Het Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival 2014 dag acht

Persbericht Wout van Leeuwen / visreis.nl  
 

Het Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival 2014:  

Tot op het laatst  

Door Joris Nieuwenhoff
 
De 8e en laatste visdag. Nadat Tom gisteren wederom de man was met de gouden … was het vandaag volkomen anders! Oh nee toch niet. De twee heilbotten die vandaag op onze boot werden gevangen werden allebei door Tom gevangen. Wie anders?
 
Al met al was het een relatief korte dag. Het was namelijk onze laatste visdag en we moesten rond 17:00 uur in de haven zijn om alle boten brandschoon te spuiten met de spons, sop en hoge drukspuit. Na het nodige poetswerk per boot werden alle boten door de lokale gidsen goedgekeurd en weer aan hen overgedragen. 
 
 
Maar wat zijn het toch een fantastische apparaten. Bijna zeven meter, 135 pk viertakt motoren, aparte kleuren GPS en Fishfinder. Hier merk je gewoon dat dit helemaal af is en klopt. Perfecte boten, goed onderhoud, goede begeleiding. Een fijne plek om regelmatig terug te keren.
 
 
De hoeveelheid kabeljauw is werkelijk ontel- en onvoorstelbaar. We hebben tien verschillende soorten vis gevangen: koolvis, kabeljauw, leng, lom, roodbaars, zeewolf, schelvis, schol, schar en heilbot. Dat geeft aan hoe veelzijdig dit gebied is.
 
 
Vanochtend zijn de Belgen met zijn drieën vertrokken naar de plek waar gisteren zo goed is gevangen. Zonder enige moeite trokken ze makkelijk 600 kilo (en waarschijnlijk nog meer) kabeljauw aan boord. De armen doen nu nog pijn. Ook Danny, Peter en mijnheer Watson hebben zich op dezelfde stek tegoed gedaan aan de heerlijke visserij. Willem en John hadden een rustdag ingepland om bij te komen van een intensieve visweek.
 
 
Al met al was het een leuke gezellige week die ook nog eens goed vis heeft opgeleverd. Dat ondanks de NO wind die we hier eigenlijk maar weinig zien in dit jaargetijde maar die de gevoelstemperatuur deed dalen tot aan één graadje Celcius. En dat is echt koud! Nu kun je je kleden op kou maar de wind die het met zich meebracht heeft ons beperkt in de mogelijkheden in deze week. Gelukkig biedt deze locatie ook bij deze mindere omstandigheden nog uitdagende visserij.
 
 
In totaal zijn er door ons kleine groepje van 14 man 34 heilbotten gevangen. Een mooi aantal waarvan zo’n 80% overigens gewoon weer vrolijk rondzwemt. Deze heilbotten waren goed voor 22,6 meter lengte en natuurlijk met het WK in ons achterhoofd hebben we toch een analyse gemaakt van de cijfers van de Belgen en de Nederlanders. 
 
 
Ik zal jullie de details bewaren maar gezien het feit dat Tom een Belg is, is de uitslag wel duidelijk. De gemiddelde lengte van de Belgische heilbotten ligt aanmerkelijk hoger dan die van de Nederlanders. De Belgen zijn dan ook de morele winnaars ook al zijn er geen prijzen te verdelen. Ook goed, maar wij worden wereldkampioen voetbal! Toch?
 
 
Chapeau aan deze groep en het was me weer een genoegen om iedereen van dienst te mogen zijn bij de mooiste hobby. Vissen! Ik hoop jullie graag weer op korte termijn ergens tegen te komen zoals bijvoorbeeld bij Wout Van Leeuwen waar op korte termijn ook het individuele fotoboek, wat iedere gast krijgt, in te zien zal zijn.
 
 
We hebben de week vanavond met een gezamenlijke diner afgesloten en dat smaakte bijzonder goed. Tom kreeg als blijk van waardering voor zijn fantastische visprestatie van mij persoonlijk een kleine pluche heilbot uitgerekt. 
 
De eerste aanmeldingen voor komend jaar zijn al weer binnen. Dus als je interesse hebt neem dan snel contact met ons op via info@visreis.nl
 
Kijk ook hier voor de laatste foto’s.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -