Actuele vangstberichten tot 19 februari 2008

Actuele vangstberichten tot 19 februari  2008

Een week met serieuze nachtvorst en overdag felle zonneschijn. Nou niet bepaald het beste visweer maar toch zoals altijd weer veel inzendingen van prachtige vissen. Vooral de snoek blijkt buitengewoon goed te gedijen in ons land en het lijkt er op dat de gemiddelde lengtes ieder jaar toenemen.


Martin Brouwer maakte deze prachtplaat van de eerste bloemen/winter/lente bode. Het begin is er in ieder geval! 

Zout door Joop Folkers
 
Na al die weken van storm en regen is het nu even volop genieten,van het rustige winterse weer.Afgelopen zondag was het wederom een windstille dag en besloot schipper Ruud van de zo langzamerhand beroemde Blue Whale eens wat wrakken richting Engeland op te gaan zoeken.



De visserij was de afgelopen dagen bijzonder goed geweest dus zat de zin er goed in! Na ruim twee en een half uur varen gingen onze pilkers en beaasde onderlijnen voor het eerst overboord.Dit leverde eigenlijk tegen de verwachting in alleen dikke torren op.



Snel koos Ruud daarom voor een ander wrak,dat wel de nodige pracht vissen opleverde. De meeste gullen waren zo’n 60 cm. met enkele uitschieters van 90cm tot een meter. Het moet momenteel werkelijk barsten van de haring,want vrijwel iedere gul spuugde 3 tot 6 dikke haringen uit.Zelf ving ik verreweg de meeste vis aan de “good old” salt&pepper shad van 10 cm. gevist met een jigkop van 80 gram.

De kantvisserij was zeker rond de Waterweg behoorlijk tot goed. Er werd in hoofdzaak leuk gul (tot 50 cm.) gevangen met als “bijvangst"kleine steenbolk.

Vriend schar is ook nog steeds volop aanwezig. Vooral rond de MV boei aan de Maasvlakte werden mooie aantallen dikke scharren gevangen. Verder bestond de vangst uit een enkel gulletje en kleinere wijting.


Terugkijken op een fantastische mooie dag op het water…

Witvis door Willem Stolk
Mooi open weer, maar een drama voor de feeder en matchvissers onder ons: de geleideogen vriezen helaas dicht bij dergelijk oud weer. Desondanks is er toch gevist, dan maar af en toe die top onder water houden zodat het ijs eraf gaat!

Sjon en Sergio: Grindgat aan de IJssel
“Mijn vismaat en ik gaan wekelijks vissen op diverse plekken in het land.
De afgelopen dagen, vrijdag en zaterdag, zijn we wezen vissen op een 
grindgat aan de IJssel. Zowel vrijdag als zaterdag goed gevangen op 
een diepte van ongeveer 8 meter. Hoofdzakelijk kleine brasem en dikke 
voorns. Beide dagen tussen de 10 en 20 kilo per persoon gevangen m.b.v. de 
matchhengel. Prachtige sterke vis die van de IJssel af komt.

Nico op de Waal
“Het is weer even geleden, maar ik heb na diverse sessies in de Ardennen afgelopen vrijdag weer eens op Hollandse bodem gevist en wel op de Waal.
1 hengel op witvis en de ander gericht met kaas op barbeel. Het was een heerlijk zonnige dag, maar met 3 graden en een stevig windje was het best fris. Het was heel erg moeizaam (zeg maar slecht qua aanbeten), zowel voor de witvis als de barbeel. Uiteindelijk 1 mooie aanbeet op de barbeelhengel gehad, helaas loste deze na kort contact. Volgende keer beter zullen we maar zeggen!!

Bovenstaande berichten zeggen genoeg; het is vaak erg wisselend. Zo visten Kay en vismaat Levi ook op de Waal nabij Druten – de heren vingen goed vis –en ook met de macthhengel. Het eerst uur vingen ze helemaal niet, maar daarna kregen ze steeds vaker beet. In het begin louter winde –en later ook brasem.

Op de diverse diepe plassen was het niet erg druk – minder druk dan de weken ervoor. Er is aardig gevangen –en eigenlijk niet eens zo diep. Tussen de 7 en 9 meter werd de meeste vis gevangen.


 Heerlijk genieten in de zon 

Roofvis door Piet Driessen

Soms is het handig om een keer door de week te vissen op onze rovers omdat 1 of 2 dagen verschil soms de sleutel tot succes is. Jan Eggers vertelde me al vele jaren geleden dat als de nachtvorst zijn intrede weer doet het vaak moeilijke eerste dagen zijn, en dit was op vele plaatsen afgelopen week goed te merken.

Woensdag en donderdag nog op veel plaatsen prima vangsten van wat zoal de snoek en snoekbaars betrof, maar gelang het weekend kwam met de nodige vorst -4 tot -8 graden dat ze weer goed vast op de bodem lagen, en moest je ze echt gek maken om ze vaker te bestoken met doodaas of kunstaas zodat ze wilde toehappen.

Op diverse rivieren maar enkele snoekbaarzen, en dit ook op diverse bekende snoekbaarsstekken verdeeld in het land. Op de rivier moesten ze tussen de 2 en 4 meter gevangen worden, en ondiep waren ze niet te vinden. snoek op veel kanalen, vaarten en beken ook gewoon verdwenen dacht je als je wat uurtjes gevist had, en daar in tegen ving men op deze plaatsen midden in de week nog heel goed. Dit is natuurlijk ook het mooie van deze visserij om dan toch nog een visje te veschalken.


Nog veel karperluis op de snoekbaarzen. foto Piet Driessen

Opvallend wat meldingen op paars en rood afgelopen week en dit betrof snoek, snoekbaars en baars. Ook een duidelijke keuze van de gevangen snoekbaarzen dat ze aas van 14 cm plus veel vaker in de kaken namen en klein aas gewoon lieten hangen, dus gewoon vaker eens proberen. Natuurlijk weer enkele mooie grote snoeken die even het daglicht konden bewonderen en deze vooral op doodaas.

De temperaturen gaan weer wat naar boven en dan zal de roofvis wel weer wat actiever worden, dus lekker gewoon gaan naar het water. Bij verschillende sluizen ook al behoorlijk wat mannetjes aanwezig om de vrouwtjes op te wachten, maar daar mogen we niet vissen maar wel kijken naar de mannetjes die hun positie hebben ingenomen, en als de temperatuur iets naar boven gaat zullen de snoeken weer verder gaan met paaien. Ga eens vaker kijken naar sluizen en ingangen met beken of vistrappen, is gewoon geweldig om te zien. Succes op de rovers.


Het beeld waarmee veel vissers de afgelopen dagen te maken hadden. foto:Rob Kraaijeveld

“ Kegelharde aanbeten”


“Rob met bourka en Jacques met Bullsmuts en eindelijk lachend op een foto.
En koud was het afgelopen zaterdag wel goed voor een aantal knalharde aanbeten.
Tom Brinks


 “Volkmar was afgelopen week succesvol bij zijn jacht op stekelrovers”


”Vandaag 19 vissen (3 baarzen en  16 snoekbaarzen) tussen 9 en 12 m.Veel kleine vissen, maar was toch een leuke dag.  Groeten Marc“


 “Mooie baars van 50 cm van haringvliet. GR. Jules Missotten.”


“De gebroeders van der Heijden gingen weer op baarzenjacht en…”

  “…Vingen een aantal geweldige vissen”


 “Deze zeeforel ving Wesly vorige week op een smal striker op de Maas. Ongelofelijk dat hij dat grote kunstaas greep.”


 “Hallo TF,
Dat er een gat in de ozon laag zit dat weten we. Dat het daarom steeds warmer wordt dat weten we ook, maar dat er tegenwoordig in januari flamingo’s op het Volkerak zitten is toch wel verrassend.
Ik hoop dat ze te zien zijn, ik wilde ze niet verstoren. Gr. Gio”


 “Helder en zonnig weer de laatste dagen, en het weekend nog goed koud ook, vooral ‘s morgens.  Hierbij wat plaatjes van blankvoorns gevangen aan diep geviste nimfen voor bij de vangstmeldingen op TF…..“


 ” ....Als je een winterverblijfplaats hebt gevonden dam lukt het de actiefste exemplaren te vangen, waarna het na een uurtje meestal dan weer rustiger wordt. In deze tijd vang je wel mooie zware blankvoorn met de blauwe rug welke typerend is voor deze tijd.
Vriendelijke groeten, Diederik“


“Golvend riet vastgelegd door Martin Brouwer”


“Beste Totalfishing,
Hierbij weer een mooie foto van een snoek gevangen aan de jerkbait.
Met vriendelijke groet, Rinus Hertogh”


“Wesley beleefde het afgelopen weekend weer leuke vismomenten ”


 “Beste redactie,
Afgelopen week organiseerden wij weer een roofviscursus voor onze 
jeugdleden, ondanks het koude weer werden er een paar mooie snoeken 
gevangen, waaronder deze mooie dame van 1 meter precies en een goede 
24 pond zwaar.

De gelukkige vanger was jeugdlid Kees, die uiteraard  erg blij was! Groet, Joost Stip
HSV ‘t Poldervoorntje, Emmeloord”


 “Beste TF Redactie,
 
Afgelopen zaterdag met vismaat Martinus Kool op pad geweest. Wegens de vorst moesten we uitwijken naar ander water dan in de planning lag. Dat dit niet erg was bleek na een half uurtje trollen. Eerst leek ik vast te zitten, maar toen begon de slip te gieren. Dit moest wel een dikke vis zijn. Na een mooie dril, kon de vis geland worden. De vis was 104cm.

Na een korte fotoshoot kon ze weer terug het water in. Dit was trouwens de eerste vis die ik ving op de Spro aruku red head 85mm. Kort daarna vingen we nog een snoekje en 2 snoekbaarzen. Verder bleef het akelig stil die dag. Maar met zo’n begin van de dag, hoor je ons niet klagen!
M.v.g Arne-Menno Eelkema, Dokkum   ”


 “Hallo T.F. hierbij een foto van een snoek van 98 cm. Ik heb deze gevangen met een klein makreeltje onder de dobber. Het leuke ervan was dat het water heel ondiep was.
Groeten van Bianca Scholten. ”


“Deze twee mooie vissen sneuvelde aan een zwarte streamer…....”

  “…….Gevist aan de vliegenhengel, Groet Rob Kraaijeveld”


“Beste Tf
 Een dagje met Swenn op een nieuw water, deze vis wist hij te vangen op een Sreaming Devil.
Groet Johan Berga”


 “Eerste dikke snoek 2008 gevist op 7 februari door de team ” de passie voor de snoek”.Een snoek van 104cm,op een rapala super shad rap F.T…. ”


 “….Tweede dikke snoek 2008 gevist op 8 februari door de team” de passie voor de snoek”.Een snoek van 121cm,op een Rapala super shad rap ”


 ““Hallo Tf
11 februari met Marco Dol het water op geweest , een prachtige mooie dag met heerlijk weer , en van de vissen die we wisten te vangen was deze mooie dikke metersnoek.
 groet Johan B


 “Op 16-02-2008 werd er een angler forumdag gehouden.
Na een ochtend ijs trotseren, werd het water in de middag toegankelijker.
Na een taaie visdag, werd rond 16:00 uur. toch nog deze grote dame van 113cm. gevangen.
Een ware bekroning op mijn snoekvis seizoen.
Mvg. Bert Kragt “


Opnieuw een inzending van een megavis door specimenhunter Jan Kiel.  Slechts zeer weinigen vingen de afgelopen maanden zulke grote bakken als hij. Gefeliciteerd Jan!

 “Beste Totalfishing
 Het was weer raak dit weekend een erg dikke 122cm en een omvang van 66cm
 Jan Kiel”


“Superplaat van het einde van een mooie visdag door Piet Driessen ”


 “Donderdag en zaterdag achter de stekelridders aangezeten. Donderdag in een haven en zaterdag ondanks de kou bellyboaten op een grote plas, met nog vier andere gekken. Beide dagen bleken zeer traag en net boven de bodem gediagonaalde langwerpige shads de sleutel tot succes.

Dit leverde donderdag een 14tal baarzen op waaronder 36,38,38,40 en 42 en zaterdag 3 snoekbaarzen waaronder een prachige paairijpe dame van om en nabij de 80cm. De qua vangsten vrij slechte ‘winter’ krijgt zo opeens een mooie wendig en zo zie je maar weer dat doorzetten vanzelf wordt beloond. Groet Volkmar”


” Weer redelijk gevist op ons thuiswater.
De vangsten waren vanaf woensdag nog redelijk goed en het werd naar het weekend toe slechter met de snoeken en snoekbaarzen.  De watertemperatuur is weer wat gedaald naar 3,5 graden.

 Woensdag was een topdag met een mooie dikke snoekbaars van 87cm tevens de grootste van de week.  Donderdag even het kanaal op. Met 2 snoeken 2 snoekbaazen en 1 baars.

 Vrijdag samen 3 uurtjes het kanaal op met 6 snoekbaarzen in de boot. Allemaal rond de 55 cm.
 Zaterdagmiddag met super mooi weer wilde het maar niet lukken 2 snoekbaarzen van nog geen 40 cm, 1 snoek en een vals gehaakte karper van 60.

Zondag super slecht. Geen aanbeet gezien. Echt de hele middag van alles geprobeerd. Fireball, shads en pluggen. Misschien door het hogedruk gebied?  Als dat een paar dagen blijft wordt het wel weer beter. Ook van andere snoekbaars vissers slechte vangsten op het IJ en Noordzeekanaal. Ze doen het even niet!!
 Nieuwe week nieuwe kansen zullen we maar zeggen . Groeten Frank


“Hallo Total Fishing, deze beer van een snoekbaars (96 cm) heb ik afgelopen zaterdag aan de bijhengel met fireball-jig gevangen. Op het moment dat de fireball na het zakken de bodem raakte en ik de hengel in de steun had gezet beukte hij er direct op.

Hierna volgde een heerlijke karakteristieke snoekbaarsdril met lekkere bonken en een paar fijne runs. Ik hoop dat jullie een plaatsje hebben voor deze beauty.

Verder wil ik de twee vissers uit Ede nogmaals bedanken voor het nemen van de foto. Jongens bedankt , en dat jullie hem de volgende keer mogen vangen. Groeten Eric Peters. ”


 “Gisteren een prachtige snoekbaars van 86 cm mogen vangen.
Geen grote aantal vissen gevangen maar allemaal van groot formaat.
Michel Denel”

Foto32:  “Deze vis is gevangen met een “riverside” shadje in de kleur geel/rood op een diepte van 4-5m strak langs de stroomnaad van Nederlands mooiste rivier. De afmeting is ruim 92cm en zoals u ziet een fastfoodexemplaar.

Jammer genoeg heeft een van mijn beste vismaten vroegtijdig moeten afhaken i.v.m. griep vandaar deze groet aan hem van ons: “Henry beterschap en groetjes van je vismaten Corshad,Nol en Rasdas!“

Vriendelijke groeten, Gerrit-Jan van der Vliet, meervalstudiegroep.com


Nominaties deze week voor de baars van Peter van der Heijden (met bril) de voorn van Diederik, de (jeugd)snoek van Kees, de mooi getekende vis van Bert Kragt, de beide “damessnoeken” en uiteraard  de snoekbaars van Gerrit Jan van der Vliet.  Van harte gefeliciteerd!

  Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -