Actuele Vangstberichten tot dinsdag 1 februari 2011


... tot dinsdag 1 februari 2011

De kou was weer behoorlijk teruggekeerd en heeft veel klein water weer onbevisbaar gemaakt, maar intussen laten de vooruitzichten gelukkig al weer zien dat komende week de temperaturen - zowel ‘s nachts als overdag - weer de warmere kant opkruipen!


Zaterdag liep ik deze blauwe kiekendief tegen het lijf. Wat een prachtig dier is het toch! Groet, JW.

De vorst geeft het nog niet op!!

De kou geeft nog een keer acte de presence, maar zoals het er nu naar uitziet komt de westen- tot zuidwestenwind weer terug vanaf dinsdag en gaan de temperaturen aanzienlijk omhoog. Maar ja, afgelopen week was het nog lekker fris. Vooral de laatste dagen kroop de temperatuur weer aardig onder nul en dit was aan de visvangst te merken.

Bootvisserij
Grevelingen leek enigszins weer uit het dal te kruipen en vooral verleden weekend en de eerste dagen van de afgelopen week waren goed te noemen. Mooie schollen, wijtingen en een opmerkelijk aantal zeedonderpadden werden er gevangen. Met het intreden van de kou was het weer gedaan met de vis en de afgelopen dagen waren ronduit slecht te noemen.


Prachtig getekende gul voor Mads.

Hopelijk gaan de vangsten in de loop van de komende week weer naar een normaal niveau en blijft de kou weg. Ook op de Oosterschelde is de kou van invloed en de enige verandering met de Grevelingen is dat het hier stroomt, dus in principe ietsje beter onder zulke omstandigheden. Toch niet echt verschrikkelijk goede visserij op de Oosterschelde, wat schar, steenbolk en bot vormden de hoofdmoot.

Geankerde visserij voor de kust goed, voornamelijk schar en bot  en in de nabijheid van pieren en dammen wat meer kans op gul. Wrakvisserij met de huurkotters blijftt problematisch, eigenlijk geen optie om mee weg te gaan, weinig gul, wat steenbolk etc. Beter is het om te gaan ankervissen.

Met de kleinere en snelle boten meer kans op succes, vooral de verre wrakken nog aardig voorzien van mooie gullen. Westerschelde ook leuke visserij, vooral aan de monding mooie scharren, wat wijting en gul (Spijkerplaat).


Wederom een prachtig getekende gul op de 4play lipscull met haring. Groet, Mads Grosell.

Kantvisserij
Stranden van Boulevard van Vlissingen tot aan Westkapelle prima visserij. Schar vormt de hoofdmoot maar ook wat bot en wijting vangt men tussendoor. Andere Zeeuwse stranden op de ondiepere stukken ook wel een visje te vangen, maar wel minder in aantal.

Europoort best wel aardig hoewel het verschilt van stek tot stek. Stenen Glooiing en Beerkanaal goed, wijting en schar, veel kleine gulletjes. Amazonehaven ook prima. Calandkanaal minder, zaterdagavomd was hier een koppelwedstrijd van Ter Heijde en de winaaars (2 man) hadden 4 of 5 vissen (totaal).

Er worden de laatste tijd veel jonge zeeprikken “meegevangen” aan vooral wijtingen en steenbolken. Maatje Sven Hartert “ving” er een aan een wijting. Waterweg veel vuiligheid de afgelopen dagen vanwege het smeltwater van bovenaf. Af en toe wat wijtingen en gullen, op de ondiepe stukken merendeel bot wat de klok slaat.


Veel jonge zeeprikken de laatste tijd in het Europoortgebied. (Foto: Sven Hartert)

Pier van Hoek van Holland matigjes, wat schar, wijting en af en toe en gulletje. Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn voor het grotendeel bot en wat kleine meuntjes en gulletjes. Pieren van Scheveningen en IJmuiden matigjes, wat schar en ander grut, wisselende vangsten ook hier.

Tot volgende week, Arthur

Het was me weer een weekje moet ik zeggen. Meldingen van dichtgevroren polders en kleine plasjes, snoekbaars die heel traag was, topvangsten op de vrijdag en zaterdag van veel en grote snoeken, zondag alweer een stuk moeilijker en veel minder activiteit.

Snoek - Diverse meldingen van 90+ snoeken tot enkele 120+ snoeken ertussen. Veelal op doodaas, maar op kunstaas vaak heel moeizaam. Je moest het aas super langzaam aanbieden. En ging het te snel, dan vaak totaal geen activiteit. Dit vooral op kanalen, plassen en in havens. Rivieren nog heel moeizaam, maar moet ook elk ogenblik daar weer een stuk actiever worden met de roofvissen.
 
Snoekbaars - Duidelijk een stuk minder en vaak ook maar enkele snoekbaarzen kort bij elkaar. Ook hier weer doodaas voor de vangers en met kunstaas ook een stuk minder met de meldingen. Tussen 8 en 12 meter de meeste meldingen van deze stekelrover.


Een snoekbaars kwam even bij de boot en 4 aanbeten werden meteen vakkundig gelost, maar het weer maakte alles goed, zodat je toch met een goed gevoel hebt kunnen vissen deze dag. Volgende keer gewoon beter.
 
Baars - Wederom grote vissen bij de meldingen en vooral in de havens zijn ze weer terug. Hier ook doodaas duidelijk nummer 1, maar ook slanke shads tot een cm of 10 goed. Kleur geel/rood en paars sprongen er duidelijk uit.
 
De vorst moet weer gaan verdwijnen zeggen de vooruitzichten voor aankomende week en dan zullen de rovers zeker weer actief worden. Dus ga er zeker opuit en probeer er wat te vangen. Wissel duidelijk heel veel met snelheid en neem eens wat doodaas mee, is gewoon nummer 1 op dit moment.

Veel succes, Piet.


Claus pakte deze 60cm+ zeeforel op de Flat Jack.


Hoi Total Fishing, ondanks de winterkoude hebben mijn maat en ik weer mooie barbelen gevangen. Deze 62-er was de grootste. Groeten, Jos Raaijmakers.


Apart gekruld goedje aan een struik. Ziet er mooi uit zo tegen de zon in gefotografeerd.


Beste TF, vrijdag hebben Sven en ik enkele mooie snoekbaarzen en een karper gevangen! Groet, Bart Mylle. 


Zaterdag was er een enkele boot op de Maas te vinden. Het was koud, maar met de aanwezige zon nog net behaaglijk. Groet, Jelle.


Groetjes vanaf een koud en zonnig, maar winderig Haringvliet. De visserij was niet geweldig, maar toch waren we weer dik tevreden. Zeker de grote baarzen maakten onze dag weer goed! Groetjes, Marcel/ Joop.


Een rustige zaterdagochtend vlakbij de uiterwaarden.


De snoekbaars kon de Fox Rage Rip Shaker in Nightmare niet voorbij laten gaan. Op een diepte van 8-10m kwam de harde aanbeet en hij was niet de enige geïnteresseerde. Groet, Udo Krzikawski.


Beste TF, zaterdag heb ik met Frank op het Haringvliet gevist en uiteindelijk nog mooie vis gevangen. Het begon zeer goed, na enkele minuten volgden de eerste aanbeten op vrij ondiep water en kort daarna viel het stil….


... Maar later op de dag konden we de vis dicht tegen de 10 meter grens vangen….


.... De meeste vis werd gevangen op een Persuader van @rt-Baits die op snelheid ver achter de boot gevist werd. Groet, Bart en Frank Mylle.


Zaterdag een ochtend gevist op een andere rivier. In verband met de vorst stelde ik me er niet veel van voor en was dan ook aangenaam verrast met vier prachtige snoekbaarzen van het pittig stromende water. Allen gevangen op de nieuwe en veelbelovende Spro Wob Shad, een shad met een actie waar de rovers zelfs in deze kou warm voor lopen!...


.... Na de middag begon het pas te lopen. We vermaakten ons prima met stevige aanbeten van vissen van prachtig formaat. Groeten van Wilfred van Nunen.


In de volle stroming pakte Henk deze prachtige zander op de inmiddels vermaarde spro Dull Shad.


Hallo TF, deze week weer een nieuwe stek geprobeerd. Ging best goed. 5 Baarzen 6 snoekbaarzen Groet, Sicco.


Snoekbaars voor Steve op de Delalande Buster Shad. Groet, Vic.


Hallo Total Fishing, van de week met m’n vaste snoekbaarsmaat (Ron Heine) even de kou trotseren. Vrijdagochtend lekker op pad achter de snoekbaars aan en niet zonder succes. ‘s Ochtends tot in de middag geen stootje te krijgen op de verticaal en dropshot. Wat we ook probeerden, shads of voorn, het maakte niet uit.

Na 3 uur ‘s middags pas de eerste aanbeet en raak. Een leuke 40-er, daarna weer een uur stil. Rond 4 uur begon het en toen maakte het weer niet uit wat. Aan het eind van de dag werden de vissen ook meteen een stuk groter, want die moesten en zouden we vangen. Ron kreeg op de dropshot een mooie knal maar lostte hem (balen) en vlak erna kreeg ik op mijn verticaal een knal!

Een mooie dame van 80+ gevangen op een grote, knalgele shad op 5 meter diepte, waar we de meeste vingen trouwens. Met vriendelijke groet, Daud Kalschoven.


De kleine watertjes waren zaterdag haast overal wel dichtgevroren en dat leverde met de alsmaar roder wordende avondzon mooie plaatjes op.


Beste Total Fishing, na een aantal worpen richting de overkant zie ik een flinke snoek mijn lepeltje missen, om hem daarna meteen nog een keer te missen! Vismaat Yuki staat dan ongeveer zes meter bij mij vandaan. Beiden werpen we bijna tegelijkertijd waar we de snoek verwachten.

‘Hangen,’ hoor ik naast me. Een fractie van een seconde later voel ik een keiharde beuk op mijn lepeltje. ‘Hangen!’, roep ik naar Yuki. Met twee flink doorbuigende splitcane spinhengels staan we naast elkaar een flinke snoek te drillen. Echt geweldig om zoiets mee te maken. Groeten, Peter en Yuki.


Bedankt voor de plug! Heb hem direct getest. Groetjes René Molenveld.


Een leuke vangst in de polder met de HITCHER jointed in de kleur Fire Tiger. Groet, JMB.


Snoek voor Julos op de deathbait. Groet, Vic.


De nieuwe Scud lepel van Spro is erg langzaam te vissen. Deze snoek werd over de streep getrokken door de fraai rollende actie ervan. Groeten van Wilfred van Nunen.


Chris pakte zijn snoek op de Salmo Slider…


.... Op zondag was het erg koud en Vic pakte veel kleine snoekjes….


.... Ook nog een mooie op de Lunker City swimfish. Groet, Vic


Deze knap gevulde snoek kon de fox rage gold glitter 9” Pro Shad niet weerstaan.


Hallo TF, zondagmiddag nog even een paar dikke voorns te water gelaten met Jenne. Was taai maar tegen het donker aan toch nog 2 dikke vissen….


.... Blijft een mooi gezicht als de dobbers wegschieten, schitterend. Groeten, Jelte Bouma - Anjum.


Beste TF, afgelopen week gevist met doodaas en niet zonder succes. Mijn maat en ik pakten 6 vissen waaronder deze bak van 1.12cm. Het maakte niet uit wat voor aasvis je onder de dobber hing, want we hebben ze op voorn, spiering en sardines gevangen. Ook nog 2 80-ers en 2 90-ers weten te strikken en nog een paar aanbeten die we niet konden verzilveren.


Wat mij wel opvalt is dat er weer voor een vorstperiode goed gevangen wordt; voor de vorige vorstperiode pakten wij ook 5 grote snoeken. In ieder geval… de eerste meterbak van 2011 is een feit!!!!....


... Ook afgelopen weekend toch weer een gaatje gevonden om te vissen. Een gaatje in de tijd en in het water, want oh oh oh, wat lag er weer een ijs. In de ochtend vertrokken en het was glad en zeer mistig, uitkijken dus! Met de boot was vandaag geen optie omdat de hellingen stijf bevroren waren.

Met doodaas vanaf de kant was vandaag de opzet. Toen de zon erdoor kwam zakte het kwik plotseling naar -5 graden en bevroor alles waar maar water op zat. De lijn, maar ook het redelijk grote water waar wij visten, werd plots bedekt met een laagje ijs.

Het levert wel mooie plaatjes op met de mist en de zon! Toen naar een ander watertje gereden en daar hoefden wij niet lang te wachten op de eerste vis van de dag. Met 98cm net geen meter maar zeker niet minder welkom.

Jammer genoeg bleef het bij deze ene vis en lieten de rovers het voor de rest van de ochtend afweten. Toch weer even lekker gevist, hopelijk volgende week weer even met de boot vissen. Gr. J. Iedema – Anjum.


Beste Total Fishing, deze dikke dame van 116 centimeter en 30 pond is gevangen tijdens een dagje vissen met mijn maatje Sander de meterkoning! Kerngezonde vis die als bonus vlak voor het einde van de dag nog even op de kant kwam. Vriendelijke groet, Derk van der Molen.


Beste TF, een uitzonderlijke maand qua vangsten gehad, en als klap op de vuurpijl een geweldig mooie 126 op de kant toen het gezin net eventjes langs kwam. M’n zoontje was redelijk onder de indruk. Groetjes, Sander Ossevoort.

Deze week de nominaties voor de snoek van Derk en Sander. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -