Actuele vangstberichten 19 tot en met 25 september 2006

Actuele vangstberichten van 19   tot en met 25 september 2006.

Een rustige herfstweek met prachtig zomerweer, heel normaal lijkt het wel in deze tijd. Je ziet mens en dier, ieder op zijn of haar manier, heerlijk genieten van deze mooie nazomer met rustig weer. De zwaluwen lijken grotendeels vertrokken maar het blijft voorlopig nog mooi zacht weer dus valt er ook tijdens het vissen nog volop te genieten.

 
 “Deze ganzen die door Piet Driessen op de gevoelige plaat zijn vastgelegd maken zich al op voor de naderende weersomslag…  ”

Zout door Arthur van Tienen
Het gaat er al weer een beetje op lijken op alle fronten.
 
Zoon Edwin is koud terug van het W.K of hij staat alweer op snoekbaars te vissen op het hoofd van Vlaardingen dan wel s’nachts op zijn favoriete stek in de  Waterweg op gul.
Vrijdag op zaterdag jl.. wisten Edwin en zijn maatje 18 gulletjes tot 3 pond op de kant te brengen tezamen en met een paar steenbolken, gulletjes doen het dus lekker in de Waterweg.
In het donker aan de Rozenburgse kant is de visserij ook leuk met in de ondiepe stukken redelijk bot, tong en zeebaarsjes, tijdens een wedstrijd van de Slufter werden er toch mooie aantallen vis gevangen afgelopen weekeinde. Visserij was voor de kering ter hoogte van het kleine parkeerplaatsje net na het modelvliegtuig vliegveldje. Let wel op dat je aan de rechterkant veel vast zit dus loop een stuk verder dan strekdammen rechts.
Bij Maasluis West waar de Waterweg vlak langs de kant loopt ( Merellaan tunneltje onder het spoor door voetgangerstunnel)  worden ook leuke aantallen gulletjes gevangen, s’nachts de beste kansen.
De Eurovissers hadden vorig weekeinde een competitiewedstrijd in de Hartelkanaal en vingen daar met 50 deelnemers(sters) leuke aantallen bot, paling en af en toe een tong ( windmolens oostelijk van de voormalige Q8 beladingsteigers.
Visserij op zeebaars wisselend in het Europoortgebied, Zuidoosten en Zuidenwinden zijn voor de strandvisserij op zeebaars niet echt best, een branding is 100% scoren op de Slufter wat zeebaars aangaat.
Zeeuwse stranden onveranderd matig tot slecht, af en toe een uitschieter wat tong aangaat maar niet echt het sop in de kool waard, nog wat geep langs de dijken van de Oosterschelde, zeebaars langs de kustwerken en dat is het dan, het word tijd voor de wintervis
 
Bootvisserij
 
Afgelopen week een bericht van maatje Theo van Noort dat het O.S.K  (Open Schevenings Kampioenschap) toch redelijk succesvol was verlopen en de winnaars 19 kilo vis hadden!. Dat beloofde dus wat voor afgelopen zondag waar de eerste wedstrijd vanaf de boten plaatsvond van de EFSA. Mijn sceptische vooruitblik van verleden week bleek geheel ongegrond want er werd veel vis gevangen, weliswaar veel ondermaatse wijting ( maats is 27 cm)  maar toch liepen er al flinke kneiters tussen. Af en toe een minitonijn ( dikke makreel) wat schar ( die kreeg de kans niet door de grote aantallen wijting)  en een enkele bot en gulletje. Goede vooruitzichten dus voor over 14 dagen wanneer de 1e selectie boot wordt gehouden vanuit Scheveningen.Ankervisserij op tong is ronduit slecht geweest afgelopen jaar, misschien wel het slechtste jaar sinds heugenis, hopelijk maar een eenmalige vertoning maar dat zien we volgend jaar wel.
Gulvisserij matig, zelfde geldt voor de zeebaars, warnet vissers spelen een steeds negatievere rol in dit geheel en ik weet wel dat deze mannen hun brood ermee moeten verdienen maar enige terughoudendheid met het verstrekken van de benodigde papieren zou wel op zijn plaats zijn anders is het binnen een paar jaar afgelopen, kale vlakten is wat overblijft.Zeg niet dat er niet gewaarschuwd is. Groet, Arthur


 Zomerse temperaturen en de wijting al dik voor de kust!

Witvis door Willem Stolk
Wederom hebben we niet te klagen! Afgelopen week is er relatief goed gevangen, maar natuurlijk zijn er ook mindere berichten van het front.
Hierbij een opsomming van diverse fanatieke vissers:
 
A.dam Rijnkanaal
” Afgelopen weekend gevist (met de feeder) op het A’dam Rijnkanaal met mijn zwager
Henk. Ik had 12 kilo brasem, Henk had ruim 7kg.
Viel eigelijk iets tegen, gezien de vangsten van vorige week.
Ik ving alles op pieren, en Henk alles op de maiskorrel.
Omgekeerd wilde de mais niet bij mij, en de pieren niet bij Henk. Blijft een
vreemd water dat kanaal, of zou het aan de vis(ser) liggen?”. Aldus Christiaan Koloos
 
Twente kanaal
“Zaterdag de tweede najaarscompetitie vervist in het Twente kanaal bij
Delden. Het was zeer zuinig. Van de 20 vissers bleven er 11 zonder vis. Zeer
veel nullen dus! De vis die gevangen werd, zat in het begin en het einde van
het parcours. Winnaar Henk Harbers had 9700 gram. In totaal werd er 24 kg
gevangen die hoofdzakelijk bestond uit brasems”. Aldus Martien Optendrees
 
Koppelwedstrijd aan de IJssel!”
 
Zaterdag heb ik met Jan een koppel gevist aan de IJssel bij Welsum. De berichten over de vangsten waren vooraf niet al te gunstig. Hoe aangenaam werden we echter verrast! De eerste drie kwartier gebeurde er niks en leek het inderdaad een sof te worden. Toen begon de vis echter te azen en een kwartier later lag er 10 kilo vis in het netje. Er zaten brasems tot wel 4 kilo bij! Aan het eind van de rit kwamen we met 57.400 kilo nog 600 gram te kort om ons vak te winnen. In het andere vak was de winst voor het koppel Speek – Vd Beek, echte ijsselspecialisten, met ruim 75 kilo. Zoals gezegd werd er grove vis gevangen dus was het ook zaak een goede dis te serveren. Flinke korven gevuld met maïs en geknipte pieren waren nodig om de vis aan de praat te houden. Twee pieren op de haak brachten de meeste vis aan de kant.”. Aldus JanWillem Nijkamp.

Vecht!
 
Gisteren heb ik samen met Jan van Offeren vanuit een bootje gevist op de Vecht bij Nederhorst den Berg. We hebben uitstekend gevangen. Met name de voorn deed het erg goed, maar ook brasem en kolblei werden regelmatig gevangen. Vrijwel elke inzet leverde een vis op. Meestal aan 1 of 2 maden” Aldus Jaap van Dijk.


“ Christiaan Koloos aan het Amsterdam Rijn Kanaal ”


Roofvis door Piet Driessen
 

Redelijke temperaturen, alleen is de watertemperatuur op veel plaatsen nog hoog en wel 18 a 19 graden. De snoekbaarzen beginnen al wat meer activiteit te vertonen en dat is dus weer positief te noemen. Best wat aantallen momenteel, en de maten worden ook al wat groter. Wel liggen de snoekbaarzen al weer wat dieper tot ongeveer een 7 a 9 meter, tenminste als ze deze diepte kunnen bereiken natuurlijk. Op kanalen kunnen ze nog wel strak in de oever staan, en zeker als het water wat helderder is doen ze dat graag momentheel. Felle kleuren scoren goed, en wat glitters erbij vaak nog beter. De maat van de shads mogen ook best wat groter zijn, daar hebben ze geen moeite mee op dit moment, dit omdat de aanbeten behoorlijk fel zijn. Snoek begint ook wat te ontwaken, en ook al af en toe een redelijk exemplaar erbij. Blijft wel veel zoeken, maar heb je de eerste aanbeet vertrek dan niet te snel, dit omdat er diverse snoeken nu bij elkaar liggen, en ze jagen op dezelfde manier hoe de leeuwen dat doen (dus in groepsverband) Redelijk wat snoek nog op kleiner kunstaas, en hier ook vaak weer de felle kleuren op dit moment. Baars heel wisselende vangsten. Op plaatsen nagenoeg geen vis te vangen, op andere plaatsen vaak in grote aantallen. Dit betekend dat ze al redelijk scholen aan het vormen zijn deze rovers, dus blijven zoeken, hebben we ze gevonden kan het feest zijn op onze stekelrover. Ook weer wat meldingen van roofblei en winde afgelopen week, maar dan vaak iets dieper met vooral kleine plugjes met rateltjes in. Het weer word wat wisselvalliger en iets kouder, en daar zijn we dan als roofvisser weer op aan het wachten, dus even aankijken wat aankomende week ons brengt, succes op de rovers aankomende week.


  “ Grotere  snoek laat zich ook weer af en toe zien ”
 


“Een dagje met kinderen op een groot meer
Mijn twee jongens Dusan (12), Nikola (9) en hun vriend Zoe (12) …”

   “….Mijn zoon Nikola 9 jaar weet hoe dat moet…spannende dril en snoekbaars
van 57cm. Groetjes Igor Vucenic”


 “Zondag met mijn maatje Ruud eindelijk het water op.  We wisten ze te vinden de snoekbaarzen. ...”


   “…Mooie maatse vissen tussen de 45 en 60 cm…..”


   “….Aan het eind van de dag stond de teller op 32 snoekbaarzen, 2 baarzen en 1 brasem”
 


 “Een beetje stroming op de rivier leverde gelijk weer een aantal mooie vissen op ”


  “ Vandaag met Lambert gaan vissen. Slecht gevangen. Ondanks de slechte
vangsten toch een topdag. Lambert ving een snoekbaars van 87 cm. Verder een mooie kopvoorn van 50cm. Ikzelf had helemaal geen beet gezien. Groet Leon Haenen ”
 


  “ De rivierbaarzen zien er momenteel erg goed uit”
 

 
  “Leuke bijvangst bij het vissen op roofblei ”


   “Eentje van de Maas ”


  “Goedenavond roofvissers,
 Helaas kan tegen deze gespierde atleten geen zoetwater-roofvis op, althans ik kan er geen mee vergelijken. Deze alles-eters gooien alles in de strijd om de lijn langs een steen of een paal te halen ... Vanavond was het in Den Helder een top-avond, samen met Gerard v/d Staaij (tweede foto). …”


   “.....We hadden een aantal harders van rond de 70 cm, zo dik als graskarpers, waarvan ik sommige een kwartier stond te drillen aan het lichte materiaal. Een broodvlok doet soms wonderen, en geeft ook nu en dan broodnodige variatie aan de waterkant. Groetjes Ron”
 


  “Een dagje met de Blue Whale levert meestal wel enkele mooie vissen op ”
 


   “Hierbij even wat plaatjes van Eric met een dikke zeebaars vandaag gevangen. De vis woog ruim 4 kilo en was 73 cm. lang. Als kunstaas werd een shadje gebruikt. De vis was in topconditie en de dril duurde daarom ook ruim 5 minuten…. ”
 


   “Ook deze werd op de Blue Whale gevangen…. ”


   “Net als zijn grotere zus”


 “Hi All, A Group from Rotterdam celebrating Cor Apellos 60th birthday
fishing from the 8th to the 12th September had Comon Skate to 70lbs and
Shark to 208cm, along with conger, ling, pollack and Coalfish to near
Specimen size. A group from Antwerp fishing from the 13th had shark to
160cm, conger to 25lbs, cod to 8lbs, ling to 14lbs, and ….”


  “…on the one day that it was suitable to venture to the offshore wrecks we landed 9
Specimen Coalfish.The 2  heaviest weighing in at 24.2 lbs for Frank Lambrechts and Stefan Soetewey pics included.Regards Mark”
 


  “Mooi lom gevangen in Rorvik, Noorwegen. Steven Mets”
 


  “Deze vis was gek op een handje mais ”
 


 “Hallo TF!!
Ik heb van het weekend een supersessie gehad. Ik ving namelijk 2
twintigponds schubkarpers!”


  “Op de foto is de dikste/mooiste te zien,
namelijk één van 26 pond…
MVG Jaap Ronner”


  “Hallo redactie van Total Fishing,
Hier een foto van één van de twee 2 mooie karpers, natuurlijk weet ik als geen ander dat je normaal
lang moet wachten om succes te hebben, maar deze keer lukte het mij om
binnen 25 minuten deze twee aan de kant te krijgen. echt een kick in
zo’n korte tijd. gevangen met een snowman bolie constructie…
ik ga met veel plezier op mijn volgende avontuur af
Groetjes Remco uit Boskoop ”


  “Vissen is mooi… ”


 “ Eerst dachten wij dat het een roofblei was maar tot onze grote verbazing
bleek het een barbeel van 70 cm. Gevangen tijdens het verticalen met een
sizmic toad jr.groetjes van Piere en Hein, de jongens uit het zuiden. ”


 “Hoi Total Fishing,
De ruisvoorns bijten goed deze zomer. ik heb er al 4 van dit formaat
gevangen. Allemaal op licht materiaal en dat geeft een leuke dril want
ruisvoorns zijn best sterk. Deze heb ik niet gemeten, maar ik schat dat
deze 30 cm is. schitterende vissen die ruisvoorns!!
van Thomas kalkman ”


 “Geachte redactie,
Struinen door de polder met een ultralicht spinhengeltje en kleine
spinnertjes, levert zo nu en dan welkome bijvangsten op zoals ik
afgelopen zondag weer mocht ervaren. Groeten,
Peter Linzell ”


 “ Windes lijken zich steeds meer voor kunstaas te interesseren”


  “De afgelopen dagen hadden we in september het weer dat je in augustus zou verwachten. Dat hete zonnige weer is wel lekker om buiten te zijn maar natuurlijk waardeloos voor het vissen op roofvis. Afgelopen dinsdag echter was er bewolkt weer voorspeld en een enkel buitje. Nou dat waren enkele buien en goede ook. Maar dergelijk donker ruig weer is wel goed voor het vissen. Het doel was roofblei maar die gaf niet thuis. Daarentegen waren de windes wel actief en knalden erg enthousiast op plugjes. Daar zaten een paar mooie vissen bij van 50-51 cm. Opvallend is dat de windes die je met groter kunstaas vangt veel dikker zijn dan de windes die je met de maden of vlieg vangt. Blijkbaar groeien windes die de overstap naar aasvis gemaakt veel sneller.  
 Vriendelijke groeten, Diederik ”
 


 “Hans op de winde-toer ”


  “Frank met een dikke vechtjas ”


  “Beauty voor Volkmar ”
 


  “De roofblei is zich aan het groeperen op bepaalde stekken. Op sommige stekken zijn ze al verdwenen. ”


   “Perry met een mooie, kerngezonde vis ”
 


  “Deze Roofblei was érg zilver gekleurd. De Yo-zuri pinns minnow is een erg lekker hapje voor de Roofblei…… Groeten André.”
 


 “Strakke vis voor Volkmar ”
 


 “Veel vissen van dit formaat momenteel op de IJssel, Rijn en Waal ”
 


  “Asp spinners doen het momenteel erg goed..”
 


 “.....Zoals hier bij Ron en.. ”


 “Martin ”
 


  “David, werkzaam bij Shimano ving zijn eerste roofblei op de IJssel met een Rapala DT4”


  “Ook Frans Nestor kon tevreden zijn met zijn mooie strakke vis die hij samen met….. ”
 


  “…..Willem Stolk op de IJssel wist te vangen. Succesvolste kunstaas die dag: blauw/witte shads ( Maximaal 7 cm – 15 gram) – Rapala DT4 ( Kleur BB) – Rapala X-Rap ( 8 cm – Kleur Silver Bleu)”


 “Hallo TF, Afgelopen zaterdag ving ik deze mooie roofblei van 70cm op een Aruku Shad.
Gelijk na de aanbeet een sprong in de lucht en toen barstte het gevecht los.Groeten, Michiel Wateler ”


  “Deze prachtige vis is gevangen door: Klaas Stapenséa Emmeloord
We hebben de vis uiteraard teruggezet. Wat opviel was de lengte / breedte
verhouding. De vis was veel breder dan andere roofbleien die we gevangen hebben. ”


  “Als je een F16 zo goed kunt zien heb je in ieder geval mooi weer ”


 “Hoi T.f Deze snoek kon niet van de toppie afblijven en zit dan ook aardig diep.
gr Wesley ”


  “Jelle is 4 jaar jong, maar toen deze snoek op de Salmo baarsplug knalde
en de slip begon te gieren was hij er als de kippen bij om op zijn
manier “mee te helpen”. Zijn mooiste opmerking: “hij heeft wel veel
tanden papa!”. En terecht, want met 102cm was deze dame net zo groot
als Jelle zelf. Samen teruggezet, mooi vader-zoon moment, en een
volgende generatie snoekvisser in wording!
Met vriendelijke groet, Jelle en John Smit ”


  “Hoezo is snoek gek op frogs? Jan Eggers ving op de bekende Salmo een mooie vis die bij het onthaken nog iets speciaals uitbraakte. Het bleek een enorme grote, inmiddels overleden,  kikker te zijn te niet lang daarvoor door de snoek was gepakt…  ”


 “…De Salmo lijkt gewoon klein bij de grote kikker ”


  “Zondag 24 sept.zijn Marian en ik weer wezen snoeken, ondanks dat het zo
taai was wist Marian deze dikke damessnoek van ruim 108 cm te verschalken.
Ze is niet bang om ze te vangen, maar vasthouden ho maar, daarom doe ik
dat voor mijn snoekfanaatje. Groetjes van Ruud en Marian uit Gemert. ”


  “Lucien met een fraaie negentiger  ”


  “Als Piet  Driessen slecht vangt zet hij graag dit plugje in dat hem bijna nooit in de steek laat ”


  “Deze zat net boven de meter ”


  “Deze fraaie en zeer sterke vis van 115 cm. werd gevangen door Dennis
Blanken op een geleende Rapala Super Shad Rap.
Groeten Paul Keizers ”


  “Beste redactie
Deze mega snoek is mijn eerste snoek boven de meter gevangen trollend
achter de boot. Groetjes C Slingerland ”


  “Beste Total Fishing,
Ons commissielid Cas Mathijssen is een verwoed vliegvisser en vist sinds
enkele jaren met zijn vaste maat Rolf ook met kunstaas op roofvis,
vanuit Rolfs boot. Tot nu toe was de grootste snoek die Cas wist te vangen 76 cm. Op 4
augustus veranderde dit voor hem drastisch met een recordsnoek van maar
liefst 126 cm. Graag wil ons commissiebestuur hem met deze vis van harte
feliciteren! Namens commissie Plug-Inn (hsv St. Petrus Weert)
Peter Gerits ”
 


  “Beste redactie,
afgelopen dinsdag samen met vismaat Piet van Kasteren een groot water
bezocht. Het weer was verschrikkelijk, veel regen wind en grote golven.
Gelukkig kwamen er wel wat snoeken in de boot, maar niet de maat
waarvoor we waren gekomen. Laat in de middag klaarde het weer op en
tijdens het trollen naar de helling kreeg ik een doffe dreun op mijn
handhengel. En dit was het resultaat; Een prachtige snoekdame van 110cm in puike conditie!
Groeten Thijs van der Sanden ”
 


  “Bjorn met een supergezonde vis ”
 


 “Pol en zijn vriendenclub visten gezamenlijk op de rivier waarvan deze vis o.a. het resultaat was. ”


  “ Nieuw water, nieuwe aanpak. Vr gr Kurt ”


 “ Hallo T.F.,
Deze week opnieuw een dikke metersnoek , al werpend met rubber.
Mvg, Johan Hillen ”

Foto63:  “Hallo Redactie,
zaterdag 16 september de rivier opgegaan in de hoop op iets groots. Deze
hoop werd bewaarheid en ik mocht een prachtige en sterke snoek landen
van 122 cm! Het complete verhaal over de vangst inclusief een
spectaculair filmpje van de dril zijn terug te vinden op
www.predatorteam.nl. Veel succes nog met jullie website,
groeten, Klaas Bolte ”


  Deze week wordt de fraaie snoek van Klaas Bolte en de fraai getekende ruisvoorn van Thomas Kalkman  genomineerd. Beiden van harte gefeliciteerd!

 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 27 november 2005)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een foto uit die het predicaat“Vis van de Week” krijgt. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn, maar nooit meer als ééntje per rubriek. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt kort voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

                                          Witvis - Zeevis - Roofvis - Karper - Jeugd


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.

Heel veel succes en kijkplezier!


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -