Actuele vangstberichten tot 27 november 2007

Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 november  2007

In het Noorden van het land vaak harde wind en viel de kou nogal mee. In het midden en zuiden al veel kouder en regelmatig neerslag in de vorm van hagel en natte sneeuw. Het blijft nog steeds even wennen. De hele natuur is klaar voor de winter en de meeste vis zit al op de winterstekken. Ook andere rovers zoals aalscholvers weten dat precies. Rob Kraaijeveld maakte een mooie serie van een aalscholver die een prachtige baars aan het verorberen was….


De aalscholver komt boven…


......Een prachtige baars is het haasje…..


...Stekels opzetten helpt nu niet meer…..

Zout door Arthur van Tienen
 
Net terug uit Wales waar we een fantastische week achter de rug hebben met niet al te beste visserij maar wel met een geweldig resultaat voor de Nederlanders tijdens dit EFSA Europees Kampioenschap Kustvissen.

Bij de korpsen werd het 1e korps bestaande uit Philip Franke, Theo Rijnberg, Frank v/d Zande, Clarinda v/d Zande-Rijnberg en Jan Gorissen Europees kampioen bij de landenteams, Clarinda v/d Zande –Rijnberg werd Europees kampioen bij de Dames en Frank Koop werd Europees kampioen bij de Heren terwijl Philip Franke bij de heren het zilver pakte. Een perfect resultaat dus voor de Nederlandse afvaardiging.
 
Bij deze wilde ik maatje Leon van Hagen bedanken voor het waarnemen van de vangstberichten van verleden week.
 
Kantvangst berichten
Veiligheid!
In de krant las ik dat op slag “dobbelsteen” op de Maasvlakte 2 sportvissers waren gered door de reddingsbrigade. Omdat deze heren zonodig met ruw weer op de grote blokken aldaar aan het vissen waren en niet zo snel van deze blokken af konden komen door het snel stijgende water. Dit zijn schadelijke ervaringen die het straks onmogelijk maken om ergens te gaan vissen zonder de kans te lopen een bekeuring te krijgen omdat er een bord “verboden te vissen” staat als resultaat van domme dingen die collega sportvissers doen. Zo,n reddingsactie op zich is natuurlijk uitstekend en gelukkig zijn deze jongens er heelhuids vanaf gekomen maar denk  zeer goed na  en ga niet vissen als het weer het niet toelaat, zo,n reddings actie kost geld en een ander waagt misschien zijn/haar leven voor jou en je bezorgt de sportvisserij negatieve publicatie. Klik hier voor het filmpje van deze gebeurtenis. Etienne, bedankt daarvoor!

 
Van wat ik binnen heb gekregen en gelezen heb is het duidelijk wijtingbal wat de klok slaat,  na de eerste storm waren de wijtingen er massaal op de stranden en tijdens de laatste competitiewedstrijd van de Eurovissers vingen ruim 41 man/vrouw bijna 1200 wijtingen in 4 uur tijd!!! Vanaf het strand van ’s-Gravenzande, natuurlijk in de avond want overdag vang je niets of nauwelijks een wijting.

Ook voor de rest van de stranden aan de Zeeuwse en Zuid/Noord Hollandse kusten is de visserij toppie op dit ogenblijk maar ga vissen in de avond.
Vanaf Westakapelle richting Vlissingen kun je goed overdag vissen op schar, wijting, scholen baars en wat bot, verder op de Westerschelde (Waarde) ook mooie visserij
 
Europoort gebied is heftig geweest afgelopen week, Calandkanaal nu domein van grote aantallen maatse wijtingen, wordt gezellig als er misschien daar wordt gevist met de 1e naselectie Dames en Jeugd zaterdag a.s. Er loopt ook wat mooi gul en veel steenbolk tussen door. Op het hoofd van Vlaardingen veel wijting gevangen afgelopen week en de rest van de Waterweg en andere kanalen en havens in het Europoortgebied  is prima te vissen op gul en andere wintervis.
 
Bootvisserij
 
Westerschelde mooi visserij op schar en bot, en wijting, gul nog niet echt duidelijk aanwezig.
Oosterschelde gewoonweg goed, hetzelfde geldt voor de Grevelingen
Noordzee prima, mooie visserij op gul vanaf de boten op de wrakken en de ankervisserij op wijting, gul en schar is voortreffelijk!!! Tot volgende week, Arthur


 Europees Kampioen Frank Koop met een “trek van drie”

Witvis door Willem Stolk
Velen van ons hebben de beurs in Utrecht bezocht,  wederom een goed initiatief. Maar tussen de beursdagen door, is er ook gevist. Hoewel het toch moeizaamwas, is er op een aantal wateren leuk gevangen.

Havens
In de diverse havens is er goed tot zeer goed gevangen. In Huizen ving Ton Ruys samen met zijn vismaten goed vis. Met de stok en ook met de matchhengel ging het goed. 24 kilo voorns vangen met een matchhengel is natuurlijk super. Volgens Ton was het vissen met de matchhengel ook beter  er kon net wat verder worden gevist. Zoals gebruikelijk werd er meer aas gevoerd dan voer.

Rivieren
Het water stijgt en zakt  onrustig dus. Erg wisselende vangsten van zowel de Maas, Waal als IJssel. Overigens is er door een drietal vissers uit Maurik wel erg goed gevangen nabij de stuw. Met de stok vingen de heren samen ruim 60 kilo. Vooral brasem en ook redelijk wat winde. Op de andere rivieren was het plaatselijk goed, maar evengoed waren er plekken waar nauwelijks vis werd gevangen.

Plassen
Was het vorige week tijdens de Match Masters erg slecht  de dagen erna was het super. Ongelofelijk maar waar! Op hetzelfde parcours ving men de ene dikke vis na de andere, zowel voorn als brasem. Het kan natuurlijk goed
zijn, dat de vis op het voer is afgekomen  of zal de wind uit het Oosten in het betreffende weekend de oorzaak zijn geweest? De meeste vis werd gevangen op een diepte van ongeveer tien meter.


Met de matchhengel is goed gevangen - ondanks de forse wind. 

Roofvis door Piet Driessen
Een wisselend weekje wat het weer betreft, maar was dat ook met de honger van onze rovers? In ieder geval waren het in het algemeen niet de gemakkelijkste dagen op de zoetwater rovers, en natuurlijk waren er ook wat minder vissers op het water omdat de beurs in Utrecht was natuurlijk.

Snoek had er bepaalde tijden van de dag echt geen zin in, en waren zich al aardig aan het verzamelen op de winterstekken waar ze straks in de buurt zullen gaan afpaaien. Als je deze stekken weet te vinden kon je ze nog wel eens verleiden, maar er waren niet veel meldingen afgelopen week van grote snoeken die zin hadden in wat kunstaas. Werden ze wel gevangen was het opvallend dat de vissen die aan de haak gingen hangen, op licht gekleurd aas gingen hangen met vaak een donkere rug. Ook klein aas werd wel eens vaker tussen de kaken genomen. Polders, beken en kanalen duidelijk beter dan de rivieren en het verdere grote water.

Snoekbaars was ook niet het gemakkelijkste afgelopen week, Je moest er echt wel wat voor doen, en ze stonden vaak op maar een enkele vierkante meter te wachten op aas dat voorbij trok. Verticalend vaak een stuk of 3 a 6 vissen en dan was het weer over en moest je weer gaan verkassen om een nieuw groepje te vinden, dus werk aan de winkel. De meeste meldingen op langwerpige stugge shads afgelopen week en doodaas scoorde ook nog redelijk goed, en dan vooral de spiering en opvallend de grote alvers.

Baars blijft redelijk aanwezig in en bij de havens en verdere obstakels in een water, en dus een zaak van stekkenkennis  was vaak van groot belang om te kunnen score op Perca. Wel diverse meldingen weer van grote baarzen (35+) en hiervan de meeste weer op shads waar veel actie in zat. Zilver en geel stonden duidelijk bovenaan op de vangst lijsten afgelopen week wat de baars betrof, en ook opvallend veel vissen heel kort aan de bodem.

Nu even kijken wat het weer gaat doen maar de temperatuur van het water begint winterse waarde aan te nemen, en dus gaan we gewoon door met het vissen op roofvis. Denk even goed aan je zelf, kleed je warm aan, denk aan de warme soep en ga nooit alleen in deze periode zodat als er eens wat gebeurd er altijd hulp in de buurt is, en gezelligheid is natuurlijk ook belangrijk. Succes op de rovers.


Door het koude weer liepen de vangsten op het NZK ietwat terug qua aantalllen maar het formaat ging omhoog. Een 6-tal uurtjes vissen leverde 9 baarzen op van boven de 40 centimeter.
Dit was echter de grootste. Deze gezonde dikke baars was 47 cm. Een pracht exemplaar!!
Groet Rob Bijlsma


 “Hallo, Afgelopen zaterdag gevist met Har Hendriks. Met verticalen wist hij deze mooie meerval te vangen.Groet,Noël Schmitz


 ” Net terug van een vakantie in Costa Rica waar ik deze snapper met
kunstaas aan een spinhengel wist te vangen….


 “….Later ving ik ook nog deze fraaie Roosterfish aan licht materiaal. Groeten Tom Overveen”


 “Pol maakte deze foto waaruit blijkt dat mens en dier het vaak goed samen kunnen vinden. “


 “Hoi hier een mooie foto van mijn zoontje Milan die net toevallig kwam kijken…“


“…Toen ik zat te vissen op het clubwater het Ven in Veghel op een mooie dag in September. Groeten Carlo van Hees.“


Nog een schiiterende zomervis van Bruno :
“Dag Tf,
Ik heb deze prachtige schubkarper van 16.4kg gevangen tijdens een nachtsessie aan
de Zuid Willemsvaart in  België.
De vis heb ik gevangen op een fluor gele pineaple pop-up van dynamite baits en ik heb
gevoerd met een voermix die bestond uit kattebrokken, kleine pellets, gebroken boilies en
hennep. Om het af te maken heb ik bij de mix nog wat hennepvocht gedaan en dit even laten rusten
zodat het een lekkere pap werd…..”


“….Omstreeks half 8 ‘s avonds heb ik de hengel op pop-up in gegooid op 4a 5 meter uit de  kant, een beetje bijgevoerd en laten liggen. Omstreeks 22.00 uur nog wat gevoerd en gaan slapen. en toen gebeurde het om 09.14 ‘smorgens  Ik had een run van jewelste en 2 minuten later lag deze beer op de mat!
Vriendelijke groet Bruno Neerpelt“


 ”Er komen gelukkig steeds meer vistrappen langs de rivieren zoals deze bij Maurik”


 “Hierbij enkele foto’s van mijn jongens, Nikola en Luka, die ook het roofvisvirus hebben opgelopen. Daarbij leren zij ook genieten van de prachtige natuur en visserij…. ”


 “….Het begin is er, nu moeten ze nog leren hoe men vis moet behandelen en terugzetten. Met vriendelijke groeten, een trotse vader, Srdjan Filipovic”


 “Eddy ving deze snoek met een aparte bek vol scherpe tandjes”


 “Poldersnoek voor Pascal op de 3 delige Pike Fighter”


 “Beste Totalfishing,
Vandaag ben ik samen met mijn collega Mathieu aan het slepen geweest met doodaas. Al vroeg in de morgen ving ik een snoek van 117 cm. Verder die dag nog een paar aanbeten gehad en een paar kleine snoekjes gevangen. Etienne Broersma ”


“Beste redactie.
Snoek van 99cm aan doodaas onder de dobber. Groeten P. de Putter ”


 “De 108cm snoek heb ik gevangen met een kleine plug.  ...”


 “….Mijn visdag die al compleet was werd helemaal bijzonder toen ik nog een metersnoek bijving enige tijd later, deze prachtvis was gevangen aan een kleine witte shad. Groet Koen De Pooter”


 “Hierbij een foto van een dikke 112 cm snoek….”


 “….Op de zwart/rode AXX rat gevangen, groet, Walter”


  “Hallo TF,
 Afgelopen zondag was er weer voor de 3e keer op rij de jaarlijkse vertikaalforumdag van Roofvisnet.nl. Begint langzaam aan een mooie traditie te worden. Gezelligheid en leuke vangsten alom en werkelijk TOP georganiseerd door Loco.”


 “….Was er zelf met vismaat Wil Tops en we hebben in totaal 12 snoekbaarzen gevangen. Met vriendelijke groet, Roger Evers - Limburg”


  “Mooi weer, maar weinig aanbeten… Toch nog een paar mooie snoekbaarzen gevangen hier Henk met een daarvan….. “


 “Ook ik ving een mooie snoekbaars , hopen dat het de  volgende keer weer beter gaat , maar ja  dat is vissen. Groeten Peter van den Oever”


“Beste Totalfishing,
Mijn broer Tom wist afgelopen zaterdag zijn allereerste snoekbaars te
vangen. Hij ving h’m aan een screaming devil en was er zoals u ziet dolblij mee.
Gr, Arjan in ‘t Veld”


“Hallo Tf,
Vandaag zeer mooi weer gehad en mooie vissen gevangen. Deze snoekbaars gevangen aan een zwart rood shadje.
Mvg Nick Marinus ”


Goedendag mijn naam is Henry van der Velden en samen met een collega en vismaat Joost ben afgelopen zondag 25 november wezen vissen.  Na een goede tip van Theo waren wij verkast naar een andere visplek.  Daar aangekomen dacht Joost dat jij vast zat totdat het begon te bewegen na een mooie dril kwam deze snoekbaars naar boven van 95cm. Het is de eerste maatse snoekbaars die Joost gevangen heeft….
gr Henry van der Velden”


 “Hoi, Totalfishing
 Afgelopen zaterdag,na een aantal snoeken sneuvelde deze mooie snoekbaars van 92cm aan een Storm Deep Thunderstick. Groeten Martin Jansen.“

Nominaties deze week voor de karper van Bruni, de baars van de jongens Filipovic en de  snoekbaars van Martin.   Van harte gefeliciteerd!

  Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.



 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -