voeren met particles en pellets
Ik heb voor vaderdag een emmer met voerpellets gekregen (lief he) Nu ben ik gewoon om met duivenvoer mijn karpervoerplekjes te maken. Ik wilde dit nu combineren met de pellets, maar volgens mijn hengelsportwinkelier moet je dat vooral NIET doen. Heeft tie daar gelijk in of probeert hij mij gewoon de veel duurdere pellets te laten voeren?
Johan, Almere, 14/07/2008

REAGEER

Gravatar
Jan
.

In principe is alles met alles te combineren waar het om voeren gaat, alleen kun je je afvragen of het verstandig is in dit geval. Je schrijft er niet bij wat voor soort pellets het zijn, maar ik neem aan dat het 'professionele' voerpellets zijn die gebruikt worden als visvoer voor kwekerijen (vismeelhoudend). Het is dus hoogwaardig aas, geen 'snoep', maar voer waar de vis op kan leven. Duivenvoer kun je wel enigszins met 'snoep' vergelijken: snelle respons van de vis, maar op den duur wel minder consumptie wanneer je er veel van blijft voeren. Die pellets doen er misschien wat langer over om 'aan te slaan' maar blijven 'eeuwig''trekken'(als je niets vangt en alleen voert, die vis is niet gek) .
Je kunt het best beginnen met mengen en geleidelijk overgaan op alleen pellets, kijk maar eens hoe dat werkt. Succes!

  • 11 years and 7 months geleden
Gravatar
Patrick
.

Allemaal gezeur. Je kunt dat prima combineren. Maakt niets uit. Elke dag en elk water is anders. Experimenteer een beetje wat op jouw stek het beste werkt. Al meng je 5 soorten voer ....

  • 11 years and 7 months geleden