Actuele vangsberichten tot dinsdag 14 mei 2013

... tot dinsdag 14 mei 2013

Voor de roofvissers is het nieuwe seizoen alweer bijna in zicht. Velen zijn de materialen aan het klaar maken en boten worden nog eens goed nagekeken. Voor het weekend ziet het weer er redelijk uit! Met temperaturen van rond de 17 graden wel met een noordelijke wind met kracht 4.


Het oranjetipje. Foto Jan althof.



Westkapelle 13e en Eurovissers 14e,geen best resultaat maar veel geleerd om de volgende korpsen en Nationale ploegen van informatie te voorzien. Santa Lucia uit Spanje werd 1e,Robaleira uit Portugal 2e en het sterk vissende ervaren Zeehengelsport Penn team uit België 3e. Visserij op deze stranden is fantastisch maar willen wij echt meer kansen hebben hier dan is er nog wat werk aan de winkel.

Allemaal bedankt voor de support en binnen kort een volledig verslag. Gr. Arthur.


Nog een dikke week geduld en we kunnen weer aan de gang. Foto Piet Driessen.


Hallo,vorige week met mijn vismaat (en vrouwen en kinderen) naar de Ardennen geweest. Ondanks de minimale vangsten,toch een geweldige week gehad! Groet Dennis.


Gevangen in de Ambleve.


De brasems paaien met het mooie weer in de slootjes...


...bij mijn huis en zorgen voor topsport op mijn vliegenhengeltje! Bart Heijboer.


Het is niet alleen vissen! Foto Piet Driessen.


Hallo, het vissen op zeelt blijkt een waardige vervanging van het snoekvissen. Eerlijk gezegd,was ik bijna al vergeten hoe leuk deze visserij is! De mooiste zeelt tot nu toe is deze vis van 55 cm. Ik heb hem tussen het jonge riet weggeplukt met wat zoete maïs. Met vriendelijke groet, Thijs Langwerden, Hengelo.


Vrijdag mooie zeelten kunnen vangen. Voor mij nog steeds één van de mooiste vissen uit onze wateren....


...Na het baarzen één van mijn favoriete vissoorten! Groetjes Hoeben Marc.


Roerdomp Foto Ton Nientied.


Beste Total Fishing, tijdens het lekkere weer van de afgelopen dagen kon ik mijn vriendin eindelijk mee krijgen naar de waterkant. En niet zonder resultaat, haar eerste (noemenswaardige) karper werd direct een feit! Maar liefst 21 pond en super sterk. Groeten,Simon Torenbeek.


Afgelopen week weer bij de enige, echte Herman Molenaar vertoeft. Het weer en de vangsten waren perfect. En zoals altijd was het weer bere gezellig in de B&B van fisHerman.


Veel gevangen op hybrides maar de echt grote vis pakte toch liever een Buster. De eerste bak van de vakantie was 111cm en zat niet echt gehaakt! De Buster zat namelijk verticaal vast tussen zijn kaken.


Mijn maatje Paul wist direct hierna nog een 110 cm “bak” te landen,gevolgd door een 102+ cm. kanjer!


Onze jerkbaits werden compleet verzwolgen...


...Ook wisten we nog een groot aantal knappe 80ers en 90ers te landen. Kortom een geslaagde Ierland trip!


Beste Total Fishing, afgelopen week heb ik samen met mijn vismaat Lodewijk een week gevist in Zweden...


...We hebben in totaal +- 90 vissen gevangen, waarvan er 10 de meter grens passeerden. De grootste waren 110, 113 en 119 cm...


...Het meest bizarre was een vis van 108, die ik vorig jaar ook al heb gevangen, zie de foto's!


...Vriendelijke groeten, Simon Torenbeek www.peakbaits.nl.


Veel bezoek aan de waterkant. Foto Piet Driessen.


Net terug van een mooie, maar moeilijke week Zweden. Het is ongelofelijk spannend geweest wegens de weeromstandigheden. Nadat we eenmaal het bericht hadden gekregen dat het ijs grotendeels was verdwenen konden we eindelijk vertrekken...


...Aangekomen,zagen we dat er nog steeds veel ijs in de kanten zat en wisten we bij voorbaat dat het een moeilijke week zou worden! Dit bleek uit de vangsten gedurende de week, veel minder vis maar…. wel geregeld mooie dikke bakken! Tegen eind van de week kunnen we trots zijn 6 meter snoeken! Grootste vis was 122,2  verder 2 vissen van 117, 115, 106 en een 102, zeker niet verkeerd gezien de omstandigheden....


...De vissen waren zeker nog niet los, hierdoor moest werkelijk alles uit de kast worden gehaald om ze te kunnen verleiden voor een foto! De Slider van Salmo en Buster jerk hebben zeker hun dienst bewezen maar de meeste vissen zijn gevangen op de shads van HT baits, deze hebben trouwens de laatste jaren al heel wat mooie vissen opgeleverd. Kou en regen zijn snel vergeten als je deze vissen kan vangen, hier doe je het voor....


...Deze 122 zat goed in zijn vel. Er kan best wel een aardig stukkie  vis in zo’n massieve kop!


Afgelopen vrijdag met mijn maat Ivan Vanpraet op “Belgische” snoek gevist, deze knaap van 120 cm. was de mooiste vis van de dag! Gr. Jean- Paul.

Deze keer de nominaties voor snoek van Jean-Paul. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -