Vangstberichten 26 november 2013

... tot dinsdag 26 november 2013

Van het zoete kwamen taaie dagen met gouden randjes en aan zee kan het bijna niet op. Als de vorst nog even wegblijft, zullen de prima  omstandigheden om ook in ondiepere wateren een visje te vangen nog wel even aanhouden. 


Beste Total Fishing, deze vos kwam vanochtend even een visje eten tijdens het vissen op de zuidpier van IJmuiden... 

Het kan even niet op

Jaja, het kan niet op zou ik zeggen: prima visserij momenteel op vooral wijting en schar aan de Nederlandse stranden en dijken, houden zo. Hopelijk blijft de vorst lang weg dan hebben we een prima winter voor de boeg qua visserij.

Je leest vooral in de vakbladen dat de garnalenvisserij een hoogtepunt heeft dit jaar, geen wonder dat de vis er zo dik zit!


...en het smaakte hem/haar volgens mij goed. Met vriendelijke groeten, Marco Schreuder.

Kantvisserij 

Verwacht van Vlissingen tot aan Westkapelle de wijting vooral in de avond, en de schar overdag. Soms is er een enkele mooie tong of bot zoals Kees Gillissen die een tong van 40 centimeter ving tijdens de laatste wedstrijd van de eerste dag Topcompetitie Junioren.
 
Prima visserij van Westkapelle tot aan Domburg: verwacht op deze ondiepere stranden ten opzichte van het eerder genoemde gebied minder vis maar je kunt er toch een leuk visje vangen, en dit geldt ook voor De Banjaard.
 
Er komen weer wat positieve berichten van Schouwen Duiveland. Ook daar is nu wijting en schar te vangen, overdag natuurlijk minder dan 's avonds maar het is toch redelijke visserij, het proberen waard.
 
De Europoort doet het gewoon goed, met veel vis in de diepe havens. De Waterweg geeft redelijk gul, wijting en steenbolk en ook hier zijn nog mooie tongen te vangen.
 
Vanaf de Pier van Hoek van Holland aan de Waterwegzijde wijting, gulletjes en steenbolk en af en toe en mooie schar. De stranden van Hoek van Holland tot aan Ter Heijde geven leuke visserij op bot, gulletjes en in de avond vooral wijting.
 


Op weg naar een volgende tanker.

Vanaf de pieren van Scheveningen en IJmuiden is er leuke visserij op wintervis en de noordelijke stranden zijn goed voor bot en in de avond wijting en gulletjes
 
De eerste dag van de Topcompetitie voor Dames en Junioren is afgelopen weekend verwijst op de stranden van Domburg en Westduin bij Vlissingen. Na de eerste dag leiden bij de dames Susan Stuijts, Heidi Leeuwis en Christel Verhage, kort op elkaar en de puntenverschillen tussen de nummers drie tot en met zes zijn erg klein dus een verrassing over twee weken is niet uitgesloten. 
 
Bij de A junioren doen Lennart Noordhoek, Kristiaan Minderhoud en Kees Gillissen het prima. Zij hebben al enige afstand genomen maar ook hier zal over twee weken pas het eindoordeel gelden! Volledige uitslag zie www.sportvisserijnederland.nl
 
Zondag 1 december is het de beurt aan de heren in Zeeland. Het eerste strijdtoneel in de morgen is op het parcours de Zeven Golven bij Domburg, daarna vanaf het strand van Westduin bij overgang hotel Westduin en laat in de middag bij Vlissingen wordt het strijdtoneel. 
 
Vrije vissers opgelet: graag de hele dag deze stranden vrijhouden en desgewenst een andere stek opzoeken indien gevraagd. Misschien dat het weer een andere volgorde of locatie eist maar dat kunnen we pas donderdag op zijn vroegst echt bekijken.
 
Bootvisserij
 
Noordzee doet het prima wel veel ondermaatse wijting en schar. In de monding van de  Westerschelde is het uitstekend vissen met mooie vis van formaat en leuke gulletjes. De Oosterschelde is redelijk en De Grevelingen prima met mooie aantallen vis.
 
Tot volgende week, Arthur
 

Vergeet de ondiepere delen niet

We hebben al vaker gemeld dat de roofvissen in Nederland de afgelopen week niet al te actief zijn geweest. En dan zijn er op een aantal wateren tijdens diezelfde taaie week toch echt wel prima vangsten geboekt.

Dit kan liggen aan heel veel factoren zoals de vispopulatie, de diepte van het water en temperatuurverschillen Natuurlijk niet te vergeten zijn de kennis van het water en ook waar de plaatselijke rovers het beste op jagen en mee te vangen zijn.
 
Afgelopen week werd er over het algemeen matig gevangen en moest er vaak hard gewerkt worden voor enkele vissen. Er zijn een aantal grote snoeken, snoekbaarzen en baarzen gevangen. Laatste weken deed vooral doodaas het heel goed op onze roofvissen. 
 


Herfsttijd roofvistijd.

Afgelopen week kwamen er opvallend meer vangstmeldingen op kunstaas en dan vooral shads en pluggen waar geluid vanaf komt. Zo zien we maar weer hoe het van week tot week kan verschillen. Daarom moet je als roofvisser ook proberen diverse soorten van visserij onder controle te krijgen zodat je resultaat kunt blijven boeken.
 
De conditie van de vissen bouwt zich nu flink op en vooral de snoeken zijn al een aardig buikje aan het krijgen. Dit zal ook voor de andere rovers snel het geval zijn daar er nog veel aasvis voor deze vissen aanwezig is.


Jeugd wacht weer op de zomer.

De temperatuur is duidelijk naar beneden gegaan en het meeste water is al onder de 10 graden op dit moment. De waterplanten zijn ook al weg op veel plekken, al zijn in helder water nog aardig wat plantenresten te zien. 


Op helder water nog plantenresten.

Ook opvallend is dat er nog best aardig (en dan vooral grote vissen) in ondiepere delen worden gevangen. Doe hier nog even je voordeel mee en besteedt hier dan ook nog even wat tijd aan. 
 
Zoals we al altijd melden dat je warme kleding en schoeisel nu zeker nodig hebt moet je hier ook zeker rekening mee houden, ook soep of koffie voor de inwendige mens en natuurlijk even wat tijd besteden om een visstek goed af te vissen.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.
 


Hopen dat het nog even groen blijft.


Zaterdag een taai snoekdagje gehad, toch wat beten kunnen lospeuteren. Deze baars kon de S-Waver 168 van River2Sea niet weerstaan...


...Marc kon nog een mooie baars vangen op de Bottom walker. Groeten Marc Hoeben.


Grote baarzen...wat zijn het toch stoere vissen! Groeten van Wilfred van Nunen.


Even uitbuiken tot de volgende jacht.


Deze snoekbaars is z'n zomersproetjes nog niet kwijt... Groeten van Wilfred van Nunen.


Hey Total Fishing, hier twee mooie snoekbaarzen...


...gevangen op rubber, groeten JP Maton. 


Voor elk van ons een 90+…Taaie dagen?... 


...Maar dan met gouden randjes!!! Groetjes, Dirk & Erik.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag weer met de kayak op pad geweest en mijn grootste snoekbaars ooit gevangen (92 centimeter). Werpend gevangen op een 15 centimeter lange Fox pro fire tail shad in de baarskleur. Enorm blij met deze vis die natuurlijk weer gewoon rond zwemt!! Met vriendelijke groet, Daniel.


De kievitentrek begint als de eerste koude periodes zich aandienen.


Een ochtend met mijn dochter Elisa aan het vissen geweest in een natuurgebied. Twee snoeken gevangen en een aantal gemist. Groeten Wietze en Elisa.


Hallo Total Fishing, deze lokale vis heeft al 'n mooi rond buikje. Groet, Stoffel.


Beste Total Fishing, deze kwam al snel uit de wetering met dood aas (78 centimeter). Tijdens de dril vlogen twee kraanvogels laag over en jammer genoeg natuurlijk geen foto daarvan. Later was er ook nog een zeer fanatieke snoek, die maar liefst vier keer de jerkbait aanviel en pas de laatste keer niet meer losliet. Het was heerlijk genieten langs de waterkant. Met vriendelijke groeten, Ed.


Deze snoek had ook wel trek in de S-Waver, groeten Marc Hoeben.


Zaterdag met Thijs van Aalst gevist  Met diverse soorten kunstaas snoek gevangen. Met verschillende gewichten wartelloodjes aan de speld om verschillende dieptes te bevissen ...


Ook Thijs viste met alle soorten kunstaas en ving. Groetjes  Eddy te Mebel.


Beste Total Fishing, hier een dikke snoek voor mijn vismaatje Jan: groot kunstaas, grote vis. Groet Jan Versteeg.


Beste Total Fishing, afgelopen week ben ik weer met doodaas gaan vissen. Het waren twee taaie dagen…


…maar de vissen maakten alles goed! Vooral de sardines en spieringen scoorden goed. De grootste vissen waren 101, 96 en 84 centimeter…


…Geen records gebroken maar het zijn prachtige vissen. Nu weer naar school en komend weekend weer knallen! Met vriendelijke groeten, Wouter Jongeling.


Beste Total Fishing, van het weekend voor de verandering eens een paar uur in het donker gevist, wat weer een beleving apart is. Het resulteerde in meerdere metersnoeken met als toetje een dikke Zeeuwse snoek voor mij van 109 centimeter en 20 minuten later voor m'n maat eentje van 110 centimeter. Kan niet wachten tot volgend weekend! Groet, Arthur Hagenbeek.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend met een maat wezen vissen die angst had voor roofvis. Hier is-ie door wat vangsten vanaf gekomen. Hoe dat zo kwam staat opgetekend op http://visverslag.blogspot.nl/. Groet, Fer.


Zaterdag een prachtige dag gehad op het water, alleen tot half vier geen snoek aan boord gehad..


…Na die tijd ging het even los en wisten we in de schemering nog zes stuks aan boord te krijgen waaronder …


…voor mij een dubbel en een prachtige van 105 centimeter. Groeten Patrick van Asselt.


Hallo Total Fishing, na een visloze sessie lukte het zondag wel met deze zware dame van 117 centimeter. Zo zie je maar weer: de aanhouder wint. Met vriendelijke groet, Noël Schmitz.


Een pracht metervis voor Pascal aan de Bulldawg. Groet Pascal en Frits.


Afgelopen zondag mijn pr verbeterd, trollend gevangen op een ratelplug: 117 centimeter. Gelukkig verzilverde ik mijn enige aanbeet van de dag. Groeten, Bas Speijers.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Bas, de 'dubbel' van Patrick, de snoek van Noël en de snoekbaars van Erik. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -