Actuele vangstberichten tot 22 januari 2008

Actuele vangstberichten tot 22 januari 2008

De natuur raakt weer behoorlijk in de war door het aanhoudende zachte weer. Op zich niet zo’n probleem, mits het nu maar niet meer hard gaat vriezen b.v. Op sommige wegen lagen al weer doodgereden egels, die vroegtijdig uit hun winterslaap zijn gewekt, maar ook al  meldingen van snoekvrouwtjes waar het kuit uit loopt. Het lijkt steeds meer of we nog maar 2 seizoenen kennen in ons land; die van zomer en een lange herfst.


Piet Driessen constateerde op zijn thuiswater dat de futen ook al achter elkaar aanzaten

Zout door Arthur van Tienen
 
Bootvisserij 
Tsja,
Wat valt er te zeggen van afgelopen week, niet veel in ieder geval!
Wind en regen maakten het er niet aantrekkelijker op om erop uit te trekken en de wind van de afgelopen dagen vooral in het weekeinde maakte het dat de bootvisserij op de Noordzee op haar gat lag en alleen op de Grevelingen en de Ooster en Westerschelde  te vissen was en daar was het ook niet alles hoewel er op de Westerschelde er wel wat vis was te vangen in de vorm van wat gul.

Grevelingen was niet best afgelopen week en veel zoeken op alle waterlagen bracht toch niet de vangsten waarop gerekend was, ook het instabiele weer is hier debet aan
Op de Noordzee was al helemaal niet te vissen maar we hopen erop dat wanneer de wind eindelijk gaat liggen er betere tijden aanbreken voor de talrijke bootvissers Vis zit er wel en vooral de kabeljauw vangsten moeten omstreeks deze tijd top worden.Ankervisserij is naar verwachting matig, wel schar te vangen.
Oosterschelde ook nog steeds matig  
 
Kantvisserij
 
Ikzelf begin wat ontwennings verschijnselen te krijgen na een zeer druk najaar met allemaal heel leuke wedstrijden en diverse kampioenschappen en naselecties.
Het gemis van een Winterwedstrijd in de eerste maanden  doet hier ook al niet veel goed aan en gelukkig hadden we met de Eurovissers een wedstrijd in de eerste week zodat er nog enigszins in competitieverband kon worden gevist.

Het weer en de vangsten zijn niet echt uitnodigend om eens lekker aan het strand of waterkant te gaan staan.
Zeeuwse “riviera” blijft de beste keuze van Nederland om een lekker portie maatse vis te vangen, tussen Westkapelle en Vlissingen op de mooie stranden alhier leuke visserij met schar, wijting en gul, avonden de beste keuze hoewel er met donker weer overdag ook wel leuk vis gevangen kan worden.
De rest van de Zeeuwse stranden leuk om uit te waaien maar visvangsten staan op een droevig peil.
Ook de Europoort is flink teruggevallen wat vangsten aangaat, harde zuid tot zuidwesten winden maakten de visserij aan het Calandkanaal ook niet echt tot een gebeuren om naar uit te kijken, Waterweg als gevolg van veel zoet water afvoer vanuit het oosten ook verstoken van grote aantallen zeevis.

De weersvooruitzichten voor komende week geven de burger geen moed maar ik ga toch zaterdag a.s.eens kijken of ik in de Waterweg een verdwaalde kabeljauw of gul kan verschalken.
Was het maar alvast een paar maanden later, zucht! Tot volgende week, Arthur


 Strakke windzakken aan de kant, de vissers niet aan het strand!
 
Witvis door Willem Stolk
Het weer blijft stabiel… Wat een wind de afgelopen dagen –en wat nog komen zal.
Maar ondanks de straffe wind blijven we vissen – op kanalen, plassen, haven en rivieren.

Kalender vol?
Gert Broeze vist ruim een jaar gericht op barbeel –en hoofdzakelijk op de IJssel. Hierbij zijn laatste bevindingen:
“Zaterdag 2 en zondag 1 barbeel gevangen. Mooi, de ‘barbeelkalender’ is klaar. Van elke maand van het jaar heb ik nu een barbeelfoto dus het “bewijs”, dat je ze het hele jaar door kunt vangen is geleverd. Al was het wel verrekte moeilijk de laatste maand. Mooier is nog dat Wim en ik van mening waren dat de korte aasperiodes rond het middaguur, midden op de middag en vlak voor het donker worden zouden liggen.
De 3 barbelen werden resp. om 11.45 15.00 en 17.20 (geen foto, te donker) gevangen. Precies op schema… Aldus een tevreden Gert.

Spakenburg
Ton en Patrick viste afgelopen week in de haven van Spakenburg. Het was een secure visserij, want ze sprongen niet in het net. Veelal voeren met aas –en vooral geen voer + een zeer fijn afgestelde montage was nodig om continu vis te blijven vangen. Dit lukte de heren dan ook aardig – vooral aan de macthhengel.

Waalbarbelen
Frans Vogels heeft minder succes op de Waal. Hij probeerde het de afgelopen weken op diverse plaasten, maar het mocht niet baten. Zeker nu het water gestaag stijgt houdt het op.
Witvis zoals brasem wordt er wel gevangen. Met de feeder tegen de nering aan en als haakaas mais, zijn er voldoende waalbrasems geland het afgelopen weekend.

Plassen
Op de plassen is het nog steeds erg wisselvalig. Wel is het zo, dat de vis relatief ondiep zit. Het een en ander heeft waarschijnlijk te maken met de relatief hoge temperaturen – zoals ook voorgaande week aangeven.
Zowel in Lith, Megen, Kerkdriel en op de Kraayenbergse plasssen, was het echter niet wild. Plaatselijk kon er leuk worden gevangen, maar er zat geen vast patroon in.
Op de Maas zelf is op de diepere plekken wel redelijk gevangen. Vooral onder de stuw van Lith op de getijde Maas.

Het weer blijft herfstachtig en warm. We zullen wel zien wat voor gevolgen dit heeft, maar er zal vast wel een einde aan komen…
 


Gert Broeze met nu ook een “januari barbeel” Hij heeft de kalender vol…

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.
Weinig meldingen afgelopen week, en zeker in het weekend. Ik vermoed dat het een verplichte dag was voor de vissers om met moeder de vrouw te gaan winkelen, of zou het weer de oorzaak zijn dat er minder vissers op het water waren. Laten we het daar maar op houden, en dat was natuurlijk ook zo omdat er behoorlijk wind stond en ook nog een bak water naar beneden kwam en dan blijft men vaak graag thuis. Is natuurlijk ook zo dat we wel moeten weten wat we doen op het water, daar een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Werd er nog wel wat gevangen? we zullen even kijken.
 
Eigenlijk kan ik alle vissen dit keer op een kluitje gooien, en dan bedoel ik baars, snoekbaars en snoek. Waarom? De reden is dat ze behoorlijk voorzichtig waren de roofvissen, diverse meldingen van vissen die tot de boot of in de oever meezwommen. Die vissen die gevangen werden waren wel vaak goed aan de maat en dit vooral wat de baarzen betrof. Meldingen van vele 40+ baarzen, en deze vooral in of net buiten de havens. Doodaas en dan vooral weer dit keer de zeevissen die we daar voor gebruiken.

Opvallend dat daar diverse grote snoeken even aan het water werden ontrokken, en na een foto konden ze weer hun soortgenoten gaan waarschuwen. Opvallend veel grote snoeken rondom de middag in het weekend. Snoekbaarzen al behoorlijk diep dus daarom geen meldingen. Wel op de rivieren al weer wat mooie snoekbaarzen die werden gevangen en wederom kort in de oever. Ook veel meldingen van natuurlijk troebel tot heel troebel water door de regenval van de laatste dagen.
 
Kijken wat het weer gaat doen. De temperatuur is natuurlijk prima en zal diverse roofvissen weer actief gaan maken dus gewoon lekker blijven gaan. Succes op de rovers.


“Een mooie 70er snoekbaars gevangen in de schemering door René Trommel“


 “Misschien geen alledaagse vangstmelding, maar voor de verandering, hé.
Zo registreerde mijn dieptemeter een gehaakte snoekbaars, die zich 2 meter boven de bodem weer wist te ontdoen van mijn bass-assasin-shad….
Groeten, Marcel“


 “Beste T.F.,
 Via deze aan iedereen nog de beste wensen voor het (niet meer zo) nieuwe jaar maar bij deze nog gauw een foto van de laatste van het vorige jaar. Mag er best wezen denk ik en gaf mooie sport deze dikke stekelridder.  Vriendelijke groeten, Vrancken Stefan.”


 ” Zondagmorgen ondanks de slechte weersvoorspelling toch nog even wezen snoekbaarzen, en niet zonder resultaat. Deze bak van 91 cm  klapte op mijn Saltshakertje op een diepte van 6 meter. Helaas is de foto niet echt super, ik moest omdat ik de enige visser met boot was op dat moment een visser aan de kant vragen om een foto te maken.

Dit heeft hij snel gedaan zodat ik de vis weer snel kon terugzetten. Met een paar ferme klappen dook hij weer de diepte in. Groeten Eric Peters.


“De toptijd voor de winterse megabaarzen zit er weer aan te komen”


“Wesley met een ongelofelijke beauty “


 “Hierbij een foto van een mooie 20 ponds rijenkarper uit een cultuurwatertje bij mij in de buurt. Ik wou even mijn nieuwe penhengel uitproberen en deze karper was het resultaat, al na 10 min!! Dat zo vroeg in het jaar…  Mvg Gertjan Snel”


“Wie goed oplet kan genieten van mooie standvogels maar ook doortrekkers uit het noorden van Europa zijn volop te bewonderen. Op dit (zoek) plaatje is een putter actief. 


“Ik mocht zondag vanwege mijn 8ste verjaardag een paar uurtjes met meneer Eggers vissen en kreeg zelfs een doosje met allerlei spinners en plugjes. Ik deed een heel mooi pluje aan mijn lijn, en ving binneen een  een half uur zelfs een echte SNOEK! Dit was mijn mooiste visavontuur. Jesse”


 “Vandaag 2 uurtjes gevist met een zeer harde wind. echt niet normaal hoe hard het waaide. lekker warme kleding aan en je hebt er geen last meer van. heerlijk is dat langs de water kant lopen, en je loopt je tevens lekker warm.

helaas kwam er maar 1 snoekje uit, zonder 1 volger of aanbeet meer te hebben gehad. jammer we hadden er meer van verwacht met deze omstandigheden. misschien de volgende keer beter he.
Vriendelijke groet Bjorn Janssen


 “Ze waren in “onze” vaart maar een uurtje los, afgelopen zondag. Eén van de 10 was deze 1.01 voor mijn vismaat Piet Elzinga. Zijn eerste meter! Mvg, Hans Krabbendam”


 “Eén van de zeven vissen voor Rob en z’n maatje”


“Beste Totalfishing.
 Deze week weer een paar uurtjes kunnen vissen met de jerkbaits van Strike pro….”


 “....In het totaal 4 mooie snoeken mogen vangen van 77cm, 80cm,90cm & 96cm.
 Met vriendelijke groetjes Rinus Hertogh“


 “Een korte doodaassessie leverde Bertino nog deze negentiger op”


  “Aan Steven z’n blik te zien is dit zijn eerste dame die door de meter gaat.”


“Hallo,
Vrijdag 18-01-2008 gaan snoeken met mijn maat Dave. We waren van alles voorzien, jerkbaits, trollen, en aasvissen. Het was een taaie dag maar uiteindelijk wist Dave zijn eerste te vangen op een dode aasvis. 107cm…..”


 “…..Nog geen half uur later sloot ik de dag af met een mooie snoek van 98 op dezelfde plaats. Beide dames waren moddervet en zijn na een kiekje (zoals het hoort) weer netjes teruggezet. Groetjes, Peter Deflem”


 “Geachte T.F.
Afgelopen weekeinde zijn mijn zwager en ik nog een paar uurtjes wezen trollen. We hebben een aantal leuke snoeken en snoekbaarzen gevangen, met als uitschieter een snoek van 116cm. Deze snoek heb ik gevangen op een donkerkleurige Storm Thundercrank.Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma. ”


 “Wederom ligt er een dikke metersnoek in The SOLUTION! Perfecte oplossing voor een snoekvriendelijke landing…”


 “…..Rein Wijnands met zijn nieuw PR, 105cm! Hoe blij kan iemand daarvan worden! Met vriendelijke groet, Ron Mansveld ”


 “Een taaie dag voor Willem. Het doorzetten werd beloond met deze fraaie meterplusbak die ging voor de Screaming Devil. ”


“Beste Totalfishing,
Vanwege het slechte weer en met name de harde wind was trollen, onze favoriete bezigheid, afgelopen zondag geen optie. Daarom maar weer eens uitgeweken naar een doodaas-sessie vanaf de kant. Wij kiezen er dan meestal voor een aantal interessante plekken af te vissen. Het doodazen heeft niet onze voorkeur, maar heeft afgelopen najaar en winter wel veel grote vissen opgeleverd.

Ook dit keer kwamen we niet voor niets. De dame op de foto vergiste zich op stek één (al voordat mijn tweede hengel erin lag) in een halve makreel. Bij de meting kwamen we tot 1.10 m. Na deze superstart waren de verwachtingen voor de rest van de dag hoog gespannen, maar verder kan een zestiger halverwege de middag voor vismaat Gerard Schols kwamen we niet meer.Vriendelijke groet, Geert Fiolet”


 “Beste redactie,
 Bijgevoegd een prachtplaat van een dikke 107 cm, jerkend gevangen. De Tukker rules! Succes met de site,
 Groet van Klaas “


 “Afgelopen zondag gaan snoeken met vismaat Steven , ook Tjerk kon een dagje mee met de
boot en vist liefst op baars , hij viste met een lichte spinhengel cormoran black bul en
een nylon van 20/100ste op baars met een kleine shad om ons van baarzen te voorzien als
aasvis ...“


 “….Tot hij plots een stevige klap op de hengel kreeg en dacht dat hij vast gelopen
was , er kwam beweging in het zaakje en na een spannende dril kon hij een mooie 80ger
landen. De baarzen lieten het wel afweten , maar met deze mooie snoek was zijn dag
geslaagd.

Bij de laatste poging van de dag , het was al stikdonker , pakte een zware 1.03 snoek
mijn gesleepte sardien en was dit een mooie afsluiter van de dag. Met dank aan Schipper
Steven die overtuigd was dat het in het donker nog moest gebeuren.”


 “Mads Grosell van Pro Logic stuurde ons nog een aantal prachtige foto’s van snoeken gevangen door verschillende testvissers….”


”……..Als u een mooie snoekfoto heeft kunt u hem ook opsturen via  www.savage-gear.com......”


 “…..We sluiten af met een schitterende plaat van Mads. Een foto die de schoonheid van het roofvissen tot in detail weergeeft”

Nominaties deze week voor de snoek van Mad en Klaas Bolte en  natuurlijk jeugdige Jesse alsmede de prachtig gevormde  baars van Wesley Van harte gefeliciteerd!

  Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -