Actuele vangstberichten tot dinsdag 29 april 2014

... tot dinsdag 29 april 2014


We hebben een week achter de rug met relatief hoge temperaturen. In zoet water zijn prima vangsten te boeken op zeelt, karper en winde. De zomervis is aan onze kust gearriveerd en de wintervis is nog niet vertrokken zodat er zeer afwisselende vangsten mogelijk zijn. 


Geluidloos maakt een bever een ronde over de Tongplaat, een geheimzinnig beest.

Topweek

Het is gewoonweg een topweek geweest op bijna alle fronten. De geep is gearriveerd en ook al op de Oosterschelde en hetzelfde geldt voor de makreel. Lekker vroeg, dus wat let je om zowel op zomer- als op wintervis te gaan vissen de komende weken!

De bootvisserij is gewoonweg uitstekend. Vooral de geankerde visserij is top op dit moment met veel schar, redelijk tong en redelijk schol. De Oosterschelde veert wat op. Volgende week zondag wordt de tweede selectie NK Boot gehouden vanuit de Bergse Diepsluis. Betere berichten komen vanaf de stekken bij 'de Franse Trap' bij Wemeldinge. 
 
De geep is ook gearriveerd op de Oosterschelde en is dus ook vanuit de boot prima te belagen. De Grevelingen betekent nu haring vangen. De avonden zijn voor de wijting en een enkele paling zal nu ook wel ten tonele verschijnen. De wrakken zijn redelijk. Edwin (Junior) gaat al een paar keer met de Wahoo vanuit IJmuiden mee en scoort redelijk mooie gullen.
 


Het Nederlandse Junioren Team voor het WK Kust 2014 te Royan.

De makreel is gearriveerd in ons kustwater dus het zal niet lang meer duren of de charterschepen op de Noordzee stappen over op de makreelvisserij.

Kantvisserij
 
Henri Karremans vertrekt met zijn jeugdploeg donderdag 1 mei naar de Franse Westkust bij Royan om het WK Kust voor Junioren te gaan vissen. Veel succes mannen en we houden de uitslagen in de gaten!
Zaterdag is de wedstrijd om de Avicentra Westland Trofee bij Ter Heijde. Helaas valt deze samen met de Voorselectie Noord te Roptazijl in Friesland. Allemaal veel succes daar, mannen en dames!

De stranden van Den Helder tot aan Petten zijn prima. Door de opspuitwerkzaamheden komt er veel vis. Dit zelfde was een paar jaar geleden ook het geval bij het opspuiten van de Zandmotor voor de kust van Kijkduin en Monster. De pieren van Wijk aan Zee en IJmuiden doen het redelijk met gulletjes, wat schar en al wat makreel.
 


Mooie visserij afgelopen week voor de Nederlandse kust met veel schar en redelijk tong.

De stranden van Castricum tot aan Hoek van Holland zijn ook redelijk met vooral bot en al wat meer zeebaars. De pier van Hoek van Holland geeft redelijk schar en kleine gul aan de Waterwegzijde en al een enkele zeebaars.
 
De Waterweg is top met veel schar, zelfs bij Rotterdam wordt schar gevangen! Redelijke gulletjes en bot zijn de bijvangst. De zeebaars begint te komen. Het Calandkanaal geeft nog wat wintervis en hier begint ook al zeebaars binnen te trekken. Het Beerkanaal en Yangstehaven bieden prima visserij. De Stenen Glooiing is nog niet alles. De Zeenaald had hier een wedstrijd maar het was niet om over naar huis te schrijven.
 


Edwin van Tienen met een mooie kabeljauw, gevangen vanaf het M.S Wahoo vanuit IJmuiden.

De Dintelhaven is prima met mooie bot en wat grondels. Maasvlakte 2 nog niet alles, hier en daar wat zeebaars. 
De Zeeuwse stranden vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle scoren redelijk tot goed. De geep is hier inmiddels ook al gearriveerd. Ondanks vele vastlopers is er toch ook nog redelijk schar, bot en wat zeebaars en schol te vangen.
 

Tot volgende week, Arthur


De Blinde Bij (Eristalis tenax): ondanks de naam geen bij maar een zweefvlieg en al helemaal niet blind.(Bron: Wikipedia)


Hallo vissers, een straffe oostenwind maar een hoge temperatuur stonden borg voor een prima visdag. Vismaat Frits stond er al even toen ik aankwam en had al wat mooie scharren op de kant...


…Na het te water laten van de stukjes Franse tap geprikt op een klein doch stevig haakje voor een eventuele gul hebben de hengels niet meer stil gestaan. Een ware stortregen van scharren en botten golfde over ons heen. Dit bleef niet onopgemerkt...


…De bemanning van Greenpeace was ter ore gekomen dat er een glimmende kale en een grijze visser in het kader van 'onderzoek' scharren stonden te meppen…


…Ze hadden 'research' op hun hengels vermeld maar die truc kent Greenpeace inmiddels van de Japanse walvisvloot en daar werd dus niet ingetrapt…


…Dus snel een prachtige portie schar bij elkaar gevangen en wegwezen dus voordat we 'gepakt' werden. Het was weer genieten geblazen tot op het bot en soms daar doorheen! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hallo vissers, langs de kanten van het Noordzeekanaal nabij IJmuiden kun je weer getuige zijn van een prachtig schouwspel. Honderden harders van een flink formaat grazen onder je neus de algen van de stenen af maar doen zich ook tegoed aan allerlei klein grut tussen de stenen en het wier zoals zeepissebedden. Ze zijn echt niet alleen maar vegetarisch.

Je wordt helemaal gek gemaakt door de grote kolken voor je neus. Maar ze vangen blijft niet makkelijk. Zeker in het kanaal is het een zeer schuwe vis die naar jou toe moet komen. Ze schrikken van het minste of geringste als je ze benadert. Maar als je als ware pikeur er dan eentje aan de haak hebt is het genieten geblazen. Succes! Visgroet van Lucky Luc.


M'n eerste dit jaar vanaf de Zuidpier, IJmuiden: 26 april, 64 centimeter, lekker vroeg! Volledig verslag hier. Groeten, Marc.


Te lang in de zon is ook niet goed.


Hallo vissers, de eerste mooie blauwvintonijnen zijn weer gevangen te Kroatie. Schipper Lex Snoeijs laat zijn klanten weer het zweet op de rug krijgen. Het is stand-up vissen dus een waar gevecht met de tonijnen omdat je niet in een vechtstoel zit. Ik zal het zelf gaan beleven eind augustus. Velen zijn mij reeds voorgegaan en zijn weer teruggekomen. Dat zegt wel wat!

Natuurlijk worden er ook andere schitterende vissoorten gevangen vanaf de boot bij Lex. Een prima combinatie met een heerlijke vakantie in Kroatie vanwege de appartementen die Lex en Wilma ter plekke verhuren. Kijk hier en voel de adrenaline door je aderen stromen! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Gelukkig geen gesloten tijd in Suriname. Vader en zoon de Wit zijn op vakantie en willen graag eens vissen in de natuur… 


…Er wordt gekozen voor drie dagen stuwmeer met basic accommodatie. Het water in het meer staat erg laag, wat de vangsten niet ten goede komt… 


…Daarnaast zitten we in de overgang van de droge tijd naar de regentijd. Dagelijks worden we getrakteerd op een fikse regenbui… 


...Desondanks een leuke trip met peacockbass, piranha en datrafisie (pikefish). Kijk hier voor het volledige verslag. Met vriendelijk groet, Raymond M Soekhan.


De Bloedcicade - Cercopis vulnerata, komt vooral voor in bosrijke gebieden.


Aldo en Jan-Jaap waren afgelopen week een paar dagen in Ierland voor een snoekvistrip op Lough Derg. Zij visten daar met de nederlandse visgids Ferdinand Heijerman. Er kwamen weer mooie snoeken in de boot, waaronder deze van 102 centimeter voor Jan-Jaap...


…De snoeken vechten spectaculair in Ierland zoals deze tachtiger die in de lucht de Bossel jerkbait probeert uit te schudden…


…Nog een fraaie, bijna goudkleurige snoek voor Jan-Jaap…


...Weer een grote Ierse snoek die naar de boot glijdt met een swimbait in haar bek. Kijk hier voor meer informatie over een snoekvistrip. Groeten vanuit een zonnig Ierland, Ferdinand. 


Het aantal scholeksters is in Nederland afgenomen als gevolg van voedselschaarste in de Waddenzee.


Jo van Roven.nl is weer goed op dreef. Wormen zijn nu de doorslaggevende factor bij de visserij.www.roven.nl


Mooie start van de dag. Foto Jan Althof.


Robin had nog nooit een zonnebaarsje gevangen maar...


 …zaterdagavond hadden we binnen twee uurtjes vissen met maden en kunstvlieg...


 …wel 40 á 50 zonnebaarsjes. In sommige vijvers zijn ze een ware plaag. Jammer dat ze geen halve meter lang kunnen worden.  Groeten, Eddy te Mebel.


Ook de waterhoentjes zijn blij met afgelopen winter, ze houden niet zo van de kou.


Hallo Total Fishing, vandaag koningklijke knollendag. Het eerste visje gaf lekkere sport op een 1lbs hengel...


... En deze deed nog meer zijn/haar best. Greetz, Stoffel.


De regen werd afgelopen zondag snel vergeten door deze vangst. Niet de grootste maar wel één van de mooiste karpers die ik ooit heb mogen vangen. Op het pennetje in een poldersloot. Puur genieten. Groeten, Jan.


Beste redactie, hierbij een foto van een schitterende zeelt van 51 centimeter die ik wist te vangen aan de vaste stok. Ik heb hem/haar de eerste vijf minuten niet gezien en alleen maar tegengehouden. Dit is fitness..


Lekker op karper vissen in het gesloten roofvisseizoen. Tom met een mooie karper gevangen met brood. Groeten, Harjan Rumpf.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend mijn eerste nacht gevist van 2014. Gelijk twee mooie graskarpers kunnen landen...


...Beide vissen zijn gevangen op een monsterkrab boilie. Met vriendelijke groet, Onno uit Nieuwegein.


Soms is het mooier op te houden met knotten. 


Hoi Total Fishing, zaterdagvoormiddag nog eens op de zeelt kunnen gaan en heb een paar mooie vangsten kunnen maken. Een van mijn lievelingsvissen in het gesloten seizoen! Groetjes, Marc


We vermaken ons voorlopig prima in de gesloten periode, ondermeer met deze wispelturige windes!


...Ook andere soorten passeren de revue, zoals roofblei...


...Wispelturig, maar toch 'gevallen'...


...En af en toe een mooie karper. Groeten, Nico Molkens.

Deze keer de nominaties voor de karper van Jan en graskarper van Onno. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -