. Grappige van het verhaal is echter dat ze de warnetten afboeien met het nummer van de GO 47!!??


Deze schitterende zeebaars ving Mortada maandag in het Europoortgebied aan een diepduikende X-Rap!

Het barst rond deze monding van de zeehonden, maar daar hebben deze mannen kennelijk geen boodschap aan! Sterker nog, ze schoten hun warnetten zelfs rond het zogeheten Robbeneiland (een natuurgebiedje aan de oude Papagaaienbek) waar dagelijks ruim twintig zeehonden liggen te zonnen!

Ook zijn deze havens de directe aanzwemroutes voor zowel zalm als zeeforel die vanaf hier de rivieren optrekken en dus zwaar gehinderd worden door de vele kilometers warnet. Gek eigenlijk dat men hier niets tegen kan ondernemen terwijl over een aantal maanden de Haringvlietsluizen op een kier gaan om deze unieke vissoorten kans te geven via het Haringvliet door te trekken naar onder andere het Hollandsdiep.


Zelfs rond het 'robbeneiland' stonden de warnetten!

Kortom, te gek voor woorden dus. Gelukkig zijn zowel de politie als de Havendienst bezig om deze warnetvissers zo snel mogelijk weer uit de havenmonding weg te krijgen. Mocht je tijdens een visdag zien dat er zeehonden of vogels verstrikt zijn geraakt in de warnetten bel dan naar de havenpolitie, telefoon 010 2747479. Wordt zondermeer vervolgd! 


Deze prachtige dikke harder werd gevangen...


...aan een broodvlok net voorbij de bocht...


...van het Hartelkanaal en het Beerkanaal!

Stekel ze, 

Joop


Voor het eerst in 7 weken was er weer eens tijd om de baars achter de schubben aan te zitten. En met succes. Deze baars raakte de 80 cm. Een uitgebreider verslag op www.labraxsquad.com. Cheers! Jelmer.


Bloesem van paprika...


Hoi Total Fishing, nog eens de polder in gegaan met het pennetje en niet zonder succes, er kwamen meerder vissen boven water waaronder deze er één van was. Geweldige sport op licht materiaal. Groetjes van Krisof.


Zondag heb ik samen met papa op karper gevist aan het kanaal. Na ongeveer drie uurtjes ging mijn linker hengel er vandoor en kon het gevecht beginnen. Een kwartier later lag deze vis op de mat, ik was bekaf. De vis woog 23 pond en is de grootste vis die ik ooit heb gevangen. Papa heeft die middag niks gevangen, maar was wel apetrots op mij. Groetjes, Daan Loonen.


"Ik zit vast!" riep Henk-Jan, en hij begon al te snukken met zijn hengel. En toen begon er iets te zwemmen en bleek hij met zijn baarsplugje een schubkarper van 80 centimeter gehaakt te hebben! Groeten van Wilfred van Nunen.


Bloesem van tomaat...


Beste Total Fishing, bij Visdorado de Kool waren er nieuwe bewoners in de vliegvisvijver bijgekomen. In het kraakheldere water hadden ze jammer genoeg deze dag geen zin in de droge vlieg maar een streamer konden ze regelmatig niet weerstaan. In het heldere water is niet alleen mooi de aanbeet vaak te zien maar ook de dril goed te volgen. En tot aan de kant bleven de mooie sterke vissen zich heftig verweren.


Na zo'n mooi gevecht is het voor beiden even bijkomen om daarna vol voldoening op jacht met de vlieghengel te gaan om de volgende forel te landen en daarna weer te laten zwemmen.


Al voordat het vissen begint, is het genieten van wat voor moois de natuur ons te bieden heeft. Water wat na een (koude) nacht stoom aan het afblazen is, laat ons bloed al stromen om de vlieg te water te laten. Met vriendelijke groet, Ed.


Casper geniet van de double hook up van twee machtige baarzen. Visgids Johan.


Goedendag Total Fishing, zondag nog een keer met Rene naar de grote rivier geweest om achter de snoekbaarzen aan te gaan. Het was wat betreft de snoekbaars zeer taai en we wisten er maar enkelen te vangen. Wat beter ging waren de snoeken en de baarzen waarvan hier eentje met een nieuwe shad. Groeten, Arie en Rene.


Gevangen op zondag 29 sept. Veel wind en zon maar voelde toch koud in Dort. Groet, H. Yilmaz.


Bruinrode Heidelibel - Sympetrum striolatum


Beste Total Fishing, hierbij een foto met mijn allereerste Roofblei van 68 centimeter. Groeten Bas Schellingerhout.


Thumb up voor de roofblei! Groeten van Wilfred van Nunen.


Na een mooi natuurtochtje met het gezin nog even een uurtje alleen de rivier op met een hengel en een doosje pluggen. Achter de krib dit schitterende mo(nu)ment. Wat een prachtige dag! Groet, Harry.


Het was een topdag op de plassen, met 13 vissen waaronder twee vette metersnoeken en deze PR roofblei. Lees het verslag op www.vinnig.nl Groet, Klaas Hoogduin.


Zonnebloem.


Het is Richard weer gelukt...


...het uitgebreide verslag is te lezen op www.roven.nl


Weer eens een lekker dagje de veenpolder in met "ome Keessie" en neef Joor. Supermooie omgeving en...


...veel, heel veel jonge vis, en heeel wat heeeeele kleine snoekjes...


...en wat een wind....over dat kale polderlandje! Groet, Vincent, Lelystad.


Ben wezen vissen met mijn zonen: de oudste zoon met een mooie, een PR van 88 centimeter...


...en de middelste zoon met een nieuw PR van 97 centimeter. Ik bleef zelf met lege handen en ben toch zo trots als een pauw. Groet, Wilco uit Zwolle.


Dit weekend nog eens op het water geweest. De stevige wind verraste ons enigszins, maar onze inzet werd beloond met een paar mooie snoeken. Groeten, Tom en Jean-Luc.


Hallo Total Fishing, eindelijk heb ik er een te pakken: "de metersnoek", gevangen op een jerkbait met de naam de Rapper. Deze dame was niet gediend van al dat rappen onder water en besloot daarom maar de rapper de mond te snoeren door hem stevig tussen haar tanden te klemmen. Ik ben er zeer blij mee, aangezien ze mijn eerste dame was van een meter (102 cm) na 15 jaar gericht met kunstaas gevist te hebben op snoek. Met vriendelijke groeten, Dominic Rothinger.


Henk-Peter heeft de afgelopen weekend samen met zijn vismaat Frank een paar dagen in Ierland op snoek gevist. Ze visten twee dagen met visgids Ferdinand op het Ierse meer Lough Derg. Henk-Peter zag zijn droom om voor het eerst in zijn leven de magische metergrens te passeren maar liefst twee keer uitkomen! Hier poseert Henk-Peter met zijn eerste metersnoek.


Ongeveer tien minuten na het terugzetten van metersnoek nummer één was het weer raak voor Henk-Peter en mocht hij na een spectaculaire dril met zijn tweede metersnoek op de foto. Uiteraard met een grote glimlach!


Een dag later ving Ferdinand deze snoek van 113 centimeter tussen de planten op de Bossel. Wil je zelf een keer een dag met Ferdinand mee of wil je een aluminium boot bij hem huren op Lough Derg, kijk dan op www.pike-ireland.net


Tom heeft succes op groot water, zie verslag op www.roven.nl


Beste Total Fishing, ik had het genoegen om een weekje in Ierland te vissen bij visgids en winnaar van de Ierse Predatortour Jacek "Jack" Gorny van fishingireland.pl. De omstandigheden waren niet optimaal omdat het in Ierland eigenlijk nog steeds zomer was...


Blauwe lucht, zon en weinig wind...Toch werd er elke dag grote snoek gehaakt en ook gevangen! Ook bruine forel en veel baars was tijdelijk de klos!


Beste groeten, Jeroen Teugels uit België.


Paardenbijter.


Groeten uit Zweden...


...en de HRT lures zijn top. Groeten, Kees.


De afgelopen week verschillende doodaassessies gevist, met een aantal mooie vissen als resultaat waaronder ook deze vis van 116 cm. Groet, Arend Burger.


Het feestje vieren met je vismaat. Visgids Johan.


De herfstsnoeken op de rivier knokken voor wat ze waard zijn! Groeten van Wilfred van Nunen.


Het was een top dag op de plassen waaronder deze snoek van 104 centimeter. Groet, Klaas Hoogduin.


Mooie 102 centimeter voor Pascal...


...op een grote shad. Groeten van Pascal, Edgard en Frits.


Samen met Marco Dol een super dag met jerkbaits. Deze vis van 118 centimeter op de suick. Groeten Bas Schimscheimer.

Deze keer de nominaties voor de karper van Daan, de forel van Ed, de roofblei van Klaas en de snoek van Bas. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -