Actuele vangstberichten tot dinsdag 1 juli 2008

Actuele vangstberichten tot  dinsdag 1 juli 2008

Ondertussen zijn we langzaam maar zeker de maand juli weer binnengeslopen. De zomer vordert gestaag en deze en volgende maand barst het vakantiegeweld los, wat met name op het binnenwater goed te merken is. Vroeg in de ochtend en later op de avond vissen kan veel overlast van andere watersporters tijdens het vissen voorkomen. Het jonge grut, in met name de vogelwereld is een genot om naar te kijken en te fotograferen zoals de onder staande foto’s van Sander Paans laten zien.


Vissen is meer dan alleen vis vangen, ook genieten van de wereld en zijn natuuur om je heen hoort er absoluut bij!


.....Deze waterhoen liet me wel heel dichtbij zijn jongen komen, waardoor ik enkele mooie platen kon schieten.
Sander Paans

Zout door Arthur van Tienen
Hier zijn ze weer.

Vakanties in het Noorden zijn begonnen en een hoop mensen uit het Noorden gaan naar Zeeland en Zuid-Holland om daar aan de kust de zee en het strand op te zoeken. Onder deze vakantievierders natuurlijk ook een zeer groot aantal (zee) sportvissers die graag een hengeltje vanuit de boot of vanaf het strand uitwerpen. Kijk goed in de omgeving wat voor mogelijkheden er zijn en stap gerust eens binnen bij een locale hengelsportzaak.
De keuze vanaf de boten zal zijn op makreel en natuurlijk de wrakkentochten op kabeljauw en zeebaars. Sommige reders gaan er s’avonds op uit om de tong te belagen, kortom mogelijkheden zat!
 
Bootvisserij
 
Wrakvisserij uitstekend geweest afgelopen week, alleen de winderige dagen was het natuurlijk balen, maar dat heb je nou eenmaal, je moet wat geluk hebben en meestal is het in juni dikke bingo als je een rustige dag hebt op de wrakken. Makreelvisserij ook goed, mooie scholen makrelen huizen voor de kust, soms is het even zoeken maar wanneer ze eenmaal gevonden zijn is het raak, behandel de makreel met respect en vang er 10, maak ze schoon  en doe ze in een koelbox met scherfijs of koelelementen en ga dan pas verder met vissen, gooi ze niet achteloos in een vuilniszak, je hebt er aan het einde van de (warme) dag niets meer aan.
Geankerde visserij is matig, wel wat tong maar schar en gul wordt minder.
Oosterschelde rondom de Zeelandbrug wat gul, schol en schar, wel veel makreel op de Oosterschelde en zeebaars, leuke visserij vanuit de kano (nieuwe trend!)


 
Kantvisserij
 
Rondom de Zeeuwse stranden nog niet echt bingo wat tongvangsten aangaat maar de beste tijd moet nog komen, Neeltje Jans biedt de beste mogelijkheden wat geep, makreel en zeebaars visserij aangaat. Spuitje bij de waterinlaat sluis van de Grevelingen een puinhoop, bekeuringen worden er nu fors uitgedeeld, van mij mogen ze daar alles afsluiten en vissen verboden maken, wat zijn mensen toch af en toe varkens!
 
Europoortgebied in het teken van de zeebaars, overal te vangen aan steurkrabben en zagers, kunstaas en mesheften, hou wel de minimum maat van 36 cm. in de gaten.
Fint volop te vangen inde Waterweg, ga met licht spul te werk en maak er een sport van met lepels en twisters, in de avond wat paling en tong.
Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn, avonden het beste, paling, tong en zeebaars.
 Donderdag hopelijk naar de wrakken met een kleine boot, u hoort van mij. Groet, Arthur
 

Mooie zomeravonden in het Europoortgebied.


Witvis door Willem Stolk

Een warm maar winderig weekend met sterk wisselende berichten. Toch enkele goede berichten van vooral stilstaand water en ook de karpers doen het goed…

Strangen
Eerder melde ik al dat er goed wordt gevangen op Strangen; wateren die liggen aan de binnenkant van een rivier. Gerard Paans melde ons dit ook vorige week al –en ook afgelopen week was het raak. Hij ving ruim 40 brasems. Dit keer met de feeder omdat het te hard waaide om met de stok te vissen. Gerard viste slechts 15 meter uit de kant –en na een half uurtje ving hij de ene na de andere vis.

Barbeel
Op de Waal en IJssel wordt nog steeds aardig gevangen. Opvallend feit is wel, dat het zeer plaatselijk is. Zo kan men op een ‘bepaald’ traject wel meer dan tien barbelen vangen, maar evengoed een hele dag voor niets naar de hengeltop turen. Zowel op de Waal en IJssel dus goede berichten, maar wel sterk afhankelijk van de stekkeuze.

Karper
Inmiddels wordt er flink wat karper gevangen in de karperput in Altforst. Dit water was vele jaren niet meer productief, maar nadat de karpers zijn uitgezet wordt er nu ook weer brasem gevangen. Waarschijnlijk komt dit omdat het water niet meer zo glashelder is. Ton Ruys en Theo Hartogs viste afgelopen zondag de sterren van de hemel. Aankomende zondag is er een heuse clinnic – het Shimano witvis en matchteam zullen hier uitleg geven. De vereniging is tot nu toe erg tevreden over het verloop, want sinds een jaar of vijf kon men geen vis meer vangen.
 

 
 

Roofvis door Piet Driessen

Het weer was goed te noemen om op of langs het water te vertoeven in Nederland. Op groot water wel opletten met de wind die nog wel eens aan kracht kon toenemen. Watertemperatuur nagenoeg overal boven de 20 graden, en dan de vraag of er nog vis werd gevangen?

Snoekseizoen gaat morgen open, maar doordat ze nog niet kunnen lezen dat ze van het kunstaas af moeten blijven werden er al weer diverse snoeken gevangen. Afgelopen week opvallend wat meer activiteit van de snoeken en betrof groot en kleine snoeken. Kunstaassoorten niet veel peil op te trekken, maar kunstaas met een donkere rug kwam vaak voor op de vangstlijsten. Ook wederom veel meldingen van missers en dat kan natuurlijk ook op veel plaatsen daar het water weer helderder word momenteel.

Snoekbaars redelijk te vangen maar weer duidelijk bepaalde stukken water waar dat moest gebeuren, en zo waren er ook nog veel stukken waar er niet een te vinden was. Ook moest je ze dan vaak in een korte tijd vangen, en dan gewoon weer een paar uur geen aanbeet. Licht gekleurd aas en rood kwam vaak voor op de lijsten, en met rood aas opvallend dat daar vaak de grootste vissen op kwamen.

Baars komt er weer aan maar je moet echt licht vissen met zeer dunne onderlijnen, en dan kon je ze redelijk vangen. Viste je iets te dik, nagenoeg geen beten van onze vriend PERCA. Zilver en wit duidelijke voorkeur van de baarzen afgelopen week.

Winde en roofblei ook wat meldingen, en hier ook nog vaak leuke exemplaren daar bij. Vooral op klein gesleepte pluggen werden ze gevangen, en hier gewoon alle kleuren bij de meldingen dus het maakte niet uit. Wel vaak de wat sneller gevoerde plugjes scoorde duidelijk beter op deze rovers.

Nu even kijken wat het weer gaat doen. De voorspellingen dat we woensdag nog een heel warme dag krijgen en daarna weer net boven de 20 graden zal toch wel weer wat activiteit brengen op de roofvissen, dus lekker blijven gaan, succes natuurlijk.

Sluit ik even af om mijn leermeester Jan Eggers te bedanken wat we samen in al de jaren hebben ondernomen en hebben meegemaakt, en gemaakt hebben wat artikels betreft en gezamenlijke visdagen natuurlijk. Jan word vandaag 65 en krijgt nu zijn AOW. Jan geniet er van, en tot weder horen of zien natuurlijk.


Baars komt er weer aan!


“Beste visvrienden,
 Hierbij stuur ik foto’s van barbelen die gevangen zijn aan blokjes kaas in de IJssel. Na wat foto’s gemaakt te hebben, zijn ze weer snel terug gezet…...”


 “….Wat een sport om deze vissen te drillen en uiteindelijk te landen. Echt fantastisch! De aanbeten zijn bovendien ook prachtig te zien en zijn keihard, vooral wanneer het s’avonds windstil is…..”


 “.....Ik had mijn vrienden barbeel beloofd, de eerste vissessie kwamen ze niet, al mopperend gingen we naar huis. Niet wetende dat de komende sessies daarna wel barbeel op zou leveren. En gelukkig meerdere barbelen. Vandaar dat ik ook met veel plezier deze foto’s op stuur. Vang ze,
Groeten, Mark Bouwhuis


” Hallo Totalfishing, Ik heb een lekker vangstweekje achter de rug, samen met wat vismaten. Overdag penvissen op grove witvis, en een avondje feeder (gericht op barbeel/paling met kaas resp. wormen) op de IJssel brachten leuke vissen met zich mee; 7 barbelen & 6 palingen van de IJssel(met z’n drieën)......“


 “….Mijn grootste barbeel was 67 cm, verbetering van mijn grootste barbeel met 1 cm. Het loont dus wel om de avonden tot diep in het donker door te vissen, vanaf half 10 begon het pas te lopen…
Met vriendelijke groet, Edo Beltman“


 “Na vrijdag een mooie barbeel te hebben gevangen werd het zondag Super Sunday ,ik haakte op een paar uur 7 mooie brasems en 3 mooie barbeelen 63, 67en 70cm
Ik viste met een centrepin reel en een 7 grams dobber en gebruikte als aas maden
mg Bert Geelen”


“Hoi 
Ik heb op zaterdag 21 Juni 2008 mijn 2e 80cm Barbeel gevangen, de vorige was in September 2007 en nu heb ik samen met mijn vismaatje Harold 11 Barbelen in het totaal gevangen varrieerend van 33 tot 80cm.
GreetZ
Ron, alias Barbeeljager www barbeel.eu


 “Hierbij stuur ik de foto van mijn vrouwtje met een mooie zeelt !
Ze viste altijd mee toen ze mij aan het versieren was, maar die tijd is helaas over ..
Nu vist ze alleen mee als er zonmogelijkheden zijn ..

Vind ik uiteraard jammer dus daarom een foto om haar weer eens flink te motiveren
en weer volgas te gaan vissen ..
Bonkende toppen en strakke lijnen toegewenst
P.Nap”


 “Jacky pakte weer een fraaie roodoger”


“Overdag vingen we met de pen 3 kleine karpers en 1 mooie zeelt op mais en brood, naast de nodige brasem en voorn. Ook mijn vismaat mocht een mooie karper begroeten naast wat kleinere witvis. Met vriendelijke groet,
Edo Beltman


 ”Kop van een jonge scholekster vastgelegd door Piet Driessen”


 “Mijn vismaat mocht een mooie karper begroeten naast wat kleinere witvis. Gr. Edo”


 “Hoi T.F
Omdat de snoeken in de polder niet actief waren gingen we maar even struinen met de pen en als resultaat meerdere karpers van deze afmetingen.Gr Wesley van Toledo”


 “Hallo visvrienden,  je hoeft niet altijd naar een grote plas te gaan om een visje te vangen, ik dacht ik gooi even een hengeltje uit met gewoon een korstje brood en niet gevoerd, bij mij achter in de wetering. En ja hoor na een half  uurtje kreeg ik beet, en zie het resultaat, 44 pond en iets meer als een meter lang.Groetjes van Andy Peeters uit ‘s-Hertogenbosch.”


 “Heel vervelend dat vissen , en voor de mooie omgeving hoef je het ook niet te doen .... laat de rest van Nederland maar razen , wij weten beter .. . Groeten Twan van Berkel”


 “Even later meldt zich nog een fraaie snoekbaars. Groeten van Wilfred van Nunen. ”


“Na weken wachten was het dan zover ... verticalen op de snoekbaars met een heuse visgids: Gio Scalia. Besloten om naar het Gooimeer te gaan, daar zouden ze beter bijten dan op de rivier . Het grote water op met 3 verticaalmaagden  ... veel wind en Gio die de stekken weet te vinden, maar hoe voel je een beet ? Na drie keer een klein tikje gehad te hebben had ik het in de gaten .

Grote golven maar een perfecte kapitein dus mooie driften en ... SNOEKBAARS!!. Aan het einde van onze trip hadden we 33 !! snoekbaarzen waarvan de grootste 89 cm was, wat een dag !  Catch & Release dus ze zwemmen er nog ! Bijgaande foto van 89 cm snoekbaars en een gelukkige visser . Gio keibedankt voor een onvergetelijke dag en Total Fishing veel succes met jullie practige site !! 
Groeten Twan van Berkel ”


Tijdens het “tunen” van een scheeflopende Believer, werd deze toch goed genoeg bevonden door een mooie snoekbaars. Groet Jelle van Opstal

+
 “Vandaag wezen vissen met Maurits Kuijs van Fishing direct op de Waal. Best taai maar toch nog aardig gevangen op de bruine flapp`n shad van Gambler. Deze vis is 94 cm.en bijna 20 pond.
 grt, Arno Hartgers”


“Hallo Total Fishing
Afgelopen week een dagje op de Oder wezen vissen in Polen op roofblei.
De vangsten vielen helaas tegen. Maar wat we wel tegen kwamen op een zandeiland was dit nest.

Bij navraag aan biologen blijkt het hier om een nest te gaan van de zeer zeldzame Zwartbuikzandhoen. Deze komt eigenlijk alleen nog maar sporadisch voor in een gedeelte van Polen en Ukraine.
Unieke vonst dus.verder groeten aan mijn vismaat Frank Pindaceas. Mark Smeulders


Goedendag,
 
2 weken geleden ben ik met mijn vrouw en 2 dochtertjes voor vakantie een weekje naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek geweest. Ondanks de slechte berichten op internet voor de kant/strandvisserij heb ik toch maar wat spinhengels meegenomen, zodat ik in elk geval wat kon proberen. Verder een flinke koffer met kunstaas met voornamelijk oppervlakte pluggen.

De 1e ochtend vroeg, voordat de kids wakker werden, ging ik even vissen. Was een moeilijke visserij door de hoge branding op het stukje waar ik viste, maar wist toch een paar kleine Jacks en Mackerel te vangen. Bijna allemaal op een zilveren Super Spook. Werkte perfect door het ruwe water en daar kon ik nog een aardig eind mee gooien ook.


 “...De 2e ochtend was het water weer wat hoger en ben ik net achter de branding gaan vissen, omdat ik de plek van de vorige dag niet meer aangegooid kreeg. Je zag regelmatig wat Long Toms (geep, maar dan met wat meer tanden) door de branding zwemmen, dus wie weet wat daar weer achteraan komt. De 4e worp kreeg ik een bizarre zaaier op mijn hengel en voelde plots niets meer. Ik dacht heel even dat mijn voorslag op de knoop gebroken moest zijn.

Dit duurde maar heel even, want plotseling schoot vlak voor mij een bak van een vis ruim een meter het water uit en begon mijn slip te gieren. Het bleek dat hij met grote snelheid een stuk naar mij toe was gezwommen tijdens het grijpen van de plug…..”


 “...Na 2 zenuwslopende runs en nog 2 sprongen, was de snelheid eruit en kon ik de vis gaan afdrillen. Na een minuut of 15 kon ik hem steeds verder door de golven trekken en ik begon te juichen toen ik een grote Barracuda aan zijn staart het strand op kon trekken. Zoiets geeft toch een extra kick als je dit op eigen houtje vanaf de kant weet te vangen.

Een stukje terug stond een Amerikaanse beroepsfotograaf foto’s van de opkomende zon te nemen. Hij was zo aardig om van mij ook wat foto’s te nemen en heeft deze achteraf gemaild.

De vis was 1,24m en ik schat 15 à 16 kilo. Ik heb hem gevangen met een Major Craft spinhengel, waarmee ik normaal op zeebaars vis. Is echt een super lichte, hele strakke hengel uit Japan met een body waar je eng van wordt. Hierop een Daiwa 4000 met 30/100 nylon, 60/100 Fluorcarbon voorslag en uiteraard 25cm pianowire. Als kunstaas weer die zilveren Superspook die we hier normaal voor de zeebaars gebruiken als ze aan het oppervlak te vangen zijn.
 
De rest van de vakantie ook nog een kleine Barracuda, wat kleine Jacks en Long Toms gevangen. Kwam ook nog een mooie Snook achter mijn kunstaas aan, maar die pakte hem uiteindelijk niet.Oja, verder hebben we ons ook goed vermaakt op het resort.Was weer een heerlijk weekje weg met het gezin……Groeten, Maurice”


“Veel grote meerval wordt doorgaans in Spanje gevangen…”


 “….Vic en Jules laten topsport en….”


 “…. Volle actie zien, met mooie vissen die…”


”…Op de Belgische Maas zijn gevangen”.


 “Voor roofblei moet je op dit moment of heel  vroeg of juist later op de avond zijn ….Bjorn pakte gelijk even deze prachtige zonsopkomst voor ons mee ”


 “Jell en Wim pakte een paar mooie vissen die in groepsverband…”


 ”….Aan het jagen waren op in overvloed aanwezig speldaas”


 “André van de Gevel wist aan een klein plugje een mooie winde te vangen en deze prachtige roofblei.”


“Schöner Limburger Rapfen, freundliche Grüße Elke Stroosnyder”


Hey TF,
 Afgelopen week een leuke visdag beleefd. Alhoewel we er niet gericht op vissen, worden wij met enige regelmaat ‘‘geplaagd’’ door roofbleien, zo ook dit exemplaar van 76 cm.
Groetjes,
Van Opstal Jelle


 “Een veldsprinkhaan in goede conditie vastgelegd door Bjorn”


 “Een beetje vreemd plaatje, maar het is een foto van Bart Mylle, die in de Linge een snoek ving van 80 cm die zichzelf in de staart beet, in deze houding bleef de vis ook liggen toen hij geland was, pas daarna werd de hoepelvis door Bart ‘bevrijd’. Je hoort wel eens van honden die zichzelf in de staart bijten, maar snoeken kunnen het blijkbaar ook. gr Berend ”


“Beste Totalfishing,
Zondag zijn we ter voorbereiding aan onze Zwedentrip van volgende week maar eens met zijn zessen een dagje gaan oefenen met grote planerboards op groot water, en natuurlijk om te proosten op het succes. Dat oefenen bleek niet overbodig.

Dat er op een gegeven moment na een spectaculaire dril ook nog een mooie snoek uitkwam was eigenlijk bijzaak, want het was bijzonder gezellig, wat op de foto ook wel te zien is. Mannen, ik heb er zin in!!
Groeten,  Geert Fiolet.

PS de dame in kwestie was 94 cm en werd trollend gevangen aan een klein gehavend blauw plugje…  ”


 “Nico trok deze vis met een fluokleur Fatso uit de planten ”


 “Afgelopen zaterdag met Evert een plas op gegaan. De vangsten waren niet echt denderend maar deze mooie 100 cm snoek maakte de dag wel weer goed. Groeten Otto www.esoxhunters.nl


 “Net op het moment dat ik, vissend langs een plantenbed, dacht: “Hier zou er best eens eentje kunnen liggen” splijt het wateroppervlak open en wordt mijn oppervlakteaasje vol overtuiging te grazen genomen door deze sterke rivierdame van 106 cm. Gr. Wilfred van Nunen ”


 “Beste Total Fishing,
Afgelopen zondag rond de middag wezen vissen met doodaas. Al binnen 10 minuten kreeg ik mijn eerste aanbeet maar verspeelde deze! Balen. gauw een nieuwe aasvis eraan en gaan. En wederom na enkele minuten een snoeiharde aanbeet.

Na een spectaculair gevecht met enkele geweldige sprongen, kon ik deze prachtige en puntgaven snoekdame landen. Wat een geweldige vis van 101 cm lang! Hopelijk komen er deze zomer nog meer van deze toppers de kant op! groeten Bert van den Bosch uit harderwijk ”


 “Afgelopen week duidelijk merkbaar dat we meer snoeken dan snoekbaarzen vingen op de aangeboden shads. Mooie snoeken waaronder een vis van 105 cm voor Owe. Met roofvisgroet, Frank ”


 “Even gevist vandaag.
Een snoek van 1.06 en 2 baarzen van 45 en 44.
Alles met trollen, werpen ook geprobeerd, maar dat leverde niets op.

Nog een hele grote losgekomen, zelfs voor we hem of haar gezien hebben.
Jammer, de volgende keer zal hij wel blijven hangen.
 Groeten van Pol en Huguette. ”


“Eindelijk een foto van de mooie dikke 111 snoek van Guido Stienstra.Gevangen in Karlskrona. Verslag volgt nog op metersnoeken.nl gr.Martin ”


 “Gevangen aan een dood aasvisje van amper 10 cm, snoek 1.13 meter
gr. Robin van Dongen , Oegstgeest ”


“Een heerlijke dag met veel wind, en soms veel zon meegemaakt op de rivier met Arnold.
Het wisselend weerbeeld hier in Holland liet zich weer eens van zijn beste kant zien.
Naast het beleven van deze pracht  werden wij beloond met een aantal fikse aanbeten waarbij het kunstaas op echtheid werd getest…..

Arnold had een mooie baars en een jammerlijke misser en ik had naast nog een forse aanbeet geluk met een puntgave mooie zware riviersnoek.
Groeten André en Arnold. ”


 “Geert met een pracht van een riviersnoek ”

Nominaties deze week o.a. voor de barbeelfoto van Ron, de zeelt van P. Nap, de meerval van Vic, snoekbaars van Maurits, barracuda van Maurice en tenslotte de fraaie riviersnoek van Geert. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -