Actuele vangstberichten tot 9 oktober 2007

Actuele vangstberichten van  2 tot en met maandag 8 okober 2007

Afgelopen week schitterend najaarsweeer, een verademing bij de langdurige regenbuien die we pas over ons heen hadden gekregen. Het was volop genieten aan het water en laten we hopen dat het nog even voorduurt.


Ook de vogels genieten van het najaarszonnetje. Bram Bokkers maakte deze prachtige platen  
 
Zout door Arthur van Tienen
 
Prachtige week geweest in alle facetten voor de Zoute visserij vanaf Boot en kant!!
 
Bootvangstberichten
 
Het mooiste bericht van afgelopen week kwam op donderdagavond toen bekend werd dat Eric Goossens Wereldkampioen Bootvissen 2007 was geworden. Een fantastische kroon op het werk van een sportvisser pur sang die op alle vlakken van de zoute visserij en zelfs daarbuiten op het zoete zeer goed thuis is . Na eerder dit jaar al  het Nederlands Kampioenschap Bootvissen op zijn naam te hebben gebracht is deze wereldtitel het hoogt haalbare individueel en je kunt dan ook van een super jaar spreken  voor Eric. Namens Total Fishing van harte gefeliciteerd met deze unieke prestatie!!
 
Oosterschelde super geweest afgelopen week met soms meer dan 200 vissen per visser!!, wel veel ondermaats maar wijtingen van 25 cm. zijn toch leuk om te vangen en geeft de burger weer een beetje moed, naast de wijting ook steenbolk, gul en bot, bij de wrakjes op de Oosterschelde gul, zeebaars en schar.
Wrakvisserij aardig geweest afgelopen week, mooie aantallen gul en zeebaars, Grevelingen komt ook weer een beetje op stoom en over een paar weken komen de dikke wijtingen weer de Grevelingen op en dan is het bal.
Ankervisserij op de Noordzee is goed, wel op de geijkte plekken gaan liggen  ( ZBJ, MV en Indus Noord) zijn de bekende stekken en daar worden de wijtingen en scharren al flink dikker 
 
1e Voorselectie N.K. Boot
 
Vanuit Scheveningen werd afgelopen zondag de 1e van 2 voorselectiewedstrijden vervist vanuit Scheveningen.
Onder fantastische omstandigheden, geen wind , s’morgens een beetje mist, stoomden de boten richting Blokkendam waar de onderlijnen omstreeks 9 uur te water gingen. Op de Estrella, de grote boot die dienst deed als “2 boten” werd in verhouding de meeste vis gevangen terwijl bij de andere 2 boten de vangst tegenviel. De vangst bestond uit hoofdzakelijk schar, wijting, wat gul, bot en zelfs een hondshaaitje.

De 2e Voorselectie wordt vanuit de Bergse Diepsluis op de Oosterschelde vervist op zondag 4 november  en de uitslag tezamen met de uitslag van Scheveningen bepaalt welke 20 vissers er met de 10 leden van de Nationale selectie er om  het Nederlands Kampioenschap bootvissen strijden op 9 december


Eric Goossens, Wereldkampioen en Sportvisser pur sang!

Kantvisserij
 
Zeebaars weer aantrekkend in het Europoortgebied en Zeeland, de dikke dames en heren laten zich weer vangen en nu pak je ze nog want als straks de vorst komt ( als deze komt) zal het beduidend minder worden.
Op de Zeeuwse stranden verder in de avond wijting, steenbolk, gulletjes en nog wat tong, overdag dezelfde vissoorten maar wel beduidend minder.

Vanaf Haamstede en Renesse wat berichten over kleine wijting vanaf de stranden, hopelijk zet deze trend zich de komende tijd door. Ook vanaf de Noord Hollandse stranden al wat wijtingberichten vanaf de kant, ben benieuwd wanneer ze aan de stranden van Hoek van Holland tot aan Katwijk te vangen zijn.
Nog wat klachten gehad van vissers die in de Waterweg zijn wezen vissen en geen of weinig gul gevangen hebben afgelopen week. Kijk altijd naar de maanstand, halve maanstanden zijn niet best voor de visserij, ga als je op gul wilt vissen in de Waterweg aan de Noordzijde van de Waterweg tussen Maasluis en Hoek van Holland in vissen, daar loopt de diepe geul vlak onder kant.   


Calandkanaal en Amazone haven prima, de grote hoeveelheden kleine rond vis is hier weer toenemend, Papegaaienbek en Stenen Glooiing  goed, vooral in de avond.
Stranden Hoek van Holland tot aan Katwijk visserij op bot, zeebaars en in de avonden wijting en gul, nog niet echt veel maar ze komen eraan!

Al met al voldoende redenen om eens lekker te gaan vissen op en aan het zoute water.
Vrijdag a.s. gaan de Nederlandse vrouwen en heren kustvisploegen op reis naar Brazilië om daar volgende  week het W.K Kustvissen te vervissen in Vitoria. E.e.a te volgen op de site van Sportvisserij Nederland of op                        www.vitoriasurfcasting.com.br

Namens Total Fishing wensen we coaches Hans Willemse, Frank van Schilt en de beide ploegen een succesrijk W.K toe! Tot volgende week, Arthur


 Drukte tijdens het meten van de vis na afloop 1e selectie Boot vanuit Scheveningen op het M.S. Estrella
 

Witvis door Willem Stolk


Ik heb heel wat verbrande voorhoofdjes gezien van het weekend. Het was dan ook puik weer.
Op de diverse diepere plassen is redelijk tot goed gevangen. Op een gemiddelde diepte van zo’n 8 meter, is er zowel voorn als brasem gevangen.

Lith
In Lith is het stabiel; net zoals voorgaande weken hangt het erg van de stek af. Zo zijn er ook dit weekend weer gewichten rond de 25 kg gevangen, maar ook vissers die nauwelijks beet kregen.

Gouden Ham
Hetzelfde als Lith eigenlijk; maar wel meer voorns! Op een diepte van zo’n 6 meter is er leuk voorn gevangen in Megen. Met de slider en lichte feederhengels is er aardig gevangen. Haakaas caster – hoe kan het ook anders…

Rivieren
Zowel de IJssel als de Waal werden druk bezocht door barbeelvissers. Er zijn weer mooie vissen gevangen waaronder enkele 80tigers.
Met de feeder is er enigszins tegenvallend gevangen; geen echte uitschieters. Opvallend was wel, dat er heel wat meldingen zijn binnen gekomen van ‘winde vangsten’ – die waren met dat fraaie weer schijnbaar goed los.

Al met al was het dus een mooi weekend met acceptabele vangstberichten – en het weer blijft nog ruim een week goed…


Er zijn opvallend veel windes gevangen afgelopen weekend. Deze vis ving Patrick Princen vorige week aan de bolo aan de Maas.
 

Roofvis door Piet Driessen

Het was weer een weekje met vele verschillen. In het begin van de week regenachtig, en naar het einde van de week en het weekend toe superweertje, maar nu de vraag hoe reageerde de vissen daar weer op?

Snoek veel meldingen van moeizame dagen op diverse types water. De snoeken op de rivieren deden het nog redelijk goed maar op de plassen nog moeizaam, en dat betekent dat er nog veel vissen bezig zijn aan hun tocht naar de winterstekken, en er dus nog lang niet allemaal zijn. Opvallend veel meldingen deze week uit het land van grote snoeken op klein kunstaas ( tot 8 cm) en hier zaten echt grote vissen bij (110+) Vaak waren het plugjes die bestemd waren voor het vissen op baars, en zo zie je maar weer hoe gek het kan gaan. Kleuren geen pijl op te trekken, en ook nog aardig wat meldingen van troebel water afgelopen week op de ene stek, en kraakhelder water op de andere stek.

Snoekbaars redelijk te vangen en dan vooral verticaal en werpend. Ook aardig wat meldingen en grotere vissen vaak niet dieper dan 6 meter. Opvallend veel meldingen van mooie snoekbaarzen op kolblei en alvers. Zilverkleuren en wit scoorde mooie aantallen.

Baars was niet de gemakkelijkste vis afgelopen week en dat is in deze periode vaak te wijden aan de trektocht van Perca naar de winterstekken. Als ze dan daar eenmaal aanwezig zijn worden ze best actief maar onder het verplaatsen nemen ze vaak totaal geen voedsel op deze stekelrovers. Rood bracht nog de meeste baarzen even aan wal of in de boot.

Roofblei kwam er afgelopen week nog redelijk wat meldingen van binnen, en dan ook nog soms mooie aantallen. Snel gevoerd kunstaas werd duidelijk beter gegrepen dan langzaam gevoerd kunstaas, dus even aan denken.

Het weer blijft overdag redelijk zacht maar de nachten een stuk kouder. Gewoon gaan en blijven proberen op onze rovers, en dat zal de aankomende week zeker weer gaan lukken, succes op de rovers.


Witte shads waren top op snoekbaars afgelopen week


 “ Zowel op het water als vanaf de kant veel zeebaarsvissers actief…”


 “….En er worden er heel wat gevangen op dit moment…


 “…Tot zelfs af en toe zware vissen in superconditie die megasport bieden..”


 ”…Ook op de Blue Whale was het weer feest….”

  “….Met veel dikke vissen “


 “…Marco met een andere zout/zoete sportvis die geweldige sport kan geven aan het juiste materiaal”


“Ganzen in de mist”


 “Beste Totalfishing,
Afgelopen weken op vakantie geweest op de Azoren. In een kratermeertje(Lagao São Bras) is daar Blackbass uitgezet…..”

  “….Fantastische sport aan een vliegenhengel in een fantastische omgeving. Wat een sportvis. Met vriendelijke groet, Ryan van der Eijk”


 “Mijn zoon en ik hebben een weekje gevist in Hedesunda
Het bestand van roofvis …snoek,  snoekbaars en baars is fantastisch…“


 “….Vechten dat die snoek doet, ongelooflijk !!
Maar…je gaat er niet alleen heen om te snoeken. De natuur is overweldigend.  Visarenden boven je kop. Herten aan de kant…..“


 ”....Dit is werkelijk een plekje op de aardkloot om te zoenen en te koesteren.
Groet Aad Dam”


“Een typisch ochtendplaatje van dit moment gemaakt door Piet Driessen. Beginnen met mist en daarna veel zon”


 “Hallo, Ik kan mij véél slechtere omstandigheden voorstellen om een visdag te beginnen !
 Groeten Jack van de Mortel.”


 “Vandaag even alleen gevist, wist 5 roofbleitjes te vangen en 1 kopvoorn van 43 cm…..”


 “….Ik verwisselde mijn  kunstaas en draaide zo hard mogelijk binnen met de aruku shad. En opeens een lompe BONK op m’n kunstaas, M’n slip gierde het uit, en ik had hem helemaal dicht gedraaid, kon niet meer vaster, maar toch bleef deze meerval gaan. Maar ik moest hem wel tegen houden want had niet genoeg lijn op de spoel, vandaar dat ik deze loste. Gr freek Janssen”


“Een Bak van een winde op de jointed shad rap, 56 cm en erg dik.
Groet, Luuk Gottenkieny  ”


 “Opvallend deze week waren de bijtperiodes die hun intrede weer deden. Soms viel het opeens volledig stil en begonnen ze tegen de avond wel weer te bijten”


 “Hoi T.F
Hier een foto van een prachtige baars die in topconditie is voor de winter prachtige vis! .”


 “In het weekend nog es wezen peuteren op het kanaal, en ja hoor, er zit nog
steeds grove baars. 3 baarzen van om en bij de 40cm op 1 uurtje tijd aan een lichte spinhengel,
supersport gewoon. Groeten, Tom Steve en Jean-Luc ”


 “Ook deze vis werd actief toen het begon te regenen”


 “Beste TF,
 Maandag een dagje op de plas geweest met vismaat Roger. Al na een kwartier baars en 5 minuten erna een mooie snoek….”


 “…..Totaal 14 baarzen en 4 snoeken..
 Groeten uit Weert, Edward”


 “Mijn vader is echt een crack, zelfs in het donker weet hij de snoekbaars feilloos op te sporen… Maar ook de baarzen waren van de partij.  Mvg Joffrey Vanalken ”


“Vadertje glasoog gefotografeerd in een groot zoetwateraquarium in frankrijk. Groet Marcel


“Hier nog wat plaatjes van de afgelopen week.
O.a even langs het kanaal waar ondiep best leuke snoekbaarzen te vangen zijn zoals op de foto een 63cm die erg werkelijk opknalde…..“.


 “… Samen met Owen hadden we weer een top namiddag / avond.
Met een paar mooie vissen van in de 70cm met snoeiharde aanbeten. Aantallen ook zeer goed
Watertemperatuur was hier rond de 14 graden.
Vangende shads, FT, Lunker City met name d saltshakers deden het zeer goed. Natuurlijke kleuren zoals zilver, blauw en wit waren de vangers. Met vriendelijke roofvisgroet, Frank “


 “Op een mooie zondagmiddag (7-10-2007) vissen imet een paar vrienden in 2 uur 6 snoekbaarzen. Deze is 85 cm en 9 pond. Vrg Richard Kramer.”


  “Hier een paar foto’s van een leuke snoekbaars gevangen op de firebal
Zondag gevist met een paar jongens die ik ken van het werk en die een keer mee wilden gaan verticalen om wat ervaring op te doen Het was een dag met prachtig weer  en vele aanbeten wat de mannen wel leuk vonden
Na de nodige maatse vissen kreeg Arnoud plots een dreun op zijn hengel en na een lange dril kwam deze Beauty boven  ( 94cm) Nederland is weer een fanatieke verticaler rijker
Groeten Arie van de Camp


Veel regen en geen zon, maar dat kon de vispret niet drukken,
want het wilde best wel lukken! mvrgr. Ron Mansveld


“Beste redactie,
 De slaap was nog niet uit onze ogen, zoals jullie misschien zien,.....”


 “..Maar hierna waren we wakker. Met vriendelijk groet, Peter Dorlijn”


 “Hallo TF, hierbij een foto van m’n recordsnoekbaars van 85cm die ik afgelopen zondag 7 oktober ving in de dichte mist. Jaap van Bree. ”

  “Gisteren hebben we als SNB Regio Noord-Holland de eeste snoekinstructiedag voor de jeugd in 2007 gehouden en eigenlijk was het weer veel te mooi om te snoeken maar er werden er toch nog een stuk of 14 gevangen en nog meer verspeeld. Ik had samen met Hans Koopmans, de meteropnemer, een groepje jeugd mee en met de allerlaatste worp van de dag haakte Hans nog een mooie snoek van 93 op een zelfgemaakte jerkbait en je had de jeugd eens moeten zien, kreten van “Een dikke meter”, “We hebben geen schepnet” en “Ik wist niet dat ze in dit slootje zo groot konden worden”, deden de ronde en ik heb hem netjes met kieuwgreep geland en daar leerden ze ook van….”


 “….Hierbij een foto van Hans met snoek en een paar jeugdvissers en nog een foto van de hele groep voor vertrek naar de polderstekken. Er zijn voor de 20ste oktober nog een paar plaatsen vrij, vanwege de herfstvakantie zijn veel jeugdvissers op vakantie.  Voor meer informatie en opgeven kunt u terecht  via de e-mail: dus aanmelden bij: the.pike.ferret@hetnet.nl  Met snoekgroeten Jan Eggers”


 “Jake weet sinds de afgelopen vakantie hoe de kieuwgreep in elkaar zit:
Bijgaande foto van zijn zondag gevangen snoek van 80 cm bevestigd dat.
Broer Bruce was assistent bij deze vangst, en mag dus mee op de foto.
Ik hoefde alleen maar op te draven als fotograaf, de rest hadden de heren zelf al geregeld!
Aas was een reeds enige tijd overleden sardine, aktief gevist.
De snoek was perfect voor in de bek gehaakt, met een enkele haak. Ideaal!
Groeten, Peter.  ”


 “Ondanks het zeer zonnige weer van afgelopen zaterdag toch met Hein nog 12 snoeken weten te vangen. Bijna allemaal met de electromotor op langzaam gesleepte shads vlak boven de bodem. Ook dit weekend weer veel lossers en missers en snoeken van ongeveer 65cm. als gemiddeld formaat. Gr. Eddy ”


“Mooie plaat van Sjak. Dit worden de komende weken en maanden weer de hotspots. Het ruikt er nu al naar snoek…”

  “Zaterdagmorgen al vroeg op de rivier , met opkomende zon , mooi voor een prachtige foto , vissen is niet alleen visvangen maar ook genieten van onze prachtige natuur . Tussen de vele kleine snoekbaarsjes , ook nog mooie snoeken gevangen , zo’n blij gezicht zegt genoeg hoe hij het naar zijn zin heeft . Mooi toch! gr: Peter van den Oever”


“Woensdag 3 oktober…het zou een rustige dag gaan worden met kans op een beetje (mot)regen. Een goede gelegenheid om eens een nieuw stuk rivier te gaan verkennen, dachten we. Nou, dat hebben we geweten! Urenlang kwam de regen mat bakken naar beneden…Na de middag viel de wind compleet weg en was er geen rimpeltje meer te bekennen. Geen ideale omstandigheden voor de rovers, maar ons stugge volhouden werd toch beloond met enkele fraaie roofbleien, baarzen, snoekbaarzen en als toetje twee beauties van snoeken, die aan de lichte spinhengel sport van de bovenste plank gaven. Groeten van Wilfred van Nunen.  ”


 “Menno pakte nog een mooie snoek met een dode
sardiene. Verder was het erg pittig met weinig tot geen aanbeten. Gr. Bertino”


 “Hennie Oonk met een snoek van 110 cm ”


 “Rob durft nog net een foto te maken van zijn gevangen erg agressieve snoek van 110 cm. en 25 pond, die door een onhandige kieuwgreep van Tom drie van zijn vingers hevig aan het bloeden krijgt. Met vriendelijke groet, Tom Brinks ”


“Deze sterke rover werd door Piet verschalkt ”


 “Groot kunstaas bracht deze vis bij Nico in de boot ”


 “Afgelopen weekend vlak na zonsopkomst meteen een mooi begin, een mooie snoek van 103cm op een dode voorn.   ”


 “Tijdens het oefenen (1e wedstrijd NKS op 21/10/07) hapte deze zware jongen op mijn shadje. De dame was 1,08 meter lang en heeft me behoorlijk doen zweten in de boot. Op zo’n licht stokje heb je niets te vertellen en het was dan ook mazzel dat hij op de foto mocht. De vis zwemt weer lekker verder op deze mooie rivier. Met vriendelijke groet, Erik Stobbe,  visvinder.nl ”


“Het was niet te geloven deze dag,  120 cm is wel erg groot.  Groet Jan Kiel ”


 “Piet fotografeerde deze paddestoel onder haar rok, prachtig om te zien”


“John is net terug van een trip naar Frankrijk en…”


 “…..Heeft daar (errug) leuke karpers gevangen….”


 “….waaronder deze beauty.. ”

Deze week nominaties voor de baarzen van vader Vanalken, de snoek van Jan Kiel en de graskarper van John. Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -