Actuele Vangstberichten tot dinsdag 1 december 2009


... tot dinsdag 1 december 2009

Onstuimig weer met stormachtige wind afgelopen week. Echter de koude viel nogal mee waardoor er op veel plaatsen toch goed te vissen viel. De komende dagen gaat de tempratuur verder zakken tot aan nachtvorst toe met een koude noordewind.


De eenden zochten de luwte op. Foto: Piet Driessen.

Zout door Arthur van Tienen

Bootvisserij

Bootvisserij was natuurlijk op de Noordzee niet van toepassing afgelopen week, de Oosterschelde en de Westerschelde en de Grevelingen waren wel bevaarbaar maar echt een pretje was het niet. De vangsten op de Westerschelde bestaan hoofdzakelijk uit schar, wijting en gul, de Oosterschelde geeft leuk vis, wel soms hele scholen met de onvermijdelijke steenbolkjes.


Wijtingen zat op Zoutelande (kustlicht).

Grevelingen zeer grillig, zo vang je in de ochtend dikke tot zeer dikke wijtingen om vervolgens alleen maar kleine steenbokjes te vangen, wie het weet mag het zeggen, leuk in ieder geval wel. Komende week wat rustiger weer dus met zijn allen erop uit, ik ga in ieder geval vrijdag a.s. met de Sirius vissen op de Noordzee, dikke scharren en wijtingen trekken!

Kantvisserij

Zaterdag is de 2de naselectie geweest van zowel de dames als de junioren, in het Europoort gebied was het zeer slecht weer en de deelnemers hadden wat te verduren!!

Bij de dames was Ilonka Rijnberg oppermachtig voor Elaine Vredenburg, Linda v/d Velde, Miranda Willemse en Wilma van Eekeren, die waarschijnlijk de nieuwe WK-ploeg gaan vormen voor Zuid-Afrika! Bij de junioren ging het klassement helemaal op zijn kop, Marijn Gabrielse van Westkapelle won de naselectie voor Maurits Keur, David v/d Velde, Corné Westerlaken en Rico ’t Mannetje die nu voor de 4e keer een WK junioren gaat vissen, volledig verslag en uitslag op de site van Sportvisserij Nederland.


Hallo Vissers, Eindelijk weer eens de noordpier geweest na het slechte weer van de laatste weken. De voorspellingen waren goed, maar aangezien het de afgelopen dagen nog flink gewaaid had was de zee zeer onrustig, maar het was droog en dat was heerlijk!! Als je het getij niet goed in de gaten houdt of de pech hebt van twee op elkaar stapelende golven kun je dan toch nog snel een nat pak oplopen, of erger, wat spullen kwijtraken…..


..... Hou dus altijd rekening met het getij en de wind die er de vorige dag in heeft gestaan en neem geen risico door te lang te blijven staan. Zelf moest ik van mijn stek 2 uur voor hoog vertrekken, want het werd te link. Wel jammer, want ik ving mooie wijtingen en wat schar tussendoor.

Maar veiligheid voor alles, dus toch maar naar het eerste plateau gegaan. Daar nog wat wijtingen bij gevangen en een aardig gulletje van 40 cm. Van mij mag het rustig weer gaan worden en wat stabieler…...


...... De kou maakt me niet uit, daar kun je je goed op kleden, maar wind en regen, dat is het toch niet voor mij qua combinatie. Het water is gewoon nog te warm voor de tijd van het jaar. Dat maakt dat de krabben nog zeer actief zijn en de gul het laat afweten om volop naar onze kustwateren te komen. Maar ik heb weer heerlijk gevist en met Jan en alleman visserslatijn uitgewisseld. Tot vissen!! Visgroet van Lucky Luc Mom

Stranden van Vlissingen tot Westkapelle: goed te noemen, al viel het afgelopen week niet mee met de wind. Nu het rustiger gaat worden zullen de vangsten wel beter worden. Banjaard ook goed, Westenschouwen prima, zaterdag a.s. hier de Krabbe Trofee, een prima wedstrijd met puike prijzen.

Renesse in de avond veel wijting. Europoortgebied prima, alleen het Calandkanaal blijft een beetje achter, ook is hier misschien de enorme opmars van de Japanse oester debet aan, de hele kant zit al vol. Waterweg prima, gul, bot en wijting richting Rotterdam prima.

Hoek van Holland strand goed, wijting, gul, schar en bot, soms nog een dikke tong en zeebaars. Meer het Noorden in en op de pieren ook uitstekende visserij, dus pak je kans en ga lekker vissen, ze zitten er!!

Tot volgende week, Arthur



Roofvis door Piet Driessen

Het was me weer een weekje met veel wind en regen, maar op de zondag viel het op veel plaatsen nog best mee. Hoe reageerde de vissen hier nu weer op? In het algemeen heel positief daar er veel activiteit werd gemeld op onze rovers.
 
Snoek: Landelijk redelijk tot goede vangsten op deze rover, en ook nog diverse meldingen van grote snoeken. Dit zowel op groot water, de vele polders en vaarten die werden bezocht daar het met de harde wind op veel groot water te gevaarlijk was.

Opvallend dat de shads veel beter scoorde dan ander kunstaas. Op diverse wateren meldingen van geen activiteit op jerkbaits maar alleen op shads (dus we moeten wel diverse soorten aas meenemen natuurlijk). Geel en oranje de meest in het oog vangende kleuren afgelopen week. Ook duidelijk dat er heel langzaam gevist moest worden. Doodaas zoals gewoonlijk in deze periode ook dodelijk voor onze vriend ESOX.


Foto: Piet Driessen.
 
Snoekbaars: Trekt ook al weer wat meer aan, en daar bedoel ik mee dat er al meer vissen op één stek te vangen zijn. Liggen nog altijd behoorlijk diep. Spiering een van de toppers op dit moment en slepend langzaam over de boden veel meer vangsten dan verticaal.
 
Baars: Wederom opvallend dat er nog vele baarzen ondiep staan op de vooral grote plassen, en dat heeft natuurlijk ook te maken met de warme novembermaand die we hebben gehad. Ook weer diverse meldingen van baarzen boven de 40 cm, en dat blijven natuurlijk toppers.


Ook op verticaal geviste bladpilkers.

Shads hier ook vooral in het voordeel, maar ook opvallend dat er ook op de baarzen afgelopen week heel langzaam gevist moest worden. Geel en lichtbruin de beste kleuren. Ook diverse meldingen op verticaal geviste bladpilkers.
 
Even afwachten wat de temperatuur gaat doen, maar een ding is zeker dat op de rivieren ook meer activiteit gaat komen daar er nu lekker wat water door stroomt. Succes op de rovers, en ga met dit weer nooit alleen in verband met je veiligheid en neem een lekkere bak soep mee met dit weer, succes.



Witvis door Willem Stolk

Veel hebben we niet gehad aan het weer de afgelopen week! Juist die harde wind maakte het voor velen onmogelijk om te gaan vissen. Maar er zijn altijd wateren waar je uit de wind kunt zitten en dan kan het toch best nog een aardige visdag worden.

Match Masters
Wederom is er gevist in Lith. 34 Vissers trokken zich niets aan van de harde wind en waren al vroeg aan de oevers van de Lithse Ham te vinden. Helaas moesten ze wel door de windrichting aan de ‘verkeerde’ kant zitten. De vangsten die de vorige wedstrijd zo goed waren, dat was nu niet het geval.

De vis werd zeer plaatselijk gevangen. De vis zat ook weer veel dieper dus er moest ver worden gevist: > 40 meter! Veel vissen sprongen in het midden van het water. Waarschijnlijk zitten ze erg diep op +20 meter. Winnaar was Ton van Esch met 8 kg. Hij viste op 45 meter uit de kant en 14 meter diep met de worm.


Hebbes voor Gerrie.

Rivieren
Op de rivieren Waal, IJssel en Rijn is er aardig gevangen. Alles met de feeder en met dikke wormen op de haak – tenminste dat was de informatie die wij kregen. Plaatselijk was het daarentegen ook slecht, want ook hiervan kregen we enkele berichten binnen. De IJssel is van de drie wel het best. Opvallend feit is wel dat er meer windes en brasems worden gevangen.

Al met al dus een wat minder witvisweekend, maar de vangsten vielen op zich wel mee.

Overige vangsberichten:


Hallo. Maandag de grootste bijvangst ooit gehad met het snoekbaarzen op de Maas. Met een 2,70m hengel special shad en een 0,13 powerpro lijn deze meerval van 1m87cm gevangen…....


.......... Na meer dan een uur buigen of barsten lag hij dan eindelijk in de boot, dankzij de hulp van vismaat Marcel die het roer overnam, de boot bij de vis hield en mij moed insprak. Groet, Staf Wielockx.


De meest uiteenlopende vormen.


Hier een foto van een bot die ik ving aan een klein voorntje tijdens het snoekbaarsvissen. Een rare gewaarwording midden in de stad Groningen. Gr.Bertjaap Darwinkel.


Hoi, Ik ben Mike v/d Meijden en 6 jaar oud. Deze zalmforel heb ik gavangen toen ik met Ome Jaco naar een forellenvijver ging. Ik heb hem gevangen met een meelworm.


Machtig mooi weerkaatsende luchten in het water. Foto: Piet Driessen


Baars deed het afgelopen week goed op langzaam geviste shadjes. Foto Piet Driessen.


Zaterdag was het ‘Neefjes-dag’, op deze dag gaan we met alle neven gezamenlijk vissen en maken we er een kleine wedstrijd van. Dit jaar was het bij ons en zaterdagmorgen om 9.30 uur stonden 7 neven aan de waterkant, het eerste half uur werden er al 5 snoeken gevangen en verschillende gemist. In totaal werden 10 snoekjes gevangen in openbare vijvers en fortwateren in onze omgeving.

Bijna iedereen had vis op 2 personen na. De kleine wedstrijd was spannend tot het einde. Dit jaar heeft Thomas gewonnen met drie snoekjes en had 18 cm voorsprong op de tweede ook met 3 snoekjes en de derde had 2 snoekjes…..


..... Zondag hebben we met de BellyBoat op het Haringvliet gezeten, met de hevige wind was het niet altijd gemakkelijk om ter plaatse te blijven, maar er zijn toch mooie vissen gevangen…...


....... Kenny had 7 SB, Frank had 8 SB en een baars en ik had 9 SB en 2 baars. Groet Bart Mylle.


Beste T.F. Terug in de haven de hengels nog even uitgegooid tijdens het opruimen. Dit levert in een kwartiertje tijd nog twee snoekbaarzen op, waarvan de grootste 84cm mat. Mvg. Robin Schotborgh uit Delft


De havens waren afgelopen weekend nog enigszins rustig.


Eén van de snoekjes die we vingen op Neefjes-dag…...


Dit jaar heeft Thomas gewonnen met drie snoekjes en had 18 cm voorsprong op de tweede, ook met 3 snoekjes en de derde had 2 snoekjes.


Vandaag na 2 weken regen en wind eindelijk weer eens gaan snoeken met mijn vader in een gracht bij Zierikzee. Twee leuke snoekjes gevangen aan mijn nieuwe revolution shad, die ik van ome Ben had gekregen. Gr Sven Arkenbout


Beste Redactie. Het water is de afgelopen week door de massale regen goed gestegen. Meer water in de sloot maakt in de regel de snoeken actiever en groot! De foto laat goed zien dat ze het kunstaas vaak net onder je voeten vandaan grepen, en explodeerden net onder de kant, geweldige sport…..


....... Tussen de regenbuien door greep deze sterke snoek, een shad die net voor een zijslootje, ff omhoog werd getikt. Een grote kolk en daarna een prachtige foto als resultaat. Vanuit de kant gevangen. Groet Sjak Kroet.


Tenslotte nog een mooie foto van een snoek van vorige week woensdag met de kinderen, gevangen tegen valavond op een home made jerkbait. Groet Bart.


Hallo T.F. Deze dame van 1 meter en 6 cm ving ik met een hoempie ploempie montage, met een dode sardien eronder. Niet slecht voor een karpervisser die pas een maand bezig is met het vissen op deze prachtige rovers. Gr. Hans Colijn


Anne Barthelemi met een goede snoek van 94 cm !


Beste T.F. Ik heb 3 weken geleden een mail gestuurd van mijn record snoek van 109cm en die is inmiddels alweer verbroken. Heb afgelopen zaterdag mijn recordsnoek verbeterd met 6cm, dus nu 115cm! Het was een stormachtige dag met een windkracht 7, maar vlak voor dat we weg gingen om naar huis te gaan sloeg de snoek toe wat toch nog een goede dag maakte. Groet Jack van der Lugt


Beste T.F. Zaterdag 28 november de wind getrotseerd op zoek naar de snoek. Visserij was door de stormachtige wind lastig. Mijn vismaat Marco Toor wist desondanks deze mooie dame van 104cm te verleiden met een dood voorntje. Mvg. Robin Schotborgh uit Delft


Een foto van Siv die nog enkele snoeken kon vangen op dood aas, waaronder dit prachtige exemplaar.


Hallo Total Fishing. Ondanks het stormweer toch gaan vissen met maat Mario. Vanuit de Bellyboot de havens uitpeuteren, dat was de doelstelling en het lukte ons aardig. Deze prachtige snoekdame van 1.24 wisten we te strikken. Grt. Mario van Engsbergen


Christian ‘the joker’ met wederom een prachtige vis uit Denemarken.


Deze week nominaties voor de meerval Staf, de snoekbaars van Robin en de snoek van Mario! Van harte gefeliciteerd!


Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -